Hirdetés

2019. december 14., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#425) amoartus válasza kali (#424) üzenetére


amoartus
(csendes tag)

Lehet, hogyha kicsit reálisabbak lennének a hazai árak, akkor nem lenne szükség ennyi GSM üzletre. Tudom, hogy nálunk jóval magasabb az áfa, mint a környező országokban és még az inflációval is kell számolni, de azért elég sokszor rápakolnak még + összegeket a termékekre.
Lehet az is megoldás lenne, ha mondjuk az x eurós készülékre rápakolnák azt a +7-8%-ot, amennyi áfakülönbség van a többi eus országgal átlagban, és akkor az úgy kapott eurós összeget kellene kifizetni, esetleg az aznapi árfolyam alapján átszámolt összeget forintban.
Lehet, hogy nem lenne sokkal olcsóbb, de én speciel így azért szívesebben megvenném a készüléket viszonteladótól.
Amikor kijött a Honor 10, akkor nagy dilemma volt számomra, hogy azt vagy a View10-et vegyem meg. Gondolkodtam is rajta, hogy megveszem majd viszonteladótól, hátha olyasmi áron lesz, mint a Honor View10 GSM boltban. Annak idején kiszámoltam az árát magyar áfával és még így is kb 10%-kal drágább lett, mint a hivatalos európai ára.
Összegezve, ha a magyar viszonteladók nem csinálnák ezt, akkor valószínűleg szürke import is kevesebb lenne Magyarországon. Aztán lehet, hogy nem, de jelenleg a viszonteladók se sokkal jobbak a GSM boltoknál.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.