Hirdetés

2020. október 20., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-10 07:29:55

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#551) rlaci71 válasza LouiS22 (#550) üzenetére


rlaci71
(őstag)

Ez nem koppintós.Ha már nem használod a telefont ezzel egy érintéssel letudod zárni.Nem kell megnyomni a ki-be kapcsoló gombot.Kényelmesebb,akku+on/off gomb kímélő megoldás..Én is ezt használom,de én nem használom az ujjlenyomat olvasót.A baj az vele ,hogy biztonsági okból,ha ezt és a fingerprintet együtt akarod használni,akkor feloldásnál mindig kéri a másodlagos védelmet.Pin kód,minta vagy jelszó,amit beállítottál.

(#552) LouiS22 válasza rlaci71 (#551) üzenetére


LouiS22
(addikt)

Szerintem félreértjük egymást :)

Én azt nem értem, hogy miért jobb egy, a telefon képernyőjére kitett widgettel, gombbal, akármivel lezárni a telefont, amikor mindezt a telefon gyárilag, saját magától, érintés nélkül képes megcsinálni.

A két koppot egyébként pont a kolléga hozta példának lezárásra :)

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#553) rlaci71 válasza LouiS22 (#552) üzenetére


rlaci71
(őstag)

Szerintem is. :)) Mondjuk azért mert nem szeretném aktív kijelzővel zsebre tenni a telót.Megvárni amíg magától kikapcsol.Nekem mindig 30 másodpercre van állítva a képernyőzárás.Ha 5 mp alatt megnézek mondjuk egy sms-t akkor várjak még 25 mp-et,hogy elaludjon és zsebre tudjam tenni?Nem ,én nem várok.Megnyomom az ON/OFF gombot vagy a kijelzőn elhelyezett SCREEN OFF widgetet vagy parancsikont.Esetemben a második mert én mint írtam nem használom a fingerprintet. Felébreszteni a gyári dupla koppot használom.Sajnos azzal zárni nem lehet a kijelzőt azért használom a fenti apk-t. Így a ki-be kapcsológomb nincs használva. Asszem a Kolléga erre gondolt :)

(#554) LouiS22 válasza rlaci71 (#553) üzenetére


LouiS22
(addikt)

Ja, értem már :)

Mondjuk a kapcsológomb azért van, hogy használjuk. Szerintem.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#555) rlaci71 válasza LouiS22 (#554) üzenetére


rlaci71
(őstag)

Persze,hogy azért :) Nekem egyszerűen kényelmesebb a kijelzőt érinteni záráshoz mint a ki-be kapcsolót nyomni.Már évek óta így csukom a kijelzőt.Kivéve amikor LG-m volt,mert az ugye dupla koppal zár is.

[ Szerkesztve ]

(#556) dodicsaba válasza rlaci71 (#549) üzenetére


dodicsaba
(aktív tag)

Igen, Pont erre gondoltam de ahogy írod ez ujjlenyomat olvasóval nem müködik mivel biztonsági okok miatt kéri a pin kódot, Sokkal kényelmesebb lenne mivel én is zsebben hordom és a ki-be kapcsoló gomb nyomkodása az én tokomban nehézkes ill minek koptassam ha nem muszáj a mechanikus gombot.

BlackBerry Passport

(#557) Yeffy


Yeffy
(addikt)

sziasztok!

uj telefon utan kutatok, es hosszu, bonyolult levezetes meg probalgatasok utan egyelore ket befutom van - ez, illetve a hTC 10.
nagyon bejon ez a telko is, de az akkut nagyon harmatosnak talalom, a mostani telom 3700-as akksija mellett :(
az XL-ben mar jo meretu lenne, de az meg nekem mar ormotlan, nem tudom egy kezzel hasznalni.

erdeklodnek a tulajoktol, akiknek mar megvan egy ideje, h mik szoktak nekitek az atlagos SOT-k lenni. medium, illetve intenziv hasznalat eseten. utobbinal jol sejtem, hogy nem bir ki egy napot sem, igaz?

egyebkent mik a tapasztalatok a telefonrol, jol uzemel, van barmilyen speci tipushibaja, legyen az szoftveres/hardveres, amirol jo tudni? eloben nagyon meggyozott, csak ez a kurva kicsi akku. :((( legalabb egy 3000-es lenne benne. :W

illetve gondolom a Pixel 2 meg sokara jon ki, nem erdemes nagyon varni ra, mi? esetleg remelve, h a kisebbikben is nagyobb akksi lenne...

koszontem a valaszt!

Yeff

Big girls ride harder! || Kondi powaa'! ヅ

(#558) Just486 válasza Yeffy (#557) üzenetére


Just486
(senior tag)

Nekem olyan 4 óra szokott kijönni, 1.5 nap készenléttel, igaz mostanában kevesebbet használom.
A telefon egyébként tipikus Google béta, minden hónapban máshogy néz ki valami, vagy elromlik valami szoftver, amit aztán javítanak, újra átszabnak, más baja nincs. Hardver terén ez az idióta kameralencse megoldás megkérdőjelezhető; ha csupaszon használnád, és nem vigyázol egy pillanat alatt pocsékba mennek a kamera jó képességei.

That unconquered country we call the future

(#559) Yeffy válasza Just486 (#558) üzenetére


Yeffy
(addikt)

ertem. hat, ez eleg karcsu, foleg, hogy nem volt intenziv a hasznalat :(

A telefon egyébként tipikus Google béta, minden hónapban máshogy néz ki valami, vagy elromlik valami szoftver, amit aztán javítanak, újra átszabnak, más baja nincs.
lol, ez sem valami jo dolog, bar ugye szegrol-vegrol referenciatelo lenne...

Hardver terén ez az idióta kameralencse megoldás megkérdőjelezhető; ha csupaszon használnád, és nem vigyázol egy pillanat alatt pocsékba mennek a kamera jó képességei.
itt mire is gondolsz?

Big girls ride harder! || Kondi powaa'! ヅ

(#560) Just486 válasza Yeffy (#559) üzenetére


Just486
(senior tag)

A szoftveres dolgok tulajdonképpen más gyártók telefonjain is jelentkeznek, ha az ember a google féle alkalmazásokat használja, ez nem a telefon, hanem az android rákfenéje sajna. Nálam még mindig 1000x inkább ez a nyerő, mint akármelyik más gyártó szoftvercsomagja (lg-t, samsungot, asust láttam tüzetesebben, egyik se alkot kohéziót a droiddal...)

Kamera ügyben arra gondolok, hogy egy nagy darab üveglap fedi a kamerát, ami síkban van a hátlap többi részével így nincs ami védje a karcoktól (ugye-ugye, "camera hump"). Ha lerakod egy asztalra, bárhová, már a legkisebb porszrmtől is összekarcolódik és használhatatlan lesz.

That unconquered country we call the future

(#561) Yeffy válasza Just486 (#560) üzenetére


Yeffy
(addikt)

ertem most mar, koszi :)
jogos.

egyeb kirivo problema nincs a telefonnal?

Big girls ride harder! || Kondi powaa'! ヅ

(#562) kakuk100 válasza Yeffy (#561) üzenetére


kakuk100
(őstag)

Szia! Semmilyen probléma nincs a Pixel-el. Szerintem a legjobb a telefok között. A kamerája is bizonyítottan a legjobb. Hónapok óta használom. A HtC csinálja a Goggle megrendelésére. Minden hónapban jön frissítés hozzá.Én újra ezt venném.

(#563) LouiS22 válasza Just486 (#558) üzenetére


LouiS22
(addikt)

Segíts már kérlek, hogy:

1. miért béta?
2. mi lett átszabva az indulás óta, mondjuk rendszerszinten? Az nem ér, hogy egy Google app frissült és esetleg máshova került egy ikon.

Köszi!

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#564) Just486 válasza LouiS22 (#563) üzenetére


Just486
(senior tag)

Kezdjük azzal, hogy az miért nem számít, hogy a rendszeralkalmazások folyamatosan alakulnak át. Ráadásul nem konzisztensen, hol bekerül valami aztán kiveszik, vagy nem működik, átrakják máshová a menüket, komplett funkciókat helyeznek át egyik alkalmazásukból a másikba... de mindegy akkor ezeket el sem kezdem felsorolni, amúgy is túl hosszú a lista. Amúgy sem mind elítélendő változás, de rengeteg közülük indokolatlan, félkész, rosszul előkészített.) Jelenleg viszont a beállításaim tetején ott díszeleg egy "enable on-body detection" javaslat ami állandóan visszamászik hiába tüntetem el, 7.1.2 óta valamivel másabb lett az akkuhasználat menüpont is.

Miért béta:

Nem sokkal a vásárlás után elkezdtem turkálni a beállításokban, és a kisegítő lehetőségek között sikerült a touch&hold delay-t is elállítani, és nincs lehetőség a gyári alapérték visszaállítására (csak resettel).

Lezárás után ha sikerül valamilyen szerencsétlen pózban kimozdítanom a telefont, hajlamos felébredni a képernyő, hiába van a lift to check és az ambient display is kikapcsolva. (Meghatározatlan, kis százalékban a dupla kopp meg nem ébreszt...)

Továbbá: én is részese voltam a nem olyan rég történt alkalmazás szinkronizálási problémának is, valamint a bluetooth kapcsolatot érintő hibának is, ami egy ideig hibátlan volt, aztán hátulról sutyiban egy frissítéssel elrontották, aztán most épp mintha megint jó lenne. A gyökér új pixel launchert is megkaptam az eggyel régebbihez hasonló teljes szélességű keresősávval, ami aztán nemrég tűnt el (nálam legalábbis) megint.
A mobilnetről (is) "csendben" települő Play Services for Instant Apps jelenséget nem tudom hová soroljam, amikor csak annyit látok, hogy pár pillanatra megjelenik egy letöltést imitáló piktogram értesítések között, aztán törjem a fejem, hogy valaki illetéktelen fért hozzá távolról a telefonomhoz és ő babrálja, vagy csak a google szarakodik?
Aztán, bár kimaradtam belőle, de egyeseknek a 7.1.2 tönkretette a pixelen az ujjlenyomat-olvasót (én nem használom feloldásra), azt hiszem azt is csak reset orvosolja azonnal, az XL-re véletlenül kijött valami teljesen béta májusi patch frissítés. Szerintem elég hosszú lista, és messze nincs benne minden.

That unconquered country we call the future

(#565) Yeffy válasza Just486 (#564) üzenetére


Yeffy
(addikt)

ejjha, eleg durva lista... :Y

kakuk100: koszi a valaszt neked is! igen, tudom, h a HTC gyartja a guglinak.

gondolkodom meg rajtuk

Big girls ride harder! || Kondi powaa'! ヅ

(#566) hYpErKe válasza Yeffy (#557) üzenetére


hYpErKe
(tag)

Szia, nekem az üzemidő tökéletesen jó, átlagban olyan 4,5 órát mondanám kijelző időnek, ha játszok és igénybe veszem nagyon akkor azt mondanám olyan 4-re jön ki, ha visszafogottan csak böngészésre használom meg chat, és telefonálásra akkor a másfél két nap készenlét összejön, és kijelzőidő 5 óra felett van szinte mindig volt már majdnem 6 óra is.
A hálózatnál azt mondanám ha telenoros vagy, a fővároson kívűl nemigen lesz 4G hálózatod csak 3G max.
Amúgy tökéletes telefon én nagyon elégedett vagyok vele. :K

Pixel

(#567) Yeffy válasza hYpErKe (#566) üzenetére


Yeffy
(addikt)

szia,
ahogy megemlitettem, UK-ban elek, szoval az otthoni lefedettseg nem igazan mervado szamomra, de jo tudni ezt is, a SOT idok meg mar egy fokkal kellemesebbnek tunnek, bar, en tudok eleg power user lenni, arra meg szerintem karcsu lesz az akkuja.

az utodrol gondolom meg korai kerdezni, ugye? nem mostansag fog kijonni, h erdemes legyen varni?

koszi, h irtal! :)

Big girls ride harder! || Kondi powaa'! ヅ

(#568) LouiS22 válasza Just486 (#564) üzenetére


LouiS22
(addikt)

Hú, jó hosszú lett, igyekszem röviden válaszolni. Azt udvariasan kérdezem: eddig milyen készülékeket használtál? Volt már "gyári Google" telefonod, vagy ez az első találkozásod a stock androiddal?

A rendszeralkalmazásokat azért merészeltem kizárni, mert azok nem csak a Pixel részei, hanem a teljes androidé (vagyis frissül az minden más eszközön is). Ami az on-body detectiont illeti: ott te állítottál be valamit rosszul, mert nálam pl. nincs ilyen. Változott az akkuhasználat menüpont? Fejlesztés. Miért baj, ha valamin változtatnak?

A lezárás bugod nem tapasztaltam, a dupla kopp talán 2x, de jelentkezett. A bluetooth hibát olvastam és a szinkront is - szerencsére nem voltam részesük. A lényeg, hogy javították mindkettőt - de ezt szintén bétának titulálni erős túlzás lenne.

A többit most tényleg nincs kedvem cáfolni, de inkább megkérdezem: akkor miért választottad a Pixelt? Egyáltalán: szerinted van hibátlan készülék? Ahogy korábban is írtam: a szoftveres hibákat a Google gyorsan orvosolja - és ez lesz az, amit nem fogsz megkapni nem stock androiddal.

Még valami: az nem lehet, hogy a szoftveres bakikat nálad egy 3rd party app okozza?

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#569) LouiS22 válasza hYpErKe (#566) üzenetére


LouiS22
(addikt)

Hm, érdekességéként: a minap Szlovákiába vonatoztam és szinte végig volt LTE, míg pl. Kaposvár környékén teljességgel meghal az LTE Pixellel.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#570) Just486 válasza LouiS22 (#568) üzenetére


Just486
(senior tag)

Symbian után Nokia N9 jött, számomra ez a telefon volt ui design csúcspontja, az akkori iOS cuccokkal együtt (több is volt párhuzamosan a Symbian és az N9 mellett).
Amikor az N9-et cserélni kellett választhattam hogy vagy negyed millióért iPhone, vagy fele annyiért Nexus 5, ez utóbbi lett. Más készülék szóba sem jöhetett (Lumia 1020 volt még hellyel-közzel a terítéken), mert mint ahogy írtam is, a többi gyártó még ezt a szintet sem közelíti meg. Tehát volt már stock droidom, és akkor is megindokolt döntés volt, mint ahogy most sem csalódott vásárlóként írom a hibákat, tudtam hogy mit veszek. Jelenleg is az iPhone volt mellé állítva (mára már nem nagyon van más platform amúgy sem), de olyan gagyi irányba ment el Jobs óta, hogy nem látom valódi alternatívának.

A rendszeralkalmazások tekintetében én is beleírtam a hozzászólásomba, hogy inkább Android tulajdonság, mintsem Pixel. Ettől függetlenül jelen van, és mivel Pixelen ez az alapértelmezett programcsomag, érdemes megemlíteni. Arra hadd ne kelljen visszatérnem, amit szintén írtam már, hogy más gyártók alkalmazásai milyen katasztrofális mértékben vannak (még ettől is) elmaradva.

Az akkumlátor funkciók ide-oda helyezése nem hinném hogy olyan orbitális fejlesztés lenne, az akkukímélést pl egyszerűen átrakták az overflow menüből az akku menüpont legtetejére. Ami még lehetne is egy jó változtatás, semmi keresnivalója nincs szerintem az egész beállításokban az overflow menünek, mert olyan idiótán van megcsinálva, hogy a legtöbb helyen csak a "help&feedback" opciót hozza fel, de néhol van még más is odasúvasztva.. De rendszerszinten nem számít, mert egyrészt került oda helyette valami más opció, másrészt pedig ez az egész nem egy trend része, hogy akkor kiszervezzük a beállításokból a 3 pontos menüt, és keresünk valami konzisztensebb megoldást, hanem egyszerűen csak átalakították mert olyanjuk volt, ezért baj.

Én lelkiismeretfurdalás nélkül hívom a nem megbízhatóan működő, és folyton (indokolatlanul) változó szoftvert bétának. Nem kérdés, nagyobb időtartamot - mondjuk egy évet - vizsgálva fejlődnek. De ebben nagyon sok az ide-oda topogás, a dolgok kipuhatolózása, releaseként beadott béta tesztelése. Ebbe beletartozik az is, hogy a google gyakran olyan hibákat orvosol gyorsan, amiket ő maga okozott pár héttel előtte.

Az összefoglaló kérdésedre válaszolva: Szerintem hibátlan telefon nincs, nem is lesz (számomra meg pláne), az iOS a szoftverezettség BIZONYOS tekinteteiben előrébb jár, a többiekről meg beszélni is kár. Ez a véleményem.

That unconquered country we call the future

(#571) hYpErKe válasza Yeffy (#567) üzenetére


hYpErKe
(tag)

Nincs, olyan telefon amit nem lehet lemeríteni 1 nap alatt szerintem. De szerintem ez még mindig a jobbak közé tartozik. :)
Pixel 2 október környékén várható.

Pixel

(#572) Yeffy válasza hYpErKe (#571) üzenetére


Yeffy
(addikt)

uhhh, az meg marha messze van lol :DD
koszi!

Big girls ride harder! || Kondi powaa'! ヅ

(#573) hYpErKe válasza LouiS22 (#569) üzenetére


hYpErKe
(tag)

Mint egy régebbi hozzászólásban írtam band 3,4 és 8 hálózatkezelési szoftveres gond van sajnos a pixelnél, mivel a telenyor b3at használ főként vidéken nem bpesten, baszik felmenni ltere hiába van a lakásomtól 100mre a torony. Átálítom manuálisan 180-220mbitet simán viszi, szóval a hardver jó.
Másik szolgáltató sim kártyájával rendesen csatlakozik mert az nem b3...
Én Pécs környékén lakom szóval nem tudom Kaposvár körül milyen a lefedettség. :U

Pixel

(#574) hYpErKe


hYpErKe
(tag)

Csináltam egy gyors próbát.... :B

Pixel

(#575) LouiS22 válasza hYpErKe (#573) üzenetére


LouiS22
(addikt)

A manuális állítás alatt a *#*#4636*#*# (remélem jól írtam fejből :D) érted?

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#576) hYpErKe válasza LouiS22 (#575) üzenetére


hYpErKe
(tag)

Igen erre gondoltam. (a helyes sorrend: *#*#4636#*#*)

Pixel

(#577) m_makai válasza Yeffy (#557) üzenetére


m_makai
(tag)

Üdv!
Szerda óta használom, leírom az első benyomásaimat. Nexus5-ről váltottam, amit '14 március óta használtam, alapvetően gondtalanul. Gyors és egyszerű volt az átköltözés.
Külső: a káva hiszit elég érthetetlen lehet képen ronda, élőben kényelmes. Elég masszív a fémház és nem a képernyő tűnik a teherhordó felületnek (N5 egyik hibája), ha lenne védelem a kamera lencsén akkor lehet nem is vennék rá tokot. HTC ONE S-em tűnt ilyennek anno, az pedig sokat bírt.
7.1+ elsőre tetszik és stabil, szépen használtam is a funkciókat amik máshol nincsenek. Egy képernyővel kevesebben elférek mint az N5-ön. Akku időről nem tudok nyilatkozni majd kb 2 hét után, de a terhelést stabilan mindenféle akadozás és újraindítás nélkül bírta. Folyamatos Waze navigálás, működő képernyővel és BT rádió kihangosítással amin zene ment (nem stream), talán még hívtak is közben kb 2 órán keresztül. Minden hiba nélkül hozott nem melegedett a töltéstől sem, és 90%-on volt kiszálláskor. Aztán fél nap netmegosztás kábelen notebooknak. Közben streameltem róla podcastet, vagy használtam egyéb dolgokra. Stabilan hozta.
Kicsit félek hogy nincs rendes képviselet MO-n, N5 esetében az LG háttér kiváló és segítőkész volt, remélem pixel 2-re ez javul. Elvárásaim, hogy 2,5 évig kb fórum közelébe se kelljen menni, mert a legfrissebb android stabilan működik rajta. N5 ezt tudta. Nyilván lesznek és vannak is hibái, de másodlagos tapasztatok alapján még ezeknek a legkevesebb. Ebben kategóriában biztosan ezt javaslom, (S8 is 7.0-án van)

(#578) LouiS22 válasza m_makai (#577) üzenetére


LouiS22
(addikt)

both the Pixel and Pixel XL will be definitely getting Android version updates up to October of 2018. And as for security, Google is committing to October of 2019 for those.
[link]

Egyébként a Pixel 7.1.2-nél jár verziószámban.

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#579) Yeffy válasza m_makai (#577) üzenetére


Yeffy
(addikt)

szia!

reszletes beszamolo, koszonom szepen, hogy leirtad a tapasztalataidat!

Big girls ride harder! || Kondi powaa'! ヅ

(#580) m_makai


m_makai
(tag)

A korábbi nexusok és számomra most a pixel fő vonzereje is az volt, hogy két fő verziószámot megkaptak. Ígéret mindig csak 1-re volt. N4-nél az 5.0 már nem igazán működött, az N5-el nem volt gond, bár érződött hogy nem volt mai darab. A 6P és 5X tudomásom szerint jelenleg stabil, az 5x majd ősszel lesz izgalmas a rosszabb HW miatt. Ezért hajlandó vagyok fizetni magasabb összeget. Ha a '19 őszén már nem kapok friss androidot akkor csalódott leszek, ugyanis a fent leírt terhelésemet valószínű egy Honor 8 is hiba nélkül hozta volna, itt ugye az a kérdés, hogy 1 vagy 2 év múlva mennyire lesz az stabil. A honor 8 is csak 7.0, bár nem is 250 ropi. Bár ez az a kérdés ami minden ilyen telefonnál érdekes, közvetlenül az előzőről nem érdemes váltani, sőt van hogy 2 telefon is kihagyható. Nagyon érdekelne egy összehasonlítás, hogy az debütáláskor dicsért telefonok, mennyire működnek 1. esetleg 2. főverzió frissítés/ 1 és 2 év használat után is.

Alapvetően idegesít, hogy sok esetben a frissen kijövő zászlóshajó telefonok nem a legújabb androiddal jönnek. Idén tudom más a helyzet a komoly saját google brand építéssel, de eddig is késve kapták meg a friss már nexusokon futó verziót a más gyártók.
Összegezve: akinek van már kialakított app rendszere, és inkább stabil és friss alapnak használja a telefont, ami ha kell rövidtávon (fél nap) helyettesít egy számítógépet annak javaslom a Pixelt, ha mered kockáztatni a hiányzó magyar képviseletet. Multimédia, Extra Appok, és Fényképező terén is van jobb választás. Felvágni sem lehet vele, mert tokban nem látszik, hogy milyen telefon.
Úgy néz ki bírja a két napot, N5 egy éves akksival 1,5 tudott.

[ Szerkesztve ]

(#581) LouiS22 válasza m_makai (#580) üzenetére


LouiS22
(addikt)

Erre jutottak az androidpolicenál is: [link]

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#582) m_makai válasza LouiS22 (#581) üzenetére


m_makai
(tag)

Azért az én véleményem más mint a cikké... :U
Adott árkategóriában mindig a google telefonokat javasoltam javaslom, hacsak valaki már nem iOS user, vagy kell neki a két kártyás rendszer. 2017-ben feltételezem, hogy akinek nem ez az első telefonja, annak már van bejáratott (esetleg megvett) naptár, jegyzet tárcsázó és task list app-ja mindegy hogy android vagy iOS-en. Ergo mindegy hogy a perpill LG/huawei/samsung/Sony van a kezében a megszokott appal gyorsabban tud dolgozni.
Arra amire az okostelefon használható arra a stabilitása és a friss android rendszer miatt ez a legjobb. (Kivétel a NOTE az S-pen miatt, az jelenleg külön kategória) A filmvágás, komoly fotózás, zeneszerkesztés, film nézés, nem tartozik ide. Arra van számítógép, rendes optikával rendelkező kamera, és normális méretű TV ami kényelmesen látszik a fotelból. Filterezett Insta és FB fotókhoz és youtube nézegetéshez elég, de arra a N5 is elég volt.

Nyilván a marketing gépezet működik és jópofa az S8 tudása + kiegészítők ha elterjed és működik akkor lehet mondani hogy ez volt az első lépés de egy Lenovo Thinkpadot messze nem vált még ki. Bármely hang és gesztus asszisztens szerintem még kezdetleges. (Lehet 2 év és működni fognak, nem tudom. Senki nem tudja. A gyártók állítják hogy már most fasza mindegyik.) Egyszerűen gyorsabb megírni/irányítani egy előre beállított ismert felületen amit akarok, mint elmondani szóban hogy a gép megértse, majd ellenőrizni, hogy valóban azt csinálta-e.
Meggyőzni nem akarok senkit, mert minek, mindenkinek úgy is más a preferenciája.

[ Szerkesztve ]

(#583) LouiS22 válasza m_makai (#582) üzenetére


LouiS22
(addikt)

Ha olvasod az AP-t, akkor tudod, hogy a szerző tényleg a Pixel legnagyobb élharcosa (ő is írja a poszt elején) és nem a Samsung (vagy más gyártó) mellett kampányol.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#584) m_makai válasza LouiS22 (#583) üzenetére


m_makai
(tag)

Nem követem, mert decemberig nem volt rá szükségem :) Ha google tudja amit eddig akkor sokáig nem is lesz.

(#585) Just486 válasza m_makai (#582) üzenetére


Just486
(senior tag)

Teljes mértékben egyet tudok érteni veled. A linkelt cikk írója meg tökéletes hülyeségeket hord össze.
A processzor korára, a használt termék csökkenő árára, a káva méretére hivatkozik. Ha valaki bír legalább egy csepp racionalitással, képes belátni, hogy továbbra sincs a Pixelnek valós alternatívája. Mindenki odavan az S8 nyújtott képernyőjéért, amire természetesen tartalom még nincsen, majd ha az eszközök több mint fele ezzel az oldalaránnyal jön, talán lesz. Addig meg marad a tartalom igénytelen és abszurd deformálása vagy körbevágása. A hardver is egy totál elhanyagolható dolog, szinte biztos hogy az összes "jelenlegi versenytárs" támogatása hamarabb szűnik meg mint a pixelé, hardver ide vagy oda. Kritikus verziófrissítések megjelenése hónapos (féléves, éves) csúszásokkal? Köszönöm én ebből nem kérek és soha nem is kértem. Aki a Pixel helyett képes az S8-at ajánlani az soha nem is értette hogy miért érdemes Pixelt venni és is ismét nagyon tehetségesen csak a marketingrizsák varázsa alatt döntött így.

That unconquered country we call the future

(#586) LouiS22 válasza Just486 (#585) üzenetére


LouiS22
(addikt)

Szerintem félreértetted a cikket. Ő azt mondja, hogy ha valaki most gondolkodik telefon vásárlásán, annak nem feltétlenül érdemes a Pixelt választania - azon egyszerű oknál fogva, hogy három-négy hónap múlva egészen biztosan érkezik az utód.

Abban viszont igazad van, hogy a Pixel egészen biztosan (sőt, dátumra pontosan tudható, lásd korábbi bejegyzésem) kap frissítést és utána biztonsági javítást - ugyanez meg egészen biztosan nem mondható el a sokat emlegetett S8-ról :)

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#587) m_makai válasza LouiS22 (#586) üzenetére


m_makai
(tag)

Itt attól függ mi van jelenleg a kezedben és mennyi pénzed van telefonra. A cikk azért is ferde mert a pixel esetében a magyar induló a 128as verzióra 308k volt, most 250k ez azért nem kevés összeg, tavaszra olcsóbb lett, majdnem 20%-al. Ami szerintem azért számít, még ebben a kategóriában is. Ha van egy 7.0-án karistoló "zászlóshajó" telefonod azt szerintem valóban nem éri meg még most pixelre cserélni, ha nincs vagy nem javíthatóan törött akkor viszont igen, feltéve ha arra akarod használni amit leírtam. Emlékszem, amikor N5-el a kezemben megfogtam a friss 6P-t. Szép meg nagy meg fémváz, de androidban minden egyébben hozta ugyan azt és 2 év volt a két telefon között, és örültem neki hogy majdnem egy évig nem kell telefonvásárlással foglalkozni. (A Nexus 6 nem tudom milyen állapotban van, de a 6P/5X-en fut a 7.1.2 ezekről nem váltanék)

[ Szerkesztve ]

(#588) LouiS22 válasza m_makai (#587) üzenetére


LouiS22
(addikt)

Én itt most kiszállok. Tiszteletben tartom a véleményed és a hozzászólásaid, de túlzottan sok ponton nem értek egyet, vitát meg nem akarok szítani. De ezért is jó a fórum, sokszínű ;)

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#589) m_makai válasza LouiS22 (#588) üzenetére


m_makai
(tag)

Nyugi nem akartalak meggyőzni, vagy megváltoztatni, ahogy senkit sem. A hozzászólások inkább az olvasó közönségnek szóltak, akik keresik a "legjobb telefont", hátha megértenek egy más nézőpontot. Peace!

(#590) LouiS22 válasza m_makai (#589) üzenetére


LouiS22
(addikt)

:C Nem azzal a részével nem értettem egyet, de a lényeg, hogy egy hullámhosszon vagyunk :)

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#591) hYpErKe válasza Sztupidka (#527) üzenetére


hYpErKe
(tag)

Örömmel jelentem be, hogy a mai biztonsági patch-el javították a hálózatkezelési gondot, így már vidéken is van 4G-m! :C

Pixel

(#592) LouiS22 válasza hYpErKe (#591) üzenetére


LouiS22
(addikt)

Óje :)

Most már csak azt kell megoldani, hogy a root/twrp is működjön újra, a májusi frissítés némiképp bootloopot okoz :)

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#593) Sztupidka válasza hYpErKe (#591) üzenetére


Sztupidka
(tag)

Remélem hamar meg fogom kapni a frissítést és rendbe hozza. Amúgy mindenki megkapta már? Ugye az hogy béta teszter voltam nem kever be, mert evileg vége a következő az O lesz.

[ Szerkesztve ]

(#594) hYpErKe válasza Sztupidka (#593) üzenetére


hYpErKe
(tag)

Azt nem tudom, hogy mindenki megkapta-e én rákerestem az ota frissítésre és egyből szedte is le.
Sztm mivel már neked is a végleges 7.1.2 van fent jön a biztonsági update, de keress rá azért. :K

Pixel

(#595) Just486 válasza Sztupidka (#593) üzenetére


Just486
(senior tag)

Ha frissítettél stabilra, aztán kiléptél a bétából, akkor jönnie kell. Mostanában (pár hónapja) már úgy történik, hogy ahogy jön az első cikk/felfedezés hogy kint az OTA, ha manuálisan rákeresel jó eséllyel neked is megjelenik (pár óra eltolódással max). A korábbi több hetes eltolódás mostanában nem jellemző.

That unconquered country we call the future

(#596) Sztupidka válasza Just486 (#595) üzenetére


Sztupidka
(tag)

Már nem lehet kilépni a honlapon, azt írja hogy vége az N béta teszter programnak és majd indul az O.

(#597) LouiS22 válasza Sztupidka (#596) üzenetére


LouiS22
(addikt)

Hát, akkor ez lehet, hogy sztupid ötlet volt (bocs a szar szóviccért). Ha pár napon belül sem jelenik meg, ajánlja fel, akkor flasheld a gyári image-t. Igaz, akkor minden adatodnak annyi, szóval előtte archiválj.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#598) Sztupidka válasza LouiS22 (#597) üzenetére


Sztupidka
(tag)

Úgy lesz köszönöm.

(#599) Sztupidka


Sztupidka
(tag)

Létezik esetleg az OTA rom telepítéséhez a parancssoros megoldásnál egyszerűbb is vagy ehhez magyar nyelvű leírás esetleg videó? Sajnos az angolom nagyon gyenge így nem merek neki állni. Régebben több készülékemre is telepítettem custom romot,de az mind HTC volt amihez van egy Windowsos Toolkit. Azzal pár kattintás és kész. Jelenleg abban sem vagyok biztos, hogy a gyártó oldaláról pontosan melyik verziót kell letöltenem ami tuti az én telómhoz van és már tartalmazza a májusi update-et.

(#600) hYpErKe válasza Sztupidka (#599) üzenetére


hYpErKe
(tag)

Nexusnál létezik a wugfresh féle nexus root toolkit, viszont abban nem látom a pixelt támogatott készülékként.
Én is használtam még párszor romolgatáskor, de a parancssorost is szintén, semmivel sem nehezebb szerintem. Ennél a telefonnál még nem éreztem rá kéztetést,de idővel biztosan fogok. ;]
Kicsi guglizás után találtam egy progit [link] ez elvileg támogatja a pixelt, nézd meg tetszik-e neked és használható-e. :K

Pixel

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.