Hirdetés

2022. július 5., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Snowy_owl


Snowy_owl
őstag

1GB ram nem valami sok mostanság. :(

régen minden jobb volt, régen még a "régen minden jobb volt" is jobb volt.

(#2) hirdeto válasza Snowy_owl (#1) üzenetére


hirdeto
tag

Nos igen, valószínűleg nem ez fogja eladni ezt a terméket. Valahol meg kellett húzni a határt. Ha ténylegesen belakod akkor 1-200MB marad szabadon.

(#3) dlaj


dlaj
őstag

2-3 havonta telefonvásárlás előtt álok, és az ilyenkor nézelődős időszakokba mindig szóba kerülnek az UMi telefonok is a kedvező áruk miatt. A design szinte mindegyiknél rendben van, de érdekes mód engem nem az 1 GB ram, hanem az értesítési led, és a gombvilágítás hiánya tántorít el. Sokszor mosolyogva olvasom tesztekben/bemutatókban, hogy: "az androidos gombok nem kaptak világítás, de nem zavaró, mert sötétben is jól láthatóak". Esetleg félhomályban, nem? Korom sötétben, csak tapogatózás és sok félrenyomás van.

(#4) hirdeto válasza dlaj (#3) üzenetére


hirdeto
tag

Érdekes módon az akku töltés jelzéséré van külön led, körbe nézem még egyszer, hogy mást is jelez e esetleg. A gombok pedig elég kellemetlenek, mert aki nem ismeri fejből a sorrendet ( bal a "feladatkezelő", középső "vissza a kezdő oldalra" és jobb "egyet visszalép" ) annak meglepetést okozhat éjszaka. Szóval egyet értek, apró de annál bosszantóbb. Ugyanakkor a "fizikai" gombok jelenléte valahol üdvözölendő mert nem az amúgy is kis felbontású kijelző területéből vesz el helyet.

(#5) dlaj válasza hirdeto (#4) üzenetére


dlaj
őstag

Hiába tudom én, hogy melyik gomb mire való, és hol van, sokszor csak tapogatom mint tót a p....
Ennél nekem már az is sokkal jobban bejön, ha a képernyő alján van, még ha helyet is foglal a kijelzőből. Kimondottan szerettem az LG G PRO 2-öm szabadon variálható gombjait a kijelző alján.

Viszont a notileden, és a világító gombokon kívül van most egy harmadik szempont, amire nagyon figyelek a telefon választáskakor. Nevezetesen az, hogy a hangszóró a telefon alján legyen. Újabban az is fontos lett, hogy az ébresztőhang teljes hangerővel bömböljön, ne fojtsa el a hangot a hátlapján pihenő telefon.

Ha mindhárom szempontot figyelembe vesszük eléggé leszűkül a szóba jöhető telefonok köre. Ezért választottam most egy olyan típust, ami nem friss ugyan, de minőségi cucc, és mindhárom kritériumnak megfelel. Sőt a rajta futó 4.4-es droidra is előnyként tekintek, mert gyerekjáték a rootolása, és biztos megoldható, nem úgy mint egyes 5.x fölötti telefonoknál. A kiszemeltért mindössze 40.700 forintot fizettem, és ha most sem kell csalódnom kedvenc webshopomban, akkor ez lesz a vége. :)

(#6) hirdeto válasza dlaj (#5) üzenetére


hirdeto
tag

Rendben, te nyertél :R Én meg nyúzom tovább az UMi-t és írom a tapasztalatokat :)

(#7) dlaj válasza hirdeto (#6) üzenetére


dlaj
őstag

:C :R

(#9) dlaj válasza rescue01 (#8) üzenetére


dlaj
őstag

2 éves telefon. Akkor az volt. A PRO-t is azzal adták ki, de arra ígértek, és jött is 5.x droid.

(#10) hirdeto


hirdeto
tag

Néhány napos használat után a következőket tapasztaltam :
A rendszer sebessége elégséges, de akadások és tétlenség tapasztalható elég gyakran. A weboldalak megnyitása időnként gondolkodásra készteti, illetve vannak alkalmazások amik egész egyszerűen el sem indulnak rajta. A kijelző érzékenysége közepes, én gyakran más nyomok mint amit szeretnék, pedig elég gyakorlott felhasználó vagyok. Különösen az értesítési sáv lehúzása nehézkes, illetve van mikor az adott program helyett az egyel mellette lévőt indítja el. Sajnos számomra a telefonálás közben a hangminőség elégtelen, dobozhangú és nehezen érthető a másik fél, ha pedig felhangosítod akkor bántóan éles. Zene hallgatás közben elégséges a hang minősége, szerencsére van hangszínszabályzó mert egyébként minden dinamikától mentes egysíkú lenne. Az akku durván egy napot bír, alább a részletek. Kijelzője néha túl fényes, mintha az automata szabályzás nem működne, de egyénként szép egyenletes képe van.

A véleményem, hogy ügyesen kifogva ár/érték arányban van jobb ajánlat, de összességében egy vállalható jó készülék. Nyilván a kategórián belül.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.