Hirdetés

2021. november 28., vasárnap

Gyorskeresés

Legfrissebb anyagok

Hozzászólások

(#1) Fr0z3n


Fr0z3n
őstag

Rövid leszek és velős: Kib.szott mázlista! :D

(U.I.: kicsiit sok a helyesírási hibád :DDD )

(#2) lapa


lapa
veterán

a kisebbiknek vegyél primot majd még duplo előttre.

azzal meg ne foglalkozz kinek mi mekkora érték. persze ha lehetőség van rá kérdezz rá az eladó szüleinél, mert ilyen idősen hajlamosak sumákolni.

volt, hogy én is eladtam volna, de szerencsére nem engedték, sumákolni meg nem volt merszem.

sose tudhatod miért rakták ki, lehet családi tragédia vagy más, amire nem gondolunk. persze valósziinűleg csak kirakták.

[ Szerkesztve ]

(#3) Wanderlust


Wanderlust
tag

De szerettem a Lego-t! :D A mai napig megvannak a szekrény mélyén :) Linkek a katalógusokhoz:

http://www.worldbricks.com/
http://www.brickfactory.info/

[ Szerkesztve ]

(#4) RexMaximus


RexMaximus
aktív tag

Ugy erzem elkezdem nezegetni ezeket a lego csomagokat :)

Kolokkoromban csak par kisebb repulom meg hasonlom volt. Most behozom a lemaradast :D

(#5) greenity


greenity
aktív tag

Nálunk is hugóca is meg én is sokat játszottunk, legóztunk. Anyum mesélte, hogy otthagyhatott 1-2 órára a legóval, amíg főzött, én építettem :) Nekem még valami kisebb méretű volt. Húgom kapott egy duplo-t, meg persze megmaradt az eredeti .

"Egy mosolynál jobb a több"

(#6) mickemoto


mickemoto
senior tag

Szomorú történet. Sajnos a mai gyerekek annyira el vannak halmozva játékokkal hogy már nem tudják értékelni azt.Amikor megkapja boldog de miután jó esetben néhányszor játszik vele megy szépen a dobozba vagy szekrénybe a kupac tetejére.

Emlékszem gyerek korunkban öcsémmel kaptunk egyik karácsonyra közösen egy legó várat, úgy 6-7 évesek lehettünk.(Egyébként játékot csak karácsonyra kaptunk, legónk nem is volt több később sem.Ennek ellenére soha nem unatkoztunk, ami játékunk volt arra mindig vigyáztunk( társasjátékok, műanyag katonák :DDD ),mind egy szálig fellelhető valahol a rokonságban. ) Soha nem tudtuk megunni. :) Ha most elővenném még mindig el tudnék vele játszani.Persze azóta már megörökölte a családban egy kisgyerek, de még mindig megvan és várja a következő generációt.(ha lesz rá igény :U )

Az információ korában a tudatlanság az választás kérdése. A tudás hatalom! A nem tudás a hatalom vak és engedelmes kiszolgálója!

(#7) 426os válasza mickemoto (#6) üzenetére


426os
őstag

Szerk: Igazából nem válasz akart lenni, csak félrenyomtam :)
Én is csak karácsonyra kaptam anno egy-egy kisebb készletet (hóeke, versenyautó stb). Illetve később, amikor már kaptam zsebpénzt évek alatt sikerült összegyűjtenem egy nagyobb készlet árát (kb 15k volt, két monster truck, szervizautó, ugrató stb). Meg volt valami kis román lego-utánzat készletem is, ami hellyel közzel illeszkedett is a rendes legóhoz, de mindig szétestek. Nagyon imádtam, rengeteget játszottam a nappali közepén szétborítva szüleim legnagyobb örömére, főleg, amikor ráléptek mezítláb egy-egy kisebb elemre :D Még most is megvan mind, összesen egy nagyobb cipősdoboznyi legóm van. Ez mai fejjel nem tűnik soknak, de kiskoromban elég nagy mennyiségnek tűnt, sőt, az egész utcában kb csak nekem volt legóm, így mindenki a csudájára járt, illetve mikor már nem annyira játszottam, mindig meg akarták venni. Még szerencse, hogy tisztában voltam az értékével és tudtam, hogy annyit úgysem adnának érte, így a környékbeli gyerekeket mindig elhajtottam, meghirdetni meg lusta voltam. De így utólag örülök ennek a lustaságomnak.
Remélem, hogy majd ha lesz saját gyerekem ő is szeretni fogja. Nem utolsó sorban az ajándékvásárlást is megkönnyíti majd :D

[ Szerkesztve ]

.

(#8) lapa válasza mickemoto (#6) üzenetére


lapa
veterán

ez érdekes kérdés, és sokat gondolkodtam rajta én is. végül a tapasztalataim azt mutatják, hogy nem azon múlik elhalmozod-e. a megbecsülés nevelési kérdés is, amit meg ő épiit az meg mégpláne külön kategória.

a nevelési kérdés alatt azt értem, hogy ha leülteted a gép elé játszani egész nap, akkor a gép előtt fog játszani egész nap. ha nem adod meg neki a könnyebb út lehetőségét, akkor (többet) fog legozni, meg minden mást játszani.

persze nehéz ügy. mi például beleestünk abba az előzőleg nem nyilvánvaló hibába, hogy kapott pár hero factory legot (ez ilyen "könnyiitett" lego, testrészeket meg páncélokat lehet összepattintani), és - bár abból nagyon komoly szörnyeket meg robotrendőröket csinált - ezzel az "igazi" legozástól vett el nagyon sok időt, ami mégiscsak egész más kreativitási szint.

(#9) RexMaximus


RexMaximus
aktív tag

Valalki tudja, hogy hivtak azokat a muanyag jatekbabukat amiknek a laba "egybemozgott". Abbol is volt mindefele. Indian, covboy, katona stb, fegyverekkel, kardokkal, agyu, lo var satrak stb. Abbol sok volt kolokkoromban :).

Mas nem egeszen idetartozo de azert megis kivancsi vagyok ti hogy latjatok. Azon a kornyeken lakok jelenleg kb, ahol gyerekkorom egy idejet is toltottem. (BP XVIII. Lakatos telep - piros iskola). Kolokkoromban rengeteg gyerek volt kint. Bringaztak fociztak vagy eppen egymast gyepaltak :). Most egy kolok sincs kint. Egy nincs. Leszamitva a kis tiniket akik jatszoteren bandaznak, bagoznak. Ennyire megvaltozott a vilag? Harmicas eveim elejen jarok, bar volt gepem, am mikron ugye delutanonkent lehetett jo meseket is nezni de azert megis eleg sok idot bandaztunk kint. Nyaron meg jottek ki ertunk az osok, hogy ideje mar hazamenni :)

Feletek mi a helyzet? Hogy latjatok ezt? Gyakorlo szulok esetleg?

Szerk.: Lakasban lakunk, kis dogokkel (3db kutya). Igy napjaban tobbszor is setalunk egy kort a kornyeken. De babakocsis kismamas-pulyas csoportokon kivul semmi. :)

[ Szerkesztve ]

(#10) Ellia


Ellia
őstag

Rengeteg legóm van az ágyam alatt, számos készlet, számos fajta. Őrzöm majd a leendő utódoknak :)

Amire büszke vagyok, hogy az első legomat amit 3 évesen kaptam a mai napig össze tudom rakni, ez lenne az :)

Jelenleg már csak minifigurákat vásárolok, de azt nem tudom megállni, inkább beáldozok két sört egy figuráét, azok is gyűlnek szép számmal :)

A LEGO meg örök, a világ legkreatívabb játéka szerintem minden korosztálynak! :)) Kidobni meg bűn!

[ Szerkesztve ]

(#11) hege8888


hege8888
aktív tag
LOGOUT blog

Családból mi is örököltünk pár Bionicle-t, de mikor párom meglátta az Alienre hajazó jószágokat, azt mondta, hogy vaterázzam el. Nekem sem tetszenek, mert pont a kreatív építést veszi el, plusz ilyen jószágokkal nem fog mást kitalálni a gyerek sem, csak valami öldöklős-harcolóst.

[ Szerkesztve ]

Régi 15"-17"Dell lapos monitort, Olivetti billentyűzetet, egeret keresek.

(#12) hege8888 válasza RexMaximus (#9) üzenetére


hege8888
aktív tag
LOGOUT blog

Azoknak az eredetij a Playmobil, itthon egy élelmes-ügyes kisiparos gyártotta, gondolom akkor még nem volt balhé a koppintás miatt. Nekem is akkor esett le, mikor az osztrák vásárló turizmus idejében kaptam egy kinti katalógust.

A másik kérdéskörre az én válaszom:
más lett a világ, a szülők sem merik leengedni a gyerkőcöket (pedofilok, gyerekrablók, stb), de azért is, mert ha meg valami történik, még a végén a szülőre húzzák a vizeslepedőt, hogy kiskorú veszélyeztetése. Párom úhszegedi lakótelepen nőtt fel, ők is bandáztak, míg fentről nem kezdtek lekiabálni a szülők.
Én falun nőttem fel, mi is mentünk hol a Tiszaparta, hol ki a "gyöp"re (gyep).

[ Szerkesztve ]

Régi 15"-17"Dell lapos monitort, Olivetti billentyűzetet, egeret keresek.

(#13) mickemoto válasza lapa (#8) üzenetére


mickemoto
senior tag

Kisgyermeket én személy szerint akkor engednék számítógép elé ha már megtanult helyesen írni,olvasni, számolni az anyanyelvén.

Az információ korában a tudatlanság az választás kérdése. A tudás hatalom! A nem tudás a hatalom vak és engedelmes kiszolgálója!

(#14) KaiotEch


KaiotEch
nagyúr

Ma Minecraft-nak hívják az akkori LEGO-t.

Eladó World of Warships prémium csomag új előfizetőknek

(#15) lapa válasza mickemoto (#13) üzenetére


lapa
veterán

szép elvek, csak majd lássuk a gyakorlati megvalósiitást.

ettől eltekintve nem rossz az, sok minden hasznosat összeszed jutubról, inspirációt gyűjt, ötleteket lát... persze nem kell minden hulladékot nézni engedni.

schenk nevű embör a magyar playmobil kisiparos.

az, hogy mennyit töltenek a gyerekek kint az jellemzően attól függ mennyi más, számukra "könnyebb" dologgal tudják eltölteni az időt. azt mondhatom, hogy nálunk van súlyra bőven több lego, mint a két gyerek, de még a számiitógépek is nehezebbek tán (5 képernyő, mobilok, ~600gb mese önállóan bekapcsolhatóan), mégis amikor olyanjuk van akkor eldobják és mennek ki rohangálni az udvarra. ha már fél nap ücsörgés ment akkor persze fel vannak álliitva.

[ Szerkesztve ]

(#16) mickemoto válasza lapa (#15) üzenetére


mickemoto
senior tag

:R Nekünk még szerencsénk volt gyerekként, nem volt számítógép, videó,telefon.Nem is hiányzott. Persze ma már ezek alapfelszerelések egy háztartásban.Nem lehet tiltani tőlük a gyereket, jó esetben talán korlátozni.

Az információ korában a tudatlanság az választás kérdése. A tudás hatalom! A nem tudás a hatalom vak és engedelmes kiszolgálója!

(#17) RexMaximus válasza hege8888 (#11) üzenetére


RexMaximus
aktív tag

mi mindennel oldoklos-harcoloztunk :D

(#18) #40485120


#40485120
törölt tag

Az a baj, hogy ti írjátok hogy a ti időtökben jobb volt szebb volt, de ez már egy másik világ ha sajnos ha nem sajnos. De hogyan engedje le a szülű a gyerekét a sok beteg ember közé, aztán felnő bandázig aztán drogos lesz, félre értés ne essék nem ugy értem, hogy ez feltétlen igy lesz, de volt már rá nem egy példa. Én gyerek fejjel régebben sőt még a mai napig is félek a csö.esektől, pedig manapság elég sok van belölük(lehet beszarinak tartani).

+A mai szülöknek(természetesen itt sem minden esetben)nincs elég idejük foglalkozni a gyerekkel. Van nekik elég gondjuk.

A legoval kapcsolatba: Azért nincs nagyon "elteredve,, magyaroszágon,mert nem a magyar pénztárcához van szabva.
Egyébként nekem is van vagy 15-20 kg, de én azt el nem adnám semmiérse.
Egyébként(tudom szó ismétlés, de nem érdekel(Hahahahahaha(ördögi kacaj)))néha még én is elöveszem, de akkor abba nem hagyom egy hónapig.
Egyébként(HahahhahahHaha) szerintem nincs semmi baj a bionicle-el egy kis kreativitással lehet vele érdeked dolgotkat épiteni.

De ezek természetesen csak saját vélemények, és elnézést ha néha elragadtattam magam.Ezzel egyébként(hahahaha) senkit nem akartam megbántani, ha mégis akkor elnézést(hahaha).

[ Szerkesztve ]

(#19) RexMaximus válasza #40485120 (#18) üzenetére


RexMaximus
aktív tag

Szerintem hasonlo volt mint most. Drogos pias dolog biztos (90-es evek). Leszamitva ezt a digitalis ideghalozatot ami azota epult. Ez az egyik ledruvabb valtozas talan az iparosodas ota. De lehet azon is tultesz.

Ha tartasz a "rossz" emberektol akkor megelozo intezkedet kell tenni, erre ott a krav-maga pl, na ez anno nem volt itthon :). kb 16 eves koromig 4-5x picsaztak el "rossz" emberek. Akkor is letezett ez :). Haromszor voltam szorakozo helyen, haromszor megtalaltak. Azota nem jarok ilyen helyekre. Nem, nem kerestem a bajt, kis szamitogepbuzi voltam, nem verolegeny :).

3 osztalyos koromig laktunk bp-n uatana videkre mentunk. Majd kozepsuli ismet bp-n. Olyan osztalytarsaim voltak akik suli utan siettek haza egybol mert anyukaja azt mondta es ilyen tesze toszak. Szinten vigyaztak rajuk. Csak ugye a fagyi viszannyal mert olyan onnalo felnotet kene nevelni aki fuggetlen tud lenni es nem azert jar az osoktol, hogy "tamogatast" kapjon meg kajataskaval latogassa oket. En sem tudom mi a helyes recept, de halas vagyok a sorsnak es az osoknek hogy "szabad" lehettem. Igy ugy erzem nagyobb eselyt kaptam egyben nagyobb feleloseget is de ez mar az en saram.

[ Szerkesztve ]

(#20) mickemoto válasza #40485120 (#18) üzenetére


mickemoto
senior tag

Van igazság abban amit írsz.Felénk például ahol én voltam kisgyerek nem is volt kövesút, ez azért volt jó mert kicsi volt a forgalom, sokszor járhatatlan volt az utca autóval, így aztán biztonságos volt. Mára már kövesút van és olyan forgalom hogy senki nem meri kiengedi a gyerekeit szülői felügyelet nélkül.Persze itt a nyolc, kilenc év alattiakat értem.

Az hogy nincs idejük a szülőknek foglalkozni a gyerekkel az régen is így volt, legalábbis az én időmben, de most talán hatványozottabban igaz.
Az hogy bandáznak a gyerekek az nem biztos hogy rossz, persze nem mindegy hogy milyen a társaság.Ha normális a társaság és van összetartás akkor legalább segítik és megvédik egymást.

Az információ korában a tudatlanság az választás kérdése. A tudás hatalom! A nem tudás a hatalom vak és engedelmes kiszolgálója!

(#21) KaiotEch


KaiotEch
nagyúr

Szerezd még majd be a 10220-ast! :K

Eladó World of Warships prémium csomag új előfizetőknek

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.