Hirdetés

2018. október 20., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) gtamate2


gtamate2
(PH! kedvence)

.

*Sn0w

(#2) voyager4.4 válasza gtamate2 (#1) üzenetére


voyager4.4
(senior tag)

Én szoktam használni a keresőt, de szerintem komoly hiányossága, hogy a legtöbbször, csak a témába vágó kérdést lehet megtalálni és a rá adott választ nem, mivel az már nem tartalmazza esetlegesen a keresőszót.
Jobb lenne, ha komplett "válasz-láncokat" is kidobna a kereső.

no fate but what we make

(#3) Ptech válasza voyager4.4 (#2) üzenetére


Ptech
(PH! addikt)

Ennyi.
Enélkül jó hogy van kereső, de minek.

[ Szerkesztve ]

Origin: 9scar

(#4) gtamate2 válasza voyager4.4 (#2) üzenetére


gtamate2
(PH! kedvence)

Rákeresel egy adott szóra, utána pedig rámész a hsz. számára, majd az előre-visszafelé nyílra kattintasz, attól függően, hogy az előzményre, vagy a következményre vagy kíváncsi.

*Sn0w

(#5) Szoszo94 válasza voyager4.4 (#2) üzenetére


Szoszo94
(őstag)

Ez is megoldható, rá nyomsz a hsz "számára", aztán a jobbra nyilacskára. Ezt jobban nem tudom elmagyarázni :D

Szerk.: Felvettem ott a pontosabb megfogalmazás :K

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi A1 // LG Nexus 5X

(#6) voyager4.4 válasza Szoszo94 (#5) üzenetére


voyager4.4
(senior tag)

Én nem erre gondoltam, ez nem teljes megoldás a problémára.
Így csak oda visz a kereső, ahol a kérdés megtalálható a topikban (ez eddig jó, ok), de a kiemelést leveszi és utána a topikban mazsolázhatom, hogy na akkor, hogy hívják a kollégát és mi a hsz száma és érkezett-e rá válasz, ennél 2k17-ben már lehetne okosabb a rendszer.

no fate but what we make

(#7) Szoszo94 válasza voyager4.4 (#6) üzenetére


Szoszo94
(őstag)

CTRL+F, kolléga neve.

Ez itt így működik, meg kell szokni :K

Xiaomi Mi A1 // LG Nexus 5X

(#8) Ptech válasza Szoszo94 (#7) üzenetére


Ptech
(PH! addikt)

meg kell szokni.

Imho pont emiatt ilyen a kereső amilyen.

Origin: 9scar

(#9) sutszi válasza Szoszo94 (#7) üzenetére


sutszi
(PH! addikt)

A pottyantós is megszokható...de azért tudjuk, hogy lehetne ezt jobban is csinálni. ;)

"Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#10) Feketelaszlo


Feketelaszlo
(senior tag)

Szerintem kifejezetten jó, ha offolós - beszélgetős légkör alakul ki egy-egy témában, mert abból születik know-how. Mondjuk egy processzor ajánló topikban erre tényleg semmi szükség, mert mindenki között egyetértés van a piaci erősorrendet illetően, de olyan szegmensekben, ahol jelen van 3 tucat gyártó 300 hardverrel és 20 különböző funkcióval, ott ez az automatizáltság nem fog működni. Lehet, hogy esetleg nincs is ezen termékek osztályozására megfelelő metrika, a tulajdonságaik meg tök eltérő vevői igényeket akarnak kielégíteni. Én kifejezetten örülök, ha a fórumozók nem a saját preferenciarendszerükben történő választásba próbálják beleerőltetni a kérdezőt, hanem igyekeznek a kérdés mögött álló valódi felhasználói igényt megérteni és az alapján jutnak megoldásra.

(#11) gtamate2 válasza Feketelaszlo (#10) üzenetére


gtamate2
(PH! kedvence)

Szerintem is jó, csak nem az ajánlós topikokban, ahol nagyjából minden infó rendelkezésre áll. A videókártyák/procik/stb.. márkák topikjaiba különösen hasznos szerintem, hogyha elindul a kötetlen beszélgetés, tuning esetén például visszakereshető egy-egy órajel, beállított érték, ami utólag jól jöhet.

*Sn0w

(#12) Feketelaszlo válasza gtamate2 (#11) üzenetére


Feketelaszlo
(senior tag)

Információnak akkor van értelme, ha a vevő fél dekódolni is tudja azt. Sajnos a műszaki világban simán előfordulhat, hogy a topikösszefoglalót szerkesztő fél legnagyobb igyekezete ellenére is valami nem világos valakinek. Én abban hiszek, hogy ilyenkor márpedig kérdezni kell, akkor is, ha off lesz a vége. Hogy a Googletől vagy a topikban kérdezünk, az már részletkérdés.
Mondjuk a "minden információ" rendelkezésre állását is megkérdőjelezném - mert ahhoz az informatika fejlődésének több évtizedes tudásanyagát besűríteni egy-egy topikba is kevés volna. Fogalmazzunk inkább úgy, hogy egy átlagos vevői döntés meghozatalára elégséges információ áll rendelkezésre. Ez máshogy fog lecsapódni abban, aki már a C64-en is prohardver olvasó volt, meg máshogy abban, aki még csak most kezdi felfedezni ezt a világot.

[ Szerkesztve ]

(#13) olloczky


olloczky
(senior tag)
LOGOUT blog

Be lehetne vezetni olyat például, hogy ha olyan topicba kommentelsz, ahova előtte még nem, akkor el kell olvasnod az összefoglalót (ha van).

-"What's a computer?" -"A bunch of minerals and metal that we tricked into doing math for us"

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.