Hirdetés

2019. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) .LnB


.LnB
(PH! félisten)

Tudtam, hogy nagy. De mikor megláttam a képet amin a tetejére tetted a 75105-öt, ott konkrétan tátva maradt a szám! A kicsi nekünk is megvan. És nagyon szívesen összetenném ezt az UCS-t. De otthonra nem kellene, nem tudnám tárolni se. És ha jól tudom súlyra is 11-14kg? Brutális egy dög. :)

// Táti Tigrisek // Pittsburgh Penguins \\ MAC Újbuda \\

(#2) doeeg


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog

Vasztamindenit :Y Ez igen, gratula!

10 év alatt 1000% drágulás? Nem aranyban kell tartani a befektetést, hanem Legoban... ;]

"Pulled away before your time - I can't deal, it's so unfair" || "nemhoror áron" ©

(#3) .LnB válasza doeeg (#2) üzenetére


.LnB
(PH! félisten)

Ugyan már két éves cikk, de ide vág: [link]

// Táti Tigrisek // Pittsburgh Penguins \\ MAC Újbuda \\

(#4) h3lios válasza .LnB (#1) üzenetére


h3lios
(PH! addikt)

Amikor neten előszőr láttam az összehasonlítást nekem is nyelnem kellett 1 nagyot. :D
A kész modell súlya amúgy 13 kiló. Ameddig nem kezded el rápakolni a paneleket még viszonylat könnyen mozgatható. De már akkor nagyon nehéz volt a mozgatása, amikor a két első "csápra" felkerült a borítás. Utána abszolút csak 2 kezes mutatvány.

Egyébként mielőtt megvettem a Falcon folyamatosan jártam a játék boltokat háthat találok 1-2 leértékelt készletet, de a mostani felhozatal eléggé siralmas. Nekem nagyon nem jönnek be a Solo-s készletek.

Viszont most már tudom, hogy ennél királyabbat úgy sem tudok venni, szóval 1 kis ideig nyugodt a lelkem.
Egyedül 1 gyűjtői Star Destroyer fájna nagyon, mivel nem igazán tudnám most már hova rakni, de tuti must have lenne.

A sima rebel - birodalmi UCS vadászok, valamint a Slave 1 nem tartoznak a kedvenceim közé. A build nagyon király, de az in universe hajó nem szimpi.

(#2) doeeg
Nagyon jó befektetés a Lego, csak rohadt erős idegzet kell hozzá, hogy véletlen össze ne rakd. A komoly gyűjtők átlag kettesével veszi a készleteket. 1-et elraknak befektetésnek 1-et pedig a vitrinbe.

[ Szerkesztve ]

B-tag: H3lios#2825

(#5) Ghoosty válasza doeeg (#2) üzenetére


Ghoosty
(őstag)

Én is már olvastam, hogy milyen jó pénz van a lego gyűlytésben. Azonban nagyon kell ismerni is, hogy tudjad, hogy melyik fog ennyire felmenni, mert egy random doboz legó nem hoz ennyit. Aztán jól kell kitalálni, hogy mikor add el. Ha túl korán, akkor nem hoz ennyit, ha túl későn, akkor meg csökken az éves hozamod.

10 év alatt 1000%-os drágulás az bizony évi 26%. Ez alapvetően jó, de figyelembe kell azt is venni, hogy ez nem netto nyereség. Ehhez még vevőt kell találni, 10 évig olyan körülmények között kell tárolni, hogy ne sérüljön a csomagolás se.
Ha nagyban csinálod, akkor lesznek mellényúlásaid is.

Arany hozam szempontjából nem jó befektetés, csak ha mázlid volt és pont egy ugrás előtt sikerült venned és a csúcson eladnod. Egyéb esetben örülhetsz, ha az inflációt hozta.
Az arany arra való, hogy ha beüt az államcsőd vagy valami hasonló mértékű probléma, akkor könnyen mobilizálható, mindenhol pénzzé tehető.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.