Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VHS digitalizálás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mindreader
tag
Ez nagyon jó! Amint tudom elolvasom. Köszi a cikket.
-
elmerenges
csendes tag
Gratulálok a cikkhez, jó volt olvasni. Egy javítást írnék. A lehűlt sörlének pont, hogy jót tesz az oxigén, segíti az élesztő szaporodását (bár a modern szárított élesztőknek nem feltétlen van rá szüksége).
-
escape
aktív tag
Biotranszformáció miatt szokták részben erjedés közben beletenni a hidegkomlót. Ha meg tudod oldani, hogy max 4 nap múlva ki is veszed akkor ez is járható út. Én általában erjedés kezdete után 3. vagy 4. nap szoktam beletenni (hőfoktól és erjedés mértékétől függően) majd általában 7-8 nap alatt teljesen leerjed így pont palackozáskor ki is tudom venni. Aromazyme enzim sokat tud segíteni erősen aromakomlós és/vagy hidegkomlós tételeknél.
-
Grave_444
nagyúr
Sziasztok!
Ebben esetleg tudtok segíteni?
[link]
-
A BrewDog "Libertine Black Ale"-je emlékeim szerint egész jó volt. Tele van komlóval, ráadásul a klasszikus (beszerezhetőbb) fajtákból //simcoe, cascade, mosaic .. igaz ez utóbbiak dry hopp fázisban.. de gondolom akkor ez a rész kihagyható és eéág sima simcoe-val megtömni//: BrewDog receptek (85. oldal)
Amúgy mindenki másnak is, lehet innen is még szemezgetni, hátha van benne újdonság/érdekesség: https://beermaverick.com/over-100-commercial-beer-clone-recipes-from-the-breweries-themselves/
-
Viktoár
addikt
válasz
Hieronymus #48 üzenetére
"A pH-t ellenőrzitek?"
Erre ott vannak a modik.
-
panelsor
újonc
Illetve, akik kérdezték az árakat: a maláták összesen 1360 Ft, komló 990 Ft, élesztő 1590 Ft, utóbbinak csak a harmadát használtam el, többi a fagyasztóban eláll minőségromlás nélkül jó pár hónapig.
Ha jól emlékszem ebből 10 üveg 7%-os sör jött ki (az üvegeket 0.5 literesek, de nem töltöm soha tele, 4-4.5 deci körül lehet egy üveg), szóval ha csak az alapanyag költséget nézem, akkor 288 Ft/üveg.
Persze továbbra se azért csinálom, mert megérné, de ez alapján igazából - ha jól sikerül a sör - akkor egy bolti láger áráért egy kézműves sört csinál az ember
Aki tudja nagyobb mennyiségben csinálni, annak pedig főleg jobban megérheti.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Drága kezdő kitek helyett én egy 3 nm-es konyhában készítek kis mennyiségben, egyszerű eszközökkel sört.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Filmvilág
- Home server / házi szerver építése
- Politika
- Milyen monitort vegyek?
- Facebook és Messenger
- AliExpress tapasztalatok
- DDR5-ös Ryzenekhez való, fapados deszka tűnt fel a Colorful portfóliójában
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- PlayStation 5 PRO + Disc Drive + Pulse 3D Wireless (black) + 2 játék eladó!
- Hibás/Teszteletlen Videókártyák,Processzorok,Tápegységek, Alaplapok,SSD-k STB...
- Makulátlan Lenovo Thinkpad T14 G1 Ryzen 5 Pro 4650U/16GB RAM/256GB SSD/ FHD /Új akku, Új SSD!
- Új DELL Inspiron 16 5640 Profi Fémházas Laptop 16" -40% Intel core 7 150U 16GB 1TB FULLHD+ IPS
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- LG 34WN750-B - 34" IPS - 3440x1440 WQHD - 75Hz 5ms - FreeSync - HDR 10 - Hangszórók - sRGB 99%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest