Hirdetés

2020. szeptember 20., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#15) Tetsuo válasza haxiboy (#3) üzenetére


Tetsuo
(aktív tag)

Nem tudom ki hogy van vele, de én inkább a megunás és a kosz miatt cserélem a billentyűzeteket, mint az elromlás miatt. (Kinek lehet kedve 10 évig zsíros ujjakkal ugyanazt nyüstölni? :F )
A mecha mellett számomra inkább az szól, hogy kényelmesebb, ergonomikusabb.

Egyetértek veled, az RGB egy hasznos dolog, hiszen mindenki olyan színt kever ki, ami neki megfelelő, a baj csak a PWM-es világítás lehet.
Lényeges dolog még a billentyűzetenként eltérő színek állíthatósága, mert így különböző kontrollereket kreálhatunk adott programokhoz. Perzse aki csak karácsonyfát meg hullámeffektet lát bennük... az ki is kapcsolhatja.

Szerintem jó dolog, hogy új belépő, új tech van a piacon: végre nem állóvíz. Szégyen, hogy a nagy öregek nem tesznek semmit. Reszelnek egyet valami taktilis részen egy kapcsolójukban húsz alatt... az ilyen cég meg is érdemelné, hogy eltűnjön örökre. Ahogy az IBM sem tudott továbblépni, pedig lenne hova, ugye.
A mágneses megoldásnak is lehet több verziója, illetve kapacitív változással, vagy akár egy fényforrás és fényérzékelő közötti mozgással is lehetne hasonlót kreálni.
Ami végre berobbanhatna, az a változtatható kiosztások, mondjuk billentyűkként egy-egy OLED kijelzőn.

Az adott billentyűzet egész jó kezdés, de a minimalizmuson később remélem túllépnek és kiegészítik média meg egyéb dedikált gombokkal.

Nem lenne rossz, ha kézzel (is) vezérelhető lenne mondjuk a le-, fel-, balra-, jobbra-lépés és görgetés mondjuk olyan érzékelővel mint amit a Roland szintik használtak annakidején - valamilyen IR beam - továbbfejlesztve, persze.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.