Hirdetés

2020. július 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) >-48-<


>-48-<
(aktív tag)

TyűűűŰ!
HTC tábla??? Hányat kell még aludni?

#!

(#2) guppy_83


guppy_83
(tag)

Go HTC go-go-go!

Mxiriszpekt for all!!

Gondolkodtam, megvárom a IP4G-t de nem fogom..... HTC + Android!!

:C :C :C :C :C :C

...olyan még sohasem volt hogy semmi sincs...

(#3) sheratan


sheratan
(titán)

nem tudom, így az időhatárt figyelembe véve nem olyan nagy dolog az az 1080p... az 5.1 meg csak kodek kérdése, mert ugye hdmi kimenettel kivezethető simán az is (amúgy meg nem sok értelme van). már jelenleg elérhető olyan proci (tegra2 vagy samsung c110), ami képes 1080p-t lejátszani ilyen eszközökben.

(#4) Mappa


Mappa
(addikt)

ütik a vasat míg meleg :C

nem kötelező megadni

(#5) Valzor


Valzor
(aktív tag)

Kár, hogy a HTC elérhetetlen kategória számomra, pedig az Androidos telefonjaik nagyon tetszenek. A hétvégén kipróbáltam egy Magic-et. Nem egy "csúcskészülék", de így is nagyon tetszett :C Hajrá HTC :DDD

[ Szerkesztve ]

Nokia 3510 > Nokia 6020 > Nokia N70 > Nokia 6700 > Samsung Galaxy Ace > Samsung Galaxy W > Nexus 4 > Nexus 5 > Huawei P9 > Samsung Galaxy S10

(#6) iZed válasza sheratan (#3) üzenetére


iZed
(aktív tag)

az 1080p record a hirertek.

(#7) sheratan válasza iZed (#6) üzenetére


sheratan
(titán)

lehet, bár elvileg úgy tudom, hoyg ezek a procik oda-vissza képesek kódolni ilyen felbontás mellett. csak megfelelő cmos-t kell beletenni.
mondjuk már a 720p-t sem értem miért jó ilyen felbontásban felvenni. bár végülis meg kell valamivel tölteni a terabájtos vinyókat is...

(#8) Valentino K.


Valentino K.
(senior tag)

Valaki elmagyarázza nekem, hogy 5.1 hangzás alatt mit értenek jelen esetben?
Az egész készülék tele lesz rakva hangszórókkal? :))
Vagy csupán a füles használatánál lesz durvább a hangzás?

Nem mindegy :P

Nikon D500 / Sigma 18-35 F1.8 / Nikon 300mm F4 PF / Asus ROG

(#9) erdoke válasza sheratan (#7) üzenetére


erdoke
(titán)

Azért jó, hogy ne legyen pixeles a HD TV-n, amikor HDMI-n kirakod. ;)

Not addicted to sugar and grain anymore...

(#10) sheratan válasza erdoke (#9) üzenetére


sheratan
(titán)

ja, értem. így már remek lesz a képe, mind az 5 perc videónek, ami ráfér egy 8 gigás kártyára :K

(#11) erdoke válasza sheratan (#10) üzenetére


erdoke
(titán)

Én azért megvárom azt a készüléket, és majd csak akkor fikázok, ha tényleg lesz miért...
A bitrátának utánanézhetsz közben, és a tárhely is 32-128 GB között lesz addigra telefonokban. ;)

Not addicted to sugar and grain anymore...

(#12) sheratan válasza erdoke (#11) üzenetére


sheratan
(titán)

nem a készüléket fikáztam, az valószínűleg remek minőségű lesz, ahogy a HTC telefonok mostanában. csak magát a funkciót mondtam, hogy kicsit értelmetlen.inkább olyan "kinek a f.sza nagyobb" eset. mint a 12 megapixel telefonba. oké, ott nem a tárhely fogy el, csak tök felesleges, mert ilyen méretű optika mellett nem tud többletinformációt hordozni egy kisebb felbontású képhez képest. (ez egyébként igaz lehet erre az esetre is, mert ugye a legtöbb telefon képtelen akár állóképet is 1080p felbontásban rendesen leképezni, de biztos majd menni fog 25-30fps-sel :) legalább a mozgás miatt nem fog feltűnni a kromatikus aberráció, meg egyéb nyalánkságok)

egyébként csak példának mondtam a 8 gigát. gyanítom hogy sem azon, sem a 32-128 gigán nem csak a saját videófelvételeidet fogod tárolni :)

(#13) pzstm


pzstm
(félisten)

Go HTC, GO!! :C

iPhone 11 Pro Max 64GB Black |Surface Pro4 256GB Type Cover |Xbox One X Project Scorpio|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#14) erdoke válasza sheratan (#12) üzenetére


erdoke
(titán)

A funkció használhatóságára gondoltam, de ahhoz is egy olyan készüléket kell megvárni.
Nyilván az első generációnál lesznek majd jobbak később, de a ma tipikus VGA-WVGA videóknál azért jobb lesz a HD, ahogy az 1,3 MPixeles beépített fényképezőknél is jobb a mai 3-8 MP telefonos kamerák nagy többsége. HD TV-n biztosan sokkal jobb lesz, mint a WVGA, és én csak ezt előlegeztem meg neki.
Minden más cuccom nem fog többet foglalni (zenék, képek, dokumentumok), így az extra (átlag) 32-48 GB tárhely mehet a nagyobb felbontású videóknak.

Not addicted to sugar and grain anymore...

(#15) Quasi_modo válasza sheratan (#12) üzenetére


Quasi_modo
(nagyúr)

Nyilván azért kell, mert a többi gyártó is beépíti. Ők sem maradhatnak le.

3330 > 3510 > 3510i > 3650 > 6630 > N73 > N82 > i8910HD > N808 PV > Z3 Compact > Galaxy S8 Black > Galaxy S10 Black + Zeblaze Thor Pro

(#16) dedike válasza Quasi_modo (#15) üzenetére


dedike
(addikt)

és vissza is értünk sheratanhoz: "kinek a f.sza nagyobb" :U

Jó szerencsét!

(#17) sheratan válasza erdoke (#14) üzenetére


sheratan
(titán)

nekem elég a wvga is. jó, biztos azért, mert nincs hdtévém, csak a csóri laptop kijelzőn nézem meg a felvételeket.
én jelenleg úgy 100 gigát simán meg tudnék tölteni a zenéimmel (ekkor lenne rajta minden, ami megvan itthon, és szoktam hallgatni), plusz még néhány videó, meg esetleg navigáció, és máris el is fogyott a 128-as háttértár, pedig még egy perc saját videót sem rögzítettem. az, hogy most a 8 gigára is elfére egy kényszermegoldás, mert ennyi van a készülékben, és nem fogok kiadni egy valag pénzt 32 gigás kártyára, mert arra is még ugyanúgy a dolgaim több mint fele nem férne fel, ahogy jelenleg.

(#18) erdoke válasza sheratan (#17) üzenetére


erdoke
(titán)

Az rendben, hogy neked elég, de akinek lényegesen jobban mutat HD monitoron/TV-n, azt miért kell rögtön le"kineknagyobbazni"?
Átlagos laptop kijelzőre az 1,3 MP-es fényképező is elegendő felbontású képet készítene, mégse látom, hogy ezt követelné a felhasználók többsége.

100 GB mp3-at nem lehet értelmes időn belül meghallgatni, ésszerűtlennek tűnik az embernek magánál hordania.

Not addicted to sugar and grain anymore...

(#19) edward2


edward2
(addikt)

Na ezen a képen is látszik mennyivel szebb a desire mint a nexus one...

(#20) sheratan válasza erdoke (#18) üzenetére


sheratan
(titán)

az átlag user azt sem fogja tudni, hogy mi az a hd videó, csak nagyobb, több, méginkább, és kész. meglátja, hogy már nem "X" szerepel a feliraton, hanem "2X", és ugrik, hogy az jobb. az átlag user az, akinek még automata módban is túl bonyolult használni a fényképezőt, aki csak nyomogatja a gombokat a gépen, és örül neki, hogy újabb, még brutálisabban hangzó nevű 'ezergigahertzes' processzor van a gépében (bár nem tudja mi az a processzor, de biztos jó, mert mondták mások), aki utálja a vistát, mert azt mondták, hogy szar, és szereti a win7-et, mert milyen királyul megcsinálták már, és amúgy képtelen használni még a keresést is egy pdf fájlban, vagy weboldalon. az átlagos felhasználó azt látja, hogy akármekkora felbontáson fényképez, a monitorán ugyanakkora méretű a kép (fit to screen), de a sok megapixeles kép nyilván jobb.
nekem eddig nem egy ismerősöm mondta, hogy nem látnak igazán minőségi javulást egy 720p és egy 1080p közt a tévén, csak az utóbbi több helyet foglal el. megmondom őszintén, én sem láttam olyan egetrengető különbséget a sima 3D-s mozi és a 42x28 méteres imax vászon közt.

egyébként persze, ésszerűtlen 100 giga zenét hordozni, mert egyszerre úgyse mtudod végighallgatni. ezek szerint ésszerűtlen mondjuk egy albumnál többet magaddal vigyél, hiszen gyakran annak sem érsz a végére. itt éppen az a lényeg, hogy változatos, és azt tudok hallgatni, amihez kedvem van. ismered ugyey te is Murphy-t, hogy ha otthon hagysz valamit, akkor biztosan arra lesz szükséged...

(#21) zbory


zbory
(tag)

ha nem is lesz olyan szép képe, hamár egyszer nem olyan drága beépíteni és azért jobb mint az eddigiek miért ne tennék bele

If all the economists were laid end to end, they would not reach a conclusion. George Bernard Shaw

(#22) erdoke válasza sheratan (#20) üzenetére


erdoke
(titán)

Ha már átlag usert emlegetsz:
Egy 5 perces, 256 kbps VBR mp3 durván 9 MB. Ebből ~1140 db fér 10 GB-ra. Átlag usernek nem elég változatosság? Ha van 2*32 GB tárhelyed (bő egy év múlva egy multimédiás telefon nem lesz csúcs ezzel), és a 10 GB zene mellett van egy full EU navid, képek, dokumentumok, stb, akkor is 45-50 GB szabad tárhelyed marad a videóknak.
Szerintem igenis teljesen ésszerűtlen 1140 darab mp3 szám helyett 11400-at hordozni, de talán jönnek majd a tömegek, és megcáfolnak.

[ Szerkesztve ]

Not addicted to sugar and grain anymore...

(#23) geri|


geri|
(aktív tag)

pirospont

LiveStrong

(#24) sheratan válasza erdoke (#22) üzenetére


sheratan
(titán)

én azért sajnálom, hogy benne van, mert így egy adott esetben nekem tetsző telefon árát is az egekbe emelhetik azzal az ürüggyel, hogy dehát ez is benne van. ahogy a gps is jól elterjedt, és manapság nem lehet már felsőkategóriás telefont venni nélküle. ugyanez lesz az 1080p-vel is: be lesz skatulyázva, hogy ez a felsőkategória, ami csak 720p-t tud, az már középkategória, és abba már csak gyengébb procit, meg gyengébb kijelzőt, meg akármit tesznek. ez zavar többek közt.

nem a rhythmbox számolása alapján közel 16ezer zeneszámom van (meg még egy csomó soundtrack a külső vinyón), és igen, leglaább annyira szeretném magammal hurcolni őket, mint te 1080p-ben videózni egy telefonnal.

(#25) Forchalad


Forchalad
(tag)

HTC tábla,nah arra én is kíváncsi leszek. Biztos valami nagyon ütős dolgot raknak össze Ipad ellen :))

"Az első pohár után olyannak látod a dolgokat,amilyenek. A második pohár után olyannak látod őket, amilyennek szeretnéd őket. A harmadik pohár után olyannak látod őket, amilyenek valójában." Oscar Wilde

(#26) LA_COSTE


LA_COSTE
(senior tag)

Imádat ez a HTC! Vonza a figyelmet mindig. :)

(#27) johnnyjungle


johnnyjungle
(tag)

Azon gondolkom, vajon mik lesznek az ujabb forradalmi szolgaltatasok a telefonokban, ki lehet-e meg valami hianypotlot talalni. Elterjedtek a mobilok. (majd ciki lett mobilosnak lenni :) Majd bejottek az antenna nelkuliek. Majd a vibrafunkciosak:) eztan meg a szines kijelzo :) Hany eve volt ez, 5-6? :) aztan a kamera. Aztan gps. Meg taccsszkrin. Mosmeg 1080p? Asse tudom mijaz pontosan. Kell az nekem?

(#28) Depression válasza sheratan (#24) üzenetére


Depression
(veterán)
LOGOUT blog

Azért ugye megérted, hogy jelenleg te vagy a kisebbség. Míg a HD videózás a jelenlegi minõséghez hatalmas javulást jelent (nézd meg az SE videót), addig a 16k zeneszám azemberek 99%-ának, köztük nekem is komoly, szinte lehetetlen és átláthatatlan rendszerezési gondot okozna. Szerintem annyi szót nem használok, nem hogy dalcímet fejben tartsak, vagy csak annyi, hogy halvány elképzelésem legyen a dalról, ha látom a címét.
Viszont egy HD videó mindig több részletet fog tartalmazni, mint egy kisebb felbontású tàrsa, ugyanakkora lencsével.

"Soha semmilyen virusirtot vagy extra tuzfalat nem hasznalok, es mukodik a gepem. Csak ismerni kell a normalis, megbizhato pornooldalakat, ennyi a titok :D" by kemotox

(#29) Peterson_


Peterson_
(addikt)

A helyzet az hogy én is a kisebbséghez tartozom.
Sok sok év alatt gyűjtögettem össze a pár tízezer zeneszámom, nagyjából tudom hogy mit hova tettem, ha meg nem, akkor ott a kereső.
Aki pedig ilyen szinten foglalkozik a zenéivel, nagy általánosságban(bár ilyenről nem biztos hogy beszélhetünk,mert ez nem olyan általános :DD ) tudja hogy milyen zenéi vannak, cím, előadó, stb stb.
A telefonomon pl. jó 20-30 órányi muzsika van, nyúzom is rendesen, de az tény és való hogy nem olyan egyszerűen kezelhető.
Egyébként a problémát abból a szempontból nem értem annyira, hogy ha már ott van az a marha nagy tárhely, akkor úgy is mindenki ízlése szerint használhatja fel.
az 1080p meg gondolom nem a minimum minőség lesz, tehát az összes eddigi felbontás visszafele is állítható lesz benne.
Mert ha abból indulunk ki hogy az emberek küldeni szeretnének MMS-ben videót, valószínűleg nem a 720p lesz a felajánlott kisebb felbontás :U
De abban egyetértek hogy egy kicsit parasztvakítás szaga van.
azért lássuk be, minden technikai vívmány a maga idején ugyanilyen vitákat váltott ki
Pont múlt héten olvastam egy régi GS-t telefonos tesztekkel, körülbelül 5 évvel ezelőttről.
A konklúzió szerint akkor még feleslegesnek tartották a kamerát a telefonba.
Ez mindig is így volt és így is lesz, de ha minden csak azon a szinten lenne ami feltétlenül szükséges, ami nem kinek nagyobb a f*sza, nem lennének gyorsabb autók, nem lenne lapos tv, de lehet hogy még színes tv sem.
meg kamera a telefonban, vagy azon kijelző.
stb stb :)

Apu mi ez?-Ez? Feketeribizli...-Akkor miért piros?-Mert még zöld...

(#30) sheratan válasza Depression (#28) üzenetére


sheratan
(titán)

én értem, de egy nagy tárhelyre azt teszel, amit szeretnél, míg a hd videót csak egy dologra lehet használni, tehát nem azonos súlyú funkció.
egyébként az tévedés, hogy egy hd videó mindig több részletet tartalmaz, mint egy kisebb felbontású. ez akkor lenne igaz, ha nem lenne ott a szűk keresztmetszetnek az optika meg a cmos, és így tovább. ez kb olyan, minthogy egy 8-10-12 megapixeles kép mindig több részletet tartalmaz egy 3-5 megapixelesnél. ez így nem igaz. több képpontot fog tartalmazni, ez tuti. főleg ha az optika ennyire kicsi és csökevényes, mint egy mobilon :)

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.