Hirdetés

2021. szeptember 18., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) GIJoe


GIJoe
őstag

Remek teszt, köszönjük. Egy ilyen kis tároló jól jöhetne neked...

(#2) SzalaiG


SzalaiG
addikt

Grat! :C

Vajon kamionba is jó lehet? Mennyi az ára?
Mennyi helyet foglal fullon / perc? Hány MB/Minut?

(#4) janos1988


janos1988
addikt

Szerintem egy kicsit lentebb is döntheted, mert az első teszt videón is látszik, hogy túlságosan az ég felé néz.

https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D

(#5) dchard


dchard
veterán

Kellőképpen részletes cikk lett, a magam részéről nagyon tudom respektálni azokat akik hozzád hasonlóan láthatóan sok időt töltenek el a cikk megírásával.

Nekem két kérdésem lenne:

"Beállítástól függően rögzíti a felvett videóra a sebességet és pontos dátumot/időpontot (ez utóbbit nekünk kell beállítanunk!)"

Ez azt jelenti, hogy bár GPS-ről kapja a pontos időt, azt mégis kézzel kell beállítani a készülékben? Ha így van az érthetetlen a számomra, főleg, hogy a GPS koordinátákból még az időzóna is megállapítható.

A másik az IR-es téma. Az IR szenzornak nyilván csak pár méterig van értelme, valószínűleg az lehetett a cél, hogy az előttünk menő autó rendszáma (ami amúgy is fehér) a sötétben jól látszódjon. Ráadásul romolhat is a képminőség ha nem patyolat tiszta a szélvédő, mivel az IR fény minden kis koszon poron stb. megtörik, és ez képzajként fog megjelenni a felvételen. A tuti megoldás erre az lenne, ha az IR szenzor egy külön a szélvédőre közvetlenül rögzíthető egységből állna, így a kamera érzékelője már tényleg csak a kinti objektumokról visszavert IR fényt látná.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#6) Zsolto


Zsolto
őstag

Nagyon igényes, informatív és jó hangvételű írás, gratulálok! És köszönöm, tanulságos és érdekes is volt. :R

Ez vagyok én: https://sites.google.com/site/kaldoszsolt/ Minden, ami navi és GPS: www.navigyurci.hu / www.gpsfrissites.hu

(#7) plaszy


plaszy
őstag

Gratulálok az íráshoz, nyári Osztrákiás kiránduláshoz elgondolkozom 1 ilyenen.

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy

(#8) TaaT


TaaT
veterán

Én alapvetően a GS1000-et választanám ebben az árkategóriában. Kisebb, felvétel minőségben kb ugyanezt tudja, és a rögzítése kicsit stabilabbnak tűnik :) [link]

Mondjuk a jelenlegi cuccom össze sem hasonlítható a fentiekkel [link]

(#9) Samus


Samus
addikt
LOGOUT blog

Nagyon jól megkomponált, részletes, jól összeállított bemutató, le a kalappal. Tényleg nagyon kevés ilyen jellegű cikk lelhető nálunk legalábbis ritka, mint a fehér holló.

Egy dolgot hiányolok. Egy árat. Akár körülbelül, akár, hogy te mennyiért jutottál hozzá. Tudom, nem szabadna le a kezem a kereséstől. Egyébiránt :R

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#10) mongoose123


mongoose123
aktív tag

Érdekességként indult az olvasás, végezetül élvezetes lett.. grat. :R

(#11) peter76bp válasza GIJoe (#1) üzenetére


peter76bp
senior tag

Köszönöm az elismerő szavakat és Kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek :) Emiatt kissé kések majd a reakciókkal, mert nem nagyon vagyok netközelben.

GIJoe: Jó dolog ez a külső energiatároló, de pont ehhez a kamerához nem venném hasznát, mert a működési elve, hogy mikor energiát kap a gyújtás miatt akkor indul a felvétel, aztán ha leállítom a kocsit leáll a felvétel.

SzalaiG Mindenbe jó lehet, aminek van szélvédője ahová felragasztod, meg van szivargyújtó csatlakozó benne, de akár USB-ről is mehet a töltése. Ár meg helyfoglalás valóban benne van a cikkben.

janos1988 Kipróbáltam, de engem zavar a motorháztető a képben. Persze, ha jön a napsütéses időszak és nagyon vacak lesz a felvétel, akkor kénytelen leszek lejjebb dönteni elviselni azt a nézőpontot.

dchard Nem öt perc volt megírni az biztos, de tényleg abban bízom, hogy kedvet kapnak majd mások is, meg ha már csinálok valamit akkor azt próbálom jól csinálni.

Én sem értem, miért nekem kell a dátumot/időt kézzel beállítani. Gondolom az az oka, hogy van GPS nélküli verzió is ugyanebből a készülékből, és nem akartak két féle firmware verziót csinálni. De tény, hogy ha rosszul állítod be, akkor rossz dátum/időpont lesz a felvételen. Én 2012-t állítottam be először, így az első videókon az szerepel.

IR szenzor hangzatos, de az előttem álló rendszáma meg anélkül is látható,. hiszen megvilágítom. Egy ismerős viccelődött vele, hogy tegyek fel IR reflektorokat, de annyira nem lényeg szerintem. Csak az éjjeli felvételek elmosódottságán kellene majd javítani a beállításokkal, hogy legalább az út menti táblák kivehetőek legyenek. Ettől függetlenül tűrhető az éjjeli felvétel is.

TaaT GS5000 volt az első kiszemelt. Most a GS1000-et meg sem tudom nézni rendesen, mert mobil nettel vagyok vidéken, de majd holnap kitalálom, hogy az miért nem jött be annyira.

Samus Köszönöm. Ár vonatkozásban beraktam direkt egy ebay-es meg egy google kereső linket is a cikk elejére a beszerzés címszóhoz, arra kattintva rögtön láthatod mennyiért és hol lehet hozzájutni. De 100-120 dollár körül mozog az ára, szóval olyan 25-30 ezer forinttal lehet számolni.

(#12) kromatika


kromatika
veterán

köszi a tesztet.jó írás.

(#13) csibe1


csibe1
addikt

Jó és részletes teszt lett.Köszi.
Youtube-on van fent pár ilyen kamerával rögzített összefoglaló.

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#14) Matthu


Matthu
aktív tag

Meglepően jó a képminősége ennek a kamerának! Köszi a részletes tesztet.

www.shineartstudio.hu Fotózás/Filmkészítés Győrben és vonzáskörzetében. www.fleurbox.hu Nincs ajándék ötleted, unod a csokrokat? FleurBox - A tökéletes ajándék!

(#15) dchard válasza csibe1 (#13) üzenetére


dchard
veterán

Mindig rácsodálkozom, hogy vannak országok ahol még a miénknél is sokkal rosszabb a közelekdési morál :)

Nem is értem az oroszokat: évi 6-7 hónapot vezetnek téli körülmények között, de mintha pocsékabbul éreznék az útviszonyokat mint a tapasztalatlan magyar mazsolák...

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#16) Runner_fxr válasza dchard (#15) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Szerintem ez abból fakad, hogy eszméletlenül primitív egy nép. Ez meg is látszik a közlekedésükön.
Egy másik gyöngyszem: [link]
Na ez meg aztán mindent elárul: [link] :)

[ Szerkesztve ]

--- Kerékpár szerviz Törökbálinton! ---

(#17) peter76bp válasza Runner_fxr (#16) üzenetére


peter76bp
senior tag

Azért emiatt leprimitívezni őket kicsit erős. Más a közlekedési kultúrájuk. Azonban ha megnézedd a legtöbb DVR kamerás felvételt ők teszik fel.Mi túlfejlett magyarok sehol nem vagyunk. Ugyancsak a dual simes telókhoz is a legtöbb custom ROM-ot ők csinálják.

Majd ha elterjednek nálunk is ezek a kamerák és közzé is teszik a tulajok a felvételeket, akkor lehet köpködni a magyarokra is hogy micsoda primitív nép. Ide is a jogsi nellé jó reflexek és hidegvér kell mert sajnos tele vannak az utak felelőtlen elmebeteg állattal.

(#18) csibe1 válasza Runner_fxr (#16) üzenetére


csibe1
addikt

Akkor ennyi erővel a közlekedés miatt az olaszokra meg az amcsikra is mondhatnád,hogy primitívek. :U

(#19) TaaT

Igen, itthon is akad jópár mazsola aki nem tudom hogyan kapott jogsit.

[ Szerkesztve ]

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#19) TaaT


TaaT
veterán

Nem kell ezen csodálkozni, ha itthon is annyi kamera lenne a kocsikban mint arrafelé, lehet ugyanúgy pislognánk mik történnek idehaza :)

[ Szerkesztve ]

(#20) dchard válasza Runner_fxr (#16) üzenetére


dchard
veterán

Az utolsó videón hogy meglepődik a motoros mikor vele játsszák el ugyanazt amit ő szokott másokkal.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#21) Runner_fxr válasza peter76bp (#17) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Tudod mi az erős? Az oroszok közlekedését kultúrának nevezni! :D
A magyarok is primitívek, nyilván nem mindenki, de a magyar közlekedés is primitív.
Az oroszok viszont sokkal durvábban azok. Ez persze még nem jelenti azt, hogy ott nincsenek intelligens emberek vagy , hogy nálunk nincsenek azok, de a többség még gyalog sem tud normálisan közlekedni.
Akármilyen jó custom Rom-ot csinálnak akkor is bunkó nép, ez a véleményem.

--- Kerékpár szerviz Törökbálinton! ---

(#22) rolii21


rolii21
aktív tag

Barátságos hangvételű cikk. Gratulálok, hosszú idő után végre egy cikk amit élveztem. Egy két részetet lehet kihagytam de bőven jó. :)

Az eladó dolga, hogy az árat meghatározza, a vevő dönt, hogy azt elfogadja vagy sem. "Jobs legnagyobb alkotása nem egy Apple termék, hanem maga az Apple." Pü re válaszoljá'

(#23) wody21


wody21
tag

Minden elismerésem a cikkért, igazán komoly munka, köszönjük!

(#24) ledgeri


ledgeri
veterán

Köszi a cikkért!

Az orosz vidik meg tanulságosak (már láttam pár órát), még biciklivel járok, de már meglátok pár veszélyhelyzetet miattuk!!

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#25) MongolZ


MongolZ
addikt

Nagyon jókor jött a cikk, valóban kevés a használható infó magyarul. Érdekességképpen tényleg leírhattad volna, hogy Te konkrétan honnan rendelted, nagyon sokan félnek eBay-en keresztül rendelni, biztosra akarnak menni (még akkor is, ha PayPal, az újdonságtól való félelem miatt). Kimerítő, részletes cikk, köszi!

(#26) annulus


annulus
aktív tag

A legtöbb (autentikus) infóval szolgáló oldal a témában:
http://dashcamtalk.com/dash-cam-comparison/

Erről is írtak már:
http://dashcamtalk.com/gs8000/

..egy darabig én is gondolkodtam külön készségben, aztán végülis maradt az androidos telefon + AutoGuard a play-ből.

Aliexpress.com -ról is tudtok rendelni ezekből, én ott már bonyolítottam pár tranzakciót, eddig semmivel se volt gond (az ingyenes szállítás viszont kb 3 hét mire ideér).

pl.: http://www.aliexpress.com/item/New-arrival-Original-GS80001920-1080P-30fps170-degrees-wide-Angle-GPS-Car-DVR-2-7inch-LCD-G/711201681.html

[ Szerkesztve ]

(#27) annulus válasza GIJoe (#1) üzenetére


annulus
aktív tag

Nekem ilyen van:
http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-brand-new-SMART-POWER-BANK-Case-FOR-Mobile-Phone-and-IPAD-2-iphone-MP3/642403666.html

Teljesen korrekt: 1 v 2 db 18650-es akksival megy, amiből akármennyi lehet nálad (a legnagyobb ezekből az akksikból 3000mAh környékén van, ami fölötte címkézett, az fake)

(#28) peter76bp válasza MongolZ (#25) üzenetére


peter76bp
senior tag

Semmivel sem rosszabb egy ebay-es eladó, mint egy google által behozott webshop, vagy egy aliexpresses eladó, mindegyikkel akadhat gondja bárkinek, ha olyat fog ki.Ráadásul aki még nem rendelt külföldről, annak mindegyik verzió új. Sok rutinos ebayes pl. fél az aliexpresstől, mert nincs PayPal. Azért nem írtam konkrét helyet, mert ha épp a következő delikvensnek gondja támad velük ne én legyek a hibás. Ugyanis az áru átvétele óta már kétszer írtam neki és nem válaszol valami miatt.

Aliexpressről annyit kell tudni, hogy náluk nincs PayPal lehetőség, ott bankkártyával vagy ha van akkor netkártyával lehet fizetni, de van saját védelmük, és ami be lett linkelve az épp egy nagy forgalmú, megbízható eladó. Ha valaki nem akar külön PayPal regisztrációt csinálni, annak ez még akár jól is jöhet. Én is aliexpressről vettem, meg még sok más dolgot is, és max olyan gondom volt, hogy nem tudták küldeni amit kértem, de ezt webshopok is előszeretettel eljátsszák.

[ Szerkesztve ]

(#29) GIJoe válasza annulus (#27) üzenetére


GIJoe
őstag

Nem rossz ötlet ebayon olcsóbb+ paypal is van. Viszont az aliexpressre nem tudok belépni 3 napja, hogy lessem a historym, mit vettem hol jár stb.

(#30) peter76bp válasza GIJoe (#29) üzenetére


peter76bp
senior tag

Szombat óta nem próbáltam de most simán be tudok lépni

(#31) GIJoe válasza peter76bp (#30) üzenetére


GIJoe
őstag

belépni sikerül, de mikor a My aliexpress résznél a My orders menüpontra v bármelyikre megyek kilép... (jelszó jó 100%)

[ Szerkesztve ]

(#32) peter76bp


peter76bp
senior tag

Betettem a cikkbe is az aliexpress-t, azok kedvéért akik nem olvassák el a fórumot.

GIJoe: Én tudok váltogatni is a menüpontok között. Próbáld ki a böngésződ cache tartalmának ürítését, szerintem az szédült meg egy kicsit.

[ Szerkesztve ]

(#33) GIJoe válasza peter76bp (#32) üzenetére


GIJoe
őstag

:R az volt a gond amit írtál...

(#34) peter76bp


peter76bp
senior tag

Update:

8. 1920x1080 felbontás, kontraszt és élesség Standard, fehéregyensúly Auto, szemből sütő nap. Kicsit lejjebb döntöttem a kamerát, hogy ne legyen akkora területen az égbolt, de nem sokat segített és a szélvédő is elég mocskos, ami nem javít a képen :-P

(#35) MongolZ válasza peter76bp (#34) üzenetére


MongolZ
addikt

Szvsz ez így is nagyon jó minőség. Engem meggyőztél, tetszik.

(#36) Entryy válasza TaaT (#8) üzenetére


Entryy
aktív tag

Nézem a videódat, mondom ezt ismerem, majd meglátom nagyszüleim házát az orosházin :)

A készülékhez annyit ami nekem negatívumként feltűnt az a 71megás fullHD kicsit soknak tűnik. a másik pedig a GPS.
Arra, hogy a Vadász utcában nem fog GPS jelet, még oké, ott nem egyszerű, de hogy utána a Hold utcában se, de még a B. mécsesnél se. Akkor nem kapcsoltad ki véletlenül? Bár a cikkben írtad, hogy a sebesség kiírását nem lehet kapcsolni

[ Szerkesztve ]

http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "

(#37) lapa


lapa
veterán

csak csatlakozni tudok a többiekhez, színvonalas írás.

egy tesztvidit hiányolok este, közvilács nélküli helyen.

amúgy a való életben milyen vastag? mert oké, hogy a szappantartó lapos, de az objektív mennyire áll ki belőle?

nekem nem kéne lcd meg saját akksi. van ilyesmi 720p minőségű cucc anélkül is? úgyértem ha valakinek akad konkrét tapasztalata, az megoszthatná.

(#38) peter76bp válasza lapa (#37) üzenetére


peter76bp
senior tag

Mióta be van szerelve nem jártam sztyeppén éjjel. De ha megyek majd valami külterületen éjjel, akkor teszek fel olyat is.

Ha nem felejtem el lemérem mekkora a vastagsága lencsével, de bőven elfér, nem ér hozzá a szélvédőhöz.

(#39) lapa válasza peter76bp (#38) üzenetére


lapa
veterán

(a te alacsony szögű szélvédődhöz).

miattam ne fáradj, csak gondoltam megemlítem. ahogy nézem a ruszki vidiket illúzióim nincsenek az éjszaka kapcsán.

[ Szerkesztve ]

(#41) peter76bp válasza Entryy (#36) üzenetére


peter76bp
senior tag

A GPS egység kikapcsolható, de azon a felvételen be volt kapcsolva, csak ott indultam el és azon a szakaszon nem volt még meg a jel, utána rögtön megtalálta. Nem szoktam egyébként mindig figyelni, de legtöbbször még álló helyzetben megtalálja a jelet.

Viszont igen macerás a sebességkijelzés miatt olyan videót feltenni, ami végig megfelelő, így ennek épp örültem is, mert hajnal kettőkor a kihalt utakon hazafelé ...

Azt mondjuk nem próbáltam, hogy kikapcsolt GPS esetén eltünik-e a sebességbélyeg vagy 0 km/h lesz.

(#42) peter76bp válasza lapa (#39) üzenetére


peter76bp
senior tag

Nálam még bőven marad is hely. Meglepően pici kütyü, de mivel másnak is fontos info lehet, nekem meg nem tétel, így lemérem majd és beleírom a cikkbe is a méretekhez.

(#43) TaaT válasza Kalandor (#40) üzenetére


TaaT
veterán

18dolcsis kamera? az szép lesz :B

(#44) peter76bp válasza Kalandor (#40) üzenetére


peter76bp
senior tag

Én azért nem mernék rá mérget venni, hogy egy 18$-os kamera képén is minden látszódni fog, de ne legyen igazam. Majd ha megkapod írhatsz egy jó kis bemutatót, vagy legalább tesztvideókat mutass.

Tény hogy drágább típust vettem, de a 20-40$ közötti kategória tesztvideóin néha a szembejövő jármű színe vagy típusa sem volt megállapítható, útjelző táblákról vagy rendszámokról meg álmodni se merjünk.

GPS nélküli verzióban vannak még amik jó minőséget tudnak, ha ez nem fontos, akkor jóval nagyobb a választék. De ha abszolute nem érdekel a minőség, akkor valóban fölösleges ilyen kategóriát venni.

(#45) Entryy válasza peter76bp (#41) üzenetére


Entryy
aktív tag

Igen, feltűnő is volt, hogy milyen szerényen közlekedsz, de így már érthető. :)

(#37) lapa:

Egy kijelző nélküli verzió komolyabb felvételi minőséggel engem is meggyőzne!
Látom a hátrányát is a kijelzőnek.

[ Szerkesztve ]

http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "

(#46) TaaT


TaaT
veterán

Kb ennyit tudnak a 20dolcsis kamerák :B [link] [link]

(#48) TaaT válasza Kalandor (#47) üzenetére


TaaT
veterán

Hogy eltaláltam :C

Nekem ez volt az első camom, 60dolcsis cucc :) [link]

(#49) peter76bp válasza Kalandor (#47) üzenetére


peter76bp
senior tag

Most ezeket nem tudom megnézni, mert telóról netezek, de végül is a lényeg, hogy neked megfeleljen. Ha találtál tesztvideót amit olyannal csináltak és tetszik az már jó.

Kijelző megléte meg érdekes dolog. Én sem akartam, ekkorát meg pláne, de tény, hogy az elhelyezéshez mindenképp nagyon jól jön meg a konfiguráláshoz is és egyébként meg nem zavar. Egyrészt az elhelyezés miatt a készüléket sem látom másrészt meg a gyújtásra bekapcsol a készülék elindul a felvétel és kikapcsol a kijelző. Csak akkor kapcsol vissza ha nyomkodni kezdem, mert állítani akarok valamin. Szóval semmilyen hátrányt nem tapasztaltam. Ok hogy nem egy góliát elem méretű cucc, de szerintem tűréshatáron belül van a mérete.

(#50) SaNyEe


SaNyEe
aktív tag

Klafa cikk.

Szoftveres szolgáltatásaiban roppant mód hasonlít az Androidos Daily Roads Voyager programra (vagy épp az erre a szoftverre) leszámítva a motion detection-t és GPS loggolást.

Napi szinten használom, kiváló progi :)

[ Szerkesztve ]

-- end of transmission --

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.