Hirdetés

2022. december 4., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#101) Somatom válasza Eastman (#99) üzenetére


Somatom
addikt

Másét sem?

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#106) Gargouille válasza Somatom (#100) üzenetére


Gargouille
őstag

"Pedig nagyon skatulyázásnak tűnt."

Akkor elnézést, csak a megfogalmazásod is annyira "tipikus" volt. Meg hát egészen más ritkán meginni egy sört, meg kokainozni a buliban. Ez utóbbi semmilyen szinten nem a normális, "még simán belefér" kategória. Szerintem.

"A melómmal sem férne össze egyik sem."

Tudom, kamionozol.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#109) Narxis


Narxis
nagyúr

Semmi. :(

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#110) Somatom válasza Gargouille (#106) üzenetére


Somatom
addikt

Neked nem fér bele, nekem símán belefér.

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#112) hszilard666 válasza Geri Bátyó (#58) üzenetére


hszilard666
veterán

Köszönöm, ez egy igazán érdekes gondolat, agyalni fogok rajta.

"To live is to suffer. To survive is to find meaning in suffering."

(#113) Gargouille válasza Somatom (#110) üzenetére


Gargouille
őstag

Bocs, akkor lehet mégsem lőttem annyira mellé. :D Peace.

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#114) Somatom válasza Gargouille (#113) üzenetére


Somatom
addikt

Szóval, te már ennyiből diagnosztizáltál. Sztem akkor Te sarlatán vagy. :D

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#117) rushty válasza Gargouille (#97) üzenetére


rushty
senior tag

Ez érdekes, a szociális ivók ezek szerint alkeszek.

(#118) D1Rect válasza rushty (#117) üzenetére


D1Rect
félisten

Ők már az alkoholizmus kapujában vannak.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101

(#119) nevemfel válasza rushty (#117) üzenetére


nevemfel
aktív tag

Kivéve, ha évente háromszor isznak sört, méghozzá strandon.

Nehéz sport a távdiagnosztika, de sokat segít, ha a páciens rendszeresen strandol. ;]

Get on up!

(#120) Somatom válasza nevemfel (#119) üzenetére


Somatom
addikt

Ez egyszerű logika.
-Jársz strandra?
-Igen.
-Akkor te alkesz vagy. :)

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#122) gooool


gooool
őstag

Most láttam meg ezt a bejegyzést, reagálok is rá, mert az utóbbi időben hasonló dolgok az én életemben is előfordultak.
Rendszergazda vagyok papíron, de testnevelési egyetemre készültem, amire felvettek, de pénz nem volt finanszírozni a költségeit (albi, szakedzések, kaja, stb...), így maradt az IT. Viszont amennyire vonzott hobbiként, annyira nem, mint hivatás, így bele sem fogtam, a vizsga után elutasítottam az állást, amit a kiváló eredményért cserébe kínáltak.
Értékesítő lettem egy autószalonban, mert baromira élveztem másokkal beszélgetni, jól is beszélek (évekig hallgattam a suliban, hogy legyél stand-upos meg olyan jó társaság vagy) és kisgyerek korom óta az autók a mindenem. Szar helyre kerültem, 10 hónap után bementem totál másnaposan és felmondtam, hogy ezt így nem (mocsok kevés volt a pénz, hétvégézés, hétközepén éjfélig meetingek), pedig nincstelenül vágtam bele, a forgalmi vizsga meglett a próbaidő alatt, így lett jogsim és mamámtól kaptam annyi pénzt, hogy egy autót vehettem, amivel be tudtam járni dolgozni.
Ezután egy tök jó helyre kerültem, MFP-ket és nyomdagépeket értékesítettem 2,5 évig. Rengeteg remek embert megismertem, a csapat is csoda volt, a fizetés is és az értékesítés és az IT találkozott, mellette tudtam rendszeresen edzeni, jól néztem ki, cserélgettem az autóim, mert megtehettem és azt hittem megérkeztem. De mégsem, mert egyszer csak jött az, hogy hiába a jó zsuga, ha az idős főnökkel egyre több az összetűzés és egyre kevésbé tudok szemet hunyni a rugalmatlanság és a maradi módszerek felett, így egy nap mély levegő és kiléptem.
Jött egy nagyipari értékesítés, ahol olyan neveket tudtam az ügyfeleim között, akikkel tudtam, hogy bármi lesz is, jó ajánlólevél lesz. Két év után most nyár elején hagytam ott, mert szintén túl sok lett a főnök és a cég belső politikája, nem fért bele több.
Eljöttem logisztika/szállítmányozás területre, ami nagyon szép és bonyolult világ, de holnap felmondok, mert nincs termék, nincs tech vagy műszaki vonal és így nem érzem jól magam, nincsenek eredmények sem, ami kölcsönösen rossz.
Emellett év elején totálisan összeszakadtam. Volt egy kapcsolatom, ami eddig hiányzott az életemből, korábbi csalódások miatt sok évig nem is néztem nők felé, de most összejött és nagyon jó volt, de egyszerűen nem tudtam úgy hozzáállni sokszor, ahogy Ő elvárta volna és ahogy én is magamtól, a korona/munka/családban lévő konfliktusok agyonnyomtak, ő pedig továbbállt. Gyerekkori traumák miatt ez engem iszonyat megviselt, öngyilkos gondolatok, miegymás, akkor adtam el a hobbiautóm, edzeni nem tudtam a Covid miatt, a munkám rühelltem, szóval nem volt lába a bizonyos széknek, ami megrémített, mert görcsösen ragaszkodom a kiszámíthatósághoz, a biztonsághoz, a már említett szar gyerekkori élmények miatt.
Leírtam egy regényt, de még mindig nem mondtam semmit...rátérek a lényegre.
Módszeresen romboltam az utóbbi időben sok mindent magam körül, mert változást akartam. Jártam pszichológushoz, pár embert a sírba tettem kb azokkal a véget nem érő nyígásokkal, amiket hosszú időn át előadtam, munkát váltottam, edzést abbahagytam, angolra suliba beíratkoztam és sok embert eltakarítottam az életemből, mert úgy éreztem nem kellenek. Tavasszal újra lesz hobbiautóm, mert miért ne...egész életemben álmodtam annyi dologról, majd most mikor futja rá megvonom magamtól? Kizárt...
Emellett imádok mindenfélét csinálni a ház körül, ami sokszor nem kerül semmibe, de a nap végén minden valahogy szebb és jobb lesz, elfáradok és ez valami elképesztően jó érzéssel tud eltölteni.
És végre a legjobb (talán egyetlen) barátommal is újra tudunk olyan jókat beszélgetni, mint régen, ami nagyban segíti az általános közérzetem.

Összegzés:
Gondolkodj el azon, régen mi volt az, amitől mosolyogtál, mi volt az, amit igazán élveztél és ha úgy érzed, az most hiányzik, akkor kezd el újra. Ne a társadalmi normák vezessenek, mert az megbénít, ne a közösségi média idealizáltsága legyen a standard, mert lelkileg kicsinál. Engem is támadnak, hogy húúú ennyi pénzből, ennyi idősen már házat/lakást vegyél, ne hülye roadstert...meg jól össze vagy esve mióta nem edzel...Mondják azok, akik lófaszt nem értek el az életben, nem hogy lakást vagy izmos testet úgy egyáltalán.
Nincs séma a boldogsághoz, a motiváltsághoz szerintem. Csupán annyi van, hogy törekedj kezelni a rosszat és időt hagyni, hogy a jót megtaláld. Nem könnyű, én is még keresem, de azt hiszem nem is igazán lehet ezt elmagyarázni. A pozitív gondolkodás ugyanúgy egy megerőszakolása az életnek, mint a depis magunkba fordulás. Tegyél olyan lépéseket, amikről zsigerből érzed, hogy helyesek, még ha azt mások hülyeségnek is gondolják, az idő minden bizonnyal Téged fog igazolni. :)

Üdv: Balázs

(#123) hszilard666 válasza gooool (#122) üzenetére


hszilard666
veterán

Köszönöm a hozzászólásod, örömmel olvastam hogy jó irányba haladsz! :R

Érdekes gondolatokat fogalmaztál meg a mondandód utolsó részében, köszönöm, agyalni fogok rajta.

"To live is to suffer. To survive is to find meaning in suffering."

(#124) gooool válasza hszilard666 (#123) üzenetére


gooool
őstag

Iszonyat nehéz fiatalnak lenni a jelenlegi világban. Annyi irányból kapsz ingereket és elvárásokat, hogy nincs ember, aki ezeket kezelni tudja, nem vagyunk rá evolúciósan felkészülve még, talán sosem leszünk. 4 évvel vagyok idősebb Nálad, de még nekem jutott kvázi normális gyerekkor, amikor még internet sem volt a faluban és őszintén szólva milyen jó is volt az a boldog tudatlanság. :D Nem ömlött ránk 0-24-ben az információ, nem mértük magunkat instán feszítő/vonagló idiótákhoz, maximum az iskolában igyekeztünk a legmenőbbek lenni, hogy a legjobb tanulók (stréberek ugye) vagy a legjobb sportolók legyünk, de nem reszketett senki több ezres követőbázisért, akik csak számok valójában. És persze nem kaptad az arcodba az állandó híradást, hogy jön a világvége, mindmeghalunk, de ha nem, akkor is, mert összeomlik a gazdaság.
És meglepő módon ezek azok, amik tudat alatt elhozzák azt, hogy nem találod a helyed, nincs kedved élni sem, minden, amiért élvezted régen az életed, azt elnyomja ez a sok, valójában totál irreleváns gyökérség.
Közhelyeket azért nem puffogtatok, mert én magam rettenet utálom őket :DDD

Üdv: Balázs

(#125) Honkydoo


Honkydoo
őstag

Hello,

Hogy mi motivál engem a mindennapokban?
Van egy álmom, amely eléggé régre nyúlik vissza... Hogy tanácsadó legyek az IT szektorban.
Már nem is emlékszem pontosan mikor fogant meg ez bennem de legalább 10 éve.
Akkor véletlenül (talán egy munkakereső konferencián) beszéltem egy coach-al és elmondtam neki az álmomat, akkor ő (nem kis meglepetésemre) azt mondta, hogy ez megvalósítható. Ez nagyon jó érzéssel töltött el akkor!
Azóta eltelt 10 év. Munkahelyek jöttek, mentek. Az álom maradt.
És pont mostanság gondolkodtam el azon, hogy egyre közelebb kerülök az álmom megvalósulásához. Vannak még pontok a listámon, ami az álmomhoz kell, de már közel sem olyan vészes mint 10 éve.

Meglátjuk mi lesz 4-5 év múlva. Örülnék ha megvalósulna. Ha mégsem, akkor majd újratervezek. Volt már pár újratervezés a 10 év alatt.

Bevallom, attól jobban félek, mi lesz akkor ha elérem. :B Mert felmerül bennem a kérédés, hogy milyen irányba fogok menni az után?
Bár ezt talán meg tudom válaszolni. Amíg minden nap van mit tenni a világért, addig van értelme felkelni!

"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."

(#126) HUmenetke


HUmenetke
tag

Szia!

Engem a menyasszonyom és a közös jövőnk megalapozása motivál (24 vagyok). Mivel említetted, hogy a társas kapcsolatok nem töltenek be jelentős szerepet az életedben, nálad nyilván mást kell keresni :)

Az én jelenlegi boldogságomhoz a páromon kívül nagy mértékben hozzájárul két szőrös krumpli, akiket pici koruk óta nevelünk. Tengerimalacokról van szó, fantasztikus élőlények! Hozzáadtak az életünkhöz egy olyan felelősséget, ami rengeteg dologra megtanított minket. Természetesen munkával jár a tartásuk, de talán az, ha gondoskodsz valami más élőlényről saját magadon kívül, jót tehet.

(Nincs is jobb annál, mint este a kanapén pihenni úgy, hogy egy malacka alszik az öledben :K )

(#127) Narxis válasza Honkydoo (#125) üzenetére


Narxis
nagyúr

Ez a tanácsadás tök jól hangzik, én is kipróbálnám.

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#128) Szada85


Szada85
aktív tag

Engem pl. több dolog is motivál, leginkább például az, hogy élek, és egészséges vagyok, hogy egyáltalán módom van felkelni az ágyból.

Lehet érdemes lenne megnézned akár pár dokumentumfilmet, sorozatot (engem pl. ezek mindig "emlékeztetnek", hogy igazából semmi (komoly) gondom nincs az életben), vagy ha ez nem elég inger, akkor akár önkéntesnek elmenni "sérült" emberekkel foglalkozó szevezethez/hospice házba, hogy lásd, hogy az, hogy Te magadtól, külsö segítség nélkül képes vagy ellátni magad, felkelni az ágyból, az rengeteg más embernek egy soha meg nem valósuló álom csak.

Másrészt az, hogy a jelenlegi/leendö családomnak megadhassak olyan élményeket, emlékeket, amikröl pl. Ök is csak álmodnak, vagy amit például én gyerekként, fiatal koromban szívesen megéltem volna, csak nem feltétlen volt rá módunk. :)

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=350361941

(#129) hszilard666 válasza gooool (#124) üzenetére


hszilard666
veterán

Hála az égnek nincs rám nagy hatással sem a reklám ipar sem a social media, nem szenvedek emiatt mentális nyomástól.

Honkydoo:

Szia!

Ez nagyon jól hangzik, drukkolok hogy sikerüljön a terved! :R

HUmenetke:

Szia!

Szuper volt olvasni a hozzászólásodat, köszönöm, és gratulálok! :R

Sajnos engem nem motivál a párkapcsolat, egyszerűen ráunok mindenkire rövid időn belül, ezen túl úgy érzem egy párkapcsolat túl nagy kompromisszummal járna, és hosszútávon több a negatív kifutása lenne számomra mint pozitív.

A házikedvenc kiváló gondolat! Ez tényleg egy kiváló motiváció a mindennapokhoz, és biztos vagyok benne hogy rengeteg örömet lelhet benne az ember. Viszont számomra gyerekkoromban hatalmas trauma volt a kutyám és a cicám elvesztése. Nem szeretnék átmenni ezen ismét. :(

Szada85:

Köszönöm, érthető gondolat, viszont mindig van akinek szarabb. Számomra ez nem motiváció. Azért mert valaki jobban szenved mint én az én problémáim száma nem fognak redukálódni.

"én gyerekként, fiatal koromban szívesen megéltem volna, csak nem feltétlen volt rá módunk"

Ez egy kiváló gondolat, köszönöm. :R

"To live is to suffer. To survive is to find meaning in suffering."

(#130) zoo8800


zoo8800
veterán

Az motivál, hogy muszáj :DDD
Pénzt keresek, amiből eltartom a családom, ebből telik a házra, kocsira, nyaralásra. Ennyi. Nem kell gondolkodni, nyomni kell. :)

rip and tear, until it is done

(#131) dugo_ válasza zoo8800 (#130) üzenetére


dugo_
veterán

(#132) #55525888


#55525888
törölt tag

Nem motivál semmi, ezért tartok ott, ahol.

(#133) Somatom válasza #55525888 (#132) üzenetére


Somatom
addikt

De hol?

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#134) Luck Dragon válasza Somatom (#133) üzenetére

Hát itt köztünk ;]

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#135) Somatom válasza Luck Dragon (#134) üzenetére


Somatom
addikt

Úgy érted, hogy a nyafitopikban? :)

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#136) Luck Dragon válasza Somatom (#135) üzenetére

Nnyafiról jut is eszembe , estére meg kell ennem a maradék fagyimat . :DDD

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#137) Somatom válasza Luck Dragon (#136) üzenetére


Somatom
addikt

Rettenetes. Meséld el, hogy bírtad elkezdeni a napodat ezzel a szőőőrnyűűű tudattal!

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#138) Luck Dragon válasza Somatom (#137) üzenetére

Amíg nem olvastam a hozzászólásodat addig egész jól. Most meg várom hogy este legyen, szóval szégyeld magad. :DDD

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#139) Eastman válasza Luck Dragon (#136) üzenetére


Eastman
őstag

A nya-fi az nyali-falit jelent? Vagy nyali-fagyit?
Húú, eszembe jutott egy jó film. :D

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#140) Luck Dragon válasza Eastman (#139) üzenetére

Kinek mi tetszik :DDD

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#141) WhrlpoolMind


WhrlpoolMind
kezdő
LOGOUT blog

Nagyon kemény, nagyon a szívembe mar, hú, ismerős érzések.

Daniel WhirlpoolMind

(#142) hszilard666


hszilard666
veterán

Sikerült megoldanom a motivációs issue-t! Felmondtam pénteken. :DDD

Viszont most már olyan állást fogok keresni ahol hasznosnak érzem magam, vagy keresek egy olyan melót amit hivatásomnak érzek. Drukkoljatok!

"To live is to suffer. To survive is to find meaning in suffering."

(#143) Chaser válasza hszilard666 (#142) üzenetére


Chaser
titán

drukk-drukk! ( :

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#144) hszilard666 válasza Chaser (#143) üzenetére


hszilard666
veterán

:R

"To live is to suffer. To survive is to find meaning in suffering."

(#145) Chaser válasza hszilard666 (#144) üzenetére


Chaser
titán

egyébként csak a puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot ( :

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#146) WhrlpoolMind válasza Chaser (#143) üzenetére


WhrlpoolMind
kezdő
LOGOUT blog

További drukk-adag!

Daniel WhirlpoolMind

(#147) hszilard666


hszilard666
veterán

Köszönöm a kedves szavaitokat! :R Január óta voltam egy tucat interjún! Sehova sem vettek fel. Egyszerűen nem tudom magam motiválni és ez valszeg hallatszik a hangomon, valamint látszik is rajtam. Konkrétan újságosnak sem vettek fel :DDD Jó mondjuk oda nem is akartam menni dolgozni, csak gyakorolni mentem az interjúzást, de még oda is kevés voltam. Kemény az élet na. Érdekes egyébként, beszélgettem pár HR essel kisebb nagyobb cégeknél, tudtátok hogy egy egy entry level pozira 2-3000 jelentkező is van? A fővárosban természetesen. Nem is tudtam hogy ennyi emberrel kell versenyezni. Fura ez a munkaerőpiac. 3 nap múlva lesz 2 hónapja hogy felmondtam, kezdek igazán unatkozni.

"To live is to suffer. To survive is to find meaning in suffering."

(#148) zoo8800 válasza hszilard666 (#147) üzenetére


zoo8800
veterán

Meglep, amit írsz. Rengeteg helyen látni, hogy munkaerőt keresnek. A helyi pizzázó nemrég még köremailt is küldött, hogy 3 ember kell nekik, nincs aki pizzát süssön...

rip and tear, until it is done

(#149) Gave válasza zoo8800 (#148) üzenetére


Gave
őstag

A keresés még nem jelent semmit, átéltem ezt anno én is, voltak cégek akiknek 3-4 évig futott a helyi lapokban a hirdetés és nem vettek fel senkit, behívták az embereket, lehülyézték őket, rosszabb esetben már az interjún, nem csak később,.. és ennyi. Sokszor láttam, hogy már csak őrlődnek a szélmalomban és nem is akarják annyira felvenni az embert, pedig érzik nagyon, hogy jól jönne a plusz ember, jobban oszlana a terhelés, de inkább válogatnak, és persze így megvan a bejáratott script is amikor végre jól megint nem találtak senkit, elmondhatják, hogy mennyire nem jó oda nekik senki :D.

Budapesten nem tudom milyen a helyzet, de a vidék gyalázatos, helyenként annyira repulzív az egész élmény, hogy én évekig le is mondtam az egészről.

- Túl válogatósak
- Ők sem tudják pontosan milyen ember kellene nekik, általában onnan tudni, hogy 3-4 munkakört kapnál 1 személyre
- Túlzottan sokat alkudoznak, ha havi 20k+t kér valaki mint amit elképzeltek már csikorognak a fogak
- Alapvetően "kész" megoldást várnak, akikbe nem kell befektetni semmit, se pénzben, sem emberileg
- Eleve szar pozíciókat próbálnak nagyon eladni, és amikor egy kicsit is meg vannak kérdőjelezve, akkor jön a sértődés
- Oh igen, a sértődés és dupla sztenderdek :D, ami ugye elvárt, hogy az ember 20 inzult/percet bírja, de ha ők kapnak napi 1 kritikát akkor már is háborús zóna atmoszféra kell
- Ha van konstruktív javaslat, pl új tech alkalmazása, azt azonnal lehuhogják, vagy még jobb már előre diktálják, hogy semmi újra nem vevők

... és még mehetnék, de itt abba is hagyom, mert hányingerkeltő az egész

Szar generációt fogtunk ki, senki nem hajlandó befektetni a másikba, legalábbis a személyes tapasztalatom ennyi volt.

Why did the entertainment industry become so bland and boring?--Because underlying every production is money, and money comes from banks, and banks HATE risk! - Rob Pawlikowski

(#150) hszilard666 válasza zoo8800 (#148) üzenetére


hszilard666
veterán

Abszolút igazad van, de én nem hasonló munkát keresek. A vendéglátásban mindig van hely. A kedvenc éttermemben az elmúlt fél évben keresnek pincért, vesznek is fel folyamatosan, majd vagy elmennek, vagy kirúgják őket. De mondjuk vendéglátásba nem szívesen mennék. Nem érdekes, nem szórakoztat.

Úgy érzem valami olyat keresek ami számomra érdekes, és jó érzéssel tölt el. Hogy mi az? Fogalmam sincs, de ha megtalálom, akkor tuti kapaszkodni fogok bele. Nem látom értelmét hogy elmegyek megint egy helyre csak a pénzért, aztán minden nap azon gondolkodom hogy bele kéne nyúlni a konnektorba annyira élvezem... De velem van a baj, ezt már mondták máshol is, nagyon sokan muszájból maradnak egy helyen, az előző cégnél is volt aki ellenszenvesen viselkedett velem mert felmondtam. Én nem szeretnék ilyen ember lenni, sem ilyen szituban lenni.

"To live is to suffer. To survive is to find meaning in suffering."

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.