Hirdetés

2019. október 21., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC, barebone, szerver  »  [Re:] Új Toshiba tábla PC (téma lezárva)

Hozzászólások

(#1) erdoke


erdoke
(titán)

Na, ez aharmadik noti, ami tetszik 2 napon belül.:)

Ebben az irtózatos felbontást találom hátránynak, mivel a TFT-t jó a natív felbontáson hajtani. Állíthatnám fölfelé a betűméretet, hogy lássak vmit.
Kellemes probléma lenne...:D

Not addicted to sugar and grain anymore...

(#2) Alan válasza erdoke (#1) üzenetére


Alan
(aktív tag)

Igen, ez már szerintem is közel van a használhatósági határhoz. Még fél-háromnegyed kilóval lehetne könnyebb, 802.11g kellene bele, 7-8 órás üzemidőt kellene tudnia és azt mondanám, végleg eljött a tábla PC-k kora. Remélhetőleg nincs már messze.

(#3) Alan válasza Alan (#2) üzenetére


Alan
(aktív tag)

...aztán persze az ár is mehetne lefelé egy hangyányit :)

(#4) Cathfaern


Cathfaern
(nagyúr)
LOGOUT blog

Biztos én vagyok hülye, de szvsz nekem így tábla PC nem kéne (na jó, esetleg, ha hozzámvágnák :D). Arra gondolok, hogy minek erre billenytűzet? :F Jó, tudom, a kézírásfelismerés nem 100%-os, de szvsz jobb lenne, ha nuku billentyű, hanem pl. mellékelnének hozzá egy összahajtható billenyűt. Ezáltal vékonyabb lehetne, és maga a képernyő is lehetne kisebb (hisz nem féltétlenül kell ekkora). Így kisebb is lehetne és könnyebb is.

(#5) karib válasza Cathfaern (#4) üzenetére


karib
(addikt)

Nemsokára szerintem meg lehet oldani, hogy ne csak megfordítható, hanem leszedhető legyen a TFT. Kicsit át kellene alakítan, valszeg kell ehhez még a mainl laposabb kijelzőket lehetővé tevő OLED technológia elterjedése, de akkor már be lehetne oda pakolni még a kijelző tokjába egy nagyon lapos akkut, procit, RAM-ot, valami flash-alapú tárolóeszközt, no meg WLAN-t. A billentyűzet mellé lehet rakni a HDD-t, nagyobb akkut, pár portot, Gigabit LAN-t. Optikai egységet persze akkor sem raknék bele, jó az külsőként is :)

De ez a gép sem rossz, viszont szerintem még kicsit korai. Majd a Dothan magos cuccok (90 nanós, 2 MB L2 cache-es Pentium-M, avagy valamely hozzá hasonló vetélytársa akár) vadászterülete lesz az ilyesmi szerintem. Azzal ULV kivitelben talán megcsíphető lesz a 1,5 GHz, ami már nagyon kellemes. Kisebb fogyasztás (NV video zabálhat rendesen...), laposabb méret, nagyobb kijelző kellene többek között hozzá, hogy igazi legyen.

Department of Redundancy Department

Útvonal

Fórumok  »  PC, barebone, szerver  »  [Re:] Új Toshiba tábla PC (téma lezárva)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.