Hirdetés
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbattila92
csendes tag
Igen, optimalizált, valamint a tour program sok kis fájllá bonjta a panorámaképet, amik akkor töltődnek be nagyobb felbontásban, amikor abba az irányba fordulsz, vagy belenagyítasz - multiresolution viewer.
Ha belenagyítasz egy részbe és onnan egy nagy, széles forulatot teszel, akkor látni lehet, amint "csempénként" először pixeles a kép, majd betölti fölé a nagyobb felbontásút.
Egy teljes 360° kép JPEG-ben is bőven 50 Mb fölött lenne. -
updog
őstag
válasz
bbattila92 #6 üzenetére
200Mpx/pano?
Hogy csinálja hogy pikpakk betölt? 400Mbps körül megy a wifi a lakás ebben a sarkában, mégis meg se reccent. Nekem a Nikonból a 24 megapixeles jpg-k is 6-8 megásan esnek ki, pont múltkor dolgoztam egy 72mpx jpg-vel, az már majdnem 30 mega volt
Ennyire jól lehet ezt optimalizálni? Mondjuk a google térkép panorámái is villámgyorsak, gondolom valahogy darabolva vannak.
-
bbattila92
csendes tag
Igen, pontosan
ez 360° panoráma képekből készített virtuális séta, 3D infót nem tartalmaz. Úgy tudom, a 8. BRSZK-n készült virtuális látogatás Matterport vagy hasonló kamerával készült, ami 3D infót is rögzít a 360° pano mellett. Újabb iPhone-ok LIDAR szenzora is használható ilyen célokra. Az enyém MILC fényképezőgép képeiből lett összevarrva, így nagy erősség a felbontás (275 Mpx forrás és akár tovább növelhető, ha van rá igény. Itt "csak" 200-ban került renderelésre, hogy kezelhetőbb legyen), illetve a virt. séta szoftver sok lehetőséget ad az extrázásra, amit igyekeztünk ki is használni
Köszönjük
-
updog
őstag
Hú, dobban a szív
Nagyon szuper lett, a tavaly kirakott BRSZK 3D túrát is örömmel böngésztem át, sajnos ott nem voltak információs pontok, de az is nagyon látványos volt.
Viszont pont azzal összehasonlítva amennyire tudom ez nem 3D, "csak" 360 fokos virtuális túra, mint a google térképen
Egy pillanatra sem lebecsülve, inkább megbecsülve a beletett munkát
-
válasz
bbattila92 #3 üzenetére
A rendezvényen túl a 3D-s séta is király lett. Baromi jók az infó címkék, külön felhasználóbarát a böngészőben játszható tartalom (bár nekem a RetroGames valami CORS issue miatt nem fut, de a Pong és a C-64-es cuccok igen). A tájékozódást és a navigációt kicsit könnyítené, ha sűrűbben lennének helyszínek, de gondolom, az arányosan több tárhely, meló, idő stb. lett volna.
-
bbattila92
csendes tag
Sziasztok! Köszi a kedves sorokat és hogy megjelenhetett itt is a munkám!
A virtuális sétáról csak annyit, hogy 10 helyszín került rögzítésre összesen 431 fénykép formájában. Az ezekből készült 360° panorámaképek 200 megapixel felbontásúak. Nem tudom, hány info pont, link, kép és webframe került beépítésre, de nem kevésSőt, még egy minigame is "rejtőzködik" a tour-on. Remélem, sikerül majd megtalálni!
Nagyon köszönöm mindenkinek, aki segített a létrehozásában és szuper, hogy ott lehettem a rendezvényen! -
MtHq
tag
Nagyon jó kis hétvége volt, jövőre ugyanitt!
Új hozzászólás Aktív témák
lo Majd egy hónapja, hogy lement Hódmezővásárhelyen a 2. Retro Kocka Kuckó. Nos időközben elkészült bbattila92 fórumtárs...
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest