Hirdetés

2020. november 26., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#31) sb válasza VaniliásRönk (#21) üzenetére


sb
veterán

A konklúzióddal tökéletesen egyetértek, miszerint egy átlagusernek egy SSD lenne való notiba. Sebességben több nagyságrendnyi a különbség a HDD-hez képest, tárhelyre meg valóban nincs nagyon szükség 256GB-nál többre 90%-ban, átlagos esetben. Ez pedig már bőven megfizethető. (Bónuszok: jobb fogyasztás, mechanikai hibák kiküszöbölése, zaj, stb, stb...)

De ami miatt írni akartam az az érvelésed ami totális hülyeség emellett. Kb. annyit látni belőle, hogy a fenti tétel bizonyítására próbálod csavarni az összes tényt.

1. Bárki bármilyen számot ráír: Igen, a 3.5"-ra is.

2. Ha az elviselt load/unload nagyobb akkor tartósabb a HDD. Hiába parkol többször notiban, épp azért parkol, mert szükséges. Vagyis egy 3.5 elvérezne... vagyis maguk a HDD-k önmagukban vizsgálva gyengébbek 3.5" esetén, mint 2.5-nél...

3. Gyorsulásra ugyanez, csak bejön még egy érv: kisebb alkatrészek: kit érdekel mi az oka? Attól még tartósabb.

4. Desktop HDD nem megy notiba, de fordítva lehet... és akkor megint tartósabb a 2.5". Világos a számokból.

Kicsit olyan mintha azt mondanád az űrsikló kevesebbet bír mint egy robogó mert nagyobb erőhatást kell kibírnia. Ha meg mégis többet bír akkor meg jóhogy, mer' más anyagból van és a mérete is más. Továbbá nem tudna a körúton a két autósor között elmenni.

[ Szerkesztve ]

eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.