Hirdetés

2019. október 19., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Loha


Loha
(veterán)

Én meg azt jósólom, hogy nekem már 2005-ben lesz 500-600Gb-nyi vinyó kapacitás a gépenben... :))

(#2) Baskiria


Baskiria
(senior tag)

Szerintem ennek semmi értelme. Egyetlen előnye lesz, hogy a szoftvergyártók még az eddiginél is kevésbé optimalizált, óriási, keszekusza programokat fognak megjelentetni... Már ezt sem tartom normálisnak, hogy az XP közel 2Gb-ot emészt fel... Annyira nem csillivilli, sőt, annyira nem is jó. Szerintem ez a lustaság legjobb ösztönzőjévé fog válni, írjunk 6szor akkora programokat, úgyis elfér... Ja és ugye ne optimalizáljuk, meg úgyis van 8Ghz-es procink, akármilyen szar lassú a program, elfut... :( Visszatérhet végre a BMP és a WAV kora, mert úgyis elfér, minek tömörítsük?! :(

(#3) L3zl13 válasza Baskiria (#2) üzenetére


L3zl13
(nagyúr)

Nincs igazad.

Igazán nagy helyigényük általában a következőknek van:
1. Film szerkesztés/kódolás
2. Film warezolás

A nagyobb internetes sávszélességek, és a növekvő tárolókapacitású médiák mindkét esetben magukkal vonják a nagyobb felbontású, jobb minőségű stb videókat amelyek helyigénye is nagyobb.

Azaz pl most még a leggyakoribb az 1 v 2 CD-s AVI vagy SVCD rip, de már kezdenek terjedni a DVD image-ben netről letölthető filmek.

Hogy a legális felhasználásra is mondjak egy példát. Pont a napokban nézegettük a MS HDTV felbontású WMV formátumú bemutató filmjeit, és rögtön elkezdtük tesztelgetni ezeknek az átkódolását, szerkesztését.

Egy ilyen 20 másodperces filmecske asszem 120MB volt HuffYuv tömörítésű AVI-ban.
Most akkor el lehet képzelni egy HDTV felbontású mozifilmet... :U
A nagyfelbontású DVD-k pedig biztosan jönnek. Csak az idő kérdéses még.

Aki hülye, haljon meg!

(#4) Baskiria válasza L3zl13 (#3) üzenetére


Baskiria
(senior tag)

Ha belegondolsz, a film warezoláson kívül ez a szerkesztgetés igencsak rétegmóka... Egy átlagjúzer nem szerkeszt huffyuv alapon filmet, max a windóz múvi mékerrel, de az akkor már egy dörzsöltebb fajta átlagjúzer. :)

1. Jelenleg azt mondhatjuk, hogy _terjed_ az ADSL, cselló, egyéb broadband. Ezek azért igen drágák, sokuk forgalmi korlátos, vagy azzá fog válni a köv. években. Kétlem, hogy átlagjúzerkoma nekikezd leszedegetni holmi fájlmegosztóról egy DVD image-et, ami elviszi a havi korlátjának felét, harmadát, és még az időről nem is beszéltünk, amibe ez kerül.
2. Jönnek a duplaoldalas DVD írók, a jelenlegi dvd írók pedig kezdenek emberi árba kerülni. CDt írni soksok átlagjúzer koma tud, megindulhat hát a DVD alapú jobb minőségű filmcserebere, csak úgy, mint ahogy az eddig CDn ment, bár az 1. pont miatti kételyek még mindig fennálnak bennem.
3. Kinek van otthon HDTVje? Szvsz. keveseknek, aki filmet warezol, az nem plazmatvn teszi, hanem jó kis genius 5.1 minirendszerrel a gépén, a monitorján nézi a filmeket. Ehhez nem kell HDTV, nem is látható jelentős különbség. A DVD is felfutó ág jelenleg, hová rohanunk azzal a HDTVvel?
4. A warez és nem warez internetes filmek/tv adók pont a broadband korlátozott sávszélessége miatt igyekeznek minél kompaktabb méret melett minél jobb minőséget nyújtani. Ez itt a tárhelyméret szempontjából nem kifejezetten nyomós érv...


Ezekkel természetesen nem megcáfolni akarom, hogy jönnek a nagy winyók, csak úgy érzem, hogy kezdenek kimenni a divatból a kompakt, lényegretörő, tetszetős, gyors programok. Helyettük a ''végtelen'' tárkapacitás miatt (vagy épp az igényt generálandó) jöhetnek a nagy bumfordi bloatware-ek. Semmi haszna, hogy nagy, csak emészti a helyet, de ultracsillivilli.

(#5) shtml válasza Loha (#1) üzenetére


shtml
(őstag)

Nekem már 4 hónapja 480 GB van az egyik gépemben :DDD
És jelenleg helyhiánnyal küszködöm.

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#6) Sanya


Sanya
(veterán)

nekem 80G-s vinyóm fullig tele van, de mikor nézem, hogy máfél éves filmek is vannak rajta, akkor elgondolkodom, hogy 40G-n is simán elférnék, és csak azért nem törlök, mert minek :)

Sőt, annak idején 3.2 gigán is elfértem a win98-al:?

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#7) Baskiria


Baskiria
(senior tag)

Emlékszem még, hogy kb. 3 évig problémamentesen elvoltam egy 17 gigás winyóval, meg egy win98se-vel. A barátnőmnek kb. 3 hónapja raktam össze egy gépet 20 gigás winyóval. XP, néhány játék, pár mp3, és megtelt. Fél éve úgy érzem, mintha 2 számmal kisebb cipőt hordanék, ha a gépét használom. :)

[Szerkesztve]

(#8) Loha


Loha
(veterán)

Nekem meg az tetszik, hogy ugyan az lesz, mint a 386-486-os korszakban hogy olyan 80mb-tól 1024mb ig terjedő skálán lesznek a vinyók csak itt nem megabájtot kell majd mondani, henem gigabájtot :C

(#9) agrarfiatal


agrarfiatal
(senior tag)

nekem most 300 gb van itthon. és tényleg helyhiányal küzdök pedig akarok venni egy mini dv-s kamerát ahhoz meg tényleg kell a hely.
Bár ha belegondolok 1 éve még csak 4gb volt a wincsi amit használtam.

tévedni emberi dolog, na de ennnyit......

(#10) Loretto


Loretto
(veterán)

semmi értelme nem lesz ennek.minden gyarapodni fog a filmek játékok alkalmazások.viszont a format c: is meggondolando lesz.

Soirée...

(#11) shtml válasza Loretto (#10) üzenetére


shtml
(őstag)

Miért lenne meggondolandó a format c:?
Nálam 4 darab 120-as Barracuda van a gépben, a Primary Master két partícióra van osztva, a boot partíció 8 GB. De akkor is 8 GB-os volt a boot partíció, amikor még csak 17 GB-os volt a Primary Master.

A szak­ember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki min­denre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)

(#12) Digital válasza Baskiria (#4) üzenetére


Digital
(addikt)

Anyum szerint a van-tól nem kell félni! Szerintem igaza van! A nagyobb vinyóra nagyobb,öszetettebb programok (játékok) férnek el,ami sztem jó dolog! Az internet sávszélességgel nem értek egyet,mivel mostanában a korlátlan,vagy 512 kb/s sávszélesség ára igen sokat esett (igaz van még olyan júzer kinek sajnos ez is sok:(( ) Lényegretörő programokban + sztem nem baj ha kapsz valami ''kis'' extrát is! Én úgy látom az emberek örülnek neki ha egy progi több mindenre is jó(volna)!
Én ezeket így látom,a fejlödésé a jövő:DD

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...

(#13) Cathfaern válasza Baskiria (#2) üzenetére


Cathfaern
(nagyúr)
LOGOUT blog

''Visszatérhet végre a BMP és a WAV kora, mert úgyis elfér, minek tömörítsük?!''

Nem értem, ez miért baj? :F LEgalább nem kell majd a fos minőségű mp3-akkal, meg jpg-kkel vesződni, meg keresni őket normál minőségben...

(#14) hungeek


hungeek
(senior tag)

nekem az össz itthoni winyókapacításom most 300GB. Namost én csak azért nem kűzköd helyhiánnyal mert naponta dvd-re archiválok :) Minden évben szoktam venni egy 40gb-vel nagyobb winyót mint amit előző évben vettem. Most a 160-as jön :)

(#15) Loretto válasza shtml (#11) üzenetére


Loretto
(veterán)

miért? mert nem 10 perc.gondolom.rosszul gondolom.

Soirée...

(#16) MuzX válasza Digital (#12) üzenetére


MuzX
(tag)

Csak épp az a baj, hogy az ADSL-nél a fájlcsere szívás, mert hiába tudék én gyorsan letölteni, ha a cserepartner meg negyedannyival tudja leszívni az én gépemről, ő se fog nekem nagyobb sávszélességet adni, legalábbis én ezt tapasztalaom.
Nekem 2x80 Gb van benne, és csak azért van tele, mert van több tucat filmem, amik csak a cserealap miatt vannak fenn. Egyszer megnéztem (vagy még meg se néztem), de lehet, hogy többször nem fogom, csak éppen ha nincs kisharelve elég keresett anyag, én se kapom meg könnyen, amit keresek...

Az egész informatikával az a bajom, hogy a teljesítmény és a tárkapacitás brutális ütemben növekszik, de ehhez képest nem, vagy alig-alig javul a megbízhatóság (hogy az átláthatóságról ne is beszéljünk - ha van egy szokatlan hibajelenség, az életben meg nem mondja senki BIZTOSAN mi is az oka, és hogyan lehet tutira kiküszöbölni Csak próbálkozni, spekulálni lehet, aztán vagy bejön, vagy nem, akkor meg tovább próbálkozni, és így tovább. Micsoda abszurd dolog, hogy ilyen könnyen elfogadjuk, ha egy műszaki rendszer nem működik, vagy nem úgy, ahogy kéne...)
Hogyan csinálunk majd biztonsági mentést 400 G-ról és mennyi ideig tart ez?

''Több dolgok vannak földön és egen, Horatio, mintsem bölcselmetek álmodni képes.'' © Shakespeare

(#17) hungeek válasza MuzX (#16) üzenetére


hungeek
(senior tag)

''Hogyan csinálunk majd biztonsági mentést 400 G-ról és mennyi ideig tart ez?''

sok ideig és blue-ray-el stb-vel.... most is legtöbben jobb híján dvd-re archiválnak 100GB-ket :(

(#18) Digital válasza MuzX (#16) üzenetére


Digital
(addikt)

Ne csak a HD re fókuszálj! Biztosan lessz valami szuper kütyü amire több 10 gigákat lehet menteni! Manapság az egész világ rohamosan fejlödik!
De van pár dolog amiben egyetértek veled:))

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...

(#19) karib


karib
(addikt)

A merevlemezek olyanok a számítógépeknek, mint a dugattyús robbanómotor az autóban - ideje lenne már valami korszerűbbnek, de jelenleg nem nagyon tudunk jobbat :(

Archiválás: úgy néz ki, HDD-ről HDD-re fogunk menteni, mert az optikai eszközök relatív mérete nevetséges. Fél terabájtos korongokkal még lehetne mit kezdeni, de 100 GB-oskokból is már egy maréknyi kellene, amire learchiválsz egy jól megtermett HDD-t. Na és az adatátviteli sebesség sem utolsó, ami viszont közel sem nő a tárkapacitás növekedésével arányosan...

Department of Redundancy Department

(#20) xuldar válasza Baskiria (#4) üzenetére


xuldar
(őstag)

Elfelejted, hogy nem nekünk, magyaroknak szólt elsősorbana hír. Nyugaton már a megabites interneteléréseket árulják annyiért, mint itt a chellot. És akkor még nem beszéltem a jóval nagyobb sávszélességű _megfizethető_ lehetőségekről. Mindezt nem itthoni viszonyokra nézd.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#21) Cathfaern válasza xuldar (#20) üzenetére


Cathfaern
(nagyúr)
LOGOUT blog

Bizony, épp a napokban linkelt be Bahs egy amerikai nethírdetést, ahol a 1,5-6Mbps-es netet adják 100 $-ért (fix IP-vel!!!), a 1,5 Mbps-t meg annyiért, mint nálunk az ADSL/Kábel :((( ([L]http://www02.sbc.com/DSL_new/content_new/1,,18,00.html?pl_code=MSBC245C8952P192180B0S0[/L])

(#22) Baskiria válasza Cathfaern (#13) üzenetére


Baskiria
(senior tag)

Hát-hát... Én még soha nem kerestem valamit BMPben :)
Azért baj, mert az internetes sávszélesség soha nem lesz az otthoni géped winchesterének a sebességével egyenlő. És amíg ez így lesz, minimum kényelmetlen lesz nagymennyiségű adatot küldözgetni a neten, pedig ez már igencsak a munka, játék, kikapcsolódás, szórakozás szerves része.

Tessék mindenkinek a lame-et -r3mix presettel használni, a jpg-t pedig minimálisan tömöríteni, és szerintem nem lesz észrevehető különbség. Én komolyan nem vagyok botfülű, sőt igényesnek mondhatom magam, de az mp3aim tökéletesen megfelelnek a célnak. Amíg nem high-end módon fölvett zenét hallgatok high-end hifi rendszeren, addig semmi probléma az mp3al, bizonyos határok közt (192 alatt minden felejtős, ami ok. itthonra az a 192 és 320 közti VBR).

A másik kérdés: ezekszerint te azt állítod, hogy a különböző veszteséges, és veszteségmentes tömörítési formátumok a kényszer szülte technológiai visszalépések?

(#23) Cathfaern válasza Baskiria (#22) üzenetére


Cathfaern
(nagyúr)
LOGOUT blog

''A másik kérdés: ezekszerint te azt állítod, hogy a különböző veszteséges, és veszteségmentes tömörítési formátumok a kényszer szülte technológiai visszalépések?''

Majdnem. Nem nevezném technológiai visszalépésnek, de egyébként ezt mondom. Nem mondom, hogy nincs előnye, de alapvetően kényszer miatt születtek.

(#24) Baskiria válasza Digital (#12) üzenetére


Baskiria
(senior tag)

Nem is az a bajom, hogy a nagyobb hely miatt javulna a minőség, hanem épp az ellenkezője. Eddig azt látom, hogy mivel egyre több a rendelkezésre álló tárhely, ezért van miből pazarolni. 4cd-s játékok (amik néha, talán sokszor semmivel nem nyújtanak katartikusabb élményt mint 1-2 évvel előtte egy 2cds), bazinagy oprendszerek tele buggal, és fölösleges ballaszttal. Olyan programok, amelyek funkcionalitásban lényegesen nem változnak, viszont ''követik a modern kor dizájnját, szellemiségét'', ergo csillivilli, izegmozog, csudajó, de majdnem ugyanaz, és 6szor akkora mint elődje.

Ha okosan használnák ki a helyet a programozó urak, nem morognék, de jelen pillanatban nekem úgy tűnik, hogy ez gerjesztett igény.

(#25) Baskiria válasza Cathfaern (#23) üzenetére


Baskiria
(senior tag)

Ebben egyetérthetünk.

Szerintem a valós fejlődést a számítási teljesítmény növekedése generálja. Egy pentium 1esen mekkora csoda volt az mpeg1! Most pedig vígan realtime tömörítünk DVDről xvid-be. Kisebb méret, nagyobb felbontás, szebb végeredmény. De az 1 terabájtos winyó már túlzás, arra rámehet több film tömörítés nélkül...

Bár végülis most mit aggódok? Eddig is javarészt mentek a dolgok, és ezután is fognak... Csak most nem 20-30 hanem 200-300 divx film lehet majd 1 winyón.

(Apropó, még jópár évvel ezelőtt valahol emlegettek holmi nem felejtős memóriára épülő viszonylag nagykapacitású, gyors winyókat, azt kéne nyomatni, nem a terabájtot.)

(#26) eddie303


eddie303
(őstag)

Nem értem, hova vagytok megindulva a fix IP-kkel, itt nálunk az van szinte mindenkinek, itt
ahol vagyok, az Astral Telecom is azzal osztja ki a netet DHCP-n MAC után. De sajna
korlátos, 29 USD a korlátlan s max. 128 kbps-t lehet elérni. Attól amit?l van fix IP-d attól nem
biztos, hogy elérhetik kintr?l a géped, nem mindegyik ISP enged be mindenkit.

Linux.... The choice of a GNU generation.

(#27) Cathfaern válasza eddie303 (#26) üzenetére


Cathfaern
(nagyúr)
LOGOUT blog

Nem vagyok megindulva a fix IP-től (azért is említettem zárójelben). Csak ugyebár ha Mo-n fix IP-t akarsz (átlagos netnél) akkor azért is bőven tejelni kéne...a 6Mbit/s meg alapból is megérne 25ezer Ft-ot (bár nem nekem, de vkinek biztos), ha meg fix IP-vel van...(feltételezve, hogy ott nincsenek megkötések).

(#28) dabadab válasza Baskiria (#4) üzenetére


dabadab
(félisten)

''Ezekkel természetesen nem megcáfolni akarom, hogy jönnek a nagy winyók, csak úgy érzem, hogy kezdenek kimenni a divatból a kompakt, lényegretörő, tetszetős, gyors programok. Helyettük a ''végtelen'' tárkapacitás miatt (vagy épp az igényt generálandó) jöhetnek a nagy bumfordi bloatware-ek. Semmi haszna, hogy nagy, csak emészti a helyet, de ultracsillivilli.''

Mokas, de kb tiz evvel ezelott szinte ugyanerrol sirt valaki a PC-vel kapcsolatban egy Amigas srac (talan az 576kB-ban) :)

Amugy en nem osztom a DVD image-ekkel kapcsolatos ketelyeidet, a warezolasban kezd divatba jonni. Azonkivul szerintem kicsid alulbecsulod a warezolok felszereltseget: nekem pl az asszony egy ideje ragja a fulemet projektor ugyeben (amik mind tudjak a 480p-t nativan, a jobbak a 720p-t is), a hangrendszer meg meg veletlenul sem Genius 5.1 :)

Amugy meg a jelenlegi 1 v. 2 CD-s ripek/mp3 (es nem flac/ape) vilagban is azzal kellett szembesulnom, hogy a medialejatszo gepem (amugy is mindig a megteles hataran allo) 120GB-s vinyoja melle be kell szerezni meg egyet, hogy az asszony tudja hova tenni a Star Gate-et :)

DRM is theft

(#29) _Volkovy_


_Volkovy_
(nagyúr)

Inkább a kapacitás helyett a megbízhatóságot növeljék,hogy azon a kib@szott vinyón ne vesszen oda 80-120GB adat,mikor mit ad isten megdöglik..

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.