Hirdetés

2022. december 2., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) moleculez


moleculez
veterán

Nagyon kíváncsi leszek a piaci fogadtatásra, valahol drukkolok is nekik, a 2 szereplős piac nem egészséges.

Kevés elmélet lett annyira alátámasztva, mint a Dunning - Kruger effektus.

(#2) ricsip válasza moleculez (#1) üzenetére


ricsip
őstag

már legalább vagy 2 éve érkeznek ezek... ennyi idő alatt most már ide is érhettek volna :U

-

(#3) Alaaf Pi válasza ricsip (#2) üzenetére


Alaaf Pi
junior tag

(#4) Fred23


Fred23
nagyúr

A 75W TDP-s csöppség érdekes lehetne olcsón, csak tippre legjobb esetben is 99$ lesz, nem pedig 75. Aztán persze majd meglátjuk.

(#5) Joachim21 válasza moleculez (#1) üzenetére


Joachim21
senior tag

Gyűjtői darabok lesznek. Ami most kijön, azzal be is fejeződik az árusítás és gyártás. MEgbukott és leírták már Intelen belül is. Nem lesz hozzá driver support sem sokáig. Polcra dobozban jó lesz, mert majd ritkaságnak számít 20 év múlva.

(#6) #30604800 válasza Joachim21 (#5) üzenetére


#30604800
törölt tag

Ezt ki mondta konkrétan?

(#7) cyberwarfare válasza ricsip (#2) üzenetére


cyberwarfare
addikt

Az A770 be is van árazva. 329 dollár, ha jól emlékszem.

About You kupon: CS-HTKZAX

(#8) Joachim21 válasza #30604800 (#6) üzenetére


Joachim21
senior tag

(#9) moleculez válasza Joachim21 (#5) üzenetére


moleculez
veterán

Forrás?

Kevés elmélet lett annyira alátámasztva, mint a Dunning - Kruger effektus.

(#10) #30604800 válasza Joachim21 (#8) üzenetére


#30604800
törölt tag

Ez ám a forrás!
:DDD

(#11) Joachim21 válasza #30604800 (#10) üzenetére


Joachim21
senior tag

Ez a csatorna elég nagy pontossággal jelzi előre mi várható az iparágon belül már több éve. Az hogy nem ismered, az nem az én bajom.

(#12) Alogonomus


Alogonomus
senior tag

A fő kérdés nem is a kártyák ára, hanem a driver állapota. Sima irodai munkára az IGP is bőven elég. Amint pedig továbblépünk a CAD, grafikai, vagy videószerkesztő alkalmazásokra, akkor a driver kiforrottsága határozza meg a stabil működést. Végül pedig ott van a gaming oldal, ahol játékok ezreihez kell megfelelő profil a driverben. Az Intel driver terén legalább 20 év lemaradásban van a másik két oldalhoz képest. Hiába olcsóbb akár negyedével az Arc kártya, ha minden felhasználási terület aknamező vele.

(#13) Picco válasza Alogonomus (#12) üzenetére


Picco
addikt

3-4 ev amig drivereket valamennyire szintre hozzak szerintem, dx11-es jatekokat pedig lehet el lehet felejteni intel VGAval, de marhara meglepne ha egy generacioval feladnak...MLD talalgatasaira nem adnek.

It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#14) Kansas válasza moleculez (#1) üzenetére


Kansas
addikt

Az, hogy egy piac mennyire egészséges, nem a szereplők számán múlik első sorban, hanem a viselkedésükön. Egy impotens 3. szereplő biztos nem javít semmit rajta, még egy kompetens is csak akkor javítana, ha tiszta versenyt generálna... az Intel történelme viszont nem kifejezetten arra utal, hogy bármilyen fronton is preferálná a tiszta piaci versenyt...

Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...

(#15) Kansas válasza Alogonomus (#12) üzenetére


Kansas
addikt

Lehet, hogy játékok ezreihez kell támogatás, de ez nem jelenti azt, hogy mindhez egyedi profil kell...ha tudnának csinálni DX9/10/11-re egy-egy olyan profilt amivel legalább az átlagos játék elindul és nem artifactol, a többit megoldhatnák "erőből"(esetleg néhány problémás, de népszerű játékhoz kellene egyedi profil). Szerintem 5-10 éves játékoknál nem sokaknak számítana 15-20%-kal alacsonyabb fps érték az Intel kártyák esetében, ha amúgy stabilan futna minden rajtuk. Ezeknek olyan alacsony a hardverigényük a mai vasakhoz képest, hogy nem igazán érdemes az Intelnek teljesítményt optimalizálnia rájuk driverből(erre értettem fentebb az "erőből" megoldást)

Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...

(#16) Fücsök007 válasza Kansas (#15) üzenetére


Fücsök007
senior tag

Egyetértek, sőt ha adott jatékmotor nem szereti a túl magas FPS-t, akkor előnyösebb az Inteles emuláció amennyiben stabil (mikrolag mentes). 10 éve a HD7970 és GTX680 volt a csúcs, amit egy erősebb APU DDR5 mellett már lenyom. :))

(#17) Steve_Brown


Steve_Brown
aktív tag

Lehet, hogy hülye vagyok. De nekem az A770 még életképes alternatívának is tűnik.

AMD Instinct Mi8 enthusiastic

(#18) WhrlpoolMind válasza Joachim21 (#5) üzenetére


WhrlpoolMind
kezdő
LOGOUT blog

Egy VGA nem a semmiből jön elő, emlékszem, hogy az Nvidia és az AMD is szenvedett néhány új generáció felfuttatásánál. Az első Ryzen-ek is messze elmaradtak órajelben az akkori Intel processzoroknál.

Szerintem az Intel tudta ezt. Raja Kodurit sem azért hívták meg, hogy meghalassza az Intel VGA-t, hanem hogy elindítsa. 2017-ben elkezdték valamilyen alappal, ami meglehetősen gyenge volt, és ez az, amit most ARC-ként látunk. Úgy gondolom, hogy 3-4 év múlva már fent lehet az Intel a csúcs VGA-k közelében.

Még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy az Intel első körben nem is akart a felsőházba menni, egyszerűen csak be akart mutatkozni a nagy tömegnek olyan képességű kártyákkal, amiket a gyártók általában a nagy tömegeknek szánnak.

Daniel WhirlpoolMind

(#19) Fücsök007 válasza WhrlpoolMind (#18) üzenetére


Fücsök007
senior tag

Amennyiben legalább 2 ARC GPU-t normális fogyasztás mellett képesek lettek volna összekapcsolni 1 tokozás alatt, úgy reális esélyük lett volna a felsőkategóriát is megcélozni. Ezt szigorúan a szoftveres rész csúszása nélkül értem, tehát 2020 Q4 vagy 2021 Q1-es megjelenést feltételezve. Pár évig biztosan nem lesz teljes paletta asztali piacra dVGA fronton Inteltől, (valószínűleg csúcs IGP-t hozhatják át egyelőre, mást nem) továbbá rágyúrnak a szoftvertámogatásra.

(#20) Duree válasza Steve_Brown (#17) üzenetére


Duree
veterán

Ez valóban így van, de majd a driverek eldöntik , hogy mennyire jó.

duree54

(#21) ricsi99 válasza Duree (#20) üzenetére


ricsi99
addikt
LOGOUT blog

:DD :DD az intel híres a megfelelő driver support-ról :DD :DD :)) :))

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.