Hirdetés

2021. május 13., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Castell


Castell
aktív tag

A tervezett elavulás ékes példája. Az EU-s honatyák akarnak valamit tenni ez ellen, de a nagyipari lobbi szerintem leveri ezt a kezdeményezést egyhamar. Tényleg rengeteg kütyüt dobunk ki a szemétbe, nagy szemléletváltás kéne a gyártók részéről, hogy könnyen javítható legyen valami és, hogy legyen hozzá alkatrész.

(#2) hcl válasza Castell (#1) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Tervezett elavulás? Ez jó sokáig ment, és vizet kapott... A 400D -t 2006-ban mutatták be, ez egy 8-10 éves cucc, és az akkori alsó kategória :D A zárcsere meg olyan egy DSLR-ben, mint autón a féktárcsa, kopó-fogyó. Na meg általában nem is kell az egész zárat cserélni, csak az egyik redőnysort.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#3) siti válasza Castell (#1) üzenetére


siti
senior tag

ehh, tervezett avulás... másik oldalról meg méretezésnek hívják. mennyit bírjon a mechanika? százmillió képet! paff félkilós csapágy. nagy és nehéz lett. hát lehet kisebb, de nem fog ennyit bírni, vagy brutál drága lesz és nem veszi meg senki.... akkor tervezd úgy, hogy 10000 nyitás zárást kibírjon és hasznunk is legyen rajta, meg ne is hordják vissza gariban. Akkor ez most avulás, vagy méretezés?

javítás vagy újat? a gyártó nem érdekelt a javításban, (garin túl) vagy az sem érdeke, hogy aki csak használtat tud venni, az mennyit szív vele (OK, nem jó hír ez se a márkának), mert ő meg nem azt veszi, amit ő meg gyárt. Tervezett avulás az, hogy jövőre kijön az új modell, a mostani csúcs meg nem kell senkinek.

[ Szerkesztve ]

Gyertek el az 6. Bacsis Retro Számítógép Kiállítására Fülére! 2021

(#4) hcl válasza siti (#3) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Meg teljesen mindegy, a korábban használt textil alapú zárak is elhasználódtak. A központi zár olajos lesz, beragad, elkopik.
A manuális blendék is összeragadnak. Persze, ki kell pucolni, de azt sem egyszerűbb, mint egy redőnycsere.

Amúgy ahhoz képest hogy mennyire rövid egy belépő DSLR életciklusa, és valóban mennyire rohadtul arra mennek a gyártók, hogy vegyél újat, egész sokáig lehet őket üzemeltetni, szerelhetőek, van alkatrész (Nikonhoz, Canonhoz is), az egyszerűbbek jól szerelhetőek.Canonnál mondjuk a csavaros-rugós szenzor (550D-től) már nehezebb ügy fókuszbeállításilag, de ha odafigyel az ember, megoldható. A komolyabb fődarabcserék sem a hardveren, hanem a szervizszoftver hiányán szoktak múlni.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#5) Castell válasza hcl (#2) üzenetére


Castell
aktív tag

"le kell forrasztani a DC panelt a helyéről a szét-össze során, meg vissza is... Gratulálok a Canonnak!"

"eladtam alkatrésznek (úgy a beszerzési ár feléért)"

Ezért is gondoltam leírni a véleményem. Ha már a javítással próbálkozik valaki, nem legyenek ilyen akadályok. Bár lehet, hogy nem tudták megtervezni máshogy ill. a beázás miatt nagyfokú volt a károsodás, de normál esetben, ha egy user elvisz egy ilyen kaliberű masinát szereltetni, már az óradíjak is kiverik a biztosítékot és még az alkatrészárak, amire szintén jó zsíros hasznot tersznek.

Egyébként az EU-s jelentés:

[link]

(#6) hcl válasza Castell (#5) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ez miért akadály? Ez tervezési baki, nem több. Zavaró, de sem hiba, sem az avulàshoz sincs köze. Nyilván azért vannak az akkuérintkezők fixre forrasztva, hogy ne lehessenek energiaellátasi gondok.
Aki meg digitális fényképezőgépet szerel, annak alapból kell tudnia forrasztani.

Eladni meg : kevesen vesznek meg egy 10 éves hibás gépet, pláne aminek a fontosabb darabjai valószínűleg rosszak. Az meg mar az én bajom, hogy rontottam az állapotán, és amúgy is elég drágan vettem.

A szerviz meg ebből él, persze, hogy drága. Szaktudás, kézi munka egyre drágabb dolgok, ezt fizeted meg. A Camera kft itthon meg egy kifejezett rablóbanda, ahogy hallom. Amúgy pont azért szoktam ilyen cikkeket írni, hogy látható legyen, megoldhatóak ezek a dolgok olcsón is.
Ez egyébként inkáb ilyen K-európai sóherség, nyugatabbra ki lehet bírni egy szervizdíjat. Ott sem olcsó, csak keresel annyit.

Illetve : Amikor a cucc munkaeszköz, (1D, 5D-k... ) akkor meg azért fizeted meg a gyári javítást, mert annak illene konstans minőséget, megbízhatóságot produkálnia.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.