Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Olcsó USB WiFi AC adapter
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Most olvastam:
🫣🤐😁 -
válasz
üzenetére
Adott hónapra nézik. Tehát persze benne vannak azok is akik csak másik böngésző letöltésére használják.
Igazából ma már úgyis lehetne nézni, hogy Chromium vs alternatív motorral rendelkező böngészők. A másik kettő a Firefox és a Safari, de ebből az előbbinek túl nagy jövőt nem jósolnak a számok. Minden más Chrome ivadék. 😁 -
válasz
üzenetére
-
Bill Gates anno a kínai szoftverhelyzet kapcsán jelezte, hogy
> „Ha már lopni fogják [a szoftverünket], akkor legalább a miénket lopják.”
„…és mivel amúgy is lopni fogják, azt szeretnénk, hogy a mi termékünket használják. Egyszer csak hozzászoknak, és majd valamikor — talán a következő évtizedben — kitaláljuk, hogyan győzzük meg őket, hogy fizessenek érte.”
Ez a gondolat 2006 környékén hangzott el (University of Washington), és egy stratégiai megközelítés része volt: a licencelés általánosa elterjedése helyett előbb az installált bázus kiépítése, majd a későbbi fizetés ösztönzése.
Amúgy arra is gondoltam, hogy a nyuggerek hallják az unokától, hogy ez gyors és biztonságos megoldás.
A gyorsaság mítosza azon alapul, hogy csomó szerinte felesleges, CPU időt foglaló szolgáltatás le van tiltva. -
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Ez az Edge kivétel nem tetszik. Ráadásul nem is Brave, vagy Chrome hanem Firefox. Saját maga üt egy nagyot az állításán az MS-sel való szoros kooperáció tekintetében, mert nehéz azt elhinni, hogy az Edge kigyomlálását támogatnák. 🫣
https://chatgpt.com/share/6879f37a-3c48-8013-b0e3-f508b5f9bc24A Firefox piaci részesedés fele az Edge-ének, ami meg harmada a Safariének.
-
Alusky
senior tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Borzalmas ez a kétezres évek közepén leragadt kinézet.
Van pár ember aki tényleg készít kitisztítottabb Windowsokat, ő is őket próbálja utánozni, csak leragadt az XP korszakban és teljesen el van távolodva a valóságtól 20 évvel később, miközben csipegetni akar belőle lóvét kamuzott adózással és persze a Microsoftnak erről hót fingja sincs vagy legalábbis nem érdekli. Aki Minecraftozott régebben az ismeri a MesterMC sztorit, éveken át adták a tört verziót a saját kliensükként, csak mert régen a Mojang utána meg főleg a Microsoft rászart egy 10 milliós országra, meg mert ha beszántotta volna akkor senki nem játszik a játékával. Hasonló megy a Windows-zal a mai napig, nagy ereje van annak, hogy mindenki ezt használja, ezért elnézik a rengeteg online tört verziót.
Én kinézem belőle azt is, hogy nem azért fut a Teamviewer, mert kíváncsi a nagyi receptoldalaira, hanem mert tényleg elhiszi magáról, hogy ő segíteni akar és ha gond van a user gépével akkor belép. Az, hogy hülye hozzá ezért tele van lyukakkal az egész, meg warezolt cuccokkal nyomja tele a rendszert, nyilván mert ingyen akarja megoldani, azzal meg már nem foglalkozik, hogy a warezolt cuccok mekkora részében lesz nyitott ajtó.
Én azt is kétlem, hogy a nyuggerek a felvásárló réteg, a nyuggerek mióta nézik meg a másfél órás semmirevaló telepítős videóit? A teljes korosztályban van egy réteg aki hozzá hasonlóan megakadt az XP korszakban és ők veszik körül őt és használják ezt a szart.
-
válasz
üzenetére
-
válasz
üzenetére
Azért pár kérdés felmerül az utalással kapcsolatosan, mivel elmondása szerint legális az MS-sel hivatalos kapcsolatot mond. Szóval ha xy noob laikus vásárol nála, és oké, informatikában nem járatos, de annyit azért tud, ha bemegy a helyi műszaki boltba számlát kap.
Itt meg nem, vagy kap valamit csak a NAV-nál nem látszik?
A másik, ha emberünk magyarországi számlára kapja a zsét akkor közleménybe a második utalás alkalmával (első a 10 Ft-os), azt íratja be, hogy adomány? -
batyus086
csendes tag
Az adathalászatot mondjuk még soha senki tudtommal nem tudta rábizonyítani. A régebbi verziókban volt néhány kms aktiváló cucc, amiket ő is elismert, hogy benne maradtak a rendszerben. Illetve hacker támadások is érték a régebbi rendszerét (Red Phoenix 3) aminek következtében szerver oldalról egy csomó adathoz hozzáfértek. Az onnan kiszivárgott adatok közt sem volt olyan ami bizonyította volna, hogy adatokat lop a userek gépéről, pedig sokan szerették volna ezt minden áron rábizonyítani valahogyan.
-
Gaius2070
lelkes újonc
Szia Pombär Maci!
-
bozontol
újonc
-
KROK640
nagyúr
Alapvetően (most nem konkrétan ezen verzió, mert itt bizony vannak csúnya meglepik) a preinstalled programok is sokat tudnak hozzátenni. Pl ha valaki sokat telepít, sok gépre. Nekem pl anno a szervízben rengeteg gépet kellett újrarakni, - volt amelyiket egy nap akár többször is - , és ilyenkor bitang jól jött, hogy nem az APPS/UTILS feliratú pendrive után rohangáltál, és telepítettél egyessével, hanem az összeállított packban minden benne volt
Amikor bejött a Win asztal tudtad, hogy használatra kész, képnézegető/szerkesztő, zenelejátszó, filemanager stb.Nekem pl a Win98-as időkben egy clean install (és a driverek) után 30 programot kellett feltenni a saját gépemre. Ez eleinte sok CD-ről, majd egy CD-re összeszedve, végül a D meghajtón egy APPS könyvtárban (ez a mai napig megvan az aktuális HDD-men) bújtak meg a legfontosabb programok, lassan cserélődve. Bárki fél veséjét odaadtam volna egy (nekem - legalább részben - customizált) preinstalled verzióért, pláne, hogy akkoriban nem volt net, hogy állandóan frissítgetsd a programjaidat, 1-1 verzióval évekig elvoltunk.
Mindezt azokban az időkben, mikor kb havonta eljött a Win reinstall ideje, és bizony mire minden visszakerült a helyére, gyakran elment egy egész délután is. -
KROK640
nagyúr
válasz
Hieronymus
üzenetére
Persze, XP esetében még nagyon nem. Ehhez hozzátartoztak az akkoriban frissen netreszabadult userek, akik valamelyik híresség vetkőzésére vagy ingyen játékokra/cheatekre stb, vágytak, és ezért nem féltek szörfölni a neten. Belerohanva, ebbe-abba.
Nekem volt olyan delikvens, akinek 1-2 hetente kellett újrarakni a Windowst, és mindegy volt milyen vírusírtót kapott, 1-2 héten belül kijátszotta
a matek meg nem állt neki össze, hogy mintha lenne minta a rendszer összeomlásokban.Vista rossz hírű volt, és nem túl elterjedt, pályafutásom során csupán egyetlen egy ember kért Vistát, bezzeg az Xp-t még akkor is kéregették bőven mikor már 2-3 éves volt a Win 7 is.
8-8.1 nekem nagyon nem jött be, munkahelyen is fizetetlen túlórában bent maradtam, hogy 7-est tegyek fel.
A Mostani gépem Windows 10-ről indult, és pontosan ott is tart

-
Shing
őstag
Emlékszem anno én is moddoltam WinXP telepítőt, azt manuálisan is egész jól lehetett, extra programok nélkül.
Belenéztem 1-2 "hacsis" videóba, szerintem kevés dolgot is kapcsol ki [ha ez a rendszer kb. ugyan az amit ott mutatott]. Nem mintha annyira számítana manapság... és pont ez az, ahol van legalább 8GB RAM és egy bármilyen SSD, onnantól kezdve minden ugyan úgy fut.
Viszont aki keresi azt a letisztultságot amit a régi rendszerek adnak [vagy egy Linux], arra jó lehet. Ha feltelepítesz egy mai Win11-t tényleg idegesítően sok a sallang. Ha még egy kis boot időt is lehet nyerni, akkor miért ne. Simán meghozta a kedvem, hogy csináljak egy saját telepítőt. De én jobban nekimennék a gyomlálásnak. Plusz ha már letisztultság, pont elveszik azt a fílinget a pre-installed programjaik.
-
Alusky
senior tag
Ki kell szellőztetnem a fejem gyerekek.
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
"A Windows 7 volt az első rendszer, aminél elértem a több mint 1 éves telepítési ciklust." --- nekem ez már XP-nél is sikerült

Sőt, Win7-et 2009-2021 között használtam, emlékeim szerint magamnak összesen háromszor, talán négyszer telepítettem, ebből kétszer komplett gépcsere volt, meg egy eset mikor az első SSD-m bekerült a gépbe.A Win10-em még első(!) installos, ugyanaz amit 2021 elején tettem fel. Igaz mikor az M2 SSD-m lehalt, akkor a backupból állítottam vissza; így technikailag 4+ éves a rendszer gyakorlatilag egy olyan 4 éves rendszer ami 2 évig nem volt használva.
"Geforce RTX 5070 Ti Super személyében megjelenést követően (24 GB VRAM-ról szólnak a pletykák)" --- az egy nagyon jó kártya lesz ha tényleg 24GB VRAM lesz rajta. Kérdés mennyibe kerül majd ... DDU pedig bőven elég lesz, nem kell újrarakni a rendszert.
-
válasz
batyus086
üzenetére
Anno is voltak Mókolt cuccok, pl Windows XP esetében is. De ott inkább arról volt szó, hogy akinek volt egy kis affinitása a dologhoz, a saját driverit pakolta bele a telepítőbe, és akkor már úgy települt a Windows.
Ami a stabilitást illeti: mert ugye örök probléma volt a laikusoknál, hogy idővel belassult a gép, vagy esetleg hibásan működött a Windows, ezt lovagolták meg a különböző Utility segédprogramok fejlesztői is.
Na most a lassulást kiiktatta lényegében az SSD megjelenése. Nem arról van szó, hogy már nem kell töredezettségmentesíteni sem a C: meghajtót, hanem arról, hogy egyébként is olyan gyorsan indulnak el róla a programok, hogy már nem érzi akkor sem, ha kicsit pár ms-mal lassabban indul el. A Windows 9x időkben sokan akár havonta újrahúzták a Windows-t. Akik nagyon meg akarják úszni a belakását a rendszernek, azok rögtön belakás után készítenek egy Blokkszintű biztonsági mentést és abból állítják vissza.
Windows XP-től kezdve, az NT alapoknak is köszönhetően a egy-egy telepítés élettartama folyamatosan nőtt. Az pedig már 24 éve debütált lassan.
A Vista vonallal megnyílt egy új szint. Roppant találó név volt az az XP utójádnak, feltételezem, hogy az MS sem tippelte ennyire időtállónak a vonalat. Annak is lassan 18 éve már.A Windows 7 volt az első rendszer, aminél elértem a több mint 1 éves telepítési ciklust.
Azóta már volt Windows 8, 8.1, 10, és most a 11.
A jelenlegi Windowszom 2024.02.27-ei, amikor a zsírúj gépemet raktam össze.
Most is gyors. Idénre be van tervezve, egy nagyobb frissítés hardveresen : Geforce RTX 5070 Ti Super személyében megjelenést követően (24 GB VRAM-ról szólnak a pletykák), és ingadozom, hogy elég lesz e DDU-t alkalmazni, vagy húzzam e újra... de igazából nem akarom újratelepíteni. Majd megnézem a hozzávetőleg eredményeket.A másik dolog a vírusok kérdése, mert sok noob szétfertőzi a rendszerét. Évtizedek óta nem volt vírusom.
Na most vírusmentességet várni egy ilyen tákolt valamitől ahol ki van kapcsolva a Windows Update, ahogy a cikk alanyánál, eléggé botorság kategória.
-
-
Lenry
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
... egy net nélküli VM-be
-
szabonagyur
félisten
Na jó, kíváncsi lettem, felrakom.
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus E-SIM 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akksi
- 142 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ AKKU!!! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Amikor bejött a Win asztal tudtad, hogy használatra kész, képnézegető/szerkesztő, zenelejátszó, filemanager stb.