Hirdetés

2022. december 4., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) ccsonti


ccsonti
csendes tag

102 °C? :Y
Huhh... És azt hittem, hogy az én 47 fokom magas :DD

A Bit legyen veled!

(#2) Skizz válasza ccsonti (#1) üzenetére


Skizz
addikt

Referencia hűtéssel és gyári szabályozással nekem volt magasabb is. Itt legalább a hőleadó felület nagyobb "picit".
Tetszett az írás.

(#3) hfrankee


hfrankee
senior tag

Grat a cikkhez,de ez baromi magas hőfok!!
Rakj be 1 ventit vhova...
Bár nincs nagy meleg,vedd le a ház oldalát és megy is a kétfunkcios radiátor... :D

(#4) hakos1987


hakos1987
őstag

ha ezt megkérdezted volna, kapásból rávágtam vna, hogy hülyeség :D
ez a vga aktív hűtéssel is irtó forró.... passzív vga-t meg biztos hogy nem vennék.... először hűt, de amikor már teljesen átmelegszik a borda, már inkább fűt.... így szvsz értelmét vesztette a passzív kártya, hisz már nem néma, csak halk...

Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)

(#5) Khaal


Khaal
őstag

Gondolkoztam, hogy lecserélem a passzív 3870-esem egy ilyenre, de én is csak azt az egy tesztet találtam és valahogy nem igazán tudtam hinni nekik.
Azért az már kiábrándító, hogy egy kimondottan jól szellőző házban 4 házventilátor mellett is megfőtt a kártya. A 3870-esem mindössze egy lassan forgó kifelé fújó hátsó és a táp 12-es ventijével hűtött házban se melegedett kikapcsolásig, mondjuk 90 fokot elérte, de amióta javítottam a légáramláson már 80-ra se megy fel.
Azt hiszem megvárom a 40nm-es Radeonokat, állítólag a 4670 fogyasztásával és hőtermelésével hozzák majd a 4830 teljesítményét.

(#6) Tomate


Tomate
veterán

Jó kártya, gagyi hűtéssel. 10 emberből 9 aki ilyet vesz megtámogatja + 1 ventivel amit "lespóroltak" róla. Alapból ha ránéz az ember fizikai képtelenség, hogy egy ilyen kicsi, sűrűn lamellázott hűtő normálisan elvezessen ekkora hőmennyiséget. Nekem is halk a 4850. Lecseréltem a gyári hűtést egy Ausras Fridgre + van rajta egy 12cm-es venti ami 800on pörög szinte hangtalan és terhelés közbe 50C nál följebb nem megy.

(#7) PH-User válasza hakos1987 (#4) üzenetére


PH-User
addikt

Valóban, támogatlak, ez a kártya egy gyári aktív hűtéssel is igen magas hőmérsékleti szintet produkál. Lehet jobban járt volna, ha egy simát vesz egy Twin-nel. :)

''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''

(#8) BloodyEddie


BloodyEddie
őstag

Nagyon tetszett a cikk :)

Amúgy gyári hűtéssel az én 4850-em így üzemel :D NEM fake, ezt az értéket tényleg elértem :K

[ Szerkesztve ]

(#9) zozikacska


zozikacska
csendes tag

A hd 4850 szerintem egy nagyon jó kártya, de hiába a gyári hűtők sajnos nem igazolták a hozzájuk fűzött reményeket! Nekem dual slotos hűtés volt rajta, de lecseréltem egy chillára! Ég és föld a kettő! Terheléstől függően 20-30 fokot lehet "spórolni" ! Igaz nem ide tartozik de én a chillát csak ajánlani tudom!

(#10) Male


Male
nagyúr

"A kisebb bordarészen még fedik is egymást a lemezek"

Ez valószínüleg azért van, mert egy házban, amibe nem fúj be ennyi venti levegőt, ezeken keresztül szívná be a friss levegőt.

Mondjuk ettől még tényleg alulméretezték a hűtést ez alapján :(

(#11) Mappa


Mappa
addikt

100+°C hőmérsékleten a víz forr nem a kártya :C

nem kötelező megadni

(#12) zsolt501 válasza BloodyEddie (#8) üzenetére


zsolt501
nagyúr

Kiraktad a lakásból és ott ment a gép, mármint a szabad levegőn mert másként elég nehéz elérni.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#13) HavocS


HavocS
senior tag

Na a Giga passzív kártyái :U Haver ULTRASILENT (dobozon 80-as betűmérettel) 8600GT-je olyan hangot ad terhelve, mintha belelógna egy molex csatlakozó a procventibe... és ez szimplán csak tekercszaj... :O

(#14) robyeger


robyeger
addikt

az én régebbi Sapphire Ultimate 3870-em például nyáron 110C-on is röhögve üzemelt. Igaz ott felülre tervezték a mérnökök a kártyán a hűtő bordát, ez hőmérsékletileg jobb, viszont hátránya, hogy nem minden alaplapon fér el. A gyári matrica teccet rajta nagyon, szabad fordításban "üzem közben megérinteni tilos, mert éget" :) Szóval szerintem, ha a házadon a kártyád alatt lenne egy kifújó venti, akkor tuti elmenne közvetlen ráfújás nélkül is.
Személy szerint a ATI 4830 -ast alkalmasabbnak tartom passzív kártyák készítésére, kíváncsian várom ezen gyári megoldásokat.

[ Szerkesztve ]

Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz

(#15) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Jee.
Ekkora prosztóságot...
Mondjuk a "full passzív gép" alapvetően hibás elgondolás, de lehet rá törekedni...
Na de ez mégiscsak LOL.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#16) eisento


eisento
addikt

haveromnak bedöglött a régi 8800gts-e ilyet kapott helyette gariba mert ugye 8800gts már nincs szinte sehol :D egy 8centis zalmi ventit ráfogattam neki a bordára azóta szépen megy nem melegszik neki fel és nem fagy le a gép. Már mikor megláttam mondtam neki hogy ez rohadtul nem fog elmenni passzivan :D :DDD

Realme GT Master Edition | PSN ID: HUN_Ejzi

(#17) Tomate válasza eisento (#16) üzenetére


Tomate
veterán

Haverod jól járt... Így kell csinálni ;]

(#18) csakegyreg


csakegyreg
tag

a teszt után nem fogom mostmár sirni a max terhelés alatti 59C° om miatt

http://kismalac.net/malacka/mic/e7 ->>> katt! elég sanyarú velem mostanába a sors de.. .. :D

(#19) Typhoon47


Typhoon47
őstag

wow, az már hőmérséklet :Y :C
de ügyesen megoldottad végül, grat :K

"Education is important but big biceps are importanter"

(#20) Vincent_


Vincent_
aktív tag

Csak osztani tudom a cikkíró tapasztalatait; nálunk 9600GT Gigabyte Passzív megy, amin (nem véletlenül) egy 8 cm-es venti segíti a hűlést. Legutóbbi szerelgetés után véletlenül nem dugtuk vissza a ventit, és a kari 2D-ben 100 C-on "pihent"... OK, hogy az egyik bordát letakarta az álló venti, de azért ez mégis túlzás szerintem.
A felforrósodott kártya hőmérsékletről csak annyit, hogy 15 perc hűlés után (lekapcsolt géppel) sem tudtam kivenni a kártyát, annyira sütött. Ha jól tudom, a HIS már okosabban készítette a 4650-esre a passzív bordás változatát, mert kivezette a radit a kártya hátuljára, ahonnan ténylegesen el tud távozni a hő, nem pedig a nyákot fűti tovább.[link]

(#21) luw2win


luw2win
őstag

68kor annyira nem is vészes egy ventivel...
102foknál nagyot néztem, nem szokta meg a szemem :)

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#22) SystemRoot


SystemRoot
őstag

2Dben elmegy ez a kari passzívban.

Amúgy a bios adatait beírhattad volna, mert az itt a lényeg.
Esetleg próbálhattál volna bios hackolni hátha hűvösebbé tod tenni.

Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

(#23) total90


total90
veterán

Anno én pont így jártam az MSI 7600GS passzív hűtésű grafikus kártyámmal.Épp nyár tájékán vettem még 2006-ban (ha jól tudom,azóta már másik gépem van).Örültem,hogy milyen jó nekem,mert passzív hűtés 0 zaj.Hát igen,de 5 perc után megnéztem és 80 fok volt a kártya,pedig csak neteztem.Hubazz...gyorsan utánanéztem a gyártó oldalán,hogy ez OK-e.Hát persze,azt írták nem gond az.No,telepítettem az NFSU2-t és kb. 10 perc után lefagyott a gép és újraindítottam.Megnéztem a kártyát és 118 fok volt.Hát koorv@ gyorsan rászereltem egy 8x8-as ventil és egyből lement a hőfok,terheléssel is csak 55-ig ment fel.Tehát az is jó borda volt csak egy ventilt igényelt.Azóta a passzív hűtéses dolgokat inkább hanyagolom.
A cikk egyébként jó lett :R

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#24) cousin333


cousin333
addikt

Huhh, ez a teljes borda? Nekem Sapphire 3850 Ultimate van, aminek a GPU-val ellentétes oldalánvan egy komolyabb borda. Na ennek a teljesítményére mondom azt hogy elfogadható... De ez egy közismerten kis fogyasztású 3850, nem pedig egy 4850-es szörnyeteg...

Jelenleg (Windows alatt) 44-45 fokos, terhelve azért felkúszik 80-90 közé. Mindenesetre még egyszer sem kapcsolt le túlmelegedés miatt (nyáron sem). Az a helyzet, hogy jelen állás szerint (a teljesen passzív ház illúzió, nem is beszélve a "halk" HDD-kről) inkább valami halk ventis VGA-t vennék, annál is inkább, mert a maiak hőtermelése már túlmegy a "biztonságos passzívan" határon... Más kérdés, hogy a korábbi Zalman-os 1950pro-m nem bírta a game-et leszabályozva, valószínűleg a memóriák nem kaptak elég szelet. Itt legalább az egész hóbelevancot hűti egyszerre a borda.

ui: biztos, hogy most 4830-ast vennél?

[ Szerkesztve ]

"We spared no expense"

(#25) subaruwrc


subaruwrc
félisten

passzív hűtés egy ilyen karira :)) több mint merész. még a gpu oké lenne de a ramokat meg a vrm-eket hűtés nélkül hagyni elég felelőtlenség.

(#26) mcsabee


mcsabee
senior tag

Heh, nekem terhelés alatt az 1950prom simán eléri a 100 fokot (sipákol is szépen :-D), gyári hűtővel :-). Ez a 60 fok nekem olyan lenne, mint Miamiban egy kiadós hóesés :-D.

Stay a while and listen...

(#27) hcl válasza SystemRoot (#22) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ja, és így kell eladni valamit, hogy ackelni kell hogy menjen? :D
LOL
Olyan mint az Asus mi, hogy a P5B-n a 4. RAM slot gyárilag nem volt használható, csak BIOS upgrade után (kb. fél évvel a lap után jött a 4. slotot is kezelő BIOS :) )

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#28) Geffry


Geffry
aktív tag

Ilyesfélével már elképzelhetőbb a passzív hűtés egy ILYEN kártyára... de igazából én nem sajnálnék rá legalább egy Scythe ventit és a passzív hűtést meghagynám az alsó, esetleg középkategóriának... addig is, itt a lehetőség hogy a gép előtt ülve süss tükörtojást!

[ Szerkesztve ]

A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...

(#29) LJ.


LJ.
tag

Nemtudom mit vártatok... Ez a kártya alapból meleg mint állat... Főleg így... De sztem ettől függetlenül egy halk veti megtámogatásával halk és hűvös karid lesz, kb plusz 2,000 ft ráfordításával... Én is ilyen karit vennék ha vennék.

Anno (úgy 2006 nyarán) amúgy nekem is volt egy passzív gigabyte 7600 GT-m, és én is hasonlóképpen hűtöttem mint a cikk írója a kezdetekben. Ház oldalára 12 cm-s venti 800rpm-en, és nekem viszont az nagyon szépen tartotta magát! Jobban hűtött mintha aktív lett volna... Szeretttük! ;)

A cikk pedig tetszik, talán még több képet rakhattál volna bele, azokat hiányoltam. Pl végső kész állapot, de végülis ez nem olyan lényeges. Üdv!

(#30) Zolee11


Zolee11
senior tag

Passzív hűtés egy ilyen kártyára badarság, arról nem is beszélve, hogy a Gigabyte egyetlen passzív hűtést nem tudott megtervezni normálisan, mert az összes egy rakás...
Durván számolva, vegyünk egy 60W-os izzót, ezek a kártyák ennél jóval többet zabálnak, mellé durván számolva akkora hőt termelnek mint egy 60-90W-os izzó, egyszerű parasztlogikával érezni lehet, hogy ezek a hűtések ekkora hőmennyiséget nem tudnak elvezetni sokáig, mert átmelegszenek, és akkor csak sütnek mindenfele és a hőmérséklet megy fölfele sok esetben a végzetes 120-130 főlé. Már egy 2600XT akkora hőmennyiséget termel ami a Giga kártyájánál jóval nagyobb vaskos bordát felfűt annyira, hogy az már éget. Aki passzív gépet akar az felejtse el a teljesítményt, mert a 2 együtt nem életképes. Annak ellenére, hogy a gyártok ezt tagadják, a passzív kártyák sokkal hamarabb kimúlnak, és sokkal több is megy gajra belőlük, garanciális cserék számát figyelembe véve.
Sok gépház alapból alkalmatlan passzív kártyák üzemeltetésére, mert nem szellőzik eléggé!

no brain, no problem

(#32) Shim


Shim
őstag

Először is köszönöm a gratulációkat, észrevételeket, kérdéseket ;)

Azt leszögezném, hogy jelenleg csak a vinyóm hallatszik ki a gépből, mind a videokártya, mind a többi venti hangtalan.
Mindig is passzív videokártyákat szerettem, ezeket használtam, természetesen egy plusz, hangtalan aktív hűtéssel támogatva.

A passzív hűtéseket (legtöbb esetben) úgy tervezik, hogy plusz hűtés nélkül elbánjanak egy forró videokártyával. Ha ezt tovább hűtjük egy ventilátorral, nagyon jó értékeket kaphatunk.

Természetesen passzív hűtések között is vannak különbségek, jelenlegi cikkem is ezt próbálta bemutatni.

Nézzük sorjában az észrevételeket:

BloodyEddie
Ez az? Szobahőmérséklet mekkora? FurMark (vagy bármi izzasztó program) alatt mennyire melegszik fel? Olyankor milyen a hangja? Amúgy szép eredmény :D

hcl
Mondjuk a "full passzív gép" alapvetően hibás elgondolás
Passzív alkatrészeket használok, hangtalan aktív hűtéssel megtámogatva. Amúgy egyetértek veled :)

SystemRoot
2Dben elmegy ez a kari passzívban.
Csaknem 50 ezer forintért egy 2D kártya jó fej dolog :)

Esetleg próbálhattál volna bios hackolni hátha hűvösebbé tod tenni.
1. Nincs időm ilyennel szórakozni.
2. Garit nincs kedvem elveszteni.
3. Maximum órajeleket tudom visszavenni, akkor meg már vehettem volna lassabb kártyát, olcsóbban.

cousin333
Igen, ez a teljes borda, nem két oldalas. Mondjuk ez teljesítményén is meglátszik :)

nem is beszélve a "halk" HDD-kről
Azon gondolkodtam a minap, hogy két notivinyó RAID0-ban milyen teljesítményre lenne képes – szinte hangtalanul :U

biztos, hogy most 4830-ast vennél?
Igen, nem elírás, a kisebb modellt venném. Olcsóbb, hűvősebb, az a mínusz 5-10 fps meg nem zavar :N

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#33) kts88


kts88
senior tag

Nekem egy ilyen van és maximálisan meg vagyok elégedve. A gyári rézbetétes hűtés kiválóan vizsgázik, és tuningban sem vall szégyent. Játékok alatt a hőmérséklete mindössze 65 fok. Ráadásul az olcsóbb 4850 esek táborát erősíti. :C

(#34) Shim válasza LJ. (#29) üzenetére


Shim
őstag

Köszi! Kibővítettem egy még egy képpel. A kártyáról nem tudtam képet készíteni, mivel épp akkor döglött be az összes akkum a fényképezőgéphez. Utólag még egy kép erejéig életet tudtam lehelni az egyik szettbe, így készült a konfigról a kép :)

Itt van még egy kép, méret összehasonlításként. A kártya az alaplapom mellett:

[ Szerkesztve ]

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#35) Zolee11 válasza Enszuke (#31) üzenetére


Zolee11
senior tag

Természetesen, egy 8-9 cm-s ventilátorral megtámogatva nagyon jó hűtéssé válik, hisz nagyon nagy felületen adja le a hőt. Ugyanakkor sokan nem hallottak igazán hangos gépet, az én gépemre is sokan azt mondják h ez milyen halk, pedig egy Zalman pörög a 3870-en teljes sebességgel, igaz ez a leghangosabb venti, de ugyanakkor nagyon jó légáramlatot biztosít a ramsüniknek, és a passzív bordának az alaplapon. Ezért nem is szabályoztam le. Nekem ez nem hangos, zene és játék mellett nem érdekes a hang, éjjel meg nem megy, szóval akkor miért zavarna.
Ez is ma inkább már divat, vagy nagyzás, nekem passzív van mert megtehetem... Kevesebben vannak azok akik tényleges csendessége miatt szeretik és hajlandóak is többet költeni egy csendes konfigurációra, mint azok akik, csak mert ma ez a divat. ULTRASILENCE, ULTRACOOL, ULTRAFREEZER és társai, mind semmihaszna nevek amikkel villantani, vakítani lehet, és eladni azt amire nincs is szüksége az embereknek. :)

no brain, no problem

(#36) Cayman


Cayman
addikt

Szerintem elmenne egyébként úgy is ha nem közvetlen rá van szerelve a venti. Volt nekem is passzív vga-m kettő is, egy 7600GS, meg egy X1600Pro is, azok is tűzforróak voltak menet közben, ráadásul a GS nem heatpipe-os volt. Én úgy oldottam meg, hogy a hdd beépítőkeretre szereltem a 12-est leszabályozva, a bővítőkártyák helyéről meg mindig kikapom az összes fémet. 25 fokot hűltek a kártyák terhelés alatt. Úgy figyeltem meg, hogy az oldalt befújó 12-es házventi nem olyan hatékony mintha messzebbről fújna, azt vagy távolabb kell tenni, vagy rá közvetlen a bordára, ahogy te is. Közelről még teríti a levegőt, és lesz előtte egy kisebb tér ahol alig mozog a lég...

(#37) mmdms


mmdms
őstag

a gigabyte hűtési megoldásaival sose volt gond. csupán nem ezekre a kártyákra való.
ott volt annó a 7600GT silent pipe2-es passzív hűtésű karilyuk, amit a rendszerembe 53 fok fölé nem láttam menni, pedig a házban zérus szellőzés volt...
az a baj ezek az újabb kártyák egyáltalán nem a passzív működésre lettek kitalálva, max a 4650/4670-esek, de azok sem biztos hogy alacsony hőfokon mennek passzívan...ilyen gépéút ennyi stream-el lehűteni nem olyan könnyű, mint egy 8400gs-t...

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#38) TomBoy1986


TomBoy1986
veterán

Tetszett, igényes írás.

Nekem is van egy passzív Gigabyteom, de arra elég a passzív borda.

Ez meg... érdekes egy próbálkozás. Már a Sapphire-féle passzív 3870 sem mindig bírt elfogadható hőfokokat produkálni, holott az 20W-tal kevesebbet fogyaszt,s imígyen disszipál.

Amúgy meg nem értem, hogy miért kell idegenkedni az aktív megoldásoktól :F

AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W

(#39) hcl válasza Shim (#32) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

"hangtalan aktív hűtéssel támogatva."

Ez a lényeg :) Ha nincs ami cserélje a levegőt akkor a passzív cucc (már az újabb kályhák) gilkolódik... Viszont néha elég a meleg levegő által keltett légvonat is, csak elég ritkán jön össze sajnos.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#40) cizoe válasza TomBoy1986 (#38) üzenetére


cizoe
őstag

Főleg ha ott van mellette nem tudom hány 12-es venti a házban, mint jelen esetben... Passzív vga-nak szvsz csak htpc szegmensben látom értelmét, különben nagyon borotvaélen táncoló megoldás. Ha meg annyira csönd-addikt az alany, szereljen fel egy spéci vízhűtést. Jelenleg az s1+12cm Xilence kombómnak szinte a nullához konvergál a hangja, szóval teljesen feleslegesnek látnám a passzív megoldást. A gép leghangosabb része a cpu cooler meg a hdd. Erősebb vga-nál meg nem játszanék ilyenekkel, azt hűtse akármi, csak rendesen.

[ Szerkesztve ]

(#41) Shim válasza TomBoy1986 (#38) üzenetére


Shim
őstag

Amúgy meg nem értem, hogy miért kell idegenkedni az aktív megoldásoktól

Mert eddigi tapasztalataim szerint az aktív videokártya hűtések nagyon hangosak, és kevésbé hatékonyak, mint egy passzív hűtés + 5V ventilátor.

cizoe

Egy ilyen "spécibb" vízhűtési megoldás 10× annyiba kerül, mint amennyit most ráköltöttem kvázi passzív megoldásokra, cserébe rengeteg vele a macera.

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#42) Pubszon


Pubszon
veterán

A legjobb léghűtések mindig is a passzívok voltak, mert csak egy venti kell rájuk, ráadásul IDLE még nem is muszáj, hogy a venti forogjon, így IDLE néma.
És még a garit sem kockáztatja senki. :N

Szép írás, grat. :C

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#43) vPhis


vPhis
aktív tag

102 c° az "nem olyan nagy hő", a Sapphire léghűtéses 4850-em 108 c° is tudott lenni amikor piszkos volt.
csináltam 2 grafikont: egyiket a tisztítás előtt, a másikat azután
meg egy 3.-at is

...
feltöltés alatt pill
...

hasznos kitakarítani akár 3 havonta

[ Szerkesztve ]

(#44) Shim válasza vPhis (#43) üzenetére


Shim
őstag

Kérdés, hogy hosszabb távon ez mennyire tesz jót a kártyának.

Nekem szerintem a memória nem bírta a meleget (nincs bordázva), 112°C-on járt, és ekkor kapcsolt le a gép.

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#45) vPhis


vPhis
aktív tag

na a grafikonok:

Piszkos:

Tiszta:

Összegezve:

nem rossz ez a google grafikonkészítő
áh tul széles.. a magyarázatot levágta
jobb klikk a grafikonra és "kép megnyitása" vagy vmi iesmi

[ Szerkesztve ]

(#46) Shim válasza vPhis (#45) üzenetére


Shim
őstag

Piszkosság illetve tisztítás alatt mit kell érteni? :)

Pár napja kicseréltem a kártyámon a hűtőpasztát Noctua-ra – 69°C helyett 60°C terhelve. Majd kipróbálom procin és alaplapon is, aztán megírom a tapasztalatokat.

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#47) vPhis


vPhis
aktív tag

mire gondolsz?
arra hogy 100% clean meg dirty?
mert az tényleg nem 1értelmű
100%clean: 100% venti sebesség és tiszta hűtőbordák
100%dirty: 100% venti sebesséf és piszkos hűtőbordák

nemsokára új házam lesz majd írok akkor is:)

[ Szerkesztve ]

(#48) Shim válasza vPhis (#47) üzenetére


Shim
őstag

Arra gondoltam, hogy hogyan és mitől piszkolódhat be ennyire, illetve mivel és hogyan tisztítottad le a bordákat. Nincs szűrő a ventik előtt, vagy miért jut be ennyi por a házba? :)

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#49) vPhis


vPhis
aktív tag

Egyelőre még olyan házam van ahol nincs porszűrő és az elöl levő venti ami a legtöbb port kapja pont a vidkarira fúj.
A tisztítás meg: teljesen szédszedtem, a műanyagot is levettem róla és ahol menne be a levegő a bordák közé kissé el volt gátolva egy pormacskafallal. Tudom értelmes mondat volt.

(#50) Shim válasza vPhis (#49) üzenetére


Shim
őstag

Így már világos :) Olcsó porszűrőnek jó a harisnya!

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.