Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
Új hozzászólás Aktív témák
-
WN31RD
addikt
Egon és hobizoli, marjátok egymást máshol, ne itt!
Minden további olyan hozzászólást törölni fogok, amelynek a provokáción kívül semmi értelme sincs.
-
WN31RD
addikt
Szerintem - talán a korábbi ''sérelmek'' hatására egyébként érthető módon - túlreagálod kicsit a dolgot. Egyébként nyugodtan kérj meg egy másik moderátort, hogy nézze át a topicot, ha úgy gondolod, hogy van még moderálni való.
Ezt viszont folytassuk inkább máshol (már ha van még mondanivalód), mert itt nagyon OFF.
-
WN31RD
addikt
1. Nem állítottam, hogy nem tartalmaz érdemi részt a hozzászólásod.
2. Te személyeskedtél vele szemben, míg ő nem személyeskedett.
(3.?
)
4. Ez egy nyilvános fórum, amit sokan olvasnak. Itt egyáltalán nincs helye a korábbi sérelmek felemlegetésének, akkor sem, ha az egyébként emberileg érthető és jogos lenne (nem foglalok állást abban a kérdésben, hogy kinek van igaza, és itt és most jogos lenne-e).
Ha problémád van valakivel, akkor beszéld meg vele lehetőleg privátban, vagy ha ez nem lehetséges, akkor ott helyben, ahol a probléma felvetődött, vagy valami ring topicban. De ne csinálj mindenütt ring topicot! -
WN31RD
addikt
Ha jól értem, - a szokásos covert channel mókán kívül, ami kevésbé érdekes - a P4-en HT segítségével párhuzamosan futó processzek információt szerezhetnek egymás memóriaeléréséről annak következtében, hogy osztoznak a processzor L1 cache-én. Amennyiben az egyik processz pl. az OpenSSL segítségével RSA kulcsokkal végez műveleteket, akkor, mivel a számításokhoz viszonylag sok különféle átmeneti érték van szétdobálva a memóriában, ezzel a módszerrel akár az RSA kulcsok tartalmáról is lehet információt szerezni, elvileg eleget ahhoz, hogy abból könnyen visszafejthető legyen az egész kulcs.
(Saját kommentár: A példában 1024 bites RSA szerepel, nem tudom, mennyire alkalmazható a módszer nagyobb kulcshossz esetében, illetve továbbfejleszthető-e ahhoz. Kérdés még, hogy egy valós rendszerben, a párhozamosan futó igen sok processz ''zaja'' mennyire zavar be, és egyáltalán valós környezetben működik-e ez a fajta kémkedés.)
Megoldási javaslatokat is ad:
- nincs HT, illetve le van tiltva (
)
- végrehajtási szálanként külön L1 cache
- módosított cache ürítési stratégia (nem részletezem)
- az operációs rendszer ütemezője csak egy privilégiumszinten levő processzeket ütemez párhuzamosan egy processzoron
- alkalmazás szinten a kritikus kódokat átírni olyan módon, hogy a memóriaelérések (beleértve a kód végrehajtását is) ne adjanak információt a feldolgozott adatról
Röviden ennyi. Ha valamit elnéztem, javítsátok ki.
-
WN31RD
addikt
válasz
Scream007
üzenetére
Ha van valami értelmes hozzáfűznivalód, pl. ellenérved, akkor azt írd le. De ha lövésed sincs a témához, akkor inkább hallgass, és főleg ne írj ilyen hülyeségeket.

Az ilyen stílusú hozzászólásokat a továbbiakban törölni fogom.
Szerk.: Meggondoltam magam, ezt is töröltem. Scream007, ezt vedd figyelmeztetésnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Ford topik
- Windows 11
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Zalman Z1 Plus XFX 650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3735, 100% Akkumulátor
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)