Hirdetés

2020. augusztus 11., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Vakegérke

Részemről ketté bontanám a dolgot.

Adottak azok, akik íróasztal mögött ültek szolgálati éveik alatt, vagy raktárosok, egyéb izgalomtól mentes munkát végeztek.
El tudnám képzelni, hogy betartassák velük a fizikai melósokra kiszabott éveket.

Aztán vannak ugye az "akciósok", akik saját testi épségüket, akár életüket is kockára téve szolgálják a jónépet. Legjobb példa a tűzoltó, aki a lángokból menti ki az ott szorultakat.
Ha én dönthetnék, az ő kedvezményük megmaradna.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#3) Alexios válasza lsebestyen (#2) üzenetére


Alexios
(addikt)

mint a kultúráltabb nemzetekben...

? Melyikekben van?

[ Szerkesztve ]

(#5) guga


guga
(Közösségépítő)

Üdv! Igyekeztem nem állást foglalni, bennem is inkább kérdések vannak, s a politikát tényleg hanyagoljuk, állapotjelzésként szerepel benne.
Azt biztosra veszem, hogy végig fogják csinálni, de a következmények kiszámíthatatlanok.

Megértem a szerzett jogok védelmében fellépőket, de azt is, hogy nincs miből fizetni őket. Innentől jönnek a kérdések, hogy ha eddig az állam fizette a nyugdíjat, akkor mennyivel lesz gazdaságosabb, ha ez után a fizetését adja :F ráadásul még magukra is haragítják őket.

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#9) lsebestyen válasza Alexios (#3) üzenetére


lsebestyen
(őstag)

bocs, ezt benéztem, nem erre akartam evvel utalni...lényegtelen, csak közbe máson járt az eszem

(#11) rep3at


rep3at
(őstag)

Jó példa arra hogy mit lehet megtenni ebben az országban. Mindent. Tiltakozás nincs, értelmetlen, meg hát minek is, úgy sem az lesz amit a dolgozók akarnak. Van pár ismerősöm aki érintett az ügyben, meg tudom érteni a felháborodásukat (ami jogos). Ha valaki elmegy rendőrnek (pl) dolgozni abban a tudatban hogy korán nyugdíjba mehet (nagyrészt persze ezért) és utána kicsit kényelmesebben élhet (mivel dolgozni kell, csak kevesebbet), annak pofátlanság utána azt mondani hogy visszavonva.. Visszamenőleges hatályú döntések mondjuk nem lehetnek korrektek.

Forward thinking. كرر

(#12) Alexios válasza rep3at (#11) üzenetére


Alexios
(addikt)

Ha valaki elmegy rendőrnek (pl) dolgozni abban a tudatban hogy korán nyugdíjba mehet (nagyrészt persze ezért) és utána kicsit kényelmesebben élhet (mivel dolgozni kell, csak kevesebbet), annak pofátlanság utána azt mondani hogy visszavonva..

Szerintem itt nem a legnagyobb pofátlanság, hanem azt, hogy aki már elment nyugdíjba visszahívják.. Ez most olyan mintha megemelnék a nyugdíjkorhatárt, és aki már nyugdíjas, de az új nyugdíjkorhatár alatt van, annak visszavonnák a nyugdíját, és aztmondanák, hogy menjen dolgozni

(#13) Herczi válasza guga (#5) üzenetére


Herczi
(senior tag)

" Innentől jönnek a kérdések, hogy ha eddig az állam fizette a nyugdíjat, akkor mennyivel lesz gazdaságosabb, ha ez után a fizetését adja"

Nem csak ezzel spórolnának, hanem a kiképzési költségekkel is, nem emlékszek már pontos számra, de ha lelécelsz a rendészeti szakközépből mielőtt ledolgoznád a három évet (vagy mennyit) neked kell fizetned az addigi költségeket, ami olyan 500 ezer körül van. Ha emlékezetem nem csal 10 ezer rendőrt akarnak még pluszba, fingom sincs mennyi 10 ezer szer 500 ezer, de biztos kurva sok.

Haverom mondta aki most végez Adyligeten, hogy a keresztféléveseknek jelvény se jutott mindegyiknek mert nem volt rá pénz. Viszont most kapnak új ruhát attól a cégtől amit Pintér felesége üzemeltet :DDD

(#16) guga válasza Alexios (#15) üzenetére


guga
(Közösségépítő)

Érdemes lenne a 8 év múlton túllépni, vádolni felesleges őket, mert önszántukból nem fognak sem az államkasszába, sem az imf-nek visszacsengetni.

Sőt, bársonyosan kellemes érzés, hogy nap, mint nap a bíróság elé kerülnek, s a bűnügyi hírekben szerepelnek :D persze ettől nekünk nem lesz jobb.

Szóval ragadjuk meg a tövénél, most van a most, állam nem tud miből fizetni, nincs bevétel, hitelből lehetne csak eltartani a korkedvezményeseket.
Aztán van az, hogy tök mindegy nyugdíj, vagy közalkalmazotti bér, akkor is az állam fizeti.
Mi értelme őket szolgálatba küldeni?

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#17) rep3at válasza Alexios (#12) üzenetére


rep3at
(őstag)

Kb. én is erre gondoltam. Magyarországon vagyunk, erre azért sokszor emlékeztetnek minket, túl sokszor.

Forward thinking. كرر

(#18) Vakegérke válasza guga (#16) üzenetére

Az én gondolatom nem érint meg?

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#20) guga válasza Vakegérke (#18) üzenetére


guga
(Közösségépítő)

De :D

Ahhoz viszont nincs mit hozzátenni, mert kerek :DDD
A fórumon kommentelők között vannak kategóriák.
Az ember udvariasságból válaszol, mert írt egy kommentet, de igazából nincs mire, mert csak annyi, hogy: hajrá guga, csak így tovább. Miattuk szeretném bevezetni a jutigörlt, szerintem legalább annyira semmit mondó :D

Aztán vannak, akik merészelnek kérdéseket feltenni. Na, azokat rendszeresen megváratom, mert úgy sistergek egész nap, mint a kolbász a zsírban, jövök-megyek. De nekik legalább érdemes válaszolni, s rendszeresen átgondolom út közben, hogy mit írjak. Aztán bontok egy sörit, lenyugszom, bevésem.

Aztán vagy, mint te. Mit mondhatnék? Minden hozzászólásodból süt az élet, a tapasztalat, idősebb vagy nálam, többet éltél, többet láttál, a fájdalmaid is elviselhetetlenebbek. Mit mondhatnék?

Csak olvasni szoktalak, soha nem szólok hozzá, mert meglátásom szerint csak belerondítanék :DDD

Fú basszus, el kéne mennem kortesbeszéd írónak :DDD

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#21) nike_ válasza guga (#20) üzenetére


nike_
(addikt)

hajrá guga (giga), csak így tovább.

:)

egyébként tényleg jók az írásaid, szinte az összeset elolvastam, és mindegyiken el lehet gondolkodni, tanulságosak.

(#22) guga válasza nike_ (#21) üzenetére


guga
(Közösségépítő)

:D

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#23) nike_ válasza guga (#22) üzenetére


nike_
(addikt)

ez lenne a jutigörl? :)

(#25) guga válasza nike_ (#23) üzenetére


guga
(Közösségépítő)

Keményebbet szeretnél? Azonnal bannolnának :DDD ha nem üti meg az ingerküszöbödet, akkor pornhub.com ;] :DDD

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#26) Vakegérke válasza guga (#20) üzenetére

Na figyu.

Az egy dolog, hogy élek, és ez süt belőlem. Így is szeretném, és határozottan örülök, hogy megerősítést kapok tőled.
Az, hogy idősebb vagyok, az égvilágon semmit nem jelent. A kor állapot, nem előny. Gyermek is tud bölcsességet mondani, és aggastyán is le tudja járatni magát buta megszólalásaival.

Külön tétel a fájdalom.
Az egy dolog, hogy fáj valami, az pedig egy másik, hogy el tudjuk-e viselni. Életem során kijutott a fájdalmakból, és a legnagyobb természetesen a feleségem halála volt.
Én viszont élek, és élni is akarok. Ennek értelmében bár szükségem volt időre, kikapaszkodtam a fájdalom gödréből.
Van ugye a fizikai fájdalom, amelytől üvöltünk, ha erős, de viszonylag gyorsan gyógyul.
Aztán van a lelki fájdalom, amely talán csitul egy kicsit, de némelyiket életünk végéig megszenvedjük.
Legyen bármiféle, embere válogatja, miként képes elviselni. Egyáltalán nem biztos, hogy az én legnagyobb fájdalmam felér mások banális, hétköznapi fájdalmával.
Az Úr nagy terhet rótt rám. Ha úgy ítélte volna meg, hogy nem vagyok képes elviselni, talán nem tette volna. De tudta, és az idő ezt igazolja.

-o-

Az egy dolog, hogy nincs mit hozzátenni, de vagy igazold álláspontom, vagy cáfolj. Utóbbi esetben legfeljebb vitatkozunk egy zaftosat. :)

Ami pedig azt illeti, ha ebben a büdös életben valaha kortesbeszédre lesz szükségem, csakis téged foglak felkérni rá. :K

Aprópopó...
Mostanában többször elhangzik a dolgozómban, hogy ez a Solymosi Józsi augusztusban megy nyugdíjba. Rohannak hozzám jó páran, és kérdezik, hogy milyen öreg vagyok. Ilyenkor mosolyogva kérdem, hogy mennyinek nézek ki. Hát... úgy 45-50?
Ez komoly.
Némelyek (nagyon helyesen) azt mondják, hogy nem az írott dátum a lényeg, hanem az, hogy mennyinek érzem magam. Igenlően bólogatva mondom, hogy úgy 13 és 30 közt lézengek, hangulattól függően.
Egy nagy gyerek vagyok, és pont.

Hogy én mit hordtam itt össze, az nem semmi. De mentségemre szóljon, hogy írásaid is csapongóak, így nem tartom vétségnek a dolgot. :N

Azért meg külön bocsánatot kérek, hogy nem tettem OFF-ba soraimat.

Szerk: Én nem politizáltam.

[ Szerkesztve ]

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#28) guga válasza Vakegérke (#26) üzenetére


guga
(Közösségépítő)

Illene egy ugyanilyen hosszúságú válasszal megtisztelnem, minden szavadat értek, és belém ivódik. De hosszú nap van mögöttem, napok óta hajnal 4-kor kelek, és nagyon sok helyre elrángatnak. Ez maradjon mindig is így, szeretem, ha le vagyok terhelve.

A lényeg, hogy most kicsit leeresztettem, kopik a láda sör, és nincs már kedvem gondolkodni :DDD Te pont az a kategória vagy, akinek érdemes válaszolni, de jobb, ha nem mondok semmit. Minden mondandódat értek, nem kell hozzá komment.

Addig is itt egy jutigörl, ha megérlelődik bennem a megfelelő válasz, akkor meg fogom osztani veled. De ne legyenek sohasem kétségeid, ha semit sem írok.

bazmeg, tisztára, mint ha udvarolnék neked, ez kicsit buzisra sikeredett :DDD

Nahh, itt a jutigörl ;]

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#29) nike_ válasza guga (#25) üzenetére


nike_
(addikt)

ismerem azt az oldalt, de van nála jobb is ;)

(#30) Alexios válasza nike_ (#29) üzenetére


Alexios
(addikt)

te kis huncut ;]

(#31) guga válasza nike_ (#29) üzenetére


guga
(Közösségépítő)

Aki Á-t mond, mondjon B-ét is, esetleg, ha megosztanád a nagyérdeművel, ki vagyunk éhezve, a többi már unalmas :DDD

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#32) guga válasza nike_ (#29) üzenetére


guga
(Közösségépítő)

Jutigörlért lécci linket :DDD

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#33) PazsitZ


PazsitZ
(addikt)

Napok óta feszült, ideges, nem találja a helyét, 47 éves, nemrég ment nyugdíjba, ő már elrendezte az életét előre, mellette dolgozik
Ez tényleg fasza, simán munkaképes, de nyugdíjt kap.
De ez nem elég, mellette még betölt egy álláshelyet is, ahova mehetne más.

- http://pazsitz.hu -

(#34) guga válasza PazsitZ (#33) üzenetére


guga
(Közösségépítő)

Ha te is kapsz egy jutigörlt, elmondanád, hogy te is ezt tennéd :F :D

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#35) PazsitZ válasza guga (#34) üzenetére


PazsitZ
(addikt)

Nem azt mondom, hogy nem értem meg a motivációt.
Egyértelműen ezt csinálnám én is.
De attól ez még ugyanúgy nem lesz fair, hogy megy a nyugdíj is és betölt egy munkahelyet is.
Mondjuk egy biztonsági őr állásba, ahova képzetlenebb fiatal is beülhetne és lenne munkája.

De jelenleg, a rendőr kap nyugdíjat meg fizut. Ha rendőr vagyok király nekem.
A képzetlenebb biztonsági őr OKJ-s nem kap állást. Ha ő lennék, bús panda lennék :)

- http://pazsitz.hu -

(#36) Mr X válasza PazsitZ (#35) üzenetére


Mr X
(addikt)

Mondjuk ezek a biztonsági őrnek csúfolt aszott öregek és pehelysúlyú taknyosok is viccek.

(#37) rep3at válasza PazsitZ (#33) üzenetére


rep3at
(őstag)

Teljesen jogos amit mondasz de ő úgy lépett munkába hogy ez is volt kilátásba helyezve neki. A számítás művészete..

Forward thinking. كرر

(#38) nike_ válasza guga (#32) üzenetére


nike_
(addikt)

nem nem :)

(#40) ollie


ollie
(MODERÁTOR)

A politikai tartalmú és személyeskedő hsz-eket töröltem, és a továbbiakban nem szeretnék látni ilyeneket!

Ha úgy gondoljátok, hogy van még törölni való, privátban kérem jelezni.

[ Szerkesztve ]

****

(#41) guga válasza ollie (#40) üzenetére


guga
(Közösségépítő)

:D

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#42) Zoli bácsi


Zoli bácsi
(őstag)

A velem egyidős rendőrök, tűzoltók már nyugdíjasok. Rosszul választottam 87'-ben, mentőkhöz mentem dolgozni, így még van 25 évem hátra. Amikor elkezdtem dolgozni, havi 260-280 órát mentünk, semmiféle szorzó nem jött rá. Már operáltak gerincsérvvel, fájnak a térdeim, ízületeim, nem normális dolog 150 kilós betegeket emelgetni. A baleseteknél, tragédiáknál mi is ott vagyunk, de nem kérdezik meg hogy fel tudjuk-e dolgozni, örülünk, ha rendet tudunk tenni a kocsiba, mielőtt másik helyre küldenek. Megyek részegért, agresszívért, bolondért, persze nem veszélyes. Meg még véletlenül sem kaphatok el semmit, mert a fertőző beteget is mi visszük el. Nem baj, kapunk táppénzt, a 85 ezer forintos fizetés 60%át (BM-nél ez is 100%). Elvárják tőlem majd 65 évesen, hogy kimegyünk, felfutok a hordággyal, defivel, kisoxigénpalackkal, táskával a negyedikre, tíz másodperc alatt megállapítom van-e légzése, keringése a betegnek, ha nincs, az új protokoll szerint percenként 120-as frekvenciával nekiugrok a mellkaskompresszióknak, és 30:2 arányban lélegeztetek is......

Na, szerencse erre nem nagyon fog sorra kerülni, mert nem nagyon érjük meg a 65 éves kort. Beszéltem, UFF!

Mikor még mi végeztük a betegszállításokat, akkor azon nevetgéltünk, hogyha 65 évesen visszük a beteget katétercserére, akkor Eü. dolgozóként lesz annyi protekciónk, hogy előbb a mentős katéterét cserélik ki, utána a betegét.

[ Szerkesztve ]

Húsz évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 Ft-ot havonta,és legyen egy 1986-os évjáratú Golfom....mára mindez teljesült.

(#43) D.R.O.


D.R.O.
(tag)

Szerintem a rendszer most lett igazságos. Mindenki addig dolgozik, amíg meg nem hal.

A Marsról jöttem, de már kúr*ára visszamennék!

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.