Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• eddie303

őstag

válasz nofene #26 üzenetére

Na igen, tudtommal pont az a baj, hogy az Itanium természetébõl adódóan egy olyan processzor, ami neked azt a cuccot, amit futtatsz egy Athlon64-el, azt csak egy emulátor alatt tudja futtatni, ráadásul ott is csak dög lassan, így ilyesmire nem is érdemes használni. Szerverekben jó helyt van ahol semmi x86 kódot nem kell futtatni.

• eddie303

őstag

Szerintem az egész mese olyan, mintha az Intelnek egy régi motoros mérnöke tervezné az Itanium vonalat, s nem akarnák kidobni, s hagyják, hogy csinálja csak a rigolyáit, hiszen valaha nagyot alkotott, remélik, hogy ezután is fog. Szerintem elég rosszul csinálják, hogy drága prociba verik a pénzt, aminek ráadásul saját standardja van. Nem beszélve arról, hogy nem értem, mi a lényeg egy VLIW prociban? Szerintem inkább egy RISC, akármit kell emulálni, szerintem rövid pici utasításokkal könnyebb összetett dolgokat alkotni, mint készre definiált bonyolult parancskészlettel. Vagy nem tudom, hogy valóban a VLIW és a RISC között ez-e a különbség, de tudtommal ez. Javítsatok, ha tévedek. Elhiszem, hogy kemény prociról van szó, nem is mondom, hogy nem. De ameddig nem tud magának valamit kezdeni, s kinõni ipari szabvánnyá, vagy ahhoz igazodni valamelyikhez a sok közül, nem sok jövõje van.

Aktív témák