Hirdetés

2019. február 17., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) mistixx


mistixx
(tag)

Köszi az élmény beszámolót, nagyon kedvelem én is a Horvát tengerpartot!
Picit a vendégszeretettel (hiányával), meg az árakkal elszalad a ló a horvátokkal, de tenger gyönyörű és alapvetően én ezért megyek.

Egyébként aki belföldön akar kirándulni annak a Bakonyt, és különösen Tapolca és környékét ajánlom. Gyönyörű kilátás nyílik a Balatonra és a környező tájra a dombok tetejéről.
Személyes kedvencem Csobánc!

[ Szerkesztve ]

<huf> "A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station." @bash.hu

(#2) Pukkancs


Pukkancs
(fanatikus tag)

Én Horvátországban inkább a szép utakat és a klassz régi városrészeket szeretem, ezekre mindenképp megéri időt szakítani, ráadásul akármerre mehetek, valami délies hangulat jár át ott mindent, talán a kabócák, a tengeri levegő és a forróság miatt.

(#3) total90


total90
(PH! kedvence)

Én is, illetve mi is épp Horvátországba készülünk. A célpont Beli Manastir. Nem tengerparti rész, de nem is akarok oda menni, előtte leszek Balatonon... Minden esetre jó kis kedvcsináló lett az írás, köszi :R

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#4) Balage21


Balage21
(tag)

Múlthéten értem haza én is a horvát nyaralásból.Immár másodszor is 12 nap a Hvar szigeten, a világ egyik legszebb helye sztem.Ezenfelül eltöltöttünk 2 napot Plitvicei vízeséseknél...pazar.Ilyenkor mindíg szomorkodk hogy már vége. :)

PÜ-t írj, mert az e-mail címemet ritkán nézem!

(#5) Yutani válasza Balage21 (#4) üzenetére


Yutani
(PH! nagyúr)

Kedvesemmel mi is múlt héten értünk haza Horvátországból, mi is voltunk Plitvicén 2 éjszakát, aztán irány a makarskai riviéra! :) Leautóztunk Dubrovnikba is, az is egy jó kis túra volt. Asszem vagy 2000 km-t tettünk meg 1 hét alatt.

Arra figyelni kell, hogy a "hülye" horvátoknál a kék ásványvíz a mentes, a zöld a buborékos. Na most én nem szeretem a mentest, de napokig azt ittam... :DDD

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

(#6) #19708160


#19708160
(törölt tag)

Még sose voltam a Horvát tengerpartnál,most kedvet kaptam hozzá.Köszi.

[ Szerkesztve ]

(#7) zazahoho válasza #19708160 (#6) üzenetére


zazahoho
(őstag)

Megéri elmenni :K ,normális árak sehol nem vertek át,gyönyörű helyek .

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#8) D.Orion


D.Orion
(PH! kedvence)

Holnap átolvasom. Én épp most jöttem meg egy horvát nyaralásból. Személy szerint hatalmas csalódás volt :((( , mert olyannal, mint horvát vendégszeretet nem találkoztam.

Konkrétan mindenhol üvöltöznöm kellett a visszajáróért. Semminek nem volt kint az ára, csak a szupermarketekben. Helyi LIDL-ben olyan papír 5Kuna-st akartak visszaadni amit már évek óta kivontak a forgalomból... szerencse, hogy nem fogadtam el. Magyarul a legtöbbje ért, de nem hajlandó megszólalni, inkább elfordul. Aztán mikor elküldöd az anyjába hirtelen tud válaszolni. Németül és angolul szintén nagyon nehezükre esik beszélgetni. És ezek akarnak megélni a turistákból miközben egy bunkó lehúzó banda...

Majd elmesélem részletesen, hogy ha valaki kíváncsi rá, hogy mégis milyen lehúzások és átvágások vannak Zadar környékén...

zazahoho: Te hol vásároltál? Én akárhány olyan nagy áruházban voltam ami nálunk is megtalálható... mindenhol +40-+50%-os árak voltak a hazai viszonyokhoz képest.

[ Szerkesztve ]

Döp Döp Döp Dödödöpdöpdöp Dö Döp Döp Döp Dödödöpdöpdöp

(#9) Balage21 válasza D.Orion (#8) üzenetére


Balage21
(tag)

Mi Konzumban és Kerumban és Studenacban (CBA) vásároltunk.Mindenhol kedvesek, és segítőkészek voltak.A halpiacon még kérés nélkül felajánlották a pucolást tisztítást is és semmi pénzt nem kértek érte.8kuna egy gombóc fagyi, lehet hogy ez sok de más eget rengető drágasággal nem találkoztam (na jó az italok drágák).Ha azt nézed hogy a francia riviérán lehet hogy kedvesebbek (bár sztem nem) de az árak ott igencsak magasak még a horvátokhoz képest is.

[ Szerkesztve ]

PÜ-t írj, mert az e-mail címemet ritkán nézem!

(#10) zazahoho válasza D.Orion (#8) üzenetére


zazahoho
(őstag)

Sajnálattal olvasom amit írtál :U ,mi Crikvenicán voltunk a környéken szinte minden boltban kint voltak az árak ,(amit sokalltam az a sör és üdítő árak :W )pizza étteremben 28 kunától kezdődtek.Frissen készült minden kaja ,üzletben amikor többet fizettünk,utánunk hozták a visszajárót :K .
Voltunk piacon is ami szinte az itthoni árakat takarta,ez július első hetében volt.

Balage21:
Fagyi 5-6 kuna volt ,és merem állítani kétszer akkora adag mint itthon :K

[ Szerkesztve ]

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#11) ttt1


ttt1
(őstag)

Vki tudna segíteni?Tavaly voltam horvátba juniusba (váltottam kuna-t ) ,majd szeptemberbe ismét voltam kint, a megmaradt kuna-t hazahozván a váltó nem akarta visszavenni mondván julius 31-e után uj kuna az érvényes..Ha visszamegyek idén akor még a régit tudom használni?

(#12) Chosen válasza zazahoho (#10) üzenetére


Chosen
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

28 kunás pizza? :Y Én 45 alatt nem láttam, bár én Brac-on voltam. Mondjuk az utolsó fillérig megéri 45-ért is, azóta is az a pizza az legjobb amit valaha ettem. :K

[ Szerkesztve ]

(#13) D.Orion válasza Balage21 (#9) üzenetére


D.Orion
(PH! kedvence)

Vir Szigeten voltam. Konzum-ban ott majdnem kétszer annyiba került minden, mint itthon a Coop boltban. :( Fagyi 6 Kuna volt a tengerparton, de tény, hogy az nagyon megérte. Bazi nagy adag és finom. Halpiac... Na igen ez volt az egyetlen hely ahol segítőkészek voltak az emberek, lehet volt köze ahhoz, hogy ott az "eladók" átlagéletkora közel volt a 70hez.

Döp Döp Döp Dödödöpdöpdöp Dö Döp Döp Döp Dödödöpdöpdöp

(#14) lacam


lacam
(fanatikus tag)

Sziasztok.

Háát, őszintén szólva, ha azt mondanák, itt van egy rakat pénz, már ma vissza mennék. :)

@mistixx:

Nagyon szívesen, párszor már voltam, de 1-2évente mindig visszamennék..ha anyagilag bírom, megyek. :)
Na igen, Magyarországon is vannak szép tájak, s -szerencsére- elmondhatom magamról, hogy nagyon sokfelé megfordultam már...láttam ezt-azt.
Úgy tartom, ha az ember megteheti, lásson világot, annál nagyobb rálátása lesz a "nagy egész"-re.
Nekem az utazás a kedvenc időtöltésem...semmi másra nem költök, csak a páromra és a kirándulásainkra. Horvátország az, ami belefér anyagilag (bár nem mondom, h hó végén nem keresgéltem a 10ft-osokat a pénztárcámban :) ), de ha rám szakadna a bank, távolabb is ellátogatnék. :)

@Pukkancs:

No igen, a szűk kis mediterrán utcácskák...na ez az, amit itt helyben, nemigen lehet látni. Sajnos nálunk (amit láttam, nem akarok általánosítani) ha valahol régi, szűk utcácskák vannak, oda betelepültek a ..... no mindegy, és leharcolták a környezetet (graffiti, törés/zúzás) Ilyet kinn, a horvátoknál nem láttam - legalábbis a part mentén, hisz ők pont ebből élnek.

@total90

Nagyon szívesen, épp a kedvcsinálás volt a cél! :)
Mi eddig, valahányszor voltunk, csak a partot céloztuk meg. Balaton is szép, szeretem...de ami itt megy, olykor kriminális. Az árak nagyon elszálltak, az ellenszolgáltatás viszont olykor hagy kívánnivalót maga után...néha, 1-1 napra mi is leautózunk Siófokra, jól esik a csobbanás....de több napra nem hinném hogy valaha is ott maradnék.

@Balage21

2 éve voltunk Krk szigeten...na az is hatalmas élmény volt...Baska, Stara Baska, Punat... mind-mind beleégtek az agyamba, s amíg élek, nem felejtem :K Jó, a sziget maga sziklás, nem túl szép..de a part, gyönyörű, tiszta vizű. Legközelebb valószínűleg mi is szigetre megyünk....még nem tudom hová, majd ott és akkor eldől (úgy, mint ahogy leírtam itt, a bejegyzésben is... hirtelen felindulásból fogunk dönteni :D )
Plitvice az, amit még látni szeretnék...kár, hogy aránylag messze van a tengerparttól, nagyon nagy kitérő, de képek alapján megéri legalább egyszer látni az életben :K Majd egyszer...

@Yutani

2000km? Nahoppá...akkor én még sehol sem vagyok :) cca 1500km-re jött ki a kiruccanásunk. Élmény lehetett :) Elég nagy ásványvizes vagyok (alkoholt nagyon..nagyon ritkán, inkább víz) így ezt tanusíthatom! :) Bár nekem vásárlás előtt reflex, hogy megnyomom az üveget...ha "horpad" mentes vagy enyhe...marad a polcon...ha nem horpad, hozom! :) Személyes kedvencem a "Jamnica"...jóóóól behűtve! :D Nyári délutánon életmentő tud lenni. :DD

@06209976900

Ez, a kedvcsinálás volt a célja az írásomnak (és még nincs vége...neki kéne állni a folytatásnak :) ) ... ha teheted, legalább egyszer nézd meg. Már az odavezető út is szép (annak ellenére, hogy szinte végig autópálya) A hegyek-völgyek-alagutak (és ezek tényleg olyanok, amik hegyeket fúrnak át, s nem a lapos Mezőföldön összelapátolt dombocska alá csináltak) mind-mind olyan látványosság, amiket ) ha van módja az embernek, látnia kell :))

@zazahoho

Úgyám...pont ezért esett idén is a választásunk Horvátországra. Akár a Balaton mellett, mutasson valaki olyat, hogy egy tényleg, valóban full felszerelt apartman, (légvonalban) 150méterre a parttól, 5500ft /kopf. Nemnagyon van...jó, lehet akad :)
Korrekt árak, jó a parkolással trükközni kell ( mi többször úgy oldottuk meg, hogy beálltunk a Konzum parkolójába, az ingyen volt... :D Kövezzetek meg! :) ) A pizza ott is 30kuna körül indult, de az olyan szinten tele volt, hogy alig tudtam megenni. Fagyit nem dekázták ki (mint nálunk) hanem beletúrtak s ami jött jött...nagyon finom! Igaz, van ami nem olcsó, de ha az ember fia/lánya az ottani Lidl-ben vásárol, nagyjából hasonló árakat fog találni mint itthon. (kanalas Coppa fagyit szeretjük, átszámoltuk, szinte forintra pontosan ugyan annyi)
Átveréssel én sem találkoztam még...sőőt, a szállásadó (mivel nem tudott visszaadni) elengedett 5 eurót....nem nagy összeg, de jólesett :K

@D.Orion

Én nem találkoztam átveréssel...nem érdekük nekik, hisz azesetben a turista nem megy vissza...esetleg még rossz hírét is kelti.
A régi kunás történethez nem tudok mit hozzáfűzni... :) (ebből nem volt problémám) Azt, hogy valamelyest tudnak magyarul, megerősíthetem én is. :) de ők ebből viccet csinálnak...de ezt majd megírom egy következő blog bejegyzésbe.

Remélem szívesen fogjátok venni a további írásaimat ebben a témában (napokra lebontva gondoltam kimesélni magamból az élményeket...persze minnél informatívabban, hogy hasznosítható infókat nyerjetek :D )

[ Szerkesztve ]

(#15) nincsisbéla


nincsisbéla
(fanatikus tag)

Személyes véleményem hogy Horvátországnál 2 lehetőség van: 1: buli 2: nyugalom. Az első esetén jó Rijekától Splitig húzódód partszakasz, mert itt nagy nyüzsgés, rengeteg szórakozóhely található. Ha nyugalomra vágyunk akkor Inkább menjünk még egy kicsit, és ott már ritkásabb lesz a lakosság! Én személy szerint nyaralás céljából mindig az utóbbit keresem, és idén Kocula szigetére esett a választásunk. Nekem nagyon tetszett, alig vannak az utakon, kompok sűrűn járnak (Orebic-be, de személyhajó kb 2 óra alatt Splitben van), árak elfogadhatóak (voltam fél éve Nissában, és azért ott már más az ár szinvonal) Mondjuk én utoljára 2003-ban voltam, és ahhoz képest óriási a fejlődés. Mostar-ba is kinéztünk, és ott még látszik a háború elég keményen.... Viszont aki erre jár, az ne hagyja ki, mert nagyon nagy élmény, olyan Törökország light :)
Én 2 hétig voltam, és 3700km-el zártam. Akkor nyertem? :D :D :D [pesti vagyok]

Mentalita'

(#16) Tüske0614


Tüske0614
(fanatikus tag)

SZia még nem olvastam el az irást de mintha 2001 ben ebben a házban nyaraltam volta magyarul beszélő hölgy német vagy osztrák volt a férje .. A ház nagyon ismerős....

[ Szerkesztve ]

(#17) lacam válasza Tüske0614 (#16) üzenetére


lacam
(fanatikus tag)

Így van....ha jóltudom osztrák....na nem azért mert kérdeztem, hanem mert egy szép nagy "W" mosolygott vissza rám a tulajdonos autójának rendszámáról ;)

No, akkor ismered a helyet...nekem tetszett...Te tapasztalataid? :)

(#18) zazahoho válasza Chosen (#12) üzenetére


zazahoho
(őstag)

Komolyan annyi volt normál pizza 28-tól 37-ig volt mindig frissen azonnal csinálták :K
konkrétan Dramalj ,és Crikvenica közötti sétányon 3 x ettünk ,mindig más félét .
Talán a marhahúsból készült ételek drágák,de ha csevapcsicsát kértünk az sem került többe mint 42-46 kuna .

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#19) Balage21 válasza zazahoho (#18) üzenetére


Balage21
(tag)

Eez nagyon jó ár.Hvaron 50től kezdődnek a pizzák.Mi mindíg nagyot vettünk az 90kuna és brutál finom volt. :)

PÜ-t írj, mert az e-mail címemet ritkán nézem!

(#20) zazahoho válasza Balage21 (#19) üzenetére


zazahoho
(őstag)

Az komoly árkülönbség :K ,ha jól emlékszem a nagy pizza 45-60 között volt :U ,és tényleg finom volt több helyen is vettünk,sőt piac környékén szelet pizzát is.Nekem egyedül a hal kínálat volt egysíkú ,gyakorlatilag 3-4 féle halat sütöttek meg egyben azt kész.

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#21) Balage21 válasza zazahoho (#20) üzenetére


Balage21
(tag)

Hát igen, de azt tegyük hozzá hogy ez sziget ami mindíg drágább már csak a szállítási költségek miatt is.Én abból kiindulva hogy Balatonon most hétvégén ettem 700-ért lángost, és 800-ért palacsintát, sztem teljesen lefogadható árak. :)

PÜ-t írj, mert az e-mail címemet ritkán nézem!

(#22) JetiRulez


JetiRulez
(őstag)

Többször is voltunk már Horvátországban családilag. Nagy élmény. A belső területek is nagyon szépek...a franc, hogy nem jut eszembe a nemzeti park neve, de csakazért se nyitom most meg a Google-t, igenis eszembe fog jutni. :DDD
ÁÁÁHH a rozssebbe már! 3 perc fejtörés: Plitvice!!! :C Lehettem talán 9 éves, mikor arra jártunk. Gyönyörű szép varázslatos, mesés hely.
Látogattunk még valami cseppkőbarlangot is, hogy az hol volt, arra már végképp nem emlékszem, mert akkor még csak 7 éves voltam. Másik alkalommal Szlovéniába mentünk át Horvátból megnézni egy nagy cseppkőbarlangot, ahova kisvonat vitt le...megint fejtörés a hely nevét illetően, mert annak a nevére már emlékeztem.
Na végre! 1,5 perc gondol-gondol: Postojna! Hálelúja a memóriámnak :R
Nem kell ide Gugül. :P
Akkor még volt miből. Már 2 éve nem voltunk a tengerparton nyaralni. Egyedül nekem sikerült tavaly augusztusban összekuporgatni valamicske tartalékot egy 5 napos Agárdi üdülésre. Elvoltunk haverokkal egy kis faházban. Idén valószínűleg egyáltalán nem lesz miből. :(((

[ Szerkesztve ]

"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."

(#23) Atos23


Atos23
(senior tag)

Szep kis elmenyleiras, es az a helyzet hogy ilyenkor alig birom visszatartani magam, hogy ne induljak el spontan azonnal. Ebben megakadalyoz, hogy holnap reggel munka van, de ha most nem vasarnap, hanem pentek kora delutan lenne, mar indulnek is egy spontan ketnaposra :D

[ Szerkesztve ]

(#24) zazahoho válasza JetiRulez (#22) üzenetére


zazahoho
(őstag)

Plitvicébe aki csak teheti menjen el,és ha van ideje 2 napra tervezze ,mert van mit nézni :K
gyönyörű vízesések (ha jól emlékszem 200 van belőlük :Y ),sok helyen jártam már de ilyen szépet még nem láttam

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#25) JetiRulez válasza zazahoho (#24) üzenetére


JetiRulez
(őstag)

Nemhogy vízesés. Tisztább vize van a tavaknak, mint a csapvíznek. Több méteres mélységek és mégis úgy lehet látni a tómedreket, mintha üvegen keresztül néznél csupán. :Y :K

"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."

(#26) zazahoho válasza JetiRulez (#25) üzenetére


zazahoho
(őstag)


Így igaz :K ,nevemhez méltóan halacskás kép(kb 3-4 méter mély lehetett a víz)

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#27) JetiRulez válasza zazahoho (#26) üzenetére


JetiRulez
(őstag)

:R

"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."

(#28) dave666


dave666
(senior tag)

Néhány éve mi is jártunk POREČ-ben nagyon szép hely :)
Mindenkinek ajánlom az igazi tengert :R

Dave666

(#29) doc


doc
(PH! nagyúr)

varom a kovetkezo reszt :C
mi vasarnap indulunk a parommal Pulara, az sincs onnan messze :)

erdekelne hogy milyen tanacsaid vannak, mire erdemes figyelni, stb

[ Szerkesztve ]

1N23456.HU - A Veszprém megyei motorkölcsönző

(#30) zazahoho válasza doc (#29) üzenetére


zazahoho
(őstag)

Legfőképpen a sebességet tartsátok be,mert szoktak mérni ,főleg városba beérkezve.

Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.

(#31) lacam válasza doc (#29) üzenetére


lacam
(fanatikus tag)

Szia,

Kicsit (nagyon) irigyellek Titeket. Én is vissza mennék, újra és újra. :)

Tippek?!
Lássuk csak, amit az előttem hozzászóló kolléga kiemelt, mindenképp érdemes megszívlelni! A tábla az tábla...az Isztriára vezető útszakasz (autó út..még, hisz nincs kész teljesen) át lesztek terelve a már megépült, bal oldali pályaszakaszra...végig 80-as tábla. Sok k.cs.g vakegér természetesen tol hátulról, izmozik, de engem nagyjából hidegen hagyott. (láttam pár necces szitut azon a 30km-es szakaszon)

Ha lehet GPS-el menjetek, s előtte csekkoljátok le, hogy tényleg jófelé visz-e..arra amerre gondoltátok. Ezt azért mondom, mert csak az autóúton legalább 4 porec-i lehajtó van. Persze mind arra visz, csak nem mindegy mekkora kerülővel. Ha jól sejtem Pulával is így lesz. Ne dőlj be az első táblának :)

Pálya díjak:
Első szakaszon 36kuna (Zágrábig)
Másodikon: 60 kuna (Zágrábtól - Rijekáig)
Harmadik szakasz furcsának tűnhet, mert a nagy alagút előtt nyomod a gombot, utána hegyen-völgyön át, nem autópályán visz az út (az alagút másik oldalán is van bódé, én azt hittem ott kell fizetni az alagút pénzt..de nem) Már titkon reméltem, h el is felejtették az autópálya cetlit....de nem :) A végén - annak ellenére, hogy nem végig pálya, hisz még nincs kész- jött a fizető bódé :) Nekünk 32kuna volt, de Pula messzebb van, valszeg 40körül lesz az is (TIPPELTEM!)

A bazározás 7-8körül kezdődik, nagyjából 11ig. Mi többször is korábban érkeztünk a partra, akkor még szinte semmi nem volt kinn (persze az éttermek nyitva voltak, de az "élet" még nem indult be)
Pulában egyszer voltam, gyönyörű hely, viszont nagyváros. S mint ilyen (nem tudom mit terveztek a nyaralással, pihenés és/vagy éjszakai élet) nyüzsgő. Éjszaka valószínüleg nemigen lesz csend. ( ismét csak egy feltételezés részemről) Mi anno Fazana-ban szálltunk meg (Pulától pár km északra) ott nyugalom van s egész jók a strandok.

Jah és anno, pár éve (talán 5?!) mikor ott jártunk a "Getro" volt a fő élelmiszer beszerzési forrás. A város északi felén, a városhatárban. Olyasmiféle mint a Metro itthon. Böszmenagy áruház, mindent -még amit nem is akar az ember- lehet kapni. Nemtudom azóta mennyiben változott. Erstés kártyával fizettük a cehhet, marhajó árfolyamon. Itthon, mikor kijött a havi számla értesítő csodálkoztunk is rajta...

Sok újat nem mondtam :))

Jó Utat és Kellemes Nyaralást, érezzétek jól magatokat! :R

Üdv

[ Szerkesztve ]

(#32) lacam válasza lacam (#31) üzenetére


lacam
(fanatikus tag)

Mégvalami - lejárt a post szerkesztési ideje - odafelé nézzétek meg az üzemanyag árakat az autópályán és jegyezzétek meg....meg fogtok lepődni.

Én nem néztem, ezért a vrsar-i öemvé kúton tankoltam tele a kocsit (hisz azt hittem a pályán drágább) Tévedtem! Van benzinkút, amelyik jóval olcsóbban adja az üzemanyagot az AUTÓPÁLYÁN mint a turistákkal teli falukban/városokban.

Jó, lehet hogy összességében, átszámolva párszáz esetleg ezer ft a diffi, de akkor is. :K

Ez személyes tapasztalat....Vrsar-ral összehasonlítva, lehet hogy máshol más a helyzet.

(#33) doc válasza lacam (#31) üzenetére


doc
(PH! nagyúr)

huhh, ez szep gyujtemeny, koszi! :R

igen, a sebesseghatarokra mar tobben is figyelmeztettek
autopalyan nem megyunk, mivel motoros tura lesz, igyekeztem szep utvonalat talalni, igy nagyreszt Ausztriaban megyunk, Horvatorszagban csak annyit amennyit nagyon muszaj (50-60 km)
a szallas Pula hataratol par szaz meter eszakra, remelhetoleg csend lesz :D

1N23456.HU - A Veszprém megyei motorkölcsönző

(#34) nincsisbéla


nincsisbéla
(fanatikus tag)

Látom a messzebbi tájak annyira nem vonzóak :) Furcsa is volt hogy Zágráb után a benzinkútnál minden második autó magyar volt, míg a következő megállónál (már Split környékén) nem volt egy magyar sem. Szerintem ez abban keresendő hogy nálunk már 250km is nagy távolságnak számít, míg mondjuk Lengyelországban ez semmi. Pedig szerintem a legszebb városok arra vannak (elég csak Dubrovnikot említeni)
Dubrovnik felé (meg Korcula, Peljesac környékén) a legtöbb külföldi német-szlovén-holland(?)-szlovák. De még orosz autót is látni (szerbből is akad egy pár>merészek). Ami nekem feltűnt még hogy mennyire nacionalisták az emberek, és mennyi a falfirka. A 4 csillagos szálloda wc ajtaján is ott virít a merda srbija felirat. Illetve a helyi csapat címerét, illetve szurkolói csoportjának nevét is rengeteg helyen fel lehet fedezni, akár 200km-re Split-től is. Csak hogy a fociban nem járatosak is értsék: Mintha nálunk Ózd tele lenne B-közép Fradi, vagy Ultras Újpest feliratokkal.[nem tudom mennyi Torcida tag van, de sok, és nem is magyar csoportok módjára működnek, szóval ne kérjétek ki magatoknak hogy miért nem UVB-t, vagy GM-et írtam] És nem csak a nagyvárosokra érvényes, hanem az egész kis falvak piacának falán is egy tökéletesen megfestett Hajduk címer van. Ez nekem furcsa volt, és nagyon tetszett :))
A vezetésről: Szalagkorlát csak nagyon ritkán, amúgy meg a helyiek eléggé tolnak, és nem úgy mint az olaszok, hogy rádtapad, dudál, hanem előz is, ezzel nagyon meredek szituációkat tudnak előidézni (mondjuk meg lehet érteni, hisz ő 30éve ezen az úton megy, ismeri mint a tenyerét a nyomorult holland túrista meg csak 60-al vánszorog a szerpentinen)
De aki a Mátrában nem esik kétségbe, az itt is fel tudja venni a helyiek ritmusát.... Korcula szigetén (2 hét alatt) 1 rendőrt sem láttunk. [ellenben tengeri sün van bőven :D ]
Én nagy bevásárló központot nem láttam, ellenben akadt Konzum nevezetű bolt, ami a magyar Tescohoz képest drága, de szerintem ezt nem is úgy kell nézni.
Ivásra a Dzujisko sört ajánlom, de a többi sem rossz. Ja, olyan szabályok vannak életben mint a németeknél: 1-2 sör után még lehet vezetni (akit érdekel az utána nézhet a pontos értékeknek)
Jó utat mindenkinek, várom a második részt! (3éve Voltam Velencében és sajnos csalódás volt)

Mentalita'

(#35) rep3at


rep3at
(őstag)

Jó kis élménybeszámoló lett, csak így tovább!

Jómagam még sosem voltam Horvátországban (eddig nem is éreztem hiányát), a Balatonon van egy szép kis nyaralónk, mi oda szoktunk menni nyaranta 2 hétre.

Forward thinking. كرر

(#36) lacam válasza rep3at (#35) üzenetére


lacam
(fanatikus tag)

Balatont is nagyon kedvelem, de sem nyaraló, sem ismerős nincs, ahol meghúzhatnánk magunkat. A szállás marhadrága, ezért csak 1-1 napra (reggeltől estig) szoktunk elautózni Siófokra, csobbanni egyet-kettőt. Bár - ami elég furcsa - idén még nem voltunk :O

Cca 80km a távolság, nem leküzdhetetlen...majd, ha jó idő lesz és lesz egy kis szabadidőnk, kiruccanunk oda is :)

..aztán jöhet a forrócsmegefőőőtkukorica, májszbitte! :) (nemtudom vannak-e még :D)

2-3 évente sikerül kiruccanni a tengerhez...idén jött el ennek az ideje. Más kultúra, más szokások....kicsit más minden, mint ami itthon van. :K

[ Szerkesztve ]

(#37) Grass


Grass
(fanatikus tag)

Néhány még nem említett javaslat/tapasztalat.

- Indulás előtt a jogsi eü vizsgájának lejáratát is érdemes csekkolni.

- Rögtön az első kapunál megvágtak minket (mind a két kocsit) 10 kunával. Pénzt odaadtuk visszajárót megkaptuk, sorompó fel és GO. Az ember nem akar feltartani senkit a visszajáró átszámolásával, pepecseléssel így csak később tűnt fel, plusz blokkot sem kaptunk. A többinél már figyeltünk, de nem volt probléma.

- A parkolási rendszer az itthonihoz elég hasonló, dobj be 80 kunát apróba jellegű. Van hogy nem is fogadja el a fém pénzt a gép, viszont a 10 Ft-ost 2 kunának elfogadja (nem mindig de volt hogy több forintot fogadott el mint kunát).Illetőleg szinte mindenhol fizetni kell a parkolásért.

"Ne vedd készpénznek mások gondolatait" - Good Will Hunting

(#38) bajuszati


bajuszati
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Mi Splitben voltunk a párommal ketten...vonattal :Y .
Azt, hogy milyen hirtelen felindulásból döntöttünk a vonat mellett nem írom le.
Szállást nem folglatunk mégis leltünk 100 kuna/éj/fő áron már az állomáson(igaz már másodszor jártam itt, és rutinból nem foglaltam előre)..és a 7ik éj ingyen volt.
Igaz panelházban voltunk, de 3 percre a sétálótól és tengertől, kilátás tengerre:).
Látnivaló van bőven ebben az "olasz" stílusú városban. - óváros gyönyörű római kori
Árak:
a sör naon drága..., persze nem mindegy hol és milyet. 12-24kuna/korsó/hazai sör - karlovacko, ozujsko.
pizza 36kunától, de általában nagyon jól elkészítve.
steak+ köret 100kunáért elég jó helyen már volt
kagyló 60kuna/500g..fokhagymás petrezselymes mártás
cevapcici körettel..50-60kuna
haltál 2 személyre 200-350kuna
paicon 40kuna az egész grill csirke:), steak burgony 2kuna/100g
van kavicsos, sziklás, homokos strand..ki melyiket preferálja.
napozóágy+ernyő..30kuna/nap
parkolás viszonylag olcsó..3 kuna/óra frekventált helyen is
bulizási lehetőpség dögivel, utcazenészek, karikatúristák, mindenféle szórakoztató látványosságok, palota, hajózás, motorcsónak stb.
nyüzsgő zöldség és halpiac
megvan a nagyvárosi jellege, de szintén megtaláljuk a sikátoros kis itáliai utcákat is.
hajduk split szurkolók kerülendőek :U

röviden ennyi

(#39) nincsisbéla válasza bajuszati (#38) üzenetére


nincsisbéla
(fanatikus tag)

"hajduk split szurkolók kerülendőek :U"

Ezalatt mit értesz? Esetleg volt valami kontaktod velük? :)

Mentalita'

(#40) ftc


ftc
(PH! nagyúr)

Csaka kocsid ne menjen el az autopályán....Split előtt ment el egy légcső a turbóban ...szállitás+ javitás kb 200eur

(#41) bajuszati válasza nincsisbéla (#39) üzenetére


bajuszati
(fanatikus tag)

nem volt hálisten, de éppen hajduk split- stoke city mérközésre készültek és az angolok szállásául szolgáló partrészt kb 400 rendőr védte...
a haza drukkerek hőzöngve, kisbuszokkal járták a városrészt, angolok után kutatva....

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.