Hirdetés

2022. szeptember 26., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [guga:] Önkontroll

Hozzászólások

(#1) Rossi


Rossi
addikt

Az állat benned van/volt/lesz, nem az öreg hozta ki belőled. Isten hozott az önuralom nélküliek klubjában.

"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."

(#2) Vamp


Vamp
senior tag

Guga, szerintem igenis néha ''illik'' elborulnia az embernek, ha másért nem, hát azért mert rengeteg olyan probléma van, amit megoldani nem lehet, legfeljebb valamennyire lazábbra venni a köteleket.

Veled kapcsolatban nem hiszem hogy megbüntetnek odafent ezért a tettedért. Olyan mértékben megválaszoltad a miértet, és amint látom sokat gondolkoztál a ''tetteden'', hogy Szent Péter legyen a talpán, aki a pokolra küld ezért:D

Eszembe jutott egy III. kerületi söntésben megesett történet. Valamikor megírom hosszabban is, most inkább csak gratulálnék ehhez az íráshoz (is).

(#3) Andie


Andie
őstag

Nem vagyunk egyformák, mindenkinek máshol van küszöb a tolerancia folyosóján. Öcsémnek van egy frappáns felirata a mühelyben: ''a türelmem egy végtelen út - néhányan mégis elsétálnak a végére''
Én szeretem magam maximálisan türelmes, toleráns, józan embernek vallani. Többek közt ezért sem fogyasztok alkoholt, még kismennyiségben sem. Nehogy véletlen módositsa az amúgy kiegyensúlyozott énemet. Velem vitatkozni sem lehet. Hangomat nem emeltem fel soha. Meg nem ütöttem nőt soha, barátot, rokont soha.
Idegent igy csak akkor, ha komolyan veszélyeztette az épségemet. Vitából még soha senkit. Hamarabb feladom, mert belátom, vagy intellektuálisan nem alkalmas az illető a vitára (nem az ''anyád-tied'' adokkapokra gondolok, hanem az intelligencs társalgásra, vitára), vagy annyira fanatikus, hogy nem lehet meggyőzni úgysem, és még csak odáig sem képes elmenni, hogy na, nézzük csak meg közelebbről a srác álláspontját? - hmm.. lehet benne valami.
Egy ilyen szituban, amit leirtál, lehet énis besokkaltam volna. Bár volt már dolgom hasonlóan közvetlen részeg emberrel, aki bökdösött, veregetett, arcomba fújta a 45 fokos pálinkagőzt, és a cigifüstöt, de én csak türelmesen, bár növekvő vérnyomással bólogattam, próbáltam lépést tartani lefele ivelő iq szintjével - sikertelenül. Ám megütni nem lehetett, mert após az mégiscsak após. Haver mégiscsak haver - ma még. holnap már lehet hogy nem.
Nem irtad le részletesen a szitut, amit leirtál, abból nemtudom megitélni, helyes volt e amit tettél. Vagy esetleg neme okosabb lett volna ellépni az útjából és kész.
És aszondom, utólag ezen már rágódni nem érdemes.

Csak rosszmájúan jegyzem meg, hogy irásaid nagy részének szerves tartozéka a ''szar'', ez már feltünt :) Netán ez valami elfojtott perverzió nálad? :))

Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#4) msgt.fubar


msgt.fubar
senior tag

Nem cselekedtél a leghelyesebben, de nem mondom én is hasonlóképp szoktam lereagálni a dolgokat sajnos. Velem is volt számtalan hasonló eset, mostmár csak elküldöm szép szóval, maximum kiabálok, de pofon már nem csattan. Pedig volt 1-2 eset, amikor bizony földre került miattam osztálytársam, meg egy hajléktalan is.

Szégyellem is az esetet, de akkor belőlem is kitört az állat, nem tudtam magamon uralkodni. A baj az volt, hogy vártam csendben hogy hagyja abba, menjen el. De nem veszik magukat észre, csak folytatják, és egyszer elszakad a cérna... Azóta inkább rájuk szólok, akár kiabálok, vagy ha nagyon nem értik meg akkor rájuk indulok, az mindig használ, de pofon már nem csattan.

gottagofast

(#5) degu válasza Andie (#3) üzenetére


degu
senior tag

Meglehetosen embivalens erzeseket keltett bennem a hsz-ed! :R
Egyreszt a tokeletes ember,aki kiegyensulyozott,mertektarto,magabiztos,masreszt...
a tokeletesseg bizonygatasa bennem ketelyeket ebreszt!
Egy ember,aki prototipus?
Akive mindannyian valni szeretnenk?Aki mindig tudja,hogy mikor mit kell tenni,es mikor mi a helyes...?Aki a bibliai normak szerint el,es viselkedik? Nem iszik szeszt,mert az befolyasolhatja a tokeletesseget?
Baratom!
Oszdd meg velunk a tokeletesseg titkat!
Mi gyarlok vagyunk! Vetkezunk,hibazunk,duhbe gurulunk,idonkent szeszt fogyasztunk,
felemeljuk hangunkat,lmegutjuk,azt,aki felduhit,mocsok dolgokat is csinalunk...emberek vagyunk!
De ha te probara teszel minket...Uram..es ismet eljottel kozenk...akkor ...vezess!
Es mi kovetni fogunk... :R

[Szerkesztve]

verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

(#6) Rover623


Rover623
félisten

Egyszerűen nem fér bele az életvitelembe az, hogy én más emberekhez hozzáérjek kézfogás kivételével, vagy ha a szükség úgy hozza, hogy elesik, segíteni kell, stb.
De csak úgy nem érek hozzá senkihez és én sem tudom elviselni. Fogjon velem kezet, szorítsa meg férfiasan és nézzen a szemembe és kész, ezzel vége, nincs tovább.
De az, hogy a mutatóujjával a bordám közé bök, mint ha azzal elérné, hogy az amúgy is egyszerű gondolatait jobban megértsem.
Aztán meg egy hatalmasat csap a vállamra, nem is egyszer, háromszor?

Asszonyoddal emilben érintkezel...?:DDD

Az emberi viselkedés szélsőségeibe persze még belefér a tied...de az öregé is akit megütöttél...:(

Ha rajtam múlna, a pokolra jutnál...álszent dolog egy ilyen eset után bibliai idézeteken csámcsogni...;]

primus inter pares

(#7) Andie válasza degu (#5) üzenetére


Andie
őstag

Valahogy úgy érzem, az elsőtől az utolsó betüig irónikus az irásod, ha mégsem, kérlek világosits fel :)
Hol irtam én, hogy tökéletes vagyok? Ilyet még véletlenül sem mondhatok, irhatok, több okból, amit most nem részletezek :) De hogy a mennyországba már nem kerülök, az tutifix. Jó lesz nekem ott lent is, úgyis minden haver ottvan.
Az, hogy nemiszok és nemdohányzok, szentül igy van. Nemazér, mert én hüde meg akarok felelni, és szentséges életet élni, pusztán egészségügyi okokból. A dohányzást nem kell részleteznem. Az ivással kapcs meg már kifejtettem a véleményem a piás topicban - az emberek teljesen megváltoznak alkohol hatása alatt. Akiket ismerek, mind szánalmassá válnak a mértéktelen pijától, és levetik emberi mivoltukat. Én ezt akarom elkerülni azzal, hogy havonta 2 deci tokajit iszok, és sluszpasz.

De lészen hát úgy, ahogy kivánád : kövves, és én vezetlek! :R

Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#8) Intelligencs

Rover egy kicsit túloz a pokolra jutással egy ilyen tettért, de szerintem sem cselekedtél helyesen. Nem egy védtelen, 50 éves emberrel kell keménynek lenni, aki ráadásul nem is volt ellenséges Veled szemben, hanem például két huszonévessel, ha szaggatják szét a buszon az ülés háttámláját... ;)

Sajnos - tapasztalataim szerint - az emberek abban az esetben, amikor valóban keményen kellene fellépni, nem mernek cselekedni. Csak az olyan emberrel szemben bátrak, akik abszolút nem ellenfelek. Akinek nem inge, ne vegye magára! Lehet, hogy Guga Te bárkinek nekimennél, ha úgy adódik. Mindenesetre nem az olyanoknak kellene, mint a leírásodban szereplő szerencsétlen fószer, aki valójában nem is érdemli meg.

The Amiga, Born a Champion

(#9) erdoke válasza Vamp (#2) üzenetére


erdoke
titán

Szerintem nem normális dolog enyhén offenzív viselkedésre erőszakkal reagálni. Bár részeg volt az illető, de ha hirtelen rákiabál, hogy hagyja már békén, tűnjön a fenébe, mert rossz napja van, simán odébbáll, sőt, valószínűleg ugyanezt reagálja...
A bibliai idézetekkel való csűrés-csavarás a normálatlan emberi viselkedést nálam még árnyalni se tudja.

Mellesleg nagy lehet a felindulás, mert a helyesírással vannak gondok, pl. egy fél vödör vesszőt ha random elhelyznénk benne, szerintem senkinek nem tűnne fel. :9

A legjobb aláírás a héten

(#10) guga válasza Rover623 (#6) üzenetére


guga
Közösségépítő

Asszonyoddal emilben érintkezel...?

Ő része az életemnek, minden belefér, másrészt arról nem sok infót szoktam kiadni mivel magánügy.
Nem vagyok benne biztos, hogy magasabb az ingerküszöböd.
Meg amúgy is egyenlőtlen a küzdelem.
Majd ha ugyanolyan őszinte leszel, mint én és ugyanakkora támadási felületet engedsz meg magadból, akkor engedem, hogy lekezelj és következmények nélkül belém rúgj.

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#11) guga


guga
Közösségépítő

Üdv! Sztorit nem azért írtam le, hogy pártomat fogjátok :D jöhetnek kritikák nyugodtan, de csak ésszel, mindet olvasom :D

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#12) nemetschek


nemetschek
csendes tag

Próbálom magam beleélni a szituba, de csak addig sikerül, hogy kiakaszt egy részeg pasi. A pofon vagy ököl dilemma már nem megy. :Y
Több más megoldás igen, - ami nem erőszakos...
Talán a piásnak inkább igaza volt a megállapításával: ''öcsém te bolond vagy''
Viszont a bevezető sorod azért reménykeltő!
Hidd el, nem valami magasabb erkölcsiségtől vezérelve írom amit írok, hanem mint egy normális ember. Legalábbis ebben bízom. :F

(#13) waccamár


waccamár
senior tag

hát érdekes szituáció. én szintén olyan vagyok, hogy fel tudom baszni agyilag magamat rendesen. de soha senkit nem ütöttem MÉG meg. nem azért mondom hogy még, mert szándékomban áll, hanem mert ismerem magamat, sajnos ilyen vagyok. nem állok le senkivel sem verekedni, próbálok szép szóval hatni az emberekre, továbbállni, nem keresem a bajt. de van pár dolog, amivel ki lehet húzni a gyufát. pl ha barátnőmet zaklatják vhol. még erre sem volt példa hogy ebből erőszak legyen. általában elég felemelnem a hangomat... az a tapasztalatom, hogy az emberek többsége hangember. amelyik kutya ugat az nem harap. nálam vannak fokozatok. először csendben tűröm. aztán szépszóval próbálom leálltani, szó szerint kedvesen. aztán próbálom úgymond leégetni a társaság előtt. aztán jön a kiabálás. a barátaim ismernek, ált. ők fognak vissza. de hangsúlyozom, nem keresem a bajt, sosem kötök bele senkibe. illetve előfordul, mikor kis 14-15 évesek bohóckodnak este a városban, rongálnak stb., akkor rájuk szólok. de nem kötekedésből, hanem mert igazam van. hu de elkanyarodtam az eredeti gondolatmenettől.
múlt héten pl barátnőmmel ültünk egy kis parkban, csendben, ketten. odajött hozzánk egy részeg roma férfi, én már messziről láttam hogy idefog jönni, szokásuk. nah lényeg hogy nem volt semmi gáz, magyarázott ott nekünk mindent, mi meg hallgattuk. mikor már úgymond flörtölni kezdett bnőmmel, dícsérgette, stb., akkor kezdett felmenni a pumpa, látta is rajtam barátnőm, és megszorította a kezem. szépen mondtam utána a tagnak, hogy hagyjon minket békén, menjen el, kettesben szeretnénk maradni. de csak mondtamondtamondta tovább. kérdezte merre van egy bolt, megmutattuk neki. de tovább magyarázott. ekkor felálltam, megragadtam a vállát, és csak ennyit mondtam : nah arra van a bolt ! és el is indult. megállt, visszanézett, én még álltam, eléggé ideges voltam, azért az ember szeme elég sok mindent elárul, és ennyit mondott : ne verj meg. nah hát én hirtelen nem is tudtam mit kezdeni, eszemben sem volt megverni, eszemben sem volt bántani, füves területen voltunk, ha már nagyon elegem lett volna belőle, és ő erőszakoskodik, max ellöktem volna a fűre, de könyörgöm részeg emberrel verekedni? megütni egy részeg embert? nem értek egyet azzal amit tettél, pedig az elején még megértettem. de nem hibáztatlak, a düh ilyen dolog, emberek vagyunk tévedünk. nem volt időd átgondolni, nem is gondolkoztál, lendült a kezed. nem gondoltál viszont hirtelen bele abba, hogy részeg ember, nem tudja topítani az esést reflexből, beveri a fejét, akár ott halhat meg. kellene az neked? két eset lenne. vagy lát vki, vagy te magad hívod ki a rendőrséget, vállalod érte a felelősséget, és börtön, vagy pedig otthagyod. viszont akkor egész életedben gyötörhet a lelkiismeretfurdalás..
nah újfent elkanyarodtam az eredeti témától, és visszalvasva a levelet, eléggé összevisszaság, ne haragudjatok, nincsenek öszeszedve a gondolataim, és az írás közben mást is csináltam, de gondoltam ezt leírom.

(#14) lorcsi


lorcsi
veterán

szerintem veled előtte történt valmi, amire ez az öreg rátett még és így rajta töltötted ki a dühöd. de ezt nem kellett volna akkor sem

(ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚

(#15) guga


guga
Közösségépítő

Mivel jön a hosszú hétvége és nem szeretnélek benneteket ilyen sokáig téves hitben hagyni.
Aki ismer engem már az írásaim alapján az tudja rólam, hogy ez a cselekedet nem passzol hozzám, de tény hogy az öreg kihozott a sodromból és csúnyán lekiabáltam, azonnal kirohant a helységből.
Ma viszont találkoztam vele és láttam rajta emlékszik rá, de mosolygott és intett, de jóval visszafogottabb volt már, egyáltalán nem harsogott és csendesen elköszönt.

Bocsánat, hogy éltem az írói szabadsággal és pusztán elméleti szinten eljátszadoztam a gondolattal, hogy mi lenne ha megütöttem volna, vajon milyen érzés?

Nem szépíteni szeretném a helyzetet meg mosdatni magam utólag. Mert ha megtörtént volna nem hallgattam volna el és valószínűleg ugyanígy megírom csak az igazat és nagyobb felindultsággal.

Hja és vannak tanúk is, a bolt tulaja, egy mindennapos vevő és a feleségem, no meg az öreg, meglehet kérdezni Őt is.

Egy ujjal sem értem hozzá, Ő viszont annál inkább :DDD

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#16) guga


guga
Közösségépítő

Hja, ha tehetitek offoljátok szénné, amíg nem zárják.
Én leköszöntem erre a hétre és ne is hívjatok, és ne kövessetek :DDD
Ha megtehetjük, akkor reggel elmegyünk, ha a nejemnek dolgozni kell vagy nekem, akkor csak este, vész esetén csütörtök reggel.
Bogrács, bogrács, szalonnasütés, kocsmázás.

Ne verjétek agyon egymást.

Vasárnap nyitok.

Jó pihét :DDD

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#17) Stalker-2572


Stalker-2572
addikt

Megütni egy részeget :F az egy dolog, hogy emberudorod van, de verekedni nem kéne, mert feljelenthetnek. Arrébb kellett volna csak állni ''Jóvan papa szevasz''. Sok hülye van a világon, nem kell mindegyiket lereagálni :W
A Bibliást részt nem olvastam, mert nem hiszek benne ;)

[Szerkesztve]

All Black...

(#18) #64791808


#64791808
törölt tag

Ez nem önkontroll meg Jézus kérdése.

Lóf@szt, hogy finom legyek.

Kedves guga, a világon semmi csodálkoznivaló nincs azon, ami történt. Kvázi belédkötöttek, de meg megtörölted az illetőt. Mért kell ezen gondolkozni? Tudod ez olyan dolog, mikor agyonlövöm a betörőt. A büntetés nem biztos, hogy arányban áll a bűncselekménnyel. Na és? Nem kellett volna betörni, ugyebár... Milyen felsőbbrendű szabály írja azt neked elő, hogy mindig mértéktartóan kell intézned az ügyeidet? Vagy ha megütik az egyik orcádat, tarsd oda a másikat? Nem kolléga. Ha megütik az egyik orcámat, akkor két eset van: vagy ők vannak többen, és én elfutok, vagy úgy tökönrúgom, hogy a haja leég.

Szóval ne gondolkozzál semmin. Nem mondom, hogy helyes és követendő példa, amit csináltál, de semmilyen szabály- és inerciarendszer tekintetében nem mondható el rád, hogy helytelenül cselekedtél. Lett volna más út is, te ezt választottad, ennyi.

Ezentúl legalább nem kell köszönni se neki, se a feleségének.

(#19) #64791808 válasza Stalker-2572 (#17) üzenetére


#64791808
törölt tag

Megütni egy részeget? Ezt hogy érted? Ugyanis ne igyon, aki nem bírja. Másodszor pedig ez nem emberundor kérdése, én is húztam le már pofont részegnek, miközben belémköt, tanakodom, vajh' leokád, avagy nem okád le...

Lévén, hogy nem mentség semmire az, hogy részeg vóóótam. Eltorzítom a dolgot: ha valaki részegen megkésel téged, akkor semmi gond, merthát csak részeg volt? Nyílván ez nem mentség. Namost ha erre az esetre nem, akkor a kötekedésre mért mentség?

Egyébként is örök szabály: ha úgy érzed, ütni kell, vidd be te az első ütést.

Más: osztom guga szavait, jó lenne, ha emberi módra lezajlna a tüntetés, és a balhézósok inkább kurváznának gyújtogatás és kőhajigálás helyett. Mindenkinek jobb lenne. Bááááár szegény rendőrök nem tudnák kipróbálni a mikrohullámú csodafegyverüket (Grespik úr), sőt, a termonukleáris hidropneumatikus atomabszorbciós spektrofotométerrel kombinált vákuumos kézi vizibuzerátorukat sem. UPC-s szlenggel élve: ökörség a köbön.

[Szerkesztve]

(#20) Sotho válasza guga (#15) üzenetére


Sotho
őstag

Nem elég, hogy rommáversz egy szerencsétlen beteg öregembert még le is tagadod! Ez felháborító! ;] ;]
A Nagyfenék 9 írásod alján lévő képeket nézve nem is csodálkozom... ;] :DDD

Guga csak így tovább, nagyon jók az írásaid és ha nem is mindenkinek, de hidd el vagyunk itt egy páran akiknek néhány írásod azért oda*asz. :DDD

(#21) Stalker-2572 válasza #64791808 (#19) üzenetére


Stalker-2572
addikt

Cerebellum abszolút nem erről van szó, félreértesz... Adott egy 50 év körüli férfi aki nem belekötött (ahogy te is mondtad) hanem egyszerűen részeg volt és a maga kis csökkent képességű tudatában próbált kommunikálni gugaval. Más kérdés, hogy ő ezt egy iszonyatos stresszként élte meg és ahelyett, hogy otthagyta volna (mint bármely intelligens ember) képentörölte. :F

Guga: ha bánt a dolog, akkor bocsánatot kéne kérned tőle egy sör kiséretében, ha meg nem akkor jobb neked ;) Szerintem kezd el figyelni magad, volt szerencsém olyan 30 év körüli nőhöz, akit azért hoztak be korházba állcsonttöréssel, mert férjének eldurrant az agya :U :W

All Black...

(#22) guga válasza Stalker-2572 (#21) üzenetére


guga
Közösségépítő

Üdv! Lemaradtál egy körrel, olvasd el a 15-ös posztomat :D

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#23) Stalker-2572 válasza guga (#22) üzenetére


Stalker-2572
addikt

SZEMÉT ÁLL@T :(( *BUMM* :DDD

[Szerkesztve]

All Black...

(#24) Pushy


Pushy
tag

Kedves guga (szigorúan kisbetűvel)!

Ez most jól esett, jelenlegi lelki állapotomban...

Örülök neki, hogy leírtad. Jó dolog szembesülni Isten szeretetének a mértékével (az Igéből), amikor saját szennyemmel küszködök.

Már egy idő óta rendszertelenül ( :) ) olvasom az írásaidat. Nagyot nőttél a szememben, kifejezetten az őszinteséged ragad meg. Bár tőlem távol áll a kíméletlen vulgaritás, amit kibocsátasz, de a tartalom mélységéhez úgy gondolom hozzátartozik, ezért csak pár másodpercre akaszt meg időnként.

Gábor

Útvonal

Fórumok  »  BLOGOUT  »  [Re:] [guga:] Önkontroll
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.