Hirdetés

2023. november 30., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Z_A_P


Z_A_P
addikt

FPS meresek? :)

OK

(#2) PDA_FAN


PDA_FAN
tag

Attól, hogy nem játékra lett tervezve, az NT még egy baromi jó oprendszer volt a maga idejében. Ellentétben a Win9x vonulattal, elég stabil, és ha nem FAT-ra, hanem NTFS-re telepíted, még a fájlrendszere is hibatűrő. Nem kell attól tartani, hogy ha kimegy alóla a delej, akkor újraindításkor összekuszálja a fájlrendszert, és nem tud elindulni.

(#3) iMaverick


iMaverick
addikt

Nálunk melóba az újabb, Vectra VL800-as volt. Erre már Win2000 volt telepítve. Multimédiás "csoda" masinának volt használva, igaz, még én sem nagyon nyúlhattam hozzá.

Előkotortam a számlákat, kíváncsiságból... Még kaptunk 5% kedvezményt is, így volt akkoriban (2001) 1854 euró. Rákerestem, akkoriban 250Ft körül váltottak: 463.500Ft

Rögtön alatta látok egy 256MB-os memória bővítést (gondolom ebbe), potom 621 euró.

Hirtelen ezt találtam:

Ha a győzelem gátja a gát, akkor fel kell robbantani. (Szaffi, 1985)

(#4) cskamacska válasza iMaverick (#3) üzenetére


cskamacska
addikt

A VL800 már Pentium 4 alapú volt. Egészen konkrétan a Socket 423-as Asus P4T HP OEM változata volt az alaplapja i850 lapkakészlettel, és szintén 800MHz-es Rambus támogatással.

Szerintem amúgy ez a gép is elbírta volna a Win2000-et, az NT4 még 166-200MHz-es Pentium Pro-ra volt méretezve, és pont olyan hiányosságai is vannak ami a nagyon korai Pentium II érában még nem voltak azok. Ellenben az NT olyan nyomtatót és SCSI kártyát is támogat, amit utólag azt sem tudjuk már hogy létezett :D , azaz nagyon durván a céges környezetre volt kihegyezve, bármilyen otthoni multimédiás funkció (amiknek kiszolgálására a Win95 volt tartva) csak járulékos nyereség.

hege8888:
Bar maga a vas random biznic gépnek néz ki, de talán éppen ezért i820 RDRAM-os létére megaggatták egy National Semiconductor PC87200VUL PCI-to-ISA átalakító híddal. Ebben az a speciel, hogy a '99 utáni Intel déli hidak nem támogatták az ISA bővítést, és így az i810/815/i820, azaz a jóóó öreg BX utáni lapokon nincs is ISA foglalat.

Sőt, mondok jobbat, eleve "modernebb" Slot 1 lapból nem is készült sok, mert az i820 lapkakészlet nagy bukta volt, az i440BX hatalmas siker, a Slot 1 tokozást pedig ejtették mint a forró krumplit amint a Socket 370 procik elérhetőek lettek.

Retró szempontból ez azért kellemetlen, mert PCI 2.2 támogatás a későbbi PCI kártyák miatt (pl SATA vagy USB 2.0 bővítők, de mondhatni a Radeon 9250 környéki videokártyákat is) jó lenne, AGP 4X támogatás szintén az Geforce FX környéki 1,5V maximum váltás miatt, ill az UDMA 66-100 a 33 helyett meg magáért beszél, akármilyen Compact Flash, SD kártya, IDE DOM, vagy IDE-SATA-SSD modern sufnituning fejlesztést használnánk. Ha ez pedig meg van fejelve egyből kettő ISA foglalattal, akkor az úr egy retró gyöngyszemre lelt, és még csak nem is tudja. :K

Apropó, esetleg meg tudnád lesni hogy a lap milyen vitézen birkózik az ISA hang és videokártyákkal? :R
Rossz nyelvek szerint DOS alatt nem oszt ki nekik rendesen DMA(vagy egyéb) erőforrást, ami a csöppet károsan érintené az ISA hangkártyákat.

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#5) jimmy399


jimmy399
senior tag

PDA_FAN:

Nos, tényleg elég stabil FS az ntfs a FAT32-höz képest, viszont vele volt egy óriási hibám, ami megtörtént.
Windows 7 Pro alatt, annak idején, még P4-es gépen, 1 hónapig csak hibernáltam a gépet, hogy gyorsabban induljon el, mint egy sima cold boot-al.
Egyik szép nap gondoltam újraindítom már a gépet, és összehányta magát az egész rendszer tőle. Újra kellett telepíteni sajnos.

[ Szerkesztve ]

--- N/A ---

(#7) arty


arty
veterán

olvasmányos, jó írás... de.... MAGYAR nt4 ?!

"vadász, vadász, te szopni jársz ide" :D

[ Szerkesztve ]

stadion, kisvasút, freemail, digi, vodafone

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.