@elefant: én azt hittem egyértelmű volt, de ezek szerint akkor mégsem. Szóval annyival jobb itt a kaja, hogy otthon egyszerűen nincs étvágyam ahhoz, amit ott adnak.
Elismerem, valamennyivel olcsóbb otthon, itt Hongkongban 500-700 forintnyi dollárért (15-20 HKD) nem lehet megebédelni, tipikusan inkább a duplájába kerül, attól függően, mit eszik az ember. Viszont még egyszer sem láttam olyat, hogy ne frissen gyorsan sütötték volna azt a húst, még a gyorséttermekben is. Valóban várni kell a rendelésre pár percet, de az, hogy ott frissen készül a kaja, megéri szerintem.
Az ízek is mások, de persze ez csak azért, mert a kantoni konyha tipikusan nem használ csípős fűszereket, csípőshöz itt külön szecsuáni (vagy esetleg koreai) étterembe kell menni. Ma pont koreaiban vacsoráztam, kaptam rendes csípőspaprikát hozzá, óvatosan kellett bánni vele...