Hirdetés

2020. augusztus 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) atos30


atos30
(tag)

Szép a ház.Praktikus. Anno én is zajcsökkentés végett moddoltam a házat egy egyszerű hangfalakba való "szivaccsal", plusz a csavarok alá raktam mini gumi-tömítőgyűrűket. A végén elcseréltem az egészet egy notebookra. És lőn csönd!

A pénz azért van, hogy elköltsük!

(#2) Vakegérke

Nagyot csettint Vakegérke, ilyen leírás jöhet még. :K

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#3) Esmein


Esmein
(nagyúr)

design-val => designnel/design-nel?

befogtam, olvasok tovább

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#4) Vakegérke válasza Esmein (#3) üzenetére

Talán design-nal?
A cikk jó, bár van más hiba is benne.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#5) Esmein válasza Vakegérke (#4) üzenetére


Esmein
(nagyúr)

ja igen, tényleg, még én is elcsesztem :) design-val viszont semmiképp :)

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#6) twollah


twollah
(nagyúr)

Ennyi penzert, hogy meg halkabb se lett tole a gep szerintem rablas ez a haz + csak melegebb lett tole benne minden.

[ Szerkesztve ]

(#7) engusz


engusz
(veterán)

Sokan gondolják azt, hogy egy zajszigetelt házzal egy csapásra halkabb lesz az eddig zúgó gépük. Pedig nem. Ha nincsenek ésszel összeválogatva a ventilátorok, akkor bukó az egész. A Noctua már egy jó lépés a cél felé.

Szerintem a CPU és a VGA hűtőt is le kellene cserélni. Előbbit valami olyanra, ami a ház hátulja vagy a táp irányába fújja a levegőt. Legalább egy 92mm-essel szerelve (de inkább 120-assal). Utóbbit, a videokártyáét pedig egy Accelero S1-re (ha végre majd újra lehet kapni) és rá kell szerelni egy csendes 92/120-as ventit vagy a Turbo Module-jukat.

Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.

(#8) adalbert1 válasza engusz (#7) üzenetére


adalbert1
(addikt)

Akkor a zajszigetelés kb. hány dB-t jelent?
Amúgy szép ez a ház is, meg úgy általában az Antecek. Szolid designnal rendelkeznek, és vannak ötletes megoldásaik... Most mondjuk épp egy NSK 2480 tetszett meg, de félek hogy két hdd túlságosan is fűtene benne... :(

(#9) twollah válasza engusz (#7) üzenetére


twollah
(nagyúr)

Van passziv 8600GTS a vilagon (MSI, Gigabyte ha jol tudom).
A tapbol is van majdnem passziv, ha jol emlekszem a LOGOUTon is volt rola szo.
A dB ertekek, meg megtevesztoek is lehetnek.
Hiaba 19 vagy 21 dB valaminek a hangja ha szo szerint sipol, mint peldaul egy TV.
Az valakit nagyon zavar.

Mas.
Nekem kell egy kis morgas zugas, mert a nelkul nem tudok elaludni es elnyomja a masik szobabol atszurodo TV, stb hangjat.

(#10) engusz válasza adalbert1 (#8) üzenetére


engusz
(veterán)

Az, ami az Antec-ben van, kb. semmit. Vastagabb, lehetőleg több rétegű zajszigetelés kell. Alaposan ki kell bélelni a házat, az utolsó négyzetcentiméter se maradjon ki. Ha ez megvan, utána jöhetnek a halk ventilátorok.

Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.

(#11) engusz válasza twollah (#9) üzenetére


engusz
(veterán)

Igen, van pár passzív 86GT, de nehogy már kártyát kelljen cserélni, ha az ember halkabb hűtési megoldást akar, mint a referencia. Igen, tápegységből is létezik passzív, de abból inkább olyat ajánlanék, ami ventilátoros, de halk. A Seasonic-nak komoly neve van a piacon.

Zajcsendesítésnek két fő tábora van. Az egyik teljesen ventilátor mentesre építi a gépét. A másik használ ventilátorokat, de lassan forgókat, valamint okosan választott, zajszigetelt, és a szellőzést elősegítő, jó belső elrendezésű házat. Az első esetben mindig fenáll a veszélye, hogy valami túlmelegszik, általában sokat kell kísérletezgetni, hogy működjön a rendszer. Nem is olcsó, mert mindenből a "legnagyobb" és "legerősebb" kell. Sokkal kifizetődőbb és "élhetőbb" verzió a második, ahol ügyelsz a részletekre, igyekszel a leghalkabb komponensekből összeállítani egy gépet.

Ha neked kell a zúgás, szíved joga. :)

Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.

(#12) varga911 válasza twollah (#6) üzenetére


varga911
(senior tag)

Ennyi penzert, hogy meg halkabb se lett tole a gep szerintem rablas ez a haz + csak melegebb lett tole benne minden.

Ha halkat akarsz ami jól is hűt, akkor csak a víz marad. :K Drágább, de egyszeri beruházás. Egy jó rendszert nem kell cserélni, esetleg platformváltáskor vesz az ember új lefogatókat 1-2 ezer lokál kreditért.

(#13) cilo9


cilo9
(aktív tag)

Köszönöm a kritikákat, pozitívat, negatívat egyaránt! Helyesírási hibákat szivesen fogadom és javítom is őket, legalább megtanulom én is.

A CPU hűtőt már lecseréltem egy Ausu Silent Square-re, halk de csak 4-5 fokkal viszi lejjebb a hőfokot, de még tesztelgetem.

A VGA-ra néztem a Thermalright HR 03 GT hűtőjét, de elég borsós jó lenne kipróbálnom előtte, hogy mennyire fűti fel a házat egy 92-es hütővel a hátán. Úgyhogy ezen még filózom.

Üdv, Cilo

(#14) sksporky


sksporky
(tag)

De azt írtad a cikk elején hogy zajcsökkentés céljából vetted,akkor nemértem hogy érhette meg...20000 ropi tényleg elég sok pláne hogy a reklámban közölt fő jellemzőt(halk) sem teljeíti+nehéz...Mind1 te tudod,valóban megérte-e neked.Jó a cikk,3-4 fotó jobb lett volna.

(#15) _Blank_


_Blank_
(aktív tag)

nekem is Solom van egy ideje, amiért megvettem annak tökéletesen megfelel.
- nehéz, látszik rajta hogy anyagból van
- összeszerelés minősége, hdd/odd könnyű ki-be vétele
- egyértelműen halkabb a rendszer mint az előző csifi házamban volt
- kompakt méret
- design, elsősorban ezért vettem

azt hozzá kell tenni hogy a hátsó 12esen kívül nincs másik direktbe külön a szellőztetésre használt venti, forróak a ramok, déli híd stb. vga is passzív, de a halkság megköveteli.

egy szarság az Antec részéről: a szürke előlap jobboldali csíkja középen kissé domborodik, valszin nem rögzült oda passzentosan az összerakás során. kézzel elsimítható de egy idő után megint lesz egy kis íve.
mondjuk épp nem érdekel annyira mert a sarokban van a gép, de mégis bassza a csőrt.

amúgy király ház ;)

(#16) szecska24


szecska24
(tag)

Apró észrevétel: a hangosság érzetet vagy phon-nal, vagy son-nal szokták jellemezni, de sone nem létezik.

(Ráadásul son értéket nem lehet átszámolni dB-re, csak ha tudod az adott hang frekvennciáját, mert az emberi fül nem egyformán érzékeny a hallástartományában (20-20000 Hz) található frekvenciákra.)

Amúgy jó a cikk. :R

[ Szerkesztve ]

(#17) rudi válasza atos30 (#1) üzenetére


rudi
(nagyúr)

akkor tényleg jobb volt eladni azt a gépet, ha csak egy notebook szintjére lehetett halkítani. Tisztességes, passzív tápos gépben csak és kizárólag a merevlemeznek van hangja, az összes többi alkatrész elég egyszerűen megoldható úgy, hogy halk környezetben ój füllel is alig lehessen hallani. De a merevlemez...

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#18) rudi válasza engusz (#11) üzenetére


rudi
(nagyúr)

Szerintem a hangszigetelő anyag eléggé zsákutca, mert a meleget is benn tartja, pedig annak ki kell jönnie. Nekem perpill egy A64 X2 4200+-om van rajta egy Coolink U8-92-vel és a gyári ventijável, ami 600-at pörög és a fölötte lévő 300-as Zen re fújja a levegőt. Nyitott házzal egy méterről én sem nagyon hallom. Ezen felül van egy 8800 GT-m Coolink GFX Chillaval, aminek két vékony 8 centis ventilátora van szintén fejenként 600-on pörgetve. Nyitott házzal, 1 méterről ezek is lényegében hangtalanok. Mindez egy ókcsa Casetek CK1016 házban, amiben csak a HDD kalapál, de az nagyon. És az a vicces, hogy nyitott házzal csendesebb (és hűsebb) a rendszer mint zárttal :)

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#19) rudi válasza cilo9 (#13) üzenetére


rudi
(nagyúr)

Én egyetlen borsót nem láttam a HR03-on :DDD amellett, hogy marha drága, még jó nagy is (pláne ventivel). Coolink GFX Chillat csak ajánlani tudom. Egészen jó meg olcsó és kis helyet foglal.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#20) Johnny Cage


Johnny Cage
(addikt)

Ha ház, akkor csakis Antec.

(#21) Atocha


Atocha
(senior tag)

Anno Én is nagy gép tuninger voltam. De a zaj... :( hatalmas volt. De játszottam, szóval el kellett viselnem. Mikor a gép brutál volt a pénzem jó része a hatalmas passzív hűtőkre ment el. Alaplapon a chipset hűtőjét cseréltem. Procira vettem 12-ért potis ventit. A tápba is szereltem potit. A vidkarira is felkerült egy hatalmas zalmann passzív hűtés. A ház hűtőire kapcsolót szereltem, manuálisan kapcsoltam. De a gépben lévő 4 db 7200-as wincsikkel nem tudtam mit kezdeni... Amíg csak neteztem, filmet néztem a zaj elviselhető volt, de amint elkezdtem tolni a gémeket, mintha orkán lett volna a szobában.

Elegem lett és eladtam az egészet. Vettem egy HP laptopot és ezt a döntésem soha nem fogom megbánni. A légy zümmögése is hangosabb, mint a venti vagy a 2,5"-os wincsi hangja. Igaz a HL2 és hasonló játékokról le kellett mondanom, de erre is lett megoldás. Vettem egy Wii-t. :)

Én úgy érzem megérte. :)

Nem vagyunk mások, mint egy szemvillanásig emberi alakot öltő csillagpor!

(#22) Johnny Cage válasza Atocha (#21) üzenetére


Johnny Cage
(addikt)

"De a gépben lévő 4 db 7200-as wincsikkel nem tudtam mit kezdeni..."

Erre egy Antec P180 lenne (lett volna) a megoldás.

(#23) Shadowz


Shadowz
(csendes tag)

Én is támogatom az előttem szólót, mióta átcseréltem egy chieftech mid házat Antec 182-ra, sokkal csendesebb van a szobámban. Bár a gyári Tricool ventiket ki kellett dobnom, mert fél év mulva már hangja volt (sercegés), bárhogy takarítottam őket. Noctua ventikkel megspékelve, nincs semmi hang..

Shadowz

(#24) caleb válasza rudi (#18) üzenetére


caleb
(aktív tag)

Mi az hogy ócska CK1016 :DDD
A HDD nálam is zajos :O

Az élet jó a világ nem!!!

(#25) cilo9


cilo9
(aktív tag)

sksporky: azért irtam, hogy ha hangszigetelését nézem nem éri meg a 20-at, inkább 15 körül lett volna jó vétel. A kinézet, meg az egyszerű szerelhetőség miatt érte meg nekem és megszerettem a házat, jól is mutat a többi perifériával. Tehát az összhatás végett mindenképp megérte nekem.
Fótok azért lettek linkesek, mert elég hosszúnak itéltem meg a szöveges részt kinézetre, és nem akartam még a fotókkal is túlzottan megnövelni a terjedelmet, de sokat filóztam én is rajta. Ha irok legközelebb valami szösszenetet, akkor ott lehet képesebbre csinálom majd.

_blank_: nekem nincs ez a kidomborodás, teljesen rendben van az előlap. Lehet a kinai rabszolga, nem figyelt egy pillanatra, ráadásul utána pont a minőségellenőrrel dumált. :DDD

rudi: utána nézek a GFX Chilla-nak, mert keresgélem a HR helyett az alternatívákat. Köszönöm a tippet!

És mindenki másnak a pozitív megítélést az irománnyal kapcsolatban! :R

Üdv, Cilo

(#26) engusz válasza rudi (#18) üzenetére


engusz
(veterán)

Házfüggő és a szigetelő anyagé. Nexus Breeze-zel teljesen csendes gépeket építettünk. Egyetlen gyenge pontja volt ezeknek a házaknak a HDD rözgítés. Arra csak külön megoldásokat lehetett készülni. De a végeredmény mindig lenyűgöző volt, az ügyfelek teljes megelégedettségére.

Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.

(#27) engusz válasza cilo9 (#25) üzenetére


engusz
(veterán)

Ha egyszer végre lehet majd kapni normális mennyiségben Arctic Cooling Accelero S1-et, akkor én azt is ajánlom. Rászerelt bármekkora (<140) ventilátorral. Esetleg Turbo Modul-lal. Jó a GFXCsilla is, de csak leszabályzott ventilátorokkal csendes. Ellenben kérdés, hogy akkor és úgy, a te házadban, mennyire lesz képes alacsony hőmérsékleten tartani a kártyád.

Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.

(#28) rudi válasza engusz (#27) üzenetére


rudi
(nagyúr)

Rövidesen lesz GFX Chilla teszt 8800 GT-n. Leszabályozva is szépen elbírta, úgy, hogy közben egy 2,66 GHz-es négymagos volt mellette gyári Intel hűtővel és semmi több venti a Casetek CK1020-ban. No meg rámegy bármilyen 80 mm-es ventiből kettő. Egyébként én is az S1-gyel szemeztem, de az extra ventivel marha sok helyet foglal, amire nekem szükségem van a külön hangkártya és a tesztelős Wi-Fi adapter miatt.

Mesélhetnél nekem HDD halkításról. Nekem az a bajom a 320-as (kéttányéros) Samsungommal, hogy rázza a házat. Kiszedve, egy könyvre fektetve (számomra) bírható a hangja, de házba téve... Gondolkodtam, hogy szivacsra fektetem, de az nem valami elegáns. A másik ötletem a Nexus 5,25"-os helyre szerelhető gumis függesztője volt, de azt mintha már nem forgalmaznák. A zárt, hanszigetelt HDD dobozokban valahogy nem hiszek. Amik nálam jártak, azokban mind forrt a HDD.

[ Szerkesztve ]

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#29) engusz válasza rudi (#28) üzenetére


engusz
(veterán)

A Nexus-t már nem áruljuk, de van helyette ugyanolyan Revoltec (olcsóbban). Sokat segít, de inkább a rezgéseket és ezáltal a mély hangokat szűri ki. A magasabb hangok (pl. seek) megmarad, de a mélyek eltűnése miatt élesebben hallhatóak. Valakit nagyon zavar.

Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.

(#30) djtoomi


djtoomi
(addikt)

Halkan megjegyzem, hogy akinek tetszik a design-ja, nézze meg asus t0 915-öt, elég hasonló a design, csak az 7k-ba kerül. :K

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#31) moma válasza rudi (#28) üzenetére


moma
(őstag)

egész hasoló gépünk van.
nálam pont ez a szivacsos dolog van a ház(gigabyte triton) aljában, azon szintén samsung vinyák. először ilyen habgumi szerűséggel próbálkoztam, de az nem jó, mert ugyan úgy átadja a rezgést. és tényleg azt kell megoldani, hogy ne rázza a házat, mert maga a ház adja a legidegesítőbb zajt. nálam az oldallapok, a teteje, meg az alja is berezgett előtte és ilyen brummogós hangot adott. azóta ez megszűnt. cserébe viszont 42 fogos az egyik, 38 a másik vinya. ez sok?

nálam egyéként 3db 12-es van a gépben egy a procin(4000-es x2) 400as fordulaton(de ezt szabályozza az alaplap fel megy 1000ig ha kell), egy elöl, meg egy hátul 700-ason (táp szintén zen). ilyenkor éjszaka amikor csönd van így is halllom a gépet. és alapjáraton nem a hdd-ket, hanem a ventiket. esetleg majd kipróbálom, hogy a 700-asokat is még lejjebb veszem, de akkor még melegebbek lesznek a winyák :U az 5,25-ös hellyel nekem az a gondom, hogy ott nincs nyílás a házon és így nem lehet azt megcsinálni, hogy simán a friss levegőt beszívó venti hűtse őket. bár akkor azért a szivacs nem melegítené őket és akkor aztán talán tényleg levehetném minimálisra az első ventit mert úgy sem rájuk fújna.

nekem most az az érzésem, hogy az, hogy északa se lehessen egyáltalán hallani a gépet ventikkel elérhetetlen. Még a hangszigetelést lehet megpróbálom, de elég szkeptikus vagyok...

erről jut eszembe: valaki írta a vízhűtést, ott mit jelent, hogy halk. teljesen hallhatatlan(úgy értem tényleg, akár éjjel is tök kussban van) vagy csak annyit, hogy aránylag nem hangos?

we all deserve a bit of luck.

(#32) moma válasza moma (#31) üzenetére


moma
(őstag)

még annyit hátha valaki nem figyel oda rá, hogy nagyon fontos, hogy be legyen kapcsolva a cool n quite-et(egyrészt biosban enable, másrészt wintben energiagazdálkodást minimális energiagazdálkodásra rakni), mert ez sokat segít abban, hogy le lehessen venni a venti fordulatát minimálisra.

we all deserve a bit of luck.

(#33) rudi válasza moma (#31) üzenetére


rudi
(nagyúr)

Egy 92 mm-es vagy 80 mm-es venti 6-800-on lényegesen halkabb mint egy 12-es 700-on. Milyenek azok a 12-eseke? Könnyen lehet, hogy nagy motorerejűek, ami alacsony fordulaton brummognak. Ezek a Noctua ventik alacsony fordulaton is nagyon halkak voltak, semmi motorhang (0,09 A-s motor). Próbáld meg kinyitni a házat és még lejjebb veni a ventiket. Én azt mondom, hogy a hátsó teljesen fölösleges és elöl sem kell ekkora, ha nyitva van a ház, és akkor halkabb lehet a rendszered.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#34) moma válasza rudi (#33) üzenetére


moma
(őstag)

Az első és a hátsó az még az a venti amit a házhoz adtak, de nem rosszak szerintem. A procin egy nexus van. ez talán annyiban jobb, mint amit a ninja-hoz adtak(ami a proci bordám), hogy amikor 1000-es fordulaton megy(ez a max), akkor sem hangos. míg a scyte venti ha felment 1200re, akkor "nagyon" hangos lett. Egyébként itt a zaj egy része szerintem inkább szélzaj, amit a borda miatt ad ki. mindenesetre ezt a nexust is képes vagyok hallani 400-on is, feltett oldallappal is :DDD mármint most nem, mert jön be valami zaj kintről, de éjszaka igen (persze nagyon enyhén, de azért mégis).

noctua vagy kisebb ventik: ezt lehet meglehetne próbálni, csak valahogy így, hogy 400(!)-on is hallom a nexust valahogy szkeptikus vagyok, hogy ezeket egyáltalán(!) nem hallanám. mert most is csak icic picit hallom. ez meg az az érzésem, hogy ott is meglenne. de lehet azért egyet akkor veszek, max megy a polcra :DDD te látsz esélyt, hogy tényleg egyáltalán(!) ne halljam? Te egyáltalán(!) nem hallod a ventidet?

a hátsó és első venti nem fontos abból a szempontból, hogy legyen egy folyamatos iránya a légmozgásnak a házban, ami meg azért kellene, hogy a többi alkatrész körülről is elvezesse valamennyire a hőt? (mármint ha mégis a fenthagyott házlap mellett maradok. ami annyiból szerencsés, hogy porszűrők mellett, gyakorlatilag nincs porosodás. ha a ház nincs fenn akkor azért szépen telemegy a ninja porral. meg hát tényleg ott van valahol, hogy ki fogom próbálni azért a hangszigetelés valamikor és hát akkor is fenn kell, hogy legyen. egyébként ide van ötlete valakinek, hogy mi a jobb, a parafa vagy ezek a szivacsos izék amiket kapni?)

szerinted a hdd-knél mennyi az ami még elmegy hőben? csak azért is kérdem, mert ha lejjebb veszem a 700asokat, akkor tuti feljebb mennek valamennyit, csak kérdés, meddig mondhatom, hogy még ok.
még ide: eredetileg amikor ilyen habgumi(vagy mi) volt amivel megcsináltam, az hőmérséklet szempontból nagyon jó volt, mert tulajdonképpen két sínt csináltam és erre feküdtek fel a winyák és így alattuk is volt nyugodtan légmozgás. csakhát valahogy így is átadták a rezgést(de lehet itt az is számít, hogy a házam anyaga nem valami minőségi és könnyen berezeg). szóval ami még jó lehetne ha sikerülne találni valami nagyon lágy gumiszerűséget(vagy kemény szivacsot?), aminek van azért annyi tartása, hogy két ilyen sínben rálehessen ülteni a vinyákat. Most nálam simán egy olyan összehajtogatott szivacson vannak, ami talán még egy régebbi alaplap dobozban volt és a teljes tetejük felfekszik erre.

we all deserve a bit of luck.

(#35) moma válasza moma (#34) üzenetére


moma
(őstag)

na nem egészen úgy van mint hittem :B :D
annak a hangnak egy része amit én azt hittem, hogy a ventikből jön az a vinyákból jön :D :Y eddig azt nem csináltam meg, hogy egyszerre az összes ventit lehúztam de most igen és maradt ennek a fúlyós jellegű hangnak egyrésze... szóval most már kicsit elbizonytalanodtam, hogy ha nem lennének a vinyák akkor mennyire hallanám egyáltalán a ventit :D

viszont ha nincs fenn a ház oldala, akkor a proci 44 fok tök passzívan netezés közben (nulla venti a gépben)!!! ez azért meglepett. különösen mert mindig olyan érzésem volt, hogy kicsit túl van mérve ez a hőmérséklet, mert a borda gyakorlatilag épp hogy csak langyos. Ha fent van az oldala akkor ez 53 fokig fel megy(mégegyszer: ez nagyon minimál terheléssel, és lehet ha még pár óráig járatom még feljebb megy mert elvileg nem nagoyn megy ki a termelt hő így, hogy a ház ventik sem mennek).

Jó viszont, hogy bár annak idelyén erre esélyt sem adtam, most sikerült csinálni ezzel a borzasztó puha szivaccsal is két egész magas sínt, úgy hogy a tetejükön van pár keményebb réteg(textiles egéralátét aljból kivágva :DDD), így egyből leesett a vinyák hőmérséklete. most épp, hogy tök passzívan megy a gép és a ház oldala is fent van 38 fokosak a vinyák (korábban ventivel együtt 42 volt az egyik). szerintem ez olyan 32 lesz a vetnivel (legalábbis ha jól emlékszem még régebben a gumi sínekkel ennyi volt).

na szóval akkor most úgy tűnik, hogy valahogy mégis csak a hangszigeteléssel lehet csak előrelépni. vagy külön a hdd-kével vagy az egész házéval egyben :U
itt egy próbálkozás

[ Szerkesztve ]

we all deserve a bit of luck.

(#36) rudi válasza moma (#34) üzenetére


rudi
(nagyúr)

Én 50 fok körüli maxnak már nem szoktam örülni, a 45-öt maxban még elfogadhatónak tartom. A 3,5"-os merevlemezeknél kb. 55-60 fokot szoktak megadni max üzemi hőfoknak.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.