Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• DcsabaS

senior tag

válasz Raymond #28 üzenetére

''A felosztas nem a mobil/nem-mobil szerint lesz, hanem a low-end/mid-range szerint.''
    Az allitasom lenyege PONT AZ, hogy bar most meg ugy tervezik, ahogy Te is leirtad, nincs sok ertelme. Ugyanis a low-end/mid-range kategoriabol nem lehetne megfeleloen upgrade-elni. (a Duron/Athlon iranyban lehetett), es ez olyanokat is visszatarthat, akik egyebkent kezdetben megelegednenek a kisebb teljesitmennyel is, de nem akarjak kizarni magukat a kesobbi fejlesztesbol, illetve nem akarjak kidobni az draga penzen vett alaplapjukat.

Ettol a problematikatol mentesek a mobil gepek, ugyanis ott egyebkent sem jellemzo az upgrade (legfeljebb RAM, vagy HDD), ezert oda nyugodtan lehet tenni Socket 754-et is.

''Es olyan, hogy ''boven eleg 1 db RAM csatorna es kisebb L2 cache is'' nem letezik. Miert kene egy notebookba butitott procikat rakni ? Nem a teljesitmeny szugsegtelensege miatt csinaljak, hanem a fogyasztas miatt. ''
    Hogyne letezne! Ahogyan Te is megadtad a valaszt: a masodik RAM csatorna, illetve a nagyobb L2 cache lenyegesen nagyobb aranyban noveli a disszipaciot, mint a processzalasi teljesitmenyt, ezert mobilba nem valo. Asztali gepeknel viszont nem akkora problema a fogyasztas, viszont annal fontosabb a minel nagyobb effektiv RAM sebesseg, ezert ott nem szabadna olyan engedmenyt tenni, hogy csak 1 db RAM csatorna legyen. Ma mar az keves.

''2. A nagy margin-al arusitott szerver/munkaallomasokba szant procikat muszaly megkulonbozteteni a ''sima'' procik-tol, mert ha mindket fajta megy dual-ban akkor miert fizetne valaki az egyikert ketszer annyit mint a masikert ?''
    Tenyleg muszaj (must sein, nemetbol), nyilvan az AMD is tori rajta a fejet. Talan azt lehetne csinalni, hogy csak a 4-8 procis uzemmodhoz kellenenek az igazi Opteron-ok, illetve azokban lehetne sokkal nagyobb chache is.

''Ez valoszinutlen, mert nincs nyomas az AMD-n hogy ezt megtegye es par friss hir szerint a 90nm-re valo atallas nem megy olyan siman mint ahogy azt elkepzeltek.''
    Nyomas eppen lesz, mert az Intel is (a tevutak utan) mostmar elo fog ugrani a dual core-os procikkal, itt-ott 64 bit-es tamogatassal is megspekelve, es azok szerintem nagyon jo teljesitmenyre lesznek kepesek.
    A 90 nm persze nem trivialis, de a fo gond vele a fogyasztas, amely nem csokkent le annyira, mint elvileg tehetne. Ez azonban kapora jon az AMD-nek, ugyanis az Athlon 64 relative jo hatasfoku a P4-hez kepest. Ezert ha dual core-os Athlon 64-gyel lehetne versenybe szallni, azzal szemben egyelore nem tudna mit felmutatni az Intel.

(Latom mar Te is erzed a nyomast...)

• Raymond

titán

válasz Raymond #28 üzenetére

Azt irtam nincs nyomas az AMD-n, de akkor meg nem olvastam ezt:
    [L]http://www.theinquirer.net/?article=15841[/L]

The first Intel Extended Memory 64 Technology (iAMD64 to the INQ), will make their showing on the 1st of August, with the launch of the P4 3.6GHz, the 3.4GHz, and the 3.2GHz. ALl of these use an 800MHz system bus. Prices for these will be $640, $415 and $279.

Aktív témák