H​i​r​d​eté​s

2018. január 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) gtamate2


gtamate2
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

.

*Sn0w

(#2) voyager4.4 válasza gtamate2 (#1) üzenetére


voyager4.4
(senior tag)

Én szoktam használni a keresőt, de szerintem komoly hiányossága, hogy a legtöbbször, csak a témába vágó kérdést lehet megtalálni és a rá adott választ nem, mivel az már nem tartalmazza esetlegesen a keresőszót.
Jobb lenne, ha komplett "válasz-láncokat" is kidobna a kereső.

no fate but what we make

(#3) Ptech válasza voyager4.4 (#2) üzenetére


Ptech
(PH! addikt)

Ennyi.
Enélkül jó hogy van kereső, de minek.

[ Szerkesztve ]

Origin: 9scar

(#4) gtamate2 válasza voyager4.4 (#2) üzenetére


gtamate2
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Rákeresel egy adott szóra, utána pedig rámész a hsz. számára, majd az előre-visszafelé nyílra kattintasz, attól függően, hogy az előzményre, vagy a következményre vagy kíváncsi.

*Sn0w

(#5) Szoszo94 válasza voyager4.4 (#2) üzenetére


Szoszo94
(őstag)
LOGOUT blog

Ez is megoldható, rá nyomsz a hsz "számára", aztán a jobbra nyilacskára. Ezt jobban nem tudom elmagyarázni :D

Szerk.: Felvettem ott a pontosabb megfogalmazás :K

[ Szerkesztve ]

Eladó LG Nexus 5X 32GB White

(#6) voyager4.4 válasza Szoszo94 (#5) üzenetére


voyager4.4
(senior tag)

Én nem erre gondoltam, ez nem teljes megoldás a problémára.
Így csak oda visz a kereső, ahol a kérdés megtalálható a topikban (ez eddig jó, ok), de a kiemelést leveszi és utána a topikban mazsolázhatom, hogy na akkor, hogy hívják a kollégát és mi a hsz száma és érkezett-e rá válasz, ennél 2k17-ben már lehetne okosabb a rendszer.

no fate but what we make

(#7) Szoszo94 válasza voyager4.4 (#6) üzenetére


Szoszo94
(őstag)
LOGOUT blog

CTRL+F, kolléga neve.

Ez itt így működik, meg kell szokni :K

Eladó LG Nexus 5X 32GB White

(#8) Ptech válasza Szoszo94 (#7) üzenetére


Ptech
(PH! addikt)

meg kell szokni.

Imho pont emiatt ilyen a kereső amilyen.

Origin: 9scar

(#9) sutszi válasza Szoszo94 (#7) üzenetére


sutszi
(PH! addikt)

A pottyantós is megszokható...de azért tudjuk, hogy lehetne ezt jobban is csinálni. ;)

ELADÓ THINKPAD T61 + WIN10 -> https://hardverapro.hu/tag/sutszi ----- "Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#10) Feketelaszlo


Feketelaszlo
(senior tag)

Szerintem kifejezetten jó, ha offolós - beszélgetős légkör alakul ki egy-egy témában, mert abból születik know-how. Mondjuk egy processzor ajánló topikban erre tényleg semmi szükség, mert mindenki között egyetértés van a piaci erősorrendet illetően, de olyan szegmensekben, ahol jelen van 3 tucat gyártó 300 hardverrel és 20 különböző funkcióval, ott ez az automatizáltság nem fog működni. Lehet, hogy esetleg nincs is ezen termékek osztályozására megfelelő metrika, a tulajdonságaik meg tök eltérő vevői igényeket akarnak kielégíteni. Én kifejezetten örülök, ha a fórumozók nem a saját preferenciarendszerükben történő választásba próbálják beleerőltetni a kérdezőt, hanem igyekeznek a kérdés mögött álló valódi felhasználói igényt megérteni és az alapján jutnak megoldásra.

(#11) gtamate2 válasza Feketelaszlo (#10) üzenetére


gtamate2
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem is jó, csak nem az ajánlós topikokban, ahol nagyjából minden infó rendelkezésre áll. A videókártyák/procik/stb.. márkák topikjaiba különösen hasznos szerintem, hogyha elindul a kötetlen beszélgetés, tuning esetén például visszakereshető egy-egy órajel, beállított érték, ami utólag jól jöhet.

*Sn0w

(#12) Feketelaszlo válasza gtamate2 (#11) üzenetére


Feketelaszlo
(senior tag)

Információnak akkor van értelme, ha a vevő fél dekódolni is tudja azt. Sajnos a műszaki világban simán előfordulhat, hogy a topikösszefoglalót szerkesztő fél legnagyobb igyekezete ellenére is valami nem világos valakinek. Én abban hiszek, hogy ilyenkor márpedig kérdezni kell, akkor is, ha off lesz a vége. Hogy a Googletől vagy a topikban kérdezünk, az már részletkérdés.
Mondjuk a "minden információ" rendelkezésre állását is megkérdőjelezném - mert ahhoz az informatika fejlődésének több évtizedes tudásanyagát besűríteni egy-egy topikba is kevés volna. Fogalmazzunk inkább úgy, hogy egy átlagos vevői döntés meghozatalára elégséges információ áll rendelkezésre. Ez máshogy fog lecsapódni abban, aki már a C64-en is prohardver olvasó volt, meg máshogy abban, aki még csak most kezdi felfedezni ezt a világot.

[ Szerkesztve ]

(#13) olloczky


olloczky
(fanatikus tag)

Be lehetne vezetni olyat például, hogy ha olyan topicba kommentelsz, ahova előtte még nem, akkor el kell olvasnod az összefoglalót (ha van).

First of all I'm not a rapper

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.