Hirdetés

2021. január 17., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) CounterBoci


CounterBoci
senior tag

Ez sajnos ilyen. Vettünk az asszonynak szerelővel átnézetett, ezt vegyétek tuti jó autót. Nyár volt, akkor nem volt semmi baja. Aztán télen nagyon nehezen indult mindig, átnézettem és ráment kezdésnek a vételár 30%-a. A szerelő azt mondta időzített bomba volt, mert úgy lógott a turbó tengelye, hogy bármikor felkaphatta volna a motorolajat és akkor le nem áll amíg be nem sül. Remélem az automata váltó bírja még sokáig, van egy sejtésem, hogy mi cseréltettünk először olajat benne.

(#2) buherton


buherton
őstag

Használt autónál a vételár 50%-t érdemes előre betervezni a rejtett hibák miatt. Ezeket nem feltétlenül hallgatják el az eladók, de ezt soha nem lehet tudni. Ez mindig lutri.

Toyota Prius-t vettünk külföldről behozva. Nem tudom, hogy volt-e susmus mögötte, de már idén lesz 3 éve, hogy nálunk van és az olajcserén kívül nem kellett csinálni semmit. Na jó meg gumit cserélni, de az látszódott is.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#3) doeeg


doeeg
senior tag

2018-ban amikor a C-Maxot vettem, előző este sörözni voltam, kiröhögtek a haverok, hogy nincs is olyan hogy "használatautó-szakértő", és az ember akivel másnap megyek autót nézni csak le akar húzni, hogy jön velem én meg fizetek neki. (az nekem nem jött össze, hogy a kinézett autókra mindegyikre egyenként egyeztessek szervizzel és az eladókkal is hogy akkor most elvinném átnézetni, így én vittem magammal egy jóembert, második legjobb megoldásként).

40.000-be volt hogy 6 autót megnéztünk, cserébe százezreket spórolt nekem, mint amatőr hozzánemértőnek. Kb. a másodikra mondtam volna, hogy OK viszem (márkakereskedő szalon, tőlük újként eladott 10 éves autót vettek vissza és árultak használtként, ránézésre tökéletes volt, nekem biztos nem tűnt volna fel hogy mennyi gebasz volt vele valójában).

Persze lutri a használtautó-vásárlás, de talán vagyok annyira józan gondolkodású, hogy ha mégis rosszba nyúltam volna, akkor se őt hibáztatnám, tökéletesen rászánt majdnem egy órát minden autóra, alámászott, körbemérte, mentünk próbakört minddel (olyan eladóhoz nem is mentünk aki ezeket nem engedte).
Lényegében elvettem a napját ennyiért szóval korrekt deal volt.

Szóval használtautót csak egy olyan kör után amit lefutottál és én is lefutottam :) :R

"A lelkiismeret 135 sebből vérzik..." - Road

(#4) Fr@nkieWilde


Fr@nkieWilde
senior tag

Ez helyileg hol történt?
Mellesleg a régi Civic-ek, meg a régi Golfok kifejezetten a fiatalok által széthajtott autók voltak. Úgy tűnik ez még mindig igaz lehet. Én ilyeneket nem vennék az tuti.

[ Szerkesztve ]

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#5) hhenry válasza Fr@nkieWilde (#4) üzenetére


hhenry
őstag

Nem kereskedés volt,ha arra gondoltál.
Golfot újonnan se ;] Amit írsz tökéletesen igaz rengeteg a széthajtott Golf,Civic,de azért 4M körül már meglehet találni a normálisakat,ezzel se feltétlen az volt a baj,hogy szét lett volna hajtva,hanem,hogy rohadt

(#6) hhenry válasza buherton (#2) üzenetére


hhenry
őstag

Nekünk volt P2,most P3 Plug-in van,de mindkettőn csak olajat kellett cserélni :)

(#7) Fr@nkieWilde válasza hhenry (#5) üzenetére


Fr@nkieWilde
senior tag

Földrajzi elhelyezkedésre gondoltam. Nyírségből nem szabad autót, motort venni. Ott nagyon sok a külföldről behozott, kétes múltú, annyira "felújított" gép, hogy hozzá nem értő ne vegyen észre semmit. Tehát sok a nepper. Ha nem ott volt, akkor meg... Sajnos vannak ilyen emberek. Van aki valóban nem is tud 1 hibáról ,meg van aki szándékosan ferdít. :(

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#8) Gézengúz válasza Fr@nkieWilde (#7) üzenetére


Gézengúz
addikt

Azért ez így egy kicsit erős túlzás, hogy a Nyírségből nem szabad autót venni, nem gondolod?

Forrfüles 18650-es Liitokala akkuk eladók!

(#9) rdt89


rdt89
addikt

Érdekes sztori és tanulságos! Nekem hatalmas szerencsém volt, nem akartam autót venni, de mikor megláttam a HA!-n egy 206 GTI-t (az előd GTI a 205 több mint 10 évig volt álomautó a 405 mi16-al párhuzamba, aztán már mire odajutottam, hogy megveszek egyet belerohantak a km-ek és az idő, meg kúszott fel az ára). Na visszatérve a 206 1 tulajdonos, 120ezer km-rel ráadásul a városban ahol lakok, így utazni se kell. Na mondom a mostani szekér (amiért fáj a szívem még mindig) 27 éves, így egy ilyen ajánlatot ha nem átverés nem hagyhatok ki. Elmentünk megnézni, hatalmas szerencsém, hogy édesapám autószerelő, így se időpontot nem kellett vele egyeztetni, hanem beült mellém és jött (ő se hitte el, hogy ennyi km-el 1 tulajjal ilyen autó létezik). Nos hihetetlen de igaz, 2002 óta Magyarországi forgalomba van, így az utolsó km-ig le lehetett kérdezni. 620 ezer forintot adtam ki érte 2018-ban, és a mai napig áldom az eszemet, hogy elmentem megnézni. Nagyon gondos gazdája volt, nagyon megkímélt az autó, de ettől függetlenül is volt amit cserélni/javítani kellett, így a felettem kommentelő "autó vételárának 50%-a legyen pluszba javításra" megjegyzést igaznak tartom legyen az bármennyire is megkímélt autó. Nos most pedig egy kis érdekesség. Az előző autóm egy 1993-as 1.4-es vitathatatlanul különleges színű 306-os Peugeot volt, végtelen egyszerű és iszonyat olcsó szerelési/fennartási költséggel karöltve. 190 ezerért vettem 2010-ben és 2019-ben adtam el 150 ezerért. A kocsin se rohadás nem volt de még karcok se, nagyon kis tip-top 27 éves kocsi volt. Valamelyik nap belefutottam a hirdetésébe, mert árulták. 1996-nak votl írva, GTI futóművel, kormánnyal és ültetéssel volt a megjegyzés, keveset futott és most kapaszkodjon meg mindenki, 390 ezer magyar forintért. Na én ezt tartom pofátlan és undorító dolognak! Ezért mikor olvastam a sztoridat kicsit én is ideges lettem, az ilyen embereket szépen jelenteni kell, most valaki akar egy jó kis autót ami ritka, jelen esetben amit te kinéztél, elvakítja a szerelem, ilyenkor a racionális érvek háttérbe szorulnak és nagyon nehéz józan ésszel nemet mondani arra az autóra, és igen ha nincs veled ott szakértő simán átb.sznak mint sz.rt a palánkon, megveszed életed szerelmét, aztán csodálkozol, hogy ennyi km-nél a kocsiban még a benzin is romlott és a szerelem amit eddig dédelgettél átcsap utálatba, miközben az előző tulaj tehet róla. Miközben te megfizetted volna a piaci ár feletti összeget is, csak jót kapj megkímélve, nem pedig olcsón akartál jót. Az ilyen emberek meg... Na szóval jól tetted, hogy otthagytad! :)

[ Szerkesztve ]

(#10) buherton válasza Gézengúz (#8) üzenetére


buherton
őstag

Ez olyan, hogy a Fővárosi Autópiacról sem szabad venni semmit. De igenis lehet! A testvérem vett ott egy autót megbízható forrásból és azóta is gondtalan az élete az autóval.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#11) Fr@nkieWilde válasza Gézengúz (#8) üzenetére


Fr@nkieWilde
senior tag

Nyilván az, hisz nem minden eladó és autó esik ebbe a kategóriába és az ország más pontjain is vannak problémák. Nyilván 2 helyben lakó között, akik ismerik egymást nem gond. Ismerőseim közül többen is jártak pórul onnan. Szóval akkor inkább úgy fogalmazok, hogy arányaiban a legproblémássabb terület.

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#12) hhenry válasza Fr@nkieWilde (#11) üzenetére


hhenry
őstag

Egyébként azt mondta, hogy Nyíregyházáról hozta,egy kereskedő barátjától :D

(#13) buherton válasza Fr@nkieWilde (#11) üzenetére


buherton
őstag

Ismerőseim közül mindenki elégedett a Budapesten vett autóikkal, akkor Budapesten érdemes autót venni?

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#14) hhenry válasza buherton (#13) üzenetére


hhenry
őstag

Mi eddig az összes autót Bp-n vettük kivéve egy Ignist azt Tatabányán.
Egyikkel se volt gond,egy Civicet vettünk régen magánembertől,de azzal is minden ok volt, kijelenti nem lehet,hogy csak Bp,de biztos,hogy találsz olyan kereskedést egy kis kutatás után ami megbízható. Ez az autó amit én néztem magánembertől lett volna,ráadásul nem úgy nézett ki mint akinek ma el kell adni az autót

(#15) Fr@nkieWilde válasza buherton (#13) üzenetére


Fr@nkieWilde
senior tag

A hozzászólásomban, amire reagáltál azt mondtam, hogy nyilván nem lehet általánosítani. Mindenhol lehet jó és rossz járművet venni. De az ország legrosszabb területe a nyírség, ahol arányaiban nagyon sok ember foglalkozik import autókkal/motorokkal. Melyek javarészt épp addig jók, amíg megnézed és megveszed. És megveszed, mert kívülről fasza cuccok és magánszemélytől van. (Hogy örülsz, hogy nem egy kereskedőtől vetted). Este meg ránézel az ürgére, hogy levette e a hirdetést és hopp már egy másik kocsit/motort hirdet...

Mellesleg, amit ember egyszer összerakott, az el is fog romlani. Szándékosság nélkül is. Az én kocsim egy 17 éves 307es. Valószínűleg bármikor bármi baja lehet, hisz vén trotty már. De mivel a keresztanyám volt 15 évig a tulaja és tudom gondos gazdája volt, meg mertem venni. De lehet egy hónap múlva mehet a blokk a kukába, oszt annyiba fáj egy "új" mint maga a kocsi. És nyilván nem azért következik be, mert a keresztanyám le akart húzni, vagy titkolta előttem. Szimplán eljár az idő felette

De látod, a civic is Nyíregyházáról jött. Szóval eddig nem tévedtem. :DDD Sajnos. :(

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#16) doeeg válasza buherton (#13) üzenetére


doeeg
senior tag

Én Bp.-n vettem (#3), hat autót néztünk, abból 5 olyan volt, hogy hozzáértő szaki abszolút nem ajánlotta megvételre, a hatodikat vettük meg (nyilván ez a hat kb. három hét válogatás után maradt fenn a rostán, tehát kb. 100 autó hirdetését néztem át). Tehát szerintem nem jobb, nem rosszabb Bp., mindenhol vadásznak madarakra. :)

Az persze érdekes hogy nekem mint tök átlagembernek egy átlagos, de elég átfogó merítés után ~20% alattira jött ki az elfogadható autók aránya (=amit egy hozzáértő egyáltalán normális, biztonságos közlekedésre alkalmasnak gondol százezrek rálocsolása nélkül), és ez a kis számú autó is lutri nyilván, akkor hogy a *****ba pöröghet ennyire a használtautó-piac?

[ Szerkesztve ]

"A lelkiismeret 135 sebből vérzik..." - Road

(#17) hhenry válasza doeeg (#16) üzenetére


hhenry
őstag

Sajnos ebből a típusból jelenleg nincs jó állapotú igazán itthon,főleg ezzel a mugen kittel amivel néztem,így marad az import csak mikor? :F

(#18) TheLázs


TheLázs
csendes tag

Türelem... Én is rongyosra nyomkodtam a fránya mx-5 miatt a Suche gombot a Mobilén...

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

(#19) Szada85 válasza hhenry (#17) üzenetére


Szada85
tag

Ez sajnos a legtöbb "sportos" autóra igaz, legyen az OPC, GTI, TypeR. Aki ilyen vesz, nyilván amiatt veszi, hogy kihasználja, emiatt nehezebb patikát találni belöle. Mi csak "sima 5 ajtós 8.gen-t vettünk, ugyancsak feketét, de a megnézett 5-böl (egyik sem az ársáv aljából volt) szinte mindegyik rengeteg karccal bírt, a fekete színen világítanak az ilyen hibák.

A német piacnak az a legnagyobb "elönye" szerintem, hogy jóval nagyobb merítésböl tudsz válogatni, illetve nagyobb eséllyel találsz 1., vagy max. 2. tulajos darabot. (Illetve, hogy nagyobb eséllyel kapott minöségi karbantartást hosszabb ideig, mint otthon.)

(#20) hhenry válasza Szada85 (#19) üzenetére


hhenry
őstag

Holnap után megyek egy másikért ami tuti :DD :C

(#21) Szada85 válasza hhenry (#20) üzenetére


Szada85
tag

Nagy kalappal. :)
Mi is úgy indultunk neki, hogy mivel az ársáv középsö, felsö-középsö szegmenséböl szemezünk, aminél mindnél kiemelték, hogy mennyire ápolt, karbantartott autók, ezért akkora csontváz csak nem hullik ki… De. :DDD De szerintem ez is megér egy posztot, szóval szerintem neki is állok.

(#22) hhenry


hhenry
őstag

(#23) .LnB válasza hhenry (#22) üzenetére


.LnB
félisten

Nagyon szép vas. Nekem csak egy polgári gen 8 Sedan-om van.

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.