Hirdetés

2020. május 28., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Hunmugli


Hunmugli
(aktív tag)

Remélem 2019-ben erről már lehet beszélni... itt a fórumon is.

Nagymamámnak mindig volt egy gyanúja, hogy a Papa nem mondott el mindent. Ezt már soha nem fogjuk megtudni.

Örülnék, ha valaki megtanítana képaláírást csinálni, mert egyelőre csak hover-re jön elő a szöveg.

A kevés tudás veszélyes. A sok is. – Bocs az offért.

(#2) UnA válasza Hunmugli (#1) üzenetére


UnA
(Korrektor)

A képek formázásához ment privát.

(#3) kemotox


kemotox
(addikt)
LOGOUT blog

Kíváncsi vagyok ez ki lesz-e emelve. Habár se kamingát, se hestegpíszí nincs benne

(#4) Hunmugli válasza kemotox (#3) üzenetére


Hunmugli
(aktív tag)

Nekem kellett volna azt kezdeményeznem, nem? Mármint nem tudok róla, hogy utólag kiemelnének valamit. Szerintem a hossza és a témája jó lenne ehhez, azonban nyelvileg a felvétel átírása miatt kevésbé élvezetes a szöveg. Emiatt nem is bajlódtam ilyesmivel, jó ez személyes bejegyzésként.

A kevés tudás veszélyes. A sok is. – Bocs az offért.

(#5) kemotox válasza Hunmugli (#4) üzenetére


kemotox
(addikt)
LOGOUT blog

Szoktak kapni a blogbejegyzések is naracssárga kiemelést, néha.

(#6) csepelball


csepelball
(tag)

Szerintem is megérdemelne egy kiemelést...

Ryzen + madárpókok. Mi kell még ?

(#7) Zigur


Zigur
(senior tag)

Nagyapám is megjárta Sziberiát, hasonlókat mesélt ő is. Együtt éheztek az őrökkel, nagyon kevés volt az élelem. Érdekes sztorija volt, hogy az őrökkel meg tudtak egyezni amikor a földeken dolgoztak, nekik is kellett lopni amit műveltek, hogy mit azt már nem tudom.
Viszont később lecserélték a férfi őröket nőkre a földeken, na azok nem vicceltek, rájuk lőttek ha meglátták hogy lopnak... :)
Megettek mindent, még a szappant is.
Igy visszagondolva másról nem sokat beszélt - vagy nem emlékszem már rá - az éhezés maradt meg mesélésből. De ez biztosan nagyon megmaradt benne, később mesélték mások a családból, hogy miután hazajött, utána hónapokig csak úgy ment el otthonról, hogy volt egy vekni kenyér a hóna alatt.
Persze nem kapott állást ő sem, mivel reakciós fasisztának számított, mivel hadifogoly volt, azelőtt meg a fasiszta seregben szolgált, sok kavarásba került meg időbe, míg egyáltalán kaphatott munkát.
Még valami beugrott, ahogy orosz hadifogságba került. Nekem az rémlik, hogy talán a Dunán, de az biztos hogy egy folyó gázlóját védték (a nyugati oldalon), golyószóró is rémlik. A lényeg hogy csak jöttek át az orosz katonák, ők meg lőtték őket halomra, de csak jöttek. Látták ahogy hátul a komisszárok pisztollyal a kezükben zavarták a vágóhídra a katonákat, egy csomó halott volt mindenhol, végül elkapták nagyapámékat.

(#8) 8th


8th
(őstag)
LOGOUT blog

Örülök, hogy megszületett ez a bejegyzés. Időről időre nálunk is előkerült a téma a családban. Anyám mesélte amikor falujukban híre ment, hogy jönnek az oroszok nagyanyám a pincében bújt el velük. Az oroszok házról házra jártak mindenhová benéztek, rájuk is leltek de nem foglalkoztak velük. A házból néhány használati tárgyat késeket, nagyapám borotváját magukkal vittek de nem bántottak senkit. A férfiak a közeledő oroszok hírére napokkal korábban a közeli erőbe mentek, hogy ne találják otthon őket. Akkorára már mindenki arról beszélt, hogy szedik össze az embereket csak ugye azt nem tudta még senki, hogy mi célból. Az apai nagyapámat ekkor látták utoljára. Elhurcolták őt is és ott halt meg vagy bujkálás közben elfogták és megölték, sosem derült ki.

(#9) Picco


Picco
(addikt)

Koszonom hogy leirtad, eszembe juttatta nagymamamat es a torteneteit :R

Love doesn't show up on X-Ray...but it's there!

(#10) Agyturbina


Agyturbina
(aktív tag)
LOGOUT blog (1)

A történet sajnos nem egyszerű, de mára mar közel csak történelmi megítélése maradt(szinte nincs túlélő).
Ami szembe ötlött, hogy a mesélő(Nagypapa aki megjárta a tábort), valójában nem utálattal beszel, hanem látta azt, hogy azért történt mert 1-2 ember elme-roggyant volt, nem pedig azért az átlag emberért aki a parancsot teljesítette, és sokszor mérgesebb a saját hazájára mert ezt hagyta( tanácson való felszólalás nekem ezt mutatja).

Ami nagyon érdekes amikor az "őrökről" van szó, hogy a férfi őrök milyen megalkuvók, milyen önzők, hiszen nem látják be azzal, hogy lopnak/hagynak lopni azzal a saját gyerekei elől veszik el a táplálékot, míg a nők ezt igen is megértik, és e szerint cselekednek.

Az megint más, hogy a másik oldalról, pont forditva latja az ember :R
Remélem nem mondtam semmi rosszat, mert ez a téma nagyon sok embert érzékenyen érint

A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek.

(#11) t72killer válasza Hunmugli (#1) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

"Remélem 2019-ben erről már lehet beszélni..."
->MÉG lehet...

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#12) pulyka jocó


pulyka jocó
(senior tag)

Nagyon jó hogy ezt leirtad, nekem is meséltek szüleim, nagyszüleim, hogy mik voltak akkor. Pár felmenőmet nekem is elhurcolták a SZU-ba úgyszintén. :(

[ Szerkesztve ]

(#13) Gebriel


Gebriel
(veterán)

Nagyon átjött az írás, a történet. :R

(#14) TM. válasza Agyturbina (#10) üzenetére


TM.
(kezdő)

Jó, azért ne felejtsük el, hogy a kommunizmus szovjet implementációja elég messzire esett az ideáltól.
A megtermelt javak aránytalanul kis mértékben kerültek visszaosztásra, a termelési tervek köszönő viszonyban sem voltak a valósággal.
Nekem is voltak kint rokonaim (mint nagyon sokunknak), és az éhezés elég "általánosnak" számított. Volt ott cipőtalp, fakéreg, minden.
Ezek fényében szerintem enyhén túlzás önzést kiáltani arra, hogy hagyták, hogy megegyék pl a magburgonyát, ami egyrészt silány volt, másrészt sosem kelt volna ki a fagyott földben, harmadrészt ha kikel is, alig láttak volna viszont belőle.
Sokkal valószínűbbnek tartom, hogy a női őrök, mivel nők voltak, sokkal kevesebb hasonulási ponttal rendelkeztek a foglyokkal, illetve hasonló okokból nem mutathattak gyengeséget sem.

(#15) Hunmugli


Hunmugli
(aktív tag)

Kiegészítettem 2 képpel a cikket, hozzáadtam egy rövid leírást, hogy azok honnan vannak, megcsináltam az összes kép-aláírást (ezúton is köszönöm a segítséget), elmagyaráztam a rekvirálás jelentését is, és ezzel én ezt részemről befejezettnek tekintem.

Őszintén örülök, ha tetszett nektek. Most már következhet az, ami a cikkből kimaradt: Köszönöm, hogy elolvastad.

[ Szerkesztve ]

A kevés tudás veszélyes. A sok is. – Bocs az offért.

(#16) Agyturbina válasza TM. (#14) üzenetére


Agyturbina
(aktív tag)
LOGOUT blog (1)

Ezzel nem vitatkozok nincs min, nem ideálokat éltetek, csak azt feszegetem, hogy két őr csoport között miért mutatkozik differencia.
Lehet tévedek, lehet nem, így nem fogjuk sosem megtudni, de nem is lényeges :R

A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek.

(#17) janeszgol válasza Agyturbina (#16) üzenetére


janeszgol
(veterán)

Mert a nők sokkal brutálisabbak tudnak lenni. Ezt lehet több szempont alapján is megindokolni, de a lényeg ez.

A cikkhez: megdöbbentő. Nekem is mind a két papám ment orosz fogságba, de nem Robotra.

[ Szerkesztve ]

Windows Phone és Nokia/MS Lumia telefonok forever!

(#18) UnA válasza janeszgol (#17) üzenetére


UnA
(Korrektor)

"A cikkhez: megdöbbentő."

Igen az.

De ez még nem is volt annyira rossz munkatábor, pl. ha elolvasod az Iván Gyenyiszovics egy napját, akkor az még megdöbbentőbb.

(#19) Agyturbina


Agyturbina
(aktív tag)
LOGOUT blog (1)

A témába vág csak másként, mai nap éppen fejtágításon voltam, és a bányatársaság, és a helyi őslakosok között létrejött egyesség alapján az Ausztrál őslakosok történetet mutatja be a megszállás kezdete óta napjainkig.

Na ha valami durva akkor ez az, mert ~200 ev kellet hogy beismerje az állam(1992), hogy igen is hazudott az Cook kapitány(1788) amikor azt mondta, hogy terra nullius és minden mehet a levesbe.
Ha ez nem lenne elég évtizedekig gyakorlatilag jogállás nélküliek voltak az alkotmány meg alkotása után, a gyerekeiket elvették és intézményesítve nevelték.

Vagyis igen a hadifogság/munkatábor igen komoly, de sajnos a világon szinte mindenhol megtalálható ez a fajta primitív bánásmód ahol a "Civilizált" fehér ember alkotta és tartatta be a szabályokat(aztán a a látott példák alapján mindenki átvette amint az ábra mutatja).
Rasszra, nemzeti hovatartozásra és vallásra tekintet nélkül fellelhető mindenhol.

Ez a legelszomorítóbb, és hogy maradjunk a Szovjet uniónál az idézet magért beszel:
"Egy ember halála tragédia, milliók halála statisztika" :(

Szerintem mindenki tudja kitol idéztem. :R

[ Szerkesztve ]

A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek.

(#20) t72killer válasza Agyturbina (#19) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Ezt a rendszert a mai kínában lehet megfigyelni, komplett népcsoportokat nyomnak el és kezelnek harmadrangú állampolgárként. Tömeggyilkolás nincs csak ha adott csoportba születtél, nulla esélyed van a felemelkedésre és az emberi jogaidat (utazás, stb) is erősen kontroll alatt tartják. Tippre ilyen lehetett az 50+évvel ezelőtti ausztrál rendszer, talán a gyarmatosítás első 50évét leszámítva nemigen csináltak ott sem tömegsírokat az elnyomók. Ellenben az oroszokkal-németekkel.

Amúgy a magyar rendszer se nagyon más: a sötétebb bőrű népességnek marad a közmunka, max minimálbér. Még a gyerekelvétel is megvan alkalmasint, a gyámhivatal által.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#21) 8th válasza t72killer (#20) üzenetére


8th
(őstag)
LOGOUT blog

Mert ők aztán kezüket lábukat törik úgy igyekeznek, hogy integrálódjanak a többségi társadalomba mi? Ne vicceljünk már.

(#22) t72killer válasza 8th (#21) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Valakinek hozzá kell kezdeni a probléma megoldásához, ezt a gazdagabb réteg tudja megtenni. Alulról egy elmaradott tömeg sose fog felemelkedni.

Az orosz vonatkozás azért más, mert egy primitívebb kultúrájú nép igázta le fél európát, akiknek a képviselőit rémülten nézte a helyi lakosság, hogy beleforgatja a levesbe a faggyúgyertyát és hasonlók. Általában a fejlettebb, műveltebb kultúra szokott betörni a gyengébb, fejletlenebb területére és igázza le az ottlévőket - lásd az összes klasszikus gyarmatosítási történet, még a modernkori Kínai terjeszkedést is beleértve Afrikában és Latin-Amerikában.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#23) Chaser válasza t72killer (#20) üzenetére


Chaser
(titán)

Lattam egy kedves muvelt politikus roma urat - naluk lehet muvelt ek szamit, de sotet mint a fekete lyuk -, azt skandalta, miszerint nekik alanyi jogon jarjon 100e ft, mert ok ciganyok...a kerdezo monrja oke, elvaras van, de kotelezettseg is.kellene hozza, pl a gyereket iskolaba jaratni, megfelelo eletkorulmenyeket teremteni, ilyen aprosagok, mire a tag: ok ciganyok, ne szoljon bele senki h nevelnek gyereket, csak adjak a 100e ft-ot alanyi jogon
Nagyon roviden es lenyegretoroen kb ennyi
A szomoru helyzet az, h 80-90%-uk akasztofa szokeveny, ezt az ertelmesebbje tudja is, ismerek olyat aki ezek miatt szegyenli h "cigany"
Valoszonileg ha lenne egy ceged te se szeretnel felvenni olyan embert akinek dolgozni budos, de lopni az evidens, "mert o cigany"
Es persze vannak kivetelek, 10 max 20% integralodik is, de a tobbi soha nem fog, allambacsi meg adja alajuk a lovat
Vmelyik nap is olyan szep bandat lattam tancolni meg enekelni a buszmegalloban, rogton kedvem lett volna nekik munkat adni, meg amelyikeket nap mint nap latom, h uvolt a gyerekkel az utcan, a par eves gyerek meg h szajal vissza ( :
Gindolom nagyon alabecsulom, ha azt mondom 50-60%-uktol azonnal el lehetne venni a gyerekeket, mind fizikai, mind pszichikai bantalmazasban reszesulnek allandoan, a rendszeres taplalkozasrol, higieniarol, 6 gyerek egy szobaban szulokkel tortenetekrol ne is beszeljunk

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#24) pirosvilamos


pirosvilamos
(tag)

Az már csak a sors perverziója, hogy a Máriási házból mi lett...
Sokáig csak "Pártház" néven futott, mert ott volt a helyi MSZMP szervezet.

--pirosvillamos-- Creality Ender 3, Commodore +4, 64, A500, A500+, Spectrum 48k, Spectrum 128k 2+, meg valami vacak laptop netezni...

(#25) t72killer válasza Chaser (#23) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Politikusból nem csak a romákkal van probléma... Sőt az a 100eFt/Sück lehet nem kerül annyiba az államkasszának, mint a havonta kötelező stadionépítés.

Nem fogom PC-módra mosdatni a nemmosdókat, VISZONT amire oda kéne figyelni, az a kitörni-felemelkedni vágyó 10-20-50(!)%. Kezdve azzal, hogy honnan is akarnak kitörni, hogy lehet róluk hatékonyan és időben lehámozni a mocsárba visszahúzó elemeket - akik alkalmasint k.vaként eladják a jó tanuló, helyét akár egyetemen is megálló nagylányt.

Ez a gyerekelvétel kérdéskör amúgy érdekes: valóban, aki havi 1 alkalomnál többször megüti a gyerekét (hasraütős szám, nem vagyok pszichológus), drogozik-iszik az alkalmatlan szülőnek, nemhogy a meglévőt venném el, de bőrszíntől függetlenül a további gyermeknemzés lehetőségét is... Gyakorlatilag agresszív barmokat termel a következő generációnak. Sajnos normális fogadóintézményekből hiány van, kb cseberből vederbe kerülnének a gyerkőcök.

Az ausztrál őslakók sztorijától keveredtünk amúgy ide: őket a távolság miatt szeretjük idealizálni - a kései gyarmati időkben a helyzetük pont olyan lehetett, mint a magyar romáké.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#26) 8th válasza t72killer (#22) üzenetére


8th
(őstag)
LOGOUT blog

A kilencvenes évek második felében rég futottak az állami cigány integrációs programok. Az adófizetők pénzéből van finanszírozva tehát te is én is hozzájárulunk a felemelkedésükhöz. Őszintén, ennél mit tehetnél többet? Arról már megint csak nem mi tehetünk, hogy cigányság vezetői akkora gazemberek, hogy nem egy ízben elsikkasztották és elverték azt a pénzt amiből a programot kellett volna finanszírozni. Az elmaradott tömeg persze, hogy nem fog felemelkedni mert nem is akar, nincs is rá igénye. Aki ki is akar törni a nyomorból és a csóróságból azt pedig jó eséllyel a többiek jellemzően a saját családtagjai rántják vissza. Ingyenes az iskolai oktatás ingyenes az iskolai étkeztetés ezer és egy szervezet van aki felkarolja és segíti a szegénységben élőket különös tekintettel a nagycsaládosokra azzal amire épp szükségük van. Mivel minden biztosítva van számukra innentől csak és kizárólag egyén döntésén múlik, hogy abban a nyomorban éli le az életét amit a szüleitől látott vagy kezd végre magával valamit. Minden más csak mellébeszélés. Az az igazság, hogy egy részüknek nincs is igénye a többre a jobbra.

(#27) Chaser válasza t72killer (#25) üzenetére


Chaser
(titán)

Nyakjendosokrol a feherhazbkl nem beszeltem, nyilvan ott lopjak a legtobbet ( :
De! Ok nem randaliroznak az utcan, tobbe-kevesbe tudnak viselkedni, nem sz@ratjak amkutyat a jardara, mintha az a vilag legtermeszetesebb dolga lenne, meg nem beszelnek olyan mocskosul, h azt.inkabb nem ideznem
Szamokat illetoen sztem tevedsz, en maradn
ek a 10-20%-nal
Es azt se nibdtan ha "magyarok" kozt nincs akasztofa szokeveny, hogyne lenne, csak nem 80-90%, hanem 10-20, es mivel ok vannak tibbsegben, igy a masik oldal 80-90%-a meg rosszabb
Csak lattam h szegeny romaknak marad a kozmunka meg minimalber, es nem birtam ki h ezzel kapcsolatban azeet par szot szoljak

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#28) t72killer válasza 8th (#26) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Felülről ez nem megy. Állami szinten annyit látsz, hogy áttolsz ezermilliárd Ft-ot, de mégse megy a szekér, mert a legalján lévőkhöz már semmi sem jut (max pénz, amit eliszik). A civil szervezetek, akik közöttük mozogtak értek el eredményeket.

Egyébként amit lehetne csinálni állami oldalról is: "kvázi" gyerekelvétel bentlakásos iskolákkal, ahol a gyerek ruhát, egészséges ennivalót ÉRTELMES PROGRAMOKAT (!= Odüsszeia verslábazás...) és biztonságot kap.
Ahogy írod is - a gyerek legnagyobb ellensége a saját családja. És ehhez még nem is feltétlen kell drogos gyerekverő apuka. Csakhát ez nehezen valósítható meg egy olyan országban, ahol a beérkező EUR-milliárdokat ellopják, az adófizetői pénzekből meg a már meglévő iskolarendszer düledezését is max stabilizálni tudják, nem javítani.

#27: közülük se a nyakkendős szaratja a kutyáját a járdádra vagy vágja el a nagymamád torkát 3 üveg kovászosuborkáért, másik réteg. A számokat nagyon nehéz megítélni, mert a deviánsok - legyen az bolti tolvaj, vagy a nyugdíjas mama gyilkosa - mindíg előtérbe kerülnek. Azaz egy tízfős tolvaj-erőszakos-barom banda egy 2-300fős közösség reputációját is lenullázhatja. És minél később/soha lépnek a hatóságok, annál rosszabb lesz a helyzet - esetleg a 10fős banda bizonytalanabbakból tovább bővül.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#29) Hunmugli


Hunmugli
(aktív tag)

Lehetne, hogy ezt lassan befejezitek? Semmi köze a témához. Van erre szerintem ezer más hely a fórumon, de, ha nagyon kell, csinálhattok még egyet.

A kevés tudás veszélyes. A sok is. – Bocs az offért.

(#30) t72killer válasza Hunmugli (#29) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Bocsi, befejeztem:R

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.