Hirdetés

2019. február 22., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Shing


Shing
(őstag)

Azért a rendszerváltás előtti keleti országokra jobban ráillett a könyv világa sztem. Az egymást besúgó emberek, akár családtagok is, teljesen megváltoztatott történelem, híradás. Ha kell embereket töröltek ki fényképekről, stb. Ma már sokkal sunyibban megy az egész, szerintem már egy meg nem írt 1984 folytatását éljük. :DDD

(#2) hcl válasza Shing (#1) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Persze, hogy jobban ráillett, hiszen azokról szól, a besúgós jelenség megvolt Amerikában is, csak nem annyira markánsan. A félelmetes inkább az, hogy rámegy a rendszerváltás utániakra is...

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#3) Hieronymus


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Gondolat ébresztőként, és nem kihegyezett vitát akarok gerjeszteni.

" egyre inkább elburjánzó szórakoztatóipart, ami rendkívül hatékonyan gerjeszt mesterséges igényeket, és látja el a világ lakosságát egyre tartalmatlanabb zenével, filmekkel, celebekkel, szorítja vissza az olvasást"

A zenére, filmekre, .. szocializálódni kell. Azt, hogy mi a szép vagy jó, egy tanulási folyamat során sajátítjuk el.
A folyamatosan romló, egyre tartalmatlanabbá váló gondolatmenet nem tartom korrektnek. Olyan ez mint a divat. Mindig változik, de egyik sem rosszabb mint a másik. Illetve mindegyik rossz, ha úgy tetszik.

A technikai fejlődés teszi lehetővé, hogy sokkal szélesebb kínálatból tudj választani. (De Hollywood és Bollywood között nincs jelentős eltérés.

Az olvasást önmagában nem szabad mindenek fölé emelni. (Most leszek felkoncolva.) Például Rejtő Jenő könyvei ponyvák. Tizenévesen valaki ezt mondta nekem és nagyon felháborodtam rajta. Ma azt mondom, igaza volt.

Az olvasással sokkal nagyobb a baj. A Magyarországon is alkalmazott Porosz oktatási rendszerben, nem tanul meg készségszinten írni és olvasni a gyermekek többsége. Ugyan ismerik a betűket és fel is tudnak olvasni szöveget több - kevesebb hibával, de az önfeledt olvasás közelébe sem kerülnek.

"..de napjainkra kialakult a harmadik (jelenleg ugye a terrorizmustól is félünk itt a nyugati világban"

Nincs harmadik hatalom.
Ahol nincs terrorizmus, ott a terrorizmus forrása. Pontosabban vannak országok, ahol nincs terrorizmus, de annyira érdektelenek, hogy még a terrorizmust sem érdemes rájuk engedni.
A terrorizmus viszonylag olcsó hadviselési módszer, de nincs ingyen. Valaki mindig fizeti a számlákat.

Az antik időben, Magyarország volt német terroristák üdülő országa. Diplomácia immunitást élveztek a határon. A Balaton partján ingyen szállodai szint biztosította a pihenésüket. Persze ez lehet legenda, nem lehetett ellenőrizni az információ valódiságát, amikor hallottam.

Ha értelmetlen hozzászólásommal találkozol, az nem a véletlen műve. A Fantasztikus tag, címre hajtok! Muszáj hozzászólnom.

(#4) t72killer válasza Shing (#1) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A "sunyiság" vérmérséklet kérdése. Amúgy mennek a régi módszerek, túl sok különbség nincs egy "puha kommunizmus" és a jelenlegi "nyugati állapotok" között:

#1: súlyos tények rendszerszintű meghamisítása: ld a legfelsőbb szintű utasításra eltitkolt zaklatási ügyeket Német és Svédországban
#2: "rendszeridegen" elemek ellehetetlenítése: ha nem fújsz egy követ a fejesekkel (legyen az politika vagy munkahely), ugyanúgy nem viszed semmire, mint ahogy az "átkosban" pártkönyvecske nélkül. Hiába nyersz választásokat, hirtelen levelekből előkerül annyi szavazat, amennyi az aktuális rezsimet hatalmon tartja (Ausztria) - ezekután a választók kb felének totál semmibe lesz véve a véleménye.

Természetesen a szürkének sok árnyalata van (50-nél több:DDD), ez nem É-Korea, nem fognak puskacsővel egy munkatáborban arra kényszeríteni, hogy fojtsd a gyereked egy vödör vízbe, max annyit kapsz, hogy az elmaradt előmenetel, alacsonyabb fizu híján egy gyerekkel kevesebb születik a családban.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#5) hcl válasza t72killer (#4) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

+1, csak melóból nem tudok írni :)

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#6) lezso6 válasza Hieronymus (#3) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

"A zenére, filmekre, .. szocializálódni kell. Azt, hogy mi a szép vagy jó, egy tanulási folyamat során sajátítjuk el.
A folyamatosan romló, egyre tartalmatlanabbá váló gondolatmenet nem tartom korrektnek. Olyan ez mint a divat. Mindig változik, de egyik sem rosszabb mint a másik. Illetve mindegyik rossz, ha úgy tetszik."

A tartalom egyre kevesebb (cserébe van csilivili csomagolás), legalábbis a mainstreamnél. Nem szeretem a hip-hop világát, de ez a videó pontosan megmutatja, hogy mire gondolok.

"A technikai fejlődés teszi lehetővé, hogy sokkal szélesebb kínálatból tudj választani."

Persze ma hatalmas a választék, mindenki megtalálja azt amit szeret, főleg hogy ma már szinte bárki tud tartalmat publikálni (tsabeeka jutúb csatornája). De az emberek nagy része a mainstreamet fogyasztja, mert mindenhonnan az folyik.

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#7) Hieronymus válasza lezso6 (#6) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

(#6) lezso6 "De az emberek nagy része a mainstreamet fogyasztja, mert mindenhonnan az folyik."

Arra vannak szocializálódva.
Magyarországon az első kereskedelmi csatorna a TV2 volt, őket követte az RTL Klub.
Ma is ezek birtokolják a piac döntő többségét. Nem nevelni vagy átnevelni akarnak. A bevételek maximalizálása érdekében azt vetítik, amit a legtöbben néznek meg. Pontosabban vetítenének, csak szabályokkal vannak egy kicsit visszafogva.
Ha sok nézője van egy valóságshow-nak, akkor nyomják, ha nincs akkor leállnak vele.

(#4) t72killer: "...ha nem fújsz egy követ a fejesekkel (legyen az politika vagy munkahely), ugyanúgy nem viszed semmire,..."

Munkahely.
A munkahely nem demokratikus intézmény. Aki nem tud azonosulni az ott lévő közösséggel, jobb ha másikat keres magának. Lázítókra, hangadókra, okoskodókra, ... egyetlen munkahelynek sincs szüksége,
Ha tudod, hogyan lehet jobban csinálni valamit, elő tudod adni és működhet a dolog akkor jó úton vagy a karrier felé. Ha csak kritizálsz, akkor munkahely elvesztése felé haladsz jó úton. Pont.

Politika és kormányzás.
Elterjedt gondolat, hogy az aktuális politikai irányzat mindent elkövet a hatalma megtartása érdekében.
Elég logikus a gondolat és van is alapja. Magyarországon 1947-ben alaposan rásegíttek a hatalom átvételére, a kék cédulások. Hitler, miután bűnösnek vallotta magát a müncheni bíróság előtt, kreatív szabadságot kapott és megírta élete egyetlen könyvét, A kreatív szabadság annyira hatékony volt, hogy erőszak nélkül tudta átvenni a hatalmat nem sokkal később. Rájött hogyan tudja megcsinálni.

Aki megfelelő időben, megfelelő választ ad problémákra, az megállíthatatlan. Európának nincs demokratikus hagyománya, Egy erőskezű, "igazságos Mátyás" gyors karrierre számíthat. Szívesen átadják neki a választók, a gondolkodás és felelősség felvállalás felelősségét.

Ha értelmetlen hozzászólásommal találkozol, az nem a véletlen műve. A Fantasztikus tag, címre hajtok! Muszáj hozzászólnom.

(#8) t72killer válasza Hieronymus (#7) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

@Munkahely: igen, egy ideális munkahelynek így kéne kinézni, mégis valahogy a "maradj csendben" stratégiával sokkal tovább (=egyelőre zéró kirúgás) húztam, mint sok építő kritikával élő kollégám. Bizony itt is él a hatalommegtartás ösztöne, és ha a főnök konkurrenciát vél felfedezni benned, akkor sok jóra nem számíthatsz.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#9) t72killer


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

"Firenzében már 600 éve ugyanazok a leggazdagabbak"

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#10) hcl válasza lezso6 (#6) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Egyik oldalról igen, hatalmas a választék, mert nincs semmi betiltva - de a kereskedelmi média kínálata elég egysíkú.
Én is amondó vagyok, hogy nem érdemes összehasonlítani művészeti alkotásokat, de
1. van egy határ, amin egy pl. Kis Grófó túl van
2. a zene- és filmipar által alőállított cucc nem művészet, hanem termék.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#11) mickemoto


mickemoto
(senior tag)

Ami ma folyik ahhoz képest kutya fasza Orvell 1984-e.

[ Szerkesztve ]

(#12) hcl válasza lezso6 (#6) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ez is ide kapcsolódik.
(Nem az az érdekes, hogy rockzene-e, hanem nézzük csak meg, mi felé haladunk - minél gyorsabban eldobható tartalmak, minél butább tartalmak.)

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#13) Eastman válasza hcl (#12) üzenetére


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog

Ejj, ne legyél ilyen szigorú az íróval!

;]

https://www.youtube.com/watch?v=--S8Y1iePGQ ### http://www.tulsokcucc.hu/az-oldalrol

(#14) hcl válasza Eastman (#13) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:D
Sajnos nem neki szólt.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#15) Agyturbina válasza hcl (#14) üzenetére


Agyturbina
(tag)
LOGOUT blog

Filmet lattam csak, viszont Huxley konyvet angolul probaltam vegigolvasni. Sajnos nem egyertelmu a mai napig melyikhez allunk kozelebb. szerintem 1984-ben a legnagyobb dolog, az ami hianyzik belole, vagyis amiket nem latsz(olvasol). Amiket Neked kell kigondolnod, hogyan es miert. Miert lett megis hianygazdasag? Miert nem tudtak fellazadni mar a kezdetkor? Mi tartja ossze az egeszet? Es most? A mai vilagot megnezve miert kulonbozik/hasonlit?

A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek.

(#16) hcl válasza Agyturbina (#15) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az sima ügy, simán meg lehet vezetni a népet, pláne egy háború után.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.