Hirdetés

2019. november 18., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#26) vicze1 válasza Apollyon (#25) üzenetére


vicze1
(nagyúr)

"ha a vékony borítás többek között kritikán aluli hűtést is jelent"
Nem igazán értem ennek a kettőnek mi a fene köze van egymáshoz?
Itt van előttem egy 3cm vastag 3kg-s "p"-s 4gen-es modell kb. nagyobb hűtéssel mint bármelyik mai laptop. Tudod mit csinál? Throttling-ol... Teszi ezt i7-tel és tette ezt i5-tel.
A régen minden jobb volt elég fárasztó egy idő után, főleg ha nem igaz.
De előtte a 3cm vastag 3,5kg 15"-os is túlmelegedett, meg a csodás tiszta fém burkolat ripityára tört, portok fele nem működik, nem illeszkedik már egy csomó minden.

Az nem a gyártók hibája(jó nyilván de), hogy ők az Intel TDP-jéhez tervezik a és nem sokat tehetnek róla, hogy a 5W az 15 a valóságban a 15W 30, a 35W meg 50. Intel 3éve képtelen ellépni a 14nm-ról.

A felhasználók túlnyomó többsége a cégnél tudod mit akar? Minél könnyebb laptopot, ami minél tovább barja, ennyi minden más totál lényegtelen számukra, és kb. senkit se érdekel, hogy melegedik, mert észre se veszik az esetek 99%-ban. Az Ultrabook mint kategória nem véletlen olyan sikeres, mert ez kell az embereknek.
15éve használok üzleti laptopokat, és 5éve szerelem karbantartok őket, de sose fordult meg a fejemben, hogy azt mondjam, hogy régen milyen jó volt 4kg-t cipelni. És hiába karja nekem bárki megmagyarázni, hogy nem ezt akarja, nem érti meg, hogy a jobb hűtés, merevebb ház = +súly hozzáadásával.
Láttam zsír új gépet kőre esni 1,5m-ről, most is működik, láttam hogy pohár vizet öntenek bele, működik gond nélkül, konkrét darabok vannak kitörve a fedlapból, és működik, nem tört be. Egyáltalán nem igaz, hogy nem tartósak.

A szigetes billentyűzet bevezetése TP-nél speciel a vékonyítás miatt volt elsősorban, már nem belső fém merevítés van, hanem a maga a palm rest és a gép alja a fém merevítés(korábban műanyag volt, a borítás), így a bill alatti rész lett az alaplap merevítése is, ezért meg kellett oldani, hogy cserélhető legyen a bill viszonylag egyszerűen, ezért lett a szigetes és később bevezették minden modellen, mert jól működött. Ahol nem felülről cserélhető a bill, mint a X1, egy kínszenvedés kioperálni, csontig kell bontani. A TP25(AE)-nél se éppen triviális a kiszedés, de ott a bill csak annyiban különbözik, hogy nagyobb a billentyűk és összeérnek, maga ami alatta van az változatlan.

Az upgrade hiánya bosszantó(nekem mint karbantartónak) és problémás főleg a beszerzésnek, mert alapból időtállót kell venni és nem lehet később cserélgetni 1-1 elemet. Sajnos ennek gazdaságossági okai vannak a gyártók részéről. Egészen mellesleg, maga a javíthatóság és szerelhetőség jobb lett bizonyos pontokon, már az utolsó pöcköt is cserélni lehet és nem kell egy új vázat venni, ha letörnek, illetve nagyon sok minden úgy lett megcsinálva, hogy kicserélhető legyen.
Sok minden a vékonyítás és a kicsinyítés miatt integrálódott, újabban elvesztettük a WiFi vezérlőt 9. generációval, és még sorolhatnám a nyűgjeimet, mert van bőven, de egyik se a tartóssághoz vagy a melegedéshez kapcsolódik.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.