Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:51:39

LOGOUT.hu

>> Légy szives kérdezés előtt olvasd el! <<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1964) Balázs1986 válasza #18001664 (#1961) üzenetére


Balázs1986
addikt

Huawei-től függetlenül: pl. valakinek bejön egy telefon, de nem jön be neki a rendszer, inkább AOSP-vel használná. Vagy csak a gyártói rendszer béna, jobban optimalizált és vackoktól gyomlált rendszert tenne fel.
Függetlenül attól hogy megéri-e egy adott gyártó adott típusánál rendszert cserélni, szerintem aggasztó ez a megtagadás-tendencia. A komplett készüléket vette meg a vásárló a rajta futó rendszer használati jogával, nem csak a készülék használati jogát. Ha ő (akár a garancia terhére) szoftvert akar cserélni, miért ne tehetné meg?
Kocsiknál is segíthet az optimalizálás, hozzáigazítják a FW-t az egyedi "kopáshoz", aztán jobb hatásfokon üzemel a motor, mint a gyártói FW-vel (nem tuning, csak optimalizálás).
A kocsikkal még oké hogy szakértőnek kell hozzányúlni, de a telóval nem veszélyeztet senkit. Meg amúgy is sántít a dolog, mert ott FW van, nem általános op.rendszer, Droid-nál sem pl. a töltésvezérlő FW-jét írja át az ember.
Számítógépekre (ami jóval közelebbi mint a kocsi) átfordítva: Vehetsz gépet gyártótól függően Windows vagy OS X használati joggal, de nyugodtan cserélheted neked tetszőre, max a gari ugrik (vagy az se). Pontosan azért, mert a sajátod a hardware. Nem BIOS-t vagy EFI-t írsz át, ami veszélyessé vagy működésképtelenné tenné.

papelado: Na, mire leírtam, megelőztél.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.