Hirdetés

2023. május 29., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) joysefke válasza domos (#49) üzenetére


joysefke
veterán

https://tinyurl.com/2j5ufxkp

(#52) domos


domos
senior tag

Köszönöm :R

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#53) MerlinWarage


MerlinWarage
csendes tag

6-8 magos CPU-k vannak a konzolokban így természetes hogy azok vannak többnyire támogatva. Egyébként az engine-től függ. A teszt akkor lenne valid, ha PC exkluzív játékokon tesztelnénk, vagy olyanon amit PC-re fejlesztettek először (TR, Cyberpunk pl olyan. Mondjuk CP-ről tudjuk hogy egy összegányolt valami).

(#54) Pikari válasza MerlinWarage (#53) üzenetére


Pikari
senior tag

Nem mintha olyan egyszerűen lehetne olyan kódot írni, ami 2-3 magnál többet hatékonyan ki tudna használni.

2013 nyara -> ettől az időponttól kezdve kizárólag privát üzenetben tudsz elérni, a fórumot nem olvasom/írom, mert ÉLETEM van.

(#55) Dr. Romano válasza Pikari (#54) üzenetére


Dr. Romano
veterán

A játékok döntő hányada Unreal 4 motort használ. Szóval az alap megvan a többszálú futtatásra, csak valahogy senki sem szereti optimalizálni az azzal készült gémeket.
Sajna a saját motoros fejlesztések korának már jóideje vége.

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#56) Pikari válasza Dr. Romano (#55) üzenetére


Pikari
senior tag

Egy játék fejlesztése nem abból áll, hogy az unreal nevű felmagasztalt model viewerben wasd-vel repkedsz. Azt meg erősen vitatnám, hogy a játékok döntő hányada unreal 4 motort használna, erősen kétlem hogy jelenleg piacon lévő kb 1.5-2 millió darab játékból[link] [link]több használna unreal enginet, mint ami egy rövidebb wikipedia bejegyzésbe pár db page down megnyomással elfér.

2013 nyara -> ettől az időponttól kezdve kizárólag privát üzenetben tudsz elérni, a fórumot nem olvasom/írom, mert ÉLETEM van.

(#57) Dr. Romano válasza Pikari (#56) üzenetére


Dr. Romano
veterán

Mobil """"játékokat"""" az én jelenlétemben ne említs légyszi, én sem szidtam senkidet. Az ilyen groteszk és gusztustalan témákat hanyagoljuk ;]

PC fronton meg javarészt az UE4 tombol manapság.
Nem tudom mennyire repkednek a fejlesztők az editorba, de valszeg igen sokat, mert rendre ugyanazok a teljesítmény problémák fordulnak elő a frissen megjelent címeknél (shader comp. stutter, gyenge CPU kihasználtság, travel/streaming stutter stb.)

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#58) Pikari válasza Dr. Romano (#57) üzenetére


Pikari
senior tag

Végkövetkeztetésként akár arra is kilyukadhatnánk ezzel kapcsolatban, hogy amelyik ,,játékfejlesztő'' nem bír leírni 2 db for ciklust benne egy gldrawarrayssal, ehelyett unreal enginet használ a ,,játéka'' kifejlesztéséhez, az minden bizonnyal sokkal kevésbé lesz képes optimizált, rendesen threadolt produktumot előállítani ahhoz a fejlesztőhöz képest, mint amelyik képes erre az 5 perc alatt kigooglizható bravúrra. Az ilyen játékok sokkal inkább brutális költségvetésű interaktív filmek, ahol a játékmenet, a koncepció teljes hiányát ellensúlyozzák a grafikával és a professzionális marketinggel. Maradjunk annyiban, hogy ha te igazi játékot akarsz játszani, akkor azok nem unreal, unity, cry engine, meg hasonló marhaságokkal fognak készülni. De persze abban igazad van, hogy az androidra készült játékok nagy része is egy low effort szemét. Nagy bajban van a mai korok gamere, ha igazi játékélményt akar, mert vagy ezt az aaa moslékot köpik a szájába, vagy a google dobja fejbe puzzle játékokkal és dominó klónokkal az első oldalon, ahogy megnyitja a listát. De most igen előreszaladtam ebben a témában ezzel. Valahol az online gamemagok felelőssége is, hogy meg sem próbálnak az olvasók felé videójátékokat prezentálni, csak írnak valami szar cikket az éppen aktuális divatgameről, meg párat azokról, ahonnét a marketingesek ki tudják nekik fizetni a lovettát érte.

2013 nyara -> ettől az időponttól kezdve kizárólag privát üzenetben tudsz elérni, a fórumot nem olvasom/írom, mert ÉLETEM van.

(#59) Joshi


Joshi
félisten

"Egészen 2002. novemberéig kell visszamennünk az időben, hogy megtaláljuk az Intel Pentium 4, 3,06 GHz-es CPU megjelenését. Ez volt az első CPU, ami támogatta a Hyper Threadinget. Azaz még bőven az egy CPU maggal rendelkező processzorok korát éltük, de legalább megjelentek az első példányok, amik párhuzamosan, két szálon tudtak számolni."

Nekem már volt egy ABIT VP6-os szerver alaplapom ami két procit tudott fogadni, ráadásul nem csak Pentium III procikkal ment dualban, hanem a Celeronokkal is, de ott össze kellett kötni bizonyos lábakat, mert fizikailag úgy gyártották, hogy ne menjenek dualban. Windows 98-ig nem működött a dual processzoros megoldás, de a Windows NT és Windows 2000-el igen. Viszont ezek az oprendszerek nem igazán támogatták a játékokat. Várnom kellett a Windows XP-ig, csak addigra már évről-évre jöttek a gyorsabbnál gyorsabb procik.

Összefoglalva: meg lehetett oldani már jóval előbb is a több magos számítást. :DDD

(#60) MasterDeeJay válasza Joshi (#59) üzenetére

Quake3 már támogatta mert szerencsére eleve két procis gépen írodott. Ht az csalóka a történetben.
Nekem kimaradttak a korai smp gépek.

(#61) envagyok válasza Joshi (#59) üzenetére


envagyok
veterán

Már pentiumból socket 5 alaplappal is volt 2 procis megoldás 95-ben windows nt-vel
Van is olyan lapom, ABIT VP6 is van a gyűjteményemben.
Állítólag 386/486-ból is van 2 procis.
Bacsis úgy értette, hogy az első processzor, amin belül több mag látszódott, volt a 3.06ghz-es p4

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#62) Joshi válasza envagyok (#61) üzenetére


Joshi
félisten

Igen, de én játékok szempontjából írtam. Windows NT-n gyakorlatilag nem mentek a játékok (azért 1-2 ott is ment), ebből a szempontból a Windows 2000 már sokkal jobb volt. Igazság szerint most még csak arról beszélek, hogy egyáltalán az oprendszer mikortól kezelte a többszálas feldolgozást. Itt még arról szó sincs, hogy maga a játék kihasználta-e. Otthoni operációs rendszerek közül elsőként a Windows XP kezelte a többszálas feldolgozást.

(#63) KISDUCK válasza envagyok (#61) üzenetére


KISDUCK
addikt

Én anno úgy hallottam hogy ott co-processzor volt (FPU) külön, mert nem volt integrálva a CPU-ba.

(#64) Pikari válasza Joshi (#62) üzenetére


Pikari
senior tag

Ez így nem ilyen formában maximum a Windowsokra igaz, mert a Linux 2.0-ás változata 1996-tól kezdve már támogatja az SMP-t. Igaz, alapból ki volt kapcsolva minden disztribúcióban, és újra kellett magadnak fordítani a kernelt, ha SMP-t szerettél volna, alapból valamikor 2000 után kapcsolták be a kernelben.

2013 nyara -> ettől az időponttól kezdve kizárólag privát üzenetben tudsz elérni, a fórumot nem olvasom/írom, mert ÉLETEM van.

(#65) ricsi99 válasza KISDUCK (#63) üzenetére


ricsi99
addikt

Ugy is volt :D 486Dx-től volt a fpu integrálva a prociba

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#66) Joshi válasza Pikari (#64) üzenetére


Joshi
félisten

Persze hogy a Windowsra igaz hiszen játékokról van szó, ráadásul abban az időben a játékok nem mentek linuxon.

(#67) Pikari válasza Joshi (#66) üzenetére


Pikari
senior tag

Ez sem igaz. Quake2 is volt már linuxra például.

2013 nyara -> ettől az időponttól kezdve kizárólag privát üzenetben tudsz elérni, a fórumot nem olvasom/írom, mert ÉLETEM van.

(#68) Joshi válasza Pikari (#67) üzenetére


Joshi
félisten

100-ból 1. Mind1 hagyjuk.

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.