Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-05-29 11:46:35

LOGOUT.hu

HTC 10

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4001) _Flood_


_Flood_
aktív tag

Push email nincs az enyémben, esetleg az intelligens szinkronizálás ugyanaz?

(#4002) ferob válasza doggie (#3996) üzenetére


ferob
őstag

Azt lehet megoldani root hozzáférés nélkül, hogy hosszú érintésre kikapcsolja a képernyőt ahhoz hasonlóan, mintha a bekapcsoló gombot nyomnád meg, ha felrakod hozzá a Home Button Launcher-t és a Screen Lock Pro-t, amiből az utóbbi fizetős, majd az alábbiak szerint beállítod őket.

Beállítások > Alkalmazások > ⋮ > Alkalmazások konfigurálása >
> Segítő és hangbevitel > Segítő alkalmazás > Home Launcher

Home Button Launcher > ⋮ > Settings >
> Auto start mode if only one single app selected

Screen Lock Pro > Administration > Eszközrendszergazda aktiválása
Screen Lock Pro > Settings > Smart Lock and Fingerprint sensor

[ Szerkesztve ]

(#4003) ferob válasza _Flood_ (#4001) üzenetére


ferob
őstag

Az intelligens szinkronizálás leginkább az akkumulátor kímélése való azzal, hogy kitolja a szinkronizálás idejét a használat alapján, így pont az ellenkezőjét éred el vele, tehát egyáltalán nem ugyanaz.

A push szinkronizáláshoz IMAP protokoll szükséges, így valószínűleg nálad azért nem érhető el, mert POP3 van beállítva vagy nem támogatja az általad használt levelező szolgáltatás.

(#4004) ferob válasza ferob (#4002) üzenetére


ferob
őstag

Annyi lemaradt az előző leírásból, hogy hogyan kell megfelelően hozzáadni a Home Button Launcher-hez a Screen Lock Pro alkalmazást.

Home Button Launcher > ⋮ > Add > Shortcuts > Screen Lock Pro

Ezek után a ujjlenyomat-olvasó hosszú érintésére sikerült is beállítani.

[ Szerkesztve ]

(#4005) vitezpeto válasza ferob (#4000) üzenetére


vitezpeto
tag

Köszönöm.

(#4006) doggie válasza ferob (#4004) üzenetére


doggie
aktív tag

Wow, köszönöm szépen!
Ez valóban nem rossz workaround, de azt hittem talán itt is egyszerűen megoldható, akár menüből is.

"Hát minden, minden e világon csak álomba ködlő furcsa álom..." EAP

(#4007) ferob válasza doggie (#4006) üzenetére


ferob
őstag

Gyárilag sajnos nem, viszont a bootloader nyitása vagy S-OFF után elég sok lehetőség van a beállításra, így akár a rövid, a hosszú és dupla érintések testreszabására is, ami bármelyik gombon külön megoldható, valamint külön gesztusokra is be lehet állítani meghatározott dolgokat.

Példaként az én kiosztásom úgy van beállítva, hogy a vissza gomb hosszú érintésre bezárja az előtérben levő alkalmazást, az ujjlenyomat-olvasó hosszú érintésre kikapcsolja a kijelzőt és zárja a készüléket, míg az alkalmazásváltó gombja hosszú érintésre a képernyő felosztását aktiválja, kétszeri érintésre az utolsó használt alkalmazást hozza előtérbe.

Ugyanezt meg lehet csinálni gesztusokkal is, de ott jellemzően inkább jobb olyasmire használni, mint pl. a képernyőn bárhol a lefelé irányuló húzás az értesítési sávot nyitja le, míg a felfelé irányuló húzás az alkalmazások listáját hozza elő, így az ilyen lehetőségek megkönnyítik az egykezes használatot is.

(#4008) Vikthor


Vikthor
nagyúr

18 perc omg!!! :D mindjárt belépek a "klubba".

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#4009) Vikthor


Vikthor
nagyúr

hát nem egy S5 mini annyi szent... nagyon bejön, tetszik.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#4010) Vikthor


Vikthor
nagyúr

Chrome böngészőnek nincs olyan "kezdőoldala" vagy lapja mint az Opera browser-nak van, ahova a linkjeimet ki tudom pakolni, vagy az oldalakat? Nem bookmarkra gondolok, hanem egy kezdőoldalra.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#4011) ferob válasza Vikthor (#4010) üzenetére


ferob
őstag

Ez nem kapcsolódik a készülék témájához, mivel az említett alkalmazás teljesen független a készüléktől, ezért a felmerülő kérdéseket érdemesebb feltenni az Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topikban.

(#4012) Vikthor válasza ferob (#4011) üzenetére


Vikthor
nagyúr

Ha igazán segítőkész lennél, akkor ez alá a hozzászólásod alá magát a választ is odaírhattad volna, de sebaj majd reméljük legközelebb. Az általad linkelt topikban feltettem a kérdést. Köszönöm.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#4013) ferob válasza Vikthor (#4012) üzenetére


ferob
őstag

A választ nem mindenki tudja ám, mivel én magam nem használom az említett böngészőt, így gondolhatod, hogy csak ezért nem fogom feltenni, hogy átnézzem a beállításait, amit lényegében te magad is meg tudsz tenni.

A topik témájához nem kapcsolódó hozzászólásokat illik OFF-ba tenni.

[ Szerkesztve ]

(#4014) baliga


baliga
tag

Sziasztok, rászántam magam egy HTC10-re, most, hogy már egész jó áron megvehető...

Csak érdeklődöm, igazából hogy jön össze a gsm boltoknak a bolti 1év gari, mikor a HTC alapból két év gyári garit ad a készülékeire?
Vettem már több telefont szolgáltatótól is, meg gsm boltokból is (XXL, Palota). Nem volt soha gondom még a garanciával, mert nem is nagyon romlott el telefonom (HTC-k, Blackberry-k, meg egy Iphone is kiváncsiságból), ezért nem is nagyon foglalkoztam ezzel a kérdéssel.

(#4015) ferob válasza baliga (#4014) üzenetére


ferob
őstag

Azért, mert a két év csak európai régiós készülékekre vonatkozik, így ez idő alatt lehet érvényesíteni a gyártói szerviznél bármilyen garanciális igényt, de előfordulhat, hogy neked például egy másik kontinensről származó modellt küldenek a GSM boltból, amire már semmilyen gyártói jótállás nincs itthon, viszont a jogszabályok szerint kötelesek egy év garanciát vállalni a boltban, ami itt azt takarja, hogy majd ők valahogy elintézik házon belül a javítást, ami talán sikerül, talán nem, vagy elhajtanak, hogy nem tapasztalták a hibát.
Vannak olyan esetek, amikor pl. külföldről, de Európán belülről származó, szolgáltatói készülékről van szó, ami főként GSM boltokban kapható, viszont előfordulhat, hogy a garanciális javításokhoz a szolgáltató részéről egyéni megállapodás tartozik, viszont ehhez szükséges az eredeti számla, amivel a vásárló nem fog rendelkezni, mivel nem közvetlenül attól a külföldi szolgáltatótól vásárolta.

A szolgáltatótól származó és a hálózati zárral rendelkező készülékek némileg külön lapon említendőek, mivel egyik nem függ a másiktól, tehát lehet, hogy egy külföldi szolgáltatós készülékbe bármilyen SIM kártyát helyezve azt elfogadja, viszont az a tény, hogy nem egy szolgáltatótól független telefonról van szó, problémákat okozhat később, de ez könnyen kiszűrhető a CID, esetleg a vonalkód és a cikkszám alapján.

Ilyen okokból javasolt az európai régiós és egyben szolgáltatótól teljesen független készülék beszerzése, ami ugyan nem lehetetlen feladat egy GSM boltból, de ahol ezekkel tisztában vannak, ott az ilyen modellekért többet kérnek, viszont ki lehet fogni azonos áron is.

[ Szerkesztve ]

(#4016) baliga válasza ferob (#4015) üzenetére


baliga
tag

Köszi, tartalmas válasz.
A kinézett VI. kerületi GSM boltokban odaírják, hogy európai piacra szánt modell, kártyafüggetlen.
De akkor hova tűnik el a két év gyári gari?
Bocs, ha értetlenkedem...

[ Szerkesztve ]

(#4017) Tiger. válasza baliga (#4016) üzenetére


Tiger.
nagyúr

Meg van a 2 év, csak a boltban 1évig foglalkoznak vele. Majdnem olyan mint a cipő félévet adnak de összesen 2 év van rá, fél évig a bolt foglalkozik vele utána másfél évig már neked kell.

Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/Asus Rog Strix g531gu/Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 13 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.

(#4018) ferob válasza baliga (#4016) üzenetére


ferob
őstag

Ezért írtam, hogy mert nincs rajta hálózati zár és Európából származik, attól még lehet külföldi szolgáltatótól származó, ahol lehetnek gondok a gyártói jótállás érvényesítésével, de mivel így is kötelezően kell vállalniuk 1 évet, ezért ezt oda is írják.

A másik lehetőség, hogy valóban egy szolgáltatótól független és egyben európai régiós készüléket vásárolhatsz meg tőlük és ők tisztában is vannak azzal, hogy két év a gyártói jótállás, viszont ők csak egy évig kötelesek foglalkozni a garanciális igényeddel, amit nem érdemes ebben az egy évben sem rájuk bízni.

Egyéb hátulütője lehet még egy külföldi szolgáltatós készüléknek, hogy mivel többnyire egyéni CID-del rendelkeznek, ezért a szolgáltatón múlik, hogy mikor ad ki rá bármilyen frissítést, ami komoly késéseket eredményez.
Elég megkérdezni tőlük vagy megnézni, hogy milyen CID-del rendelkezik a készülék, mivel abból már elég sok dolog kiderül, de többnyire a HTC__001 és a HTC_034 az, amivel biztosan nem lesz problémád a garancia kapcsán.

[ Szerkesztve ]

(#4019) baliga válasza ferob (#4018) üzenetére


baliga
tag

OK, köszönöm a válaszokat.
Már csak azzal fárasztanálak, hogy ez a CID szám hol található.
Dobozon is rajta van, vagy csak a készülékből lehet előhívni?

(#4020) kekkola válasza baliga (#4019) üzenetére


kekkola
senior tag

készülék-cid getter. Mobilkereskedest ajánlom, EU modell, nem szolgáltatós hálózati zár nélkül, jó áron. A mobilcorner is általában ilyet árul, "de engem spec átbasztak" :D német telekomot küldtek, de már nem volt kedvem visszaküldeni mert akkor éppen nem lehetett sehol olcsón kapni. 1 hónapot késett rá a nougat a 034es cid-hez képest.

O+8T

(#4021) baliga válasza kekkola (#4020) üzenetére


baliga
tag

Megnéztem mindkettőt, a legalsó HTC 10 áraikat "12 hó teljes körű gyártói garanciával" hirdetik. Ez egy újabb verzió... - de nem akarom a topicot a gsm-boltos kérdések irányába elvinni.

[ Szerkesztve ]

(#4022) kekkola válasza baliga (#4021) üzenetére


kekkola
senior tag

Ha EU modell akkor 24 hónap gyári gari van rá. A nagy boltokon kívül (edigital, media m., stb) nem vállal a bolt 2 évet, de a gyártó igen. A Mobilkereskedesben tudsz venni két évvel is, háztól házig garancia.

O+8T

(#4024) baliga válasza ererandras0 (#4023) üzenetére


baliga
tag

Kíváncsi vagyok a reakciókra, főleg, hogy hétfőn akarok venni egyet...

(#4025) CptAdamica válasza ererandras0 (#4023) üzenetére


CptAdamica
veterán

Sose hallottam még erről az oldalról. Eltudom képzelni, hogy elolvasva sok felhasználót tántorít el a vásárlástól, de közel sem ennyire vészes a helyzet. Nem megyek végig az összes ponton, ezek közül nálam a kissé lilás képernyő van jelen különböző betekintési szögeknél, de engem nem zavar. A töltő leválasztásakor fellépő zaj szerintem fémes hang. A dual sim meg nem tudom miért olyan alap dolog manapság, hogy hiányként említi.

Megyen!

(#4026) Acheron


Acheron
őstag

Sziasztok!
Az egyik ismerősömnek megtetszett egy téma a HTC 10 szabadon választható témái közül. Neki Samsung telefonja van, így gondolom a téma nem rakható fel. Arra van mód, hogy a téma képeit "kivegye" és külön használja valahogy (pl háttérképként)?

(#4027) kekkola válasza baliga (#4024) üzenetére


kekkola
senior tag

No para. :) A kijelző rózsaszínes de azt is csak akkor vettem észre amikor felhívták rá a figyelmet, valószínűleg Te sem vennéd észre. A kamera gyors, nem melegszik és merül jobban mint bármelyik készülék a piacon. A többi felvetés meg komolytalan. Ha szereted a htc-t akkor jól választottál.

[ Szerkesztve ]

O+8T

(#4028) doggie válasza CptAdamica (#4025) üzenetére


doggie
aktív tag

Hát én sajnos tudok még hozzátenni, ami főleg azért bosszantó mert 2 hetes a készülék.:-(
Egyik este azt vettem észre hogy lassított felvételnél nem fókuszált a kamera. Mondom jól van lehet a téma, a tok, vagy a kevés fény okozza. Sajnos nem nyert, mert másnap tok nélkül, gyönyörű napsütéses időben is ugyanezt tapasztaltam, mintha a fókuszpont megragadt volna egy ponton és nem hajlandó átfókuszálni.
Próbáltam mindent, safe reboot-ot, alkalmazás adatok törlése, más kamera alkalmazás, de sajnos úgy tűnik megy vissza garanciába. :-(
A másik, a sok újraindítás között, egyszer csak eltüntette az összes kipakolt ikonomat, widgetemet.
Az alkalmazások megvannak, de tök üres volt mindegyik képernyőm. :-(
Az M7-esemet máig a legszebb telefonnak tartom, nem mellesleg még mindig üzemel kislányomnál, de ez most csalódás htc-éktől eddig. Lehet csak egy rossz példányt fogtam ki, de elvileg most a cégnél is lesz több, esetleg több tapasztalatot is tudok majd mondani, nagyobb minta alapján.
Ha valakinek van ötlete orvosolni a kamerát, ne tartsa magában.

"Hát minden, minden e világon csak álomba ködlő furcsa álom..." EAP

(#4029) MrPetya19 válasza kekkola (#4027) üzenetére


MrPetya19
addikt

A kijelző olyan dolog, amit csak általában másik kijelző melett veszel észre.

,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog

(#4030) Bar1


Bar1
aktív tag

HTC U - az XDA-s Hamdir szerint ez még csak mockup:

Forráa: Slasleaks Twitter

(#4031) CptAdamica válasza Bar1 (#4030) üzenetére


CptAdamica
veterán

és hol marad az ujjlenyomat olvasó? Ha üveg lesz a háta, akkor azt hiszem a következő telefonom nem HTC lesz. :)

[ Szerkesztve ]

Megyen!

(#4032) Klaus Duran válasza Bar1 (#4030) üzenetére


Klaus Duran
senior tag
LOGOUT blog

Ez kevés lesz az S8 ellen.
De nekem akkor se kéne 5,8".

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#4033) Bar1 válasza Bar1 (#4030) üzenetére


Bar1
aktív tag

Új infó: a HTCSource szerint valószínűleg fake a kép:HTCSource

(#4034) pixta78 válasza ererandras0 (#4023) üzenetére


pixta78
senior tag

Ez gyönyörű!:-( A képernyő sárgulás hTC betegség! Az OneX-em és az E8- am is ebben szenvedett, biztos nem lesz több hTC!!

Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!

(#4035) h4h01 válasza CptAdamica (#4025) üzenetére


h4h01
senior tag

"A töltő leválasztásakor fellépő zaj szerintem fémes hang" Az valóban fémes hang, és a HTC gyári kábele okozza, ami valamiért különbözik más Type C kábelektől..LG G5-höz való kábellel semmi hangja sincs, és simábban belecsusszan :B Nah szal majd egyszer berakok egy fotót, de ilyen kis barázdák vannak a HTC kábel csatlakozójában, ami az LG-nél nincs..

(#4036) TTTotya válasza CptAdamica (#4025) üzenetére


TTTotya
senior tag

Én nem tudom ki írta azt a cikket, de van benne egy olyan dolog ami user error. Pl. Átvált a bill. más nyelvre? Ja ha többnyelvűre van beállítva és nem nyomja a szóközt hanem simogatta. Ki lehet kapcsolni.

Egyébként ha frissítés, pláne főverzió váltás történik, akkor nem árt hard reset-et csinálni, egyből nem hülyül majd be a rendszer.

Az említett problémák közül nekem egyedül a rózsaszín kijelző volt, de 6-8 órányi film lejátszás full fényerőn megoldotta, gondolom kiszárította, sárgulásom sincs vagy annyira halvány, hogy nem látom.

(#4037) h4h01 válasza h4h01 (#4035) üzenetére


h4h01
senior tag

(#4038) Tiger. válasza h4h01 (#4035) üzenetére


Tiger.
nagyúr

Nálam nincs ilyen fémes hang.
A kijelző is javult volna vagy csak megszoktam de összességében imádom, gyönyörű képeket lehet vele csinálni.

[ Szerkesztve ]

Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/Asus Rog Strix g531gu/Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 13 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.

(#4039) LilProphet90 válasza Acheron (#4026) üzenetére


LilProphet90
senior tag

Szia, apkmirror-on keressen rá a Sense launcher beta-ra (azt hiszem 2016 július 30-i működik minden készülékkel), az tartalmazza a HTC témaáruházát is, így letudja tölteni. Valsz csak ezzel a launcherrel működik.

Zenei alapok, remixek: http://www.reverbnation.com/lilprophetmusic

(#4040) PTomi92


PTomi92
aktív tag

Sziasztok!

Hamarosan tervezek venni én is egy ilyen telefont. Olvasom, hogy pont a telefon problémái a téma. 1 év használat után mik a tapasztalatok, hallani pl alaplaphibás telefonokról (Mint pl az LG G4 esetében ahol gyakorlatilag garantált), vagy akármi másról? A szoftverfrissítés tényleg elég sok bug-ot hozott, mint ahogy a cikkben említették?

Kicsit félek újra HTC-t venni, régebbről egy HTC Sensation-nel elég rossz tapasztalataim voltak (gyári rendszer használhatatlan, hardveresen is megbízhatatlan), viszont nyilván nem ez alapján akarom megítélni a gyártót, és nagyon tetszik ez a telefon.

(#4041) Acheron válasza LilProphet90 (#4039) üzenetére


Acheron
őstag

Szia!
Köszönöm, kipróbáljuk! :R

(#4040) PTomi92: Nem tudom melyik cikkre gondolsz, ha a néhány hozzászólással ezelőtt linkeltre, akkor csak annyit tudok mondani, hogy ne az alapján dönts, amit ott írnak. Nem tartom komoly írásnak, összeszedtek pár dolgot, ami sok más telefonra is igaz, és elsütötték egy cikként, darab - darab alapon. Melyik telefonról ne lehetne összeállítani ilyen listát, ahol összeszedek 10 dolgot, ami előfordult, majd odaírom, hogy egyébként ezek csak néhány telefonnál és külön külön jelentkeznek :F .
Ha tudod, vedd kézbe, ha ismeretségi körben van, kérdd el kicsit, próbáld ki. Az itt fórumozók is leírják a tapasztalataikat, nyilván itt figyelembe kell venni, hogy aki már ilyen készüléket vett, és még használja, az így vagy úgy, de elfogult :)

[ Szerkesztve ]

(#4042) kekkola válasza PTomi92 (#4040) üzenetére


kekkola
senior tag

Ez egy valóban top kategóriás készülék. A sensation óta a sense teljesen kicserélődött. Az M7essel indult a folyamat. Egyszerű, letisztult és nagyon gyors. A htc általában bug mentes. Nekem az a tapasztalatom a htc-vel (pl a samsunggal ellentétben) hogy a frissítésekkel egyre jobb lesz egy készülék. Az utóbbi időben volt pár telefonom, de a 10es a top kettőben van. Sztem 140k-t (a konkurensek árait figyelembe véve) megér. Ez a cikk pedig komolytalan, kár volt ide linkelni mert most mindenki erről fog kérdezni... :)

[ Szerkesztve ]

O+8T

(#4043) ferob válasza kekkola (#4042) üzenetére


ferob
őstag

Valóban elég sok a tájékozatlanság és a valótlanság a készülékről abban az írásban, így a saját oldalának indokolatlan reklámozása, valamint az említett további kérdések és egyet nem értések elkerülése végett el lett távolítva.

[ Szerkesztve ]

(#4044) baliga válasza ferob (#4043) üzenetére


baliga
tag

Hiába a paráztatás, mert nem tudom mit vennék ha mégse HTC10-et.
Talán az új Google Pixelt, ha lemenne 180 alá (de egy darabig nem fog).
Az összes többi nem tetszik v. már túl nagy (pl. oneplus 3T).
Vagy iphone 6s-t végső elkeseredésemben - bár az iostól, itunestől falra mászok.

(#4045) MrPetya19 válasza baliga (#4044) üzenetére


MrPetya19
addikt

Én is a 10 és a 1+3T között próbálok dönteni. (meg a jelenlegi nexus 5-öm között)

,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog

(#4046) PTomi92 válasza kekkola (#4042) üzenetére


PTomi92
aktív tag

Rendben, köszi a válaszokat. Én nexus 4ről akarok váltani, a samsung s7en gondolkoztam még, mert a kameráját jobbnak hozták ki, de az kivülről sem tetszik, a kezelőfelülete sem+ utálom a micro usb-t:) meddig várható, hogy frissítések jönnek még rá?

[ Szerkesztve ]

(#4047) pg1966 válasza PTomi92 (#4046) üzenetére


pg1966
aktív tag

Két évig szokták frissíteni, tehát még 1 év van.

(#4048) pg1966 válasza Bar1 (#4033) üzenetére


pg1966
aktív tag

A HTC U működéséről némi info.

(#4049) baliga


baliga
tag

Csomó (gsm) boltot felhívtam, mind EUs, bontatlan, független, de sehol nem tudnak olyan készüléket adni, amelyiken van (akármennyi) gyári gari. Csak forgalmazóit tudnak adni (wtf?) - még az xxl sem, pedig ott még többe is kerül...

A mobilkereskedés írta csak vissza, hogy természetesen a gyári ugyanúgy él, de már azt sem hiszem el, meg nincs is nekik szürke.

(#4050) Vikthor válasza baliga (#4049) üzenetére


Vikthor
nagyúr

de van egy pár amelyik 2 év gyártói garis és EU-s természetesen, csak 205 rongy... annyit meg nem ér meg. Nekem mákom volt, mert 5 hónaposan hozzájutottam egy ilyyen 2 éveshez.... érdemes a hardveraprót nézni hátha felbukkan.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.