Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
pedig sajnos annyi, volt a notiban eredetileg egy QL-65-ős, most meg egy turion ultra 84-es mindkettő 90fok felett mászkál és a hátul kifújt levegővel akár PVC csövet is tudnék lágyítani
nem véletlen a Maximum operating temperature (°C) ? 100
ja és kézzel nem nagyon kell fogdozni még a hotpipe csövet sem -
kisza25
félisten
válasz
durkonorbi
üzenetére
A Stirling körfolyamat hőhatásfoka megegyezik a Carnot körfolyamat hatásfokával, mely elméletileg a legjobb
én nem tudom, hogy ez %-ban menyit jelent, de azt hittem ennél hatékonyabb azért, de biztos igazad van -
kisza25
félisten
bocsi már nem tudtam tovább szerkeszteni, szóval idéznék ismét
"A Striling-motor működése megfordítható: ha a tengelyt forgatjuk, a kamrákon hőfokkülönbség mérhető. Az első Stirling hűtőgépeket a Philips fejlesztette ki az 1950-es években és többek között cseppfolyós nitrogén gyártáshoz használták"
cseppfolyós nitrogén nem tudom mond e ez nektek valamit![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ja ha valaki megcsinálná CPU hűtésére, akkor az ötlet az enyém volt és kérem a részemet
harry: persze, hogy aztán amikor a földbe csapódik én legyek a hibás

-
kisza25
félisten
na ez a szívás

más: viszont, ha valaki elolvasta a wikipédián írottakat akkor láthatta, hogy a dolog megfordítható,
és ha megfordítjuk a folyamatot akkor ez a striling motor hűt!!!(philips évekig használta hűtőkben ezt a motort)
na már most, mivel szerintem a tengely forgatásához nem kellene sokkal több energia, mint egy ventilátor forgatásához én inkább azt hajtanám meg simán alaplapról árammal, és akkor fasz@san hűtené a procit és indulhatna is az eXtrem tuning![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kisza25
félisten
olvass:
"A belsőégésű motoroknál a nyomáskülönbség robbanás kíséretében alakul ki, ezért ott a zaj és a vibráció elkerülhetetlen velejárója a folyamatnak. A Stirling-motoroknál ezzel szemben a nyomáskülönbség nagyon finoman alakul ki, ami csöndessé teszi a folyamatot, ezenkívül nincs szükség összetett szelepmechanizmusra sem."
tehát halk ez volt az egyik kérdésed
"Tiszta kipufogó gáz"
"Nagyon halk üzem"
"Magas hőhatásfok"
és drága az előállítása, mert nehéz nyomás alatt tartani olyan gázokat amik olyan parányi részecskékből állnak mint a Hidrogén
mire nem kaptál válazst
-
kisza25
félisten
olvasgass

lehet, hogy félreértjük a dolgot, mert igaz, hogy már feltalálták ezt a dolgot egyszer, de konkrétan nem készült olyan prototípus ami CPU-t hűtene és ezt az ötletet és a megvalósítását díjazták,
mert jól belegondolva, itt van mi már tudjuk, hogy létezik,működik, már láttunk is egyet, de én még mindig nem tudnám, hogy hogyan is kezdjek neki -
kisza25
félisten
kíváncsi lennék mennyi áramot termelhet,
az én notim procijához éppen ideális lenne ez a megoldás, bekapcsolás után már perccel eléri az 50-60 fokot még C&Q val mikor 400Mhz-en mennek a magok akkor is,
egy kis terhelés és máris 80fok, 100%-ra terhelve meg 100fok fölé is megy hűtővel
szal ezzel a szerkezettel és az áramtermelést visszaforgatva, biztos tovább bírná a noti
bár nem tudom mekkora lenne a legkisebb szerkezet amivel még meglehet csinálni 
Új hozzászólás Aktív témák
- Mac Mini M1 16GB 256GB + Hagibis Dock + Fekete hordtáska
- Retro Acorp Socket 7 PC, Pentium MMX CPU, 32 MB RAM, Windows 98
- Asus H81M-A LGA 1150 alaplap, 8 GB DDR3 RAM, i3-4370 CPU
- iPad Pro 10.5 (2017) 256GB tökéletes állapotban, dobozában
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Silver - HUN- MW1G3MG/A 3 év gar
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB + 32SSD I Radeon I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Fehér -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Asus ROG Delta II gamer fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)