Hirdetés

2022. július 5., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3) Huntszy válasza Hieronymus (#1) üzenetére


Huntszy
tag

Köszi a választ. Alap esetben jogos is az észrevétel, de amint írtam egy-azon ebédlő asztalon pihentek a hőmérők, egymástól nagyjából 20 centis távolságra. Közvetlen napfény nem érte őket. Erős légmozgás nem volt a szobában ami az egyiket érte volna a másikat nem.

Szóval nem volt olyasmiről helyzet, hogy az egyik 1.5m magasságban egy nagy, napfényes szobában egy fekete falon lett volna, a másik egy kamra sarkában a földön. Ennek ellenére mértek ennyire eltérő értékeket.

Azt értem, hogy nem életbevágó probléma hisz ha a termosztát 22 fokra állítva hűvös van akkor feljebb tekerem és ezt észben tartva programozom fel. Ez világos. Ettől függetlenül még örülnék ha tudnám, hogy valóban mennyi fok van bent. Amit most nem tudok megmondani mert az teljesen lehetetlen, hogy egy ugyan azon az asztalon, egymástól 20 centire 5 fok különbségű legyen a levegő a fenti helyzetben. Érezni érzem, hogy kellemes vagy nem. De tudni szeretném. Nincs miértje ennek. Nem is kell szerintem. Csak szeretném kideríteni és bosszant, hogy 2021-ben egy olyan alap fizikai jellemzőt nem tudok megbízhatóan megmérni mint a hőmérséklet legalább 0.3 C-os pontossággal.

Szóval továbbra is marad az, hogy szeretnék vásárolni egy megbízható hőmérőt (mindegy, hogy digitális vagy sem) ami alapján be tudnám állítani a többit ha van rá mód, ha nem akkor csak fejben tudnám, hogy mennyit jelent a kijelzett hőmérséklet valójában.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.