Hirdetés

2021. december 1., szerda

Gyorskeresés

Legfrissebb anyagok

Hozzászólások

(#51) tordaitibi


tordaitibi
addikt

Tetszik a konfig és végre nem érzem magam egyedül a takarékosságra törekvésemmel.
Én passzív mini pc bolond vagyok de sajnos a "hittérítésem" sokszor süket fülekre talál, ismerősi körben is, inkább választják a hagyoményos megoldást egy kismérető, ultracsendes kisfogyasztású gép helyett amit akár el is lehe tüntetni az asztalról, a monitor hátuljára szerelve. És innen egy kis ugrás a wireless egér-bill. meg egy jó BT füles headset és akkor eltűnik a kábeldzsumbuj is.

[ Szerkesztve ]

(#52) repvez


repvez
őstag

Én is gondolkodom egy ilyen gépben, de nem tudom, hogy mire lenne elég a VGA része.
Amit kinéztem annál csak anynit irnak, hogy Radeon graphics, ami talán VEGA 8-10 GPU-t jelenthet, de nem tudom, hogy ekkora méretben , dedikált RAM-ot használ vagy a rendszerbol veszi el. és hogy ez mire lehet elég. egyáltalán dedikált a VGA vagy a CPUba van integrálva. lehet e később böviteni ezeket a CPU+GPU-kat ?

NEm játékra vagyis nem mai AAA játékok futtatására kellene, de azért régebbi cimeket tudjon elvinni.

A fö csapás irány az 3d modellezés , Videozás és talán programozás lenne. Windows alapon. Nem tudom, hogy mi lyen hátrány van egy ilyen CPUI és egy normális asztali CPU között

Az egy kicsit mindig megmosolyogtat amikor valaki csak azért költ sokkal több pénzt valamire mert nem akarja hallani a ventilátort. azért kiváncsi lennék, hogy milyen kornyezetben lehet ugy használni élni, hogy a ventilátor zaja a legnagyobb hangforrás.
Nálam folyamatosan szol a zene bármit csinálok, nyáron a nyitott ablaknál z utca zaja is elnyomja ezt a hangot.

Amugy volt nekem is olyan amikor már nem lehetett megmaradni nála, de ott már ujra pasztázás , portalanitás is okozta, hogy folyamatosan maximumon ment a venti.

(#53) tordaitibi válasza repvez (#52) üzenetére


tordaitibi
addikt

Lehet kicsit bebeszélős vagyok de a munkahelyeimen (vagyonőr vagyok) éjjel amikor csak egy film megy, annyira halkan hogy épp hogy értem, engem nemhogy a ventik de egy 2,5collos hdd kerregése is nagyon zavar. Peedig az tényleg nem hangos.

(#54) repvez válasza tordaitibi (#53) üzenetére


repvez
őstag

[link]
egyébként én ezt néztem ki.
Jelenleg eg y"gamer" lenovo Y520 legion laptopom van , DE kellen valami ami otthon fixre be tudok szerelbu és , hogy ne kelljen a laptop monitornak is mennie, mert a TV-re van a kép kikuldve. amolyan mindenes lenne.
PC lett volna az elsődleges, hogy hosszabb ideig tudjam böviteni cserélni az alkatrészeket, de a jelenlegi árak mellett nincs annyi keret, hogy egy értelmes közepesnél kicsit jobb gépet rakjak össze.

(#55) tordaitibi válasza repvez (#54) üzenetére


tordaitibi
addikt

Nekem egyszerűbb a választás mert nem játszok, illetve nosztalgia retróval (Mario :D , Sony PS emulátor max meg ilyesmik) és azokat elviszi egy Intel N3150-es nudli is.
Valamint nekem a takarékosség a legelső, legfontosabb követelmény mert sokat használom a sufnituning egybegépemet terepen, akkuról. Itt minden W számít.
Ha van kedved szaladj végig az első ilyen egybegépem építésén [link] .
Azóta már a 3. lett megépítve, minden várakozásomat teljesíti, 16-28W között fogyaszt. Monitorral, egérrel, mindennel.
Ez is egy hobbi. :)

[ Szerkesztve ]

(#56) Gargouille válasza repvez (#52) üzenetére


Gargouille
senior tag

"Az egy kicsit mindig megmosolyogtat amikor valaki csak azért költ sokkal több pénzt valamire mert nem akarja hallani a ventilátort. azért kiváncsi lennék, hogy milyen kornyezetben lehet ugy használni élni, hogy a ventilátor zaja a legnagyobb hangforrás."

Lehet tényleg komikusan hangzik, de engem például rettentően zavar, pedig nem egy süketszobában élek (meg sok időt szoktam szervertermekben tölteni, így hozzá vagyok szokva a zajhoz), de mikor egész nap ott duruzsol a hallhatósági küszöb fölött nem sokkal a ventillátor, majd időnként felpörög, mikor valami process megemeli a CPU terhelést, majd megint visszahalkul... egy darabig rá sem jöttem mi zavar ennyire. Aztán mikor este lekapcsolom a gépet és megszűnik az a halk kis alapzaj, akkor érzem, hogy úristen de jó a csend. Évekig nem vettem tudomást róla, de aztán rájöttem, hogy ez engem tényleg idegesít és miután passzív gépre álltam át, azóta áldom a döntést.

Nem nagy dolog, nem a legfontosabb kérdés, de nagyon sokat hozzátesz a komfort érzethez. :)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#57) nuke7 válasza Gargouille (#56) üzenetére


nuke7
veterán

jó dolog tud lenni a paszzív gép, dehát azért vannak teljesítmény beli határok... :U

nekem úgy van a gépem (legalábbis amikor optimális állapot van) hogy csak 3D terhelés alatt lehet hallani, de akkor meg a játék elvileg hangosabb... :DDD

https://youtube.com/user/nuke7

(#58) Gargouille válasza nuke7 (#57) üzenetére


Gargouille
senior tag

Igen, a teljesítményben mindenképp kompromisszumot jelent a passzív hűtés. Nálam annyiból szerencsés a helyzet, hogy egy i3-8130U teljesítménye bőven elég a munkámhoz, így ezen téren nem voltak különösebb igényeim, így találtam ilyen passzív gépet. Most másfél éve használom nagy megelégedettséggel. Azt tervezem, hogy ha valamiért majd egyszer cserélnem kell, akkor ezen a vonalon fogok továbbmenni és a következő gépem is valamilyen passzív mini PC megoldás lesz.

Lehet persze, hogy csak öregszem és rigolyásabb lettem, ezért kezdett el zavarni a gép hangja. :)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#59) morgyi válasza Gargouille (#58) üzenetére


morgyi
nagyúr

A gpu-m félpasszív a házban elöl 2db 200-as venti van leszabályozva. CPU hűtő is tud félpasszívan működni.
Ellenben valami átadja a vibrációt az üveg oldallapnak. Na az kib.szottul idegesít :DDD mert a ventizaj idle 0.

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#60) Gargouille válasza morgyi (#59) üzenetére


Gargouille
senior tag

"Ellenben valami átadja a vibrációt az üveg oldallapnak."

Na ilyen érthetetlen vibráció (pontosabban egy fura hang) nekem is volt egy régi gépemben, én csak szimplán a "ház átkának" hívtam, mert már minden létező alkatrészt kicseréltem benne (tényleg csak a fémlemez maradt), szivacsra raktam, gumira raktam, hát az istennek sem szűnt meg. Végül lecseréltem a picsába az egészet, mondom erre már nincs racionális magyarázat, győztetek kísértetek. :DDD

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#61) morgyi válasza Gargouille (#60) üzenetére


morgyi
nagyúr

Ja csak ez egy 60 ezres Coolermaster ház és azóta van amióta múltkor megbontottam. Ha hozzáérek a mesh előlaphoz vagy az üveghez abbahagyja, ha rákoppintok pár napig szintén elkussol.

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#62) Gargouille válasza morgyi (#61) üzenetére


Gargouille
senior tag

Megértem, hogy így már fokozottan bosszantó. Remélem hamar rátalálsz a bűnösre. :)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.