Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) gooool


gooool
őstag

Témaindító hsz. :)

Üdv, Balázs

(#3) mötálhed


mötálhed
tag

Vissza nem írósokba futottam már bele én is. Sőt, Marketplacen olyanba is, hogy én hirdettem, írt hogy neki jajj de kéne meg azonnal jönne-vinné. Én pedig válaszoltam, hogy este vagy legkésőbb másnap jöhet mert épp nem voltam otthon. Aztán mikor várom a delikvenst, de nem jön és ráírok akkor írja, hogy már nem aktuális, maximum 24 óra leforgása alatt :U

(#5) alcsa válasza gooool (#1) üzenetére


alcsa
senior tag

(#6) gooool válasza alcsa (#5) üzenetére


gooool
őstag

Basszus tényleg. :D
Valami rémlett, hogy létezik ilyen szelep a logout rengetegében. :DDD

Üdv, Balázs

(#8) Gave


Gave
addikt

Aminek egy szikrányi értéke van, azt felporszívózzák gyorsan a szakosodott újra-eladók. Elég vacak trend, ami sokszor pl.: a CPU upgradet is kinyírja.

Laptopról váltásnál talán picit jobb a helyzet, mert ott van pár jobb deal, frissebb cuccokra is. (Már ha sikerül beelőzni a porszívókat :U )

(#10) nemlehet válasza Gave (#8) üzenetére


nemlehet
őstag

Ezért nem is gondolkodok már használt piacban, se vevőként, se eladóként. Pillanatok alatt az agyamra mennek ezek a megélhetési lomisok..

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#11) mefistofeles

Néha ránézek a facebook, jófogás, vatera stb hasonló platformokra de véleményem szerint még mindig a PH hardverapró magasan a legjobb ebben a műfajban!

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#12) mefistofeles válasza Gave (#8) üzenetére

Mindig van "pár jobb deal" de türelem kell hozzá és te is kifoghatod. Ez egy piac, itt ez játszik. Itt nem lehet úgy vásárolni, hogy felugrok és megveszem a tutit, arra ott vannak a szakboltok. Ha van hozzá türelmed és némi időd te is kifoghatsz jó áron cuccokat.

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#13) Csorbi


Csorbi
addikt

Ez (sajnos) társadalmi jelenség, nem HA-s. Itthon legalábbis mindenképp.

(#14) mefistofeles válasza Csorbi (#13) üzenetére

Nem vagyok képben ebben a témában de nem hiszem, hogy máshol nem ez megy. Főleg ott ahol kb. egy havi bér egy középkategóriás PC!

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#15) Ed3r_X_ válasza nemlehet (#10) üzenetére


Ed3r_X_
nagyúr

És Gave

Eskü megfogalmaztátok azt, amivel nekem is a legtöbb bajom van aprón. Egyszerűen elk*rvult az egész, mást se látok csak a sok fizetett szennyet, meg az előre összerakott megagigabrutál gaming PC-ket. Pfej :U

“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”

(#16) gooool válasza mefistofeles (#11) üzenetére


gooool
őstag

Ez abszolút igy van, meg mindig ez a legjobb, ha hardvert akar venni az ember vagy szakembert keres.
Nem vitatom el ezt a tenyt, csak rohadt zavaro, hogy ilyen emberi hozzaallas letezik ugy egyaltalan. Es ez nem is feltetlen specifikus manapsag. :U
A felvasarlast meg annyira nem figyeltem meg, de lehet benne valami, mert amik jo aron futnak, azokat mire en meglatom mar reg jegeltek.

Üdv, Balázs

(#17) Soderes


Soderes
aktív tag

Én sokat szoktam böngészni a hirdetéseket. Az utobbi időben nem volt bizniszem. Lett volna 1-2, de kútba esett. Az egyik nem válaszolt vissza, a másiknak pedig mondtam, hogy csak alaplap kell a Cpu, meg Ram nem, mert az van. Azt írta a hirdetésbe, hogy külön- külön is ok. Aztán mikor közöltem vele elküldött a vérbe. Nekem a csere-bere hiányzik. Nagyon szeretem azt a fajta bizniszt. Érdekes, értelmes dolgokat lehet szerezni. Kár hogy egyre kevesebben ajánlják fel opcióként.

(#18) Salamander válasza Soderes (#17) üzenetére


Salamander
junior tag

Sokszor belírtam a cserét a mobilos hirdetéseimbe, de általában értelmes ajánlat nem jött, ha egyáltalán volt. Sokkal jobban örülnék jó cserének, mint pár ezer forintnak, de már talán nem divat, pedig hasonló gyűjtőknek biztos van olyasmi, ami nekem kéne.

iPhone 13 Mini + SE3 + SE1 + 7 + 4S | #StopPutin

(#19) Undoroid


Undoroid
őstag

Erre a jelenségre regisztrálásom után nem sokkal figyeltem fel! Ekkor adtam fel az első hirdetésemet, amiben -szerintem- jó áron kínáltam fel két használt, de tökéletesen működő portékámat! Jelentkezett is az emberünk privátban és kérdezett. Annak rendje-módja szerint üdvözöltem, leírtam mindent, amit kérdezett és vártam a válaszát...amit azóta is várok! ;] Azóta eltelt több, mint 13év de egy szimpla "érdekel - kösz, de nem - alkudni lehet" -re sem futotta! A portékáimat szerencsére sikerült napokkal később, helyben eladni!

Ez a felhasználó azóta is sokat hirdet, de az ilyen hozzáállása miatt inkább nem is keresem a termékeit!

https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-

(#20) mefistofeles válasza gooool (#16) üzenetére

Ami jó áron kerül fel arra így is- úgy is csak szerencsével tudsz ráugrani. Akár felvásárló, akár "valódi" vásárló a jó portéka jó áron, villámgyorsan elkel.

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#21) AuraSync válasza gooool (#1) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

Mióta konzolos lettem Goooooooool azóta nincs ilyen problémám, hogy milyen PC alkatrészt szerezzek meg honnan. :K
Adok egy tippet, vegyél egy mini PC-t (NUC vagy ahhoz hasonló) meg két konzolt egy PS5-öt meg egy Series X-et aztán még az életed is boldogabb lesz.
Megvettem a 4080-at ~540k-ért aztán végül pár hónap múlva 100-al olcsóbban sikerült csak eladni.
Azóta beletótam a PS5-be vagy ~300 órát és vígan élek a pénztárcapusztító PC nélkül.

A legjobb még ami a HA-n zajlik a mennyit engedsz a feléből míg úgy is, hogy én teszem fel a legolcsóbban a garis újszerű cuccot.
Vagy a másik legrosszabb amikor alulértékeled a cuccod és a hirdetés felrakása után már 5-en írtak, hogy vinnék utalással.

Amúgy én azt is el tudom képzelni, hogy sokan szándékosan raknak fel alacsony áron dolgokat (amit nem tudsz megvenni mer nem ír vissza) csak azért, hogy lenyomják az árakat.
Még az sem biztos hogy neki van olyan cucca.

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#22) mötálhed válasza AuraSync (#21) üzenetére


mötálhed
tag

+1 a konzolra :K
Sosem volt konzolom, aztán vagy 2 éve vettem egy XOX-et amit idén egy XSX váltott.
Nagyon megszerettem hogy csak bekapcsolod és megy, nem kell sz@rozni a beállításokkal, alkatrész csereberékkel.

(#23) AuraSync válasza mötálhed (#22) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

Így van meg kell békélni a hátrányaival és kész. :K
De több előnye van a PC-vel szemben az már biztos.
Főleg így hogy van 120Hz mód sok játékban hát csak ámulok bámulok egy-két játék milyen szépen megy egy mindössze 150k-s konzolon (aminek se hangja se fogyasztása) és valszeg ez még jobb lesz majd a kövi generációval.

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#24) Csorbi válasza mefistofeles (#14) üzenetére


Csorbi
addikt

Az emberi megbízhatatlanságra, nemtörődömségre, linkségre utaltam, bárki bármikor s.gget csinál a szájából és nem érdekli. Ennek semmi köze a bérhez meg a PC-k árához. Az írás is erről szól.

(#25) parandroid válasza Undoroid (#19) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

- Megvan még a cucc?
- Meg.
- [ soha többet nem válaszol ]

Amióta a fenti üzenetváltás zajlik le 10-ből 8 érdeklődővel, én kb semmit nem adok el hirdetésben. Inkább fel sem teszem, megy a fiókba, ha valakinek kell a családban, barátok között, akkor odaadom neki. Azt a pár ezrest nem éri meg, hogy folyamatosan írogassanak, én meg fölöslegesen válaszolgassak. Pláne, amikor a fentit még elhúzzák azzal, hogy ilyen, meg olyan szögből fényképezzem le, feltesz valami kérdést, amire a válasz benne van a hirdetésben, vagy hogy van-e hozzá billentyűm/egerem/monitorom (ha lenne, benne lenne a hirdetésben), ki tudom-e cserélni az egyik komponenst komolyabbra/gyengébbre (leírtam, hogy privát hirdetés, nem üzlet), és akkor a pofátlan, mennyit engedsz a feléből kérdéseket még nem is említettem.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#26) joergie


joergie
őstag

Érdekes ez. Sokat romlott az általános morál is, ez legjobban az utakon látszik. Magyar magyarnak farkasa lett. Meg azért sokat higult a közösség is a korai időkhöz képest, de ez se ma történt.
Személy szerint nem érzem annyira kirívónak ezt, egyszerűen elsiklok az ilyenek felett, vagy helyén kezelem az érdeklődést...mert az érdeklődés, az nem vásárlási szándék. Szerintem az érdeklődés az információhiány kielégítése, ami lehet a hirdetés hiányosságából adódik.
Bár ha ennyire rossz a helyzet, akkor valszeg szerencsém volt az utóbbi időben. De pl megválogatom azt is, hogy kitől veszek. 2000es években is voltak szutyok vevők/eladók sok értékeléssel(még a régi topikos értékelési rendszerben).

Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.

(#27) AuraSync válasza joergie (#26) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

Hiába írsz bele mindent a hirdetésbe akkor is megkérdezi amit meg akar meg ő fel akar hívni, hogy ugyan azt elmondjam ami a hirdetésben le van írva. Hogy ez miért jó egyeseknek azt nem tom.

Sokszor úgy hirdetek, hogy előreutalás esetén nincs posta, tehát beleírom ezt a tényt.
Erre rám ír, hogy ő előreutalna de engedjem el a PK-t. :U
Aztán amikor megírom neki, hogy olvassa át rendesen a hirdetést akkor mentegetőzik hogy izé ozé...
Én nem tudom egyesek nem érnek rá elolvasni 10 mondatot vagy nem értik meg elsőre vagy mi? :F

Néha egyes vevőkön azt érzem, hogy még a 8 általánost sem járta ki.

Ha nem írod bele miért adod el akkor az a baj ha beleírod hogy "kisebbre váltás miatt" akkor meg jönnek a cserebere ajánlatok holott az is bele van írva, hogy nincs csere.

Amúgy hogy válaszoljak a feljebb írt dologra hogy "kár hogy már nem akarnak az emberek csereberélni", nos ez azért van mert az emberek 90%-ának a lóvé kell, hogy meg tudja venni azt amit akar helyette.
Mennyi az esély arra, hogy pont azt cserélné el ami neked van, arra ami neked kell? 0,1%?

A nyerészkedésről meg annyit hogy a legalja aki ezt csinálja és mindig reménykedek abban hogy rárohad a portéka az illetőre. Lásd amikor a PS5 megjelent. (hirdették 250k-ért én meg a Media-ban megrendeltem azt 1 hét alatt megjött 160k-ért a Digital verzió)
De most az új PS5 Slim-nél is majd meglátjátok hogy ez lesz.

[ Szerkesztve ]

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#28) dellfanboy válasza AuraSync (#27) üzenetére


dellfanboy
senior tag

Hiába írsz bele mindent a hirdetésbe akkor is megkérdezi amit meg akar

nincs 1 honapja hogy belefutottam egy hirdetesbe ahol 32gb volt a szovegben a print screen-en meg csak 16...
most akkor felre akart tajekoztatni, vagy csak elirta?

(cserebereseket en se kedvelem)

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#29) Gave válasza mefistofeles (#12) üzenetére


Gave
addikt

Ebben igazad van, itt inkább az a probléma, hogy mesterségesen magas áron tartják azokat az alkatrészeket amiket már szotyi áron kellene értékesíteni. Pl.: az Intel/AMD sem támogatja ha valami gond lesz vele, mert azóta kifutotta a hivatalos életciklusát a termék.

Több régi alkatrésznél a teljesítmény rés sincs tiszteletben tartva, mert mondjuk egy újabb i3 már a régi i7 szintet tudja, frissebb képességekkel, kevesebb fogyasztással, garanciával, dobozzal, stock hűtővel stbstb..

(#30) mefistofeles válasza Gave (#29) üzenetére

Nem tudom. Szerintem nagyon borúlátóan beszéltek az aprórol, pedig én imádom! Ez egy piac. A real piacon is lökdösődnek, tapogatják a portékát és nem vesznek, vannak bunkók stb. itt ugyanez megy.
A "mesterségesen magasan tartják az árakat" résszel sem értek egyet. Amint már írtam, ki kell fogni. Összességében szerintem nem rosszak az árak és rengeteg a termék. Ha valaki túláraz az több mint valószínű, hogy hoppon marad és a kutya sem néz felé.

Sosem vetett fel a lóvé és pont ez miatt is kezdtem itteni alkatrészekkel upgadelni a gépeimet. Apránként, hol egy erősebb proci, hol egy VGA satöbbi. Sokszor fillérekből sikerült a művelet, tényleg csak időt kell szánni rá.

"Több régi alkatrésznél a teljesítmény rés sincs tiszteletben tartva, mert mondjuk egy újabb i3 már a régi i7 szintet tudja, frissebb képességekkel, kevesebb fogyasztással, garanciával, dobozzal, stock hűtővel stbstb.."

Ezt totál nem értem. te magad írod le a választ is. Lehet, hogy a régi "tiszteletben van tartva" de attól még nem azt veszem, pont az általad leírt okok miatt.
Van aki szereti, gyűjti a régi hardvereket, az apró nekik is aranybánya.

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#31) d@vee


d@vee
őstag

"Míg a másik meg épp most írt, hogy hiába beszéltük meg a MAI napra a személyes üzletet, ő mégis inkább egy ismerősének adja el a tápot, mert annak is kell"

Fú, jártam így vga-val, játékkal, konzollal, telóval...megbeszéljük aztán érdekes módon a megbeszélt nap jön ismerős és megveszi. Az ilyen patkányokat tiltani kellene az életből is.
Ne hirdesse ha nem eladó és kész.

[ Szerkesztve ]

Ja

(#32) gooool


gooool
őstag

Ma írt az egyik eddig nem válaszoló srác, hogy húú hát mindig dolgozik és térerő is alig van, de amúgy elkelt. Kérdem én...ha állítása első része igaz, akkor hogy lehet, hogy másnak mégis sikerült eladni? :DDD

Igen sok hozzászólás jött, egyenként nem reagálok, ha nem haragszotok, de nagyrészt egyet tudok érteni, viszont az is tény, hogy tényleg még mindig magasan ez a legszakmaibb és legjobb IT cuccokat tartalmazó piactér.

A konzol nyilván a legésszerűbb megoldás, viszont ott nincs meg az építés, esetleges tuning, kinézet javításának szépsége, ami miatt nekem van kötődésem a PC-hez. Hülyeség, de mivel a hobbiautó tartásból épp kiszállok, kell valami, amire a férfiember el tudja baszarintani a pénzét. :DDD

Én mindig figyelmesen elolvasom mi van a hirdetésben és csak azon felül igyekszem érdeklődni, de azt figyeltem meg, hogy ha már kérdést tartalmaz a megkeresésem, akkor offos vagyok, mert úgyis elviszi más enélkül is. Nyilván kérek 1-2 képet, ha csak valami netes kép van fent a hirdetésben, vagy a doboza lefotózva, amikből épp semmi nem derül ki... :N

Üdv, Balázs

(#33) Gave válasza mefistofeles (#30) üzenetére


Gave
addikt

Pedig csak praktikusan nézem, egy i5=>i7 +50k CPU upgrade nem éri meg 2023-ban 2018-as tech szintre ragadva, ahhoz, hogy legyen CPU limites helyzetben +20% fps játék közben, minden máshol meg most is elég az i5 is.

(#34) GreatL


GreatL
őstag

Nincs annyi érdeklődő sem mint rég... A válság itt is érezteti hatását, mondjuk az ilyen vissza nem írósok meg álmodozósok voltak mindig is, most szerintem kifogtad egyszerre őket.

Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Voda Samsung Galaxy A54 | Pocketbook Inkpad 3 Pro

(#35) Norb79 válasza mötálhed (#3) üzenetére


Norb79
őstag

Nehéz dió ez. Ki van írva, hogy 34 ezerért eladó az akármi, erre jön a "hellósziaszevasz a feléből mit tudsz engedni?" stílusú üzenet, néha köszönés nélkül is akár. Arra mit ír vissza az ember? Főleg, ha a szia is elmarad az üzenetből?
Egy időben viccesen visszaírtam, hogy viheti 34ért, vagy átírom a hirdetést 45re és lealkudhatja 36ra, ha szeretné, mert az én időm sincs ingyen, de legalább hódolhat a hobbijának. :DDD

Meg velem rendszeresen előfordul, hogy este meghirdetek vmit, elmegyek alukálni, reggel felkelek, elmegyek melózni, és mire visszaérek melóból este, akkor már ott vár 8 üzenet, hogy vinnék a cuccot, vagy a feléért vinnék, vagy bármi egyéb.
Visszaírok a kollégáknak, hogy ja, megvan, te vagy az első aki írtál, mikor hol veszed át, vagy hogy sorry írtak előtted, ha elviszi a srác az övé, ha nem, akkor jelentkezek, kis türelmed kérem, de aki ilyen a feléből mit tudok engedni, arra van hogy nem írok vissza, azt ilyen költői kérdésnek veszem inkább. :D

De én is azt látom, hogy töredéke ember mozog a piacon, negyede annyi üzenet jön bármire, meg tekintés is sokkal kevesebb, vagy tényleg éhenhalás van mindenhol, vagy mindenki átszokott más helyekre, pedig szerintem is ez a legszakmaibb piac számunkra pc alkatrészt adni-venni.

(#36) AuraSync válasza Norb79 (#35) üzenetére


AuraSync
őstag
LOGOUT blog (1)

"vagy tényleg éhenhalás van mindenhol"
Nem vagy messze a valóságtól, de ennyire nem rossz a helyzet viszont az (csinált) infláció és a rezsi emelés (márakinek) sok ember pénztárcáját megbolygatta és sajnos már kétszer át kell gondolni mire költünk.

Meg a termék felhozatal is kezd egyhangú lenni.. most őszintén hány ember fog 14 Pro Max-ról 15 Pro Max-ra váltani? Vagy éppen S22 Ultráról 23-ra váltani? Olyan minimális a különbség az új terméknél hogy nem éri meg beruházni inkább várnak pár évet.

A másik meg a noname boltok elterjedése. Régen volt az iPon meg az Extrémdigitál meg a HA azokon mindent be tudtam szerezni jó áron.
Most annyi noname bolt van és olyan "olcsón" adják a termékeket, hogy nem éri meg 1500Ft-ért olcsóbban itt megvenni használtan a cuccot. Sőt legtöbbször a használt cucc itt drágább mint a noname online boltban az új. Oké persze gyári gari, bolti gari a különbség de ez nem mindenkit érdekel.

Én is úgy vagyok vele hogy előbb megveszek egy terméket újonnan 1 év bolti garival 50k-ért mint egy használtat 65k-ért 2 év gyári garival. Tessék már is vesztett az illető egy vevőt.
Főleg ha mondjuk egy CPU-ról van szó ami örök meg egy ha ésszel használjuk.

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4070 S / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#37) Szevam


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

Szerintem valami erkölcsi - iq - gazdasági teszttel, ami kifejtős + regidő + hsz + korábbi értékelések kombinációjával eldöntött VIP tagság kellene. Lenne egy "bizottság" (moderátotok csapata) aki eldönti az adott eladóról, hogy mennyire korrekt. Aki az, az kapjon VIP feliratot. Ők lesznek a tuti eladók. Nyilván ha valaki panaszkodik rá jogosan, akkor el lehet venni. Megvásárolni ne lehessen.
Mondjuk ez nem kevés munka a PH-nak szerintem. :(

Én 2012 körül majdnem vettem valakitől egy fényképezőgépet, már a megbeszélt helyen voltam, mikor bejelentette, hogy reggel elvitte a tesója... :W :DDD

[ Szerkesztve ]

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#38) Gave válasza Szevam (#37) üzenetére


Gave
addikt

Mondjuk ez nem kevés munka a PH-nak szerintem. :(

PHnak mint agency, itt nem érdeke ilyen szinten redukálni a usereket, plusz munkával, hogy aztán csökkenjen a bevétel. Ez az egyik alapdilemmája a jó aprós oldalnak, hogy a közvetítői érdekek alapvetően a szélesebb kiszolgálás felé húznak vs magas user/userinterakció minőség.

(#39) Szevam válasza Gave (#38) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

Gyanítom. Csak ötletként dobtam be.

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#40) Norb79 válasza Szevam (#39) üzenetére


Norb79
őstag

10-15 évente felültetik egyszer, kicsit se reagálná túl. :)

(#41) kenwood válasza Gave (#8) üzenetére


kenwood
veterán

Ez mindenhol igy van. Az autokat es az ingatlanokat is azonnal megveszik eladasra, ha valaki aron alul hirdeti meg.

Egyebkent a helyzet adott, meg lehet probalni, csak aztan ne csodalkozz, ha a rejtett hibas cuccok, meg az elsore jonak tuno,de senkit nem erdeklo motyok miatt a vegen csunya minusz lesz a tortenet.
Ha egy random arc atver, csinal egy masik accountot, te meg gerinces emberkent benyeled a bukot. Arrol nem is beszelve, mennyit emelkedik a vernyomasod a sok idiotatol, aki a tizenotodik egysoros uzenet utan nyogi be, hogy a kovetkezo havi fizeteset mar elkoltotte, de ket honap mulva viszi, ha meg megvan a cucc :D

[ Szerkesztve ]

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#42) mefistofeles válasza Szevam (#37) üzenetére

Ezt te most komolyan írod? Nyilván nem, bár nem látom a szmájlit....
IQ teszt? Tehát az intelligens ember az mind fedhetetlen lovag, a buta meg mind aljadék csaló? Gazdasági teszt????... :F
Ha tegyük fel megvalósulna ez az őrültség akkor lenne ezer megkérdőjelezhetetlen eladó, de érdekes, változatos áru az nem. (már csak a nagy számok törvénye alapján is, náluk ritkán vagy soha nem tűnnének fel érdekes, ritka portékák)

Komolyan nem értem ezt a sok negatív kommentet. Valaki nem írt vissza? És ezért hetekig nem alszol, meg évek múltán is ezen rágod magad ha eszedbe jut? Kérlek boltba se menj, piacra meg főleg soha!
Oké, akit anyagi kár ért azt megértem de az nem lehet valami nagy hányada az üzleteknek
Aki eladni jön az sokféle céllal jöhet. Anyagi haszonszerzés, gyorsan megszabadulni a terméktől, vagy útban van pár kacat amit sajnál kidobni és bármennyiért oda adja csak vigyék. Ez a szép benne, hogy keresgél az ember, kutat amíg kincsre nem lel. Ha vevő vagy, ne áltasd magad, úgy is az olcsó cucc reményében vagy itt. De azt fel kell fogni ha belevágsz, hogy BIZTOSÍTÉK NINCS SEMMIRE!
Had meséljem el, hogy engem már tuti frankónak titulált magyar webáruház is baszott már át úgy, hogy fogyasztóvédelmi eljárás lett a vége! Akkor most ne is vásároljak így többet? Ugyan!

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#43) gooool válasza mefistofeles (#42) üzenetére


gooool
őstag

Nekem irreális elvárásaim nincsenek senki irányába, csupán az, hogy ha már érdeklődöm vagy konkrét vételi szándékkal írok, akkor reagáljon, amennyiben lehetősége van rá. A "nem" is válasz, csak tudjam, hogy oké, akkor keressek tovább, ne áltassak még 2-3 embert, hogy talán kelleni fog, mert az első kinézett fene tudja, hogy megvárja-e, amíg odaérek.
Attól meg, hogy ez minden szinten előforduló és létező probléma, még ne akarjuk rendben lévőnek beállítani, mert kicsit sem az. :)
Úgy fest egyébként, hogy ma is sikerült belefutni egy vicces sztoriba, de nem kiabálom el... :U

Üdv, Balázs

(#44) mefistofeles válasza gooool (#43) üzenetére

Nézd, természetesen mindenki törekszik a tökéletességre de az nem létezik!
Aki meg egy ilyen helyen keresi azt mint a PH apró az -már elnézést- de totál naiv.
Ez egy jogilag, felelősségvállalásilag is egy ingoványos hely egy webáruházhoz vagy egy bolthoz képest. Aki ide jön annak ezzel számolnia kell, tisztában kell vele lennie.

Közel 19 éve vagyok PH-s. Engem is ültettek már fel, hagytak pácban (bár szerencsére anyagi kár, itt még nem ért) de máig imádok itt kutakodni, kersgélni.

Pont a napokban fogant meg bennem a gondolat, hogy írok a hardverapró dolgokról "alapszabályokról" egy blogbejegyzést, hogy én miként látom....

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#45) kenwood válasza gooool (#43) üzenetére


kenwood
veterán

Egy tipp :
Ha valaki nem reagal, de latod, hogy volt mar belepve, nyugodtan rairhatsz megegyszer.
Az peldaul gyakran elofordul, hogy valaki naponta tobb uzenetet kap (az apros privatok ugyanoda kerulnek, ahova a forumos ismerosok uzenetei) es munka kozben egy pillanatra belekattint, de aztan elfelejti. Az,hogy mikor volt utoljara belepve szinten lehet felrevezeto, mert ha mondjuk a gep/bongeszo kikapcsolasakor a ph volt az utolso ablak, akkor ujrainditaskor siman lehet,hogy fleugrik neki egy pillanatra,frissul is, de erdemi akcio nelkul megy is at arra a sitera,amit valoban meg akart nezni.

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#46) gooool válasza mefistofeles (#44) üzenetére


gooool
őstag

Kérlek, nem akarok vitázni, de az, hogy egy ember egy másiknak böfögjön valamit, ha az ír neki kultúráltan és célratörően, szerintem egy jóindulattal is szükséges minimum bármilyen felületről is legyen szó.
Az meg, hogy a megbeszélés után adja el pár órával a találkozó előtt másnak, az meg már szintén zenész, bár azt még valahol tudat alatt fel is tudom dolgozni, látok mögöttes tartalmat a döntésében. Külön öröm az ilyen, amikor mondjuk távolabbról mész érte, mert hát tuti, aztán vagy fel sem veszi a telefont többet vagy közli, hogy húúú, hát eladtam másnak. Ebben az esetben már meg is károsított bizonyos mértékben.

Értem a mondandódat, de szerintem felesleges bárkit is mosdatni és megmagyarázni, hogy miért legális f...sznak lenni. :D
Ettől függetlenül osztom azon nézeted (is), hogy még mindig magasan ez a legjobb felület ilyen termékek hirdetésére és vásárlására. :K

[ Szerkesztve ]

Üdv, Balázs

(#47) mefistofeles válasza gooool (#46) üzenetére

Várj már egy kicsit. Kit mosdattam én??????
Léci emeld már ki ahol bárkit is "mosdattam". Annyit írtam, hogy ha bemész egy lebujba akkor ne pattogj ha képen vágnak, benne van a kockázat.
Te is én is pontosan tudjuk milyen a PH. Akkor? Még is ide jössz és üzletelsz. Miért? mazochista vagy? Nem! Arra meg ha megyek egy cuccért távolabb és közben tudom meg, hogy már elkelt (így még nem jártam) akkor tuti benyomok egyet a köcsögnek. És le van rendezve, nem háborgok hetekig.
Itt sokan írják a litániákat de mégis ide járnak. Érdekes nem? Ott van az EMAG miért nem ott vásárolnak? :F

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#48) gooool válasza mefistofeles (#47) üzenetére


gooool
őstag

Ne menjünk el ebbe a hangnembe kérlek, én sem így kommunikáltam Veled.
Kiemelni talán ezeket tudnám:
"Valaki nem írt vissza? És ezért hetekig nem alszol, meg évek múltán is ezen rágod magad ha eszedbe jut? Kérlek boltba se menj, piacra meg főleg soha!"
"Ez egy jogilag, felelősségvállalásilag is egy ingoványos hely..."

Lehet, hogy jogilag nem szabályozott és egy piac, de ettől még az eredeti témában feszegetett probléma alól nem mentesíti az eladót.
Részemről további hozzáfűznivalóm nincs ehhez a threadhez, amennyiben Te nem tartozol ebbe a halmazba, akikről szó van (és én hiszem, hogy nem), akkor felesleges megmagyarázni, hogy ez amúgy miért tök oké. :)

Üdv, Balázs

(#49) mefistofeles válasza gooool (#48) üzenetére

Nem akartam tiszteletlen lenni, csak felbaszta az agyam, hogy én bárkit mosdatnák. Peace! :R

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#50) gooool válasza mefistofeles (#49) üzenetére


gooool
őstag

Legnagyobb tisztelettel! :R

Üdv, Balázs

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.