Hirdetés

2020. november 29., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) mzperx


mzperx
aktív tag

OK... Végre... kérdés, hogy hogyan lehet a 9700Pro-ból ilyen kártyát csinálni a SoftQuadro mintájára....:))

Én csak az ajtót mutatom meg, belépni Neked kell rajta...

(#2) Hardzsi válasza mzperx (#1) üzenetére


Hardzsi
tag

Mint azt korábban egy R9500 cikkbeli hozzászólásomban leírtam, nem csak 9700Pro-ból lehet, hanem akár a Prohardver!-esek körében méltán népszerű 9700 nyákra épülő 128MB-os R9500-ösökből is (kis szerencsével).

Az Nvidia World honlap (www.nvworld.ru/index_e.shtml) üzemeltetője és RivaTuner alkotója (Unwinter) elkészítette és hozzácsomagolta a RivaTunerhez a SoftRadeon patch mellett a SoftFireGL Z1/X1 patch-et is. Azonban utóbbihoz nem jók a Catalyst driverek, hanem az ATI által ezekhez a ''profi'' kártyákhoz készített meghajtók is kellenek. A módosítás részletes leírása is megtalálható a honlapon egy külön cikk keretében, tesztelési eredményekkel együtt. Ebből kiderül az ATI szemét politikája is, miszerint a ''profi'' kártyái valójában sima 9700Pro-k optimalizált CAD driverekkel -> és ezt adják el 5x-ös áron! (az Nvidia is hasonló piacpolitikát folytat, bár ott a Quadro4 chipek hardveresen is kissé eltérnek a GefForce4 sorozattól - ám nem jelentősen).

Sajnos olyan teszt nincs fönn, pedig ez biztos sokunkat érdekelné, hogy u.az a kártya játékokban a Catalys vagy CAD-hez optimalizált meghajtócsomaggal teljesít-e jobban. Remélem a Prohardver! stábja meghallgatja az imámat, és készít egy ilyen tesztet.

Kreatív: "Köztudott rólad, hogy mindig nagyon elegáns vagy. A munkád miatt, vagy eleve fontos számodra az elegancia?" Schwarz Gábor (Ustream): "Ezzel azt kérdezed, hogy 'szarul áll a póló'"?

(#3) mzperx válasza Hardzsi (#2) üzenetére


mzperx
aktív tag

Értem... mondjuk csak gondolat volt a részemrél, mer tmár nincs meg a 9700Pro-m... tehát nincs módomban kipróbálni... mindenesetre érdekes tények...

Én csak az ajtót mutatom meg, belépni Neked kell rajta...

(#4) Power válasza Hardzsi (#2) üzenetére


Power
senior tag

''Sajnos olyan teszt nincs fönn, pedig ez biztos sokunkat érdekelné, hogy u.az a kártya játékokban a Catalys vagy CAD-hez optimalizált meghajtócsomaggal teljesít-e jobban.''

A játékokban a catalys sokkal jobban teljesít. A fireGL-es meg a CAD-ben. Másra van kihegyezve a két driver.

''Ebből kiderül az ATI szemét politikája is, miszerint a ''profi'' kártyái valójában sima 9700Pro-k optimalizált CAD driverekkel -> és ezt adják el 5x-ös áron! (az Nvidia is hasonló piacpolitikát folytat, bár ott a Quadro4 chipek hardveresen is kissé eltérnek a GefForce4 sorozattól - ám nem jelentősen).''


Miért szemét??? A szoftvert fizeted azért a pénzért. Az NV mivel is kevésbé szemetebb??? A GF4 és ráépülő Quadro-k sem különböznek érdemlegesen.

Power

(#5) mzperx válasza Power (#4) üzenetére


mzperx
aktív tag

na jó, de én mondjuk használok egy Ge4-et Quadro kiegészítéssel, meg egy Ge2-t Softquadro-val, de nem látok teljesítményben különbséget... pár mondjuk csak egy tervezőprogival dolgozom már pár éve....

de az ATi gyári meghajtókkal nem ment ezalatt a tervezőprogi alatt... akkor meg még nem volt semmilyen trükk hozzá

Én csak az ajtót mutatom meg, belépni Neked kell rajta...

(#6) Kbalage válasza Power (#4) üzenetére


Kbalage
csendes tag

Most már csak az a kérdés hogyan lehetne megoldani, hogy kiválaszthasd melyik driverrel akarsz bootolni :) Nemmintha fenyegetne a veszély hogy ezen kelljen filóznom :)

(#7) Power válasza mzperx (#5) üzenetére


Power
senior tag

Ha egy GF2 és GF4 között nem érzed a teljesítmény különbséget, akkor vagy a program nem használja ki a modern kártyák lehetőségeit(én is ismerek ilyet) vagy a pc-d egyéb része nagyon gyengus.
Mi volt az?

Power

(#8) Power válasza Kbalage (#6) üzenetére


Power
senior tag

Ez tényleg jó lenne! Sőt az még jobb lenne, ha egy adott program-hoz be lehetne jegyezni, hogy melyiket használja :DD :DD

Power

(#9) mzperx válasza Power (#7) üzenetére


mzperx
aktív tag

a játékteljesítményben érzem a különbséget a ge2 meg ge4 között... de nem ezt mondtam... hanem azt mondtam, hogy a ge4 és a quadro4 ként menő Ti 4600 között nem érzem a különbséget....

azért a gépeket sem mondanám olyan gyengusnak, mert az egyik az XP1800+ + 1.5 Gb 266 DDR Ram + Ge2 (Quadro2-ként) a másik egy XP2000+ + 1.5 Gb DDR +Ge4 (Quadro4-ként) - előtte bba ATi 9700 Pro volt benne - és mindkettőhöz egy-egy Sony GDM F520.....

Én csak az ajtót mutatom meg, belépni Neked kell rajta...

(#10) maniac válasza Hardzsi (#2) üzenetére


maniac
senior tag

Nem értelek,hogy miért lenne ez szemét politika. Gondolj bele: Ha egy cég Cad progikat akar futtatni, és nem akar (márpedig nem akarnak) b*szakodni ezzel az ''átalakítgatással'' akkor megveszik az 5x áron kapható kártyát. Gondolj bele abba is, hogy most kapható 3 gigás procikat te nem vezsed meg mert csoró vagy hozzá. Ekkor a következőt csinálod: feltuningolod a procidat, annyira amennyire csak tudod. Most is ezt látjuk. Ha kell neked az a teljesítmény egyből akkor vedd meg azt, ha nem akkor tuningolj. A másik meg, hogy igazad van, hogy 5x áron adjék, de miért is? A következők miatt: ha megtudod venni pár millióért a CAD-t akkor már megtudod venni a kártyát is hozzá (most cégben gondolkozz, ne gamerként). A cégeknek megéri, neked nem! Ekkor barkácsolsz de a nagy cégek nem fognak tökölni ilyen marhasággal! És miért is vagy most felhábrodva az ATi-n? A Nvidia ugyanezt csinálja, csak még durvábban: ld. GForceFX : ''beismerték'', hogy tévedtek: a köv. volt az indok: Még nem érettünk meg a DDR-II-höz. Na ez nyilvános parasztvakítás: lehet hogy te beveszed, de aki nem zöldfülü tudja, hogy a 128bites meminterfész volt a hibás, de azt ugye nem mondták. Ne feledjük el, hogy az NVidia sokunk kedvencét: a 3dFX-t is felvásárolta. A quadro-k meg ugyanígy átalakíthatók. Na most magyarázdd meg kérlek szépen, hogy miért is szemét az ATi!!!! Egyébként szerintem te olyan NVIDIA **** vagy mint amennyire én ATi-s, de én azért megpróbálom minnál objektívabban megnézni a dolgokat.

(#11) Hardzsi válasza Power (#4) üzenetére


Hardzsi
tag

''A játékokban a catalys sokkal jobban teljesít. A fireGL-es meg a CAD-ben. Másra van kihegyezve a két driver.''
Én is hallottam/olvastam erről, de logikailag nem értem miért van így: miben különbözik a 3D-s játékokban a megjelenítőrész a CAD-programbeli 3D-s megjelenítőmotortól, ami miatt ha az egyikre optimalizáljuk, a másikban ez hátrányosan hat? Én valahogy úgy képzelem (persze lehet, hogy kapitálisat tévedek, nem vagyok otthon a 3D-s matekban), hogy veszik az aktuális Catalyst-ot, majd a CAD programokhoz optimalizált kódrészleteket tesznek bele, ezekkel alaposan le is tesztelik, és ez lesz a ''profi'' driver. Ebben az esetben a ''profi'' drivernek logikailag -legrosszabb esetben- u.olyan sebességgel kellene futtatnia a játékokat (esetleg ezeket a kódrészleteket külön nem is tesztelik), és sokkal gyorsabban a CAD alkalmazásokat, amire kihegyezték őket.

''Miért szemét??? A szoftvert fizeted azért a pénzért. Az NV mivel is kevésbé szemetebb??? A GF4 és ráépülő Quadro-k sem különböznek érdemlegesen.''

Szerintem szemét ez a politika mind az ATI, mind az Nvidia részéről, mégpedig azért, mert a vásárlók becsapása történik (hozzáteszem, én is haszonélvezője vagyok részben ezen cégpolitikából adódó R9700Pro-ra tuningolt R9500-nek, ám ettől még sajnálom azokat, akik irreálisan sokat fizetnek u.azért a vasért). Vagy talán a szóban forgó cégek kifejlesztett chip-et veszteséggel/nullszaldón adják el a tömegeknek, és a nyereségét a ''profi''-nak kikiáltott (közel) azonos kártyákon hoznák be? Kötve hiszem. Nyilván az optimalizált driverek fejlesztése is költséges, de nem hinném, hogy ennyivel megnyomná az összeget. Ráadásul a ''profi'' driverek is szabadon letölthetőek, ezzel is a SoftGL-esek dolgát megkönnyítve.

Kreatív: "Köztudott rólad, hogy mindig nagyon elegáns vagy. A munkád miatt, vagy eleve fontos számodra az elegancia?" Schwarz Gábor (Ustream): "Ezzel azt kérdezed, hogy 'szarul áll a póló'"?

(#12) Hardzsi válasza maniac (#10) üzenetére


Hardzsi
tag

Igazad van abban, hogy a _nagyobb_ cégek meg tudják fizetni, és nem fognak szarakodni softAkármi megodásokkal. De vannak kisebbek is, főleg itt Mo-on, akiknek már gondot jelenthet a ''hivatalos'' megoldás -> sajnos ez nem csak videokártya-téren igaz.

Egyébként most ATI kártyám van teljes megelégedésemre (korábban pedig 3Dfx és Nvidia is volt, szintén teljes megelégedésemre), de ettől még a véleményem fenntartom. Sajnálatos, hogy ezeken a fórumokon bárki kiritikát fogalmaz meg bármelyik chipgyártóról (ATI-Nvidia, Intel-AMD), vagy annak cég- illetve marketingpolitikájáról, sokan ezt úgy veszik mintha a lábujjukra léptek volna, és rögtön sértődött (esetleg gyalázkodó) hangon kérik ki maguknak, pedig a legtöbb esetben legalább részigazságokat minden hozzászólás tartalmaz.

Kreatív: "Köztudott rólad, hogy mindig nagyon elegáns vagy. A munkád miatt, vagy eleve fontos számodra az elegancia?" Schwarz Gábor (Ustream): "Ezzel azt kérdezed, hogy 'szarul áll a póló'"?

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.