Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:56:54

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1051) Edvin25


Edvin25
újonc

Üdv! Szerintetek fog még esni a Pixel 1 ára vagy ne várjak? nem hiszem hogy a pixel 2 akkorát fog veszíteni jelenlegi árából. Még mindig iszonyat drága szerintem..

(#1052) fokukac válasza Edvin25 (#1051) üzenetére


fokukac
nagyúr

a Pixel 1-nek is kellett majdnem egy év a Pixel 2 után, hogy végre ne 150-200 ezerért árulják, hanem 100-ért...
szóval a pixel 2-től is hasonlót várok.

Amúgy én az újabb generációktól azért idegenkedek, mert nincs már bennük jack, ami nekem fontos, mert állandóan zenét hallgatok...

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#1053) BusyChild válasza Edvin25 (#1051) üzenetére


BusyChild
tag

Pixel 1 ára valszeg már nem esik tovább, inkább eltűnik a polcról

Pixel 4a 5G

(#1054) endruboy1


endruboy1
senior tag

Hello,
gondoltam megosztom veletek, hogy sikerült kiejtenem zsebből lehajolás közben kőre a másfél hónapos Pixelemet és a kamerától átellenes oldalon keresztbe repedt az üveg része, a fémen csak kb 1mm-es kopás látszik. Messziről amúgy nem igazán észrevehető, csak tapintással illetve ha úgy esik rá a fény. Kb 40 centit eshetett, viszont kőre és még végig is csúszott rajta. Azon meglepődtem hogy a csúszástól nem lett karcos. Szerencsére nem pókhálósan törött el az üveg. Nagyon nem értem mi értelme van üveget tenni egy telefon házra a kijelzőn kívül, sajnos nem életre vannak ezek tervezve. Tokot nem akartam és most se akarok, mert nem azért vesz az ember drága pénzért telefont hogy a második tulajnak tartogassa a fogás érzést és egy olcsó, ipari hulladék szilikon anyagot fogdosson helyette, plusz kis méretű telefont sem azért kerestem hogy utána egy bumszli legyen tokkal belőle.

Tanulság viszont, hogy neten van leírás a cseréről, csak melengetni kell meg feszegetni mert szerencsére csak ragasztva van rá. Maga az üveg lap 1000 forint ebayről ragasztóval együtt, viszont lehet, hogy gari vesztéssel jár a folyamat, így még én sem fogom megejteni, de megrendeltem hogy ha tovább repedne netán, akkor legyen. Amúgy kéket rendeltem, ami szerintem jobban is mutat mint a gyári fekete (nekem a really black verzióm van).

További meglepetés volt számomra, hogy alkatrész böngészés közben láttam, hogy a komplett kijelző is csak 15 ezer forint hozzá (jó, ezt nem tudom mennyire gyári minőség, viszont elvileg AMOLED).

A Pixel 3 már hátul is full üveg ami szerintem egy tervezési zsákutca (iPhoneokról már ne is beszéljünk).

(#1055) lenzso válasza endruboy1 (#1054) üzenetére


lenzso
tag

Én inkább ráteszem azt az "ipari hulladék" tokot,üvegfóliát,minthogy esetleg karcosan ,sarkát leverve,össze b@szva stb... nézegessem a telefont amíg használom. De hát kinek a pap,kinek a paplan...

(#1056) endruboy1 válasza lenzso (#1055) üzenetére


endruboy1
senior tag

De úgy meg nem nézegeted egyáltalán, csak majd az fogja akinek tovább adod :D . Tudom mert az előző telómat én is 2 évig tokban tartottam, majd mikor a végén kivettem meglepődtem hogy milyen jó a fogása és milyen vékony is valójában, tök jó lesz az új tulajnak. Kocsival sem jársz úgy, hogy rá ragasztod a ponyvát :DDD .

(#1057) lenzso válasza endruboy1 (#1056) üzenetére


lenzso
tag

Otthon meztelenül van a kicsike :DDD

(#1058) endruboy1 válasza lenzso (#1057) üzenetére


endruboy1
senior tag

Amúgy az abszolút kedvencem a kinyithatós tok, és amikor fotózni próbálnak belőle :DDD . Az majdnem olyan nevetséges látvány mint mikor a 10"-os tablettel próbálkoznak :DD

(#1059) Lacee1986 válasza endruboy1 (#1054) üzenetére


Lacee1986
senior tag

Ha megtört a hátulja akkor úgyis ugrott a gari nem?

(#1060) endruboy1 válasza Lacee1986 (#1059) üzenetére


endruboy1
senior tag

Igen, ezen gondolkoztam, fogalmam sincs. Úgy gondolnám, hogy az olyan dolgokra ugrott amiket érinthetett a dolog és rá tudják fogni hogy a leejtés okozta. De ha szétszedem azt kicsit erősebb behatásnak érzem, arra már inkább el tudom képzelni hogy azt mondják nem foglalkoznak vele. De nincs sok tapasztalatom garival...

(#1061) Lacee1986 válasza endruboy1 (#1060) üzenetére


Lacee1986
senior tag

Azt tudom, hogy például a Google nem foglalkozik vele ha törött a készülék. Nem tudom a tied honnan való.

(#1062) Thom! válasza szpeti40 (#1050) üzenetére


Thom!
veterán

Note that a minimum of Android 9 Pie is required, and that Live Lens, H265, live focus tracking, and Top Shot won't be added with this APK; they'll remain Pixel 3 exclusives. Night Sight isn't currently live, but it'll arrive next month, according to Google.

Legalább van RAW.

[ Szerkesztve ]

(#1063) endruboy1 válasza Lacee1986 (#1061) üzenetére


endruboy1
senior tag

Turbós.

(#1064) hYpErKe válasza endruboy1 (#1054) üzenetére


hYpErKe
tag

Hello, akkor én is megosztom az én történetem.
Én pont az ellenkezőjét vallom mint te, a telefonom védelmét illetően.
Nem azért vettem 250-ért telefont, hogy egy szerencsétlen mozdulattal tönkre vágjam, inkább rakok rá valamit csak ne sérüljön. Természetesen az ilyen kinyitható szarokat én is utálom és sose használnék olyat.
Szerencsére én egy elég jó védelmet biztosító tokot használok ami már számtalanszor megmentette a telefont, már majd 2 éve. :U
Legutóbb 3 napja szánkázott le a telefon a lépcsőn pattogva, mert kiesett a zsebemből, és szerencsére a toknak a mai napig makulátlan karc sincs rajta.Természetesen nem mindig van ebbe a tokban, csak meló és itthoni tevékenység közben, ha valahova megyek akkor egy vékonyka Nilkin tokba kerül amiben látszik milyen szép.
Volt olyan esetem is, hogy a telefon az ágy mellet volt a szőnyegen és a tv távkapcsolót ráejtettem az ágyról (kb 40 centiről) élével a kijelzőre, a tempered glass a sarkon mindjárt meg is repedt és megvédte a kijelzőt, mondjuk lehet ettől nem futott volna be a kijelző üveg de sose lehet tudni.

Igazából a te gondolatmeneted se rossz, de én nem szeretem évente cserélgetni a telefont, 3-4 évig ki szoktam tartani egy modell mellet. :R

Pixel --> Pixel 7

(#1065) endruboy1 válasza hYpErKe (#1064) üzenetére


endruboy1
senior tag

Igen, de akkor is jobb lenne, ha úgy terveznék ezeket hogy önmagukban használhatóak legyenek. Talán majd a hajlítható kijelzővel eljön ez az idő is.

Azt elárulom, hogy amúgy nekem is van hozzá tokom, amit még a telefonnal egyszerre rendeltem, csak nem tettem végül bele, annyira jó fogása van tok nélkül, egészen más érzés elővenni, meg számít az a pár mm is amivel kisebb nélküle (mint ahogyan fentebb ecseteltem). Gondoltam esetleg majd ha elmegyek valahová kirándulni, nyaralni, stb. akkor talán bele teszem, de az ilyen dolgok sosem működnek Murphy miatt, és hogy hogy nem pont akkor nem volt rajta amikor leesett...

De egyébként most nem ilyen filozófiai háborút akartam indítani, hanem csak azt akartam megosztani, hogy a hátlapi üveget mennyire olcsó pénzből (olcsóbb mint egy tok :DDD ) házilag ki lehet cserélni. Jó persze izgalmas azért a művelet, de hát melyik szerelés nem az :) . Ez azért is lepett meg mert az első gondolatom az volt hogy na ha ezt helyre akarom hozni arra rákölthetem majd biztos a teló árát, mint ahogyan egy iPhone-nál pl. ez így is van. Sőt, úgy tudom a Samsung S-eknél is.

(#1066) Thom!


Thom!
veterán

A visszagombot megszüntetné a Google örülnék neki, úgy működne mint IOSban vagy akár a miui rendszernél.

(#1067) juve600


juve600
nagyúr

üdv

Pie alatt jobb lett a teló ? aksi idő ,stb ?
:R

(#1068) fokukac válasza juve600 (#1067) üzenetére


fokukac
nagyúr

Nekem jobb lett a pie, mint előtte a 8.1. Sokkal kevésbé melegszik, tovább bírja az akksi, meg ilyenek.

@Thom! : én nem szeretném, ha megszűnnének a gombok. Párhuzamosan használok iOS-t a céges telefonon, és ez a simításos visszalépés nem mindig pozitív, sokszor véletlenül is sikerül visszalépnem, miközben magát a weboldalt húzném odébb... Szerintem a gesztusvezérlés nem jó irány. Mindegy, tőlem töröljék el a gombokat, csak legyen választási lehetőség, mint ahogy most is van.

És a tok-témában: Nekem még sosem volt tokom egy telefonon sem, nem szeretem, és alapvetően szoktam vigyázni a telefonjaimra.
Viszont erre a telefonra nem tudok úgy vigyázni, mint az előzőekre. Csúszik. Már az első egy hétben leejtettem többször is. Nem nagyokat, de ahhoz bőven elég volt, hogy lezúzzam mind a négy sarkát...
Ilyen 30-40 centiről esett a kőre, és símán ott a zúzódás a sarkán. A NExuson egy ilyen meg se látszott...

És itt jön az a kérdés, hogy mire jó, hogy fémből van a telefon, ha sokkal könnyebben sérül, mint a műanyag nexusok?
Miért jó, hogy fémből és üvegből csinálunk telefonokat, merthogy ez felső kategória, hogy aztán műanyag tokokba burkoljuk?

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#1069) juve600 válasza fokukac (#1068) üzenetére


juve600
nagyúr

köszi

mennyit bír kb az aksi ?

(#1070) Thom! válasza fokukac (#1068) üzenetére


Thom!
veterán

Őszintén nekem tetszik a símtós vezérlés és pl. Xiaomi féle MIUI is igen jól megoldotta, persze legyen választható. Melegszik igen de nem annyira, de még érezhető ha kicsit tovább játszadozik az ember a ketyerével, de van előrelépés.

Idén még kapunk csomó új feature, bizok benne jó kis készülék még a Pixel1, nekem az akku még mindig kevés..

(#1071) juve600 válasza Thom! (#1070) üzenetére


juve600
nagyúr

mennyi az a kevés ? illetve írod hogy melegszik,csak játék alatt ??
:R :R :R

(#1072) szpeti40 válasza juve600 (#1071) üzenetére


szpeti40
addikt

Nekem sajnos rá kell töltenem napközben hogy elmenjen egy napot.
Játszani nem szoktam, inkább böngészek, messengerezek telefonon.

[ Szerkesztve ]

Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi

(#1073) juve600 válasza szpeti40 (#1072) üzenetére


juve600
nagyúr

nem megy el 1 napot ? nekem a nokia 7 plus 2-3 napot lazán................

(#1074) Thom! válasza juve600 (#1071) üzenetére


Thom!
veterán

1nap de rá kell tölteni este már szinte mindig, kb i7 szint
Játék alatt biztos melegszik, mint minden teló, de hogy mnnyire azt nem tudom megmondani, mert nem játszom.

[ Szerkesztve ]

(#1075) juve600 válasza Thom! (#1074) üzenetére


juve600
nagyúr

3450mAh -os aksi és nem megy 1 napot ? nekem ez nagyon kevésnek tűnik

(#1076) Thom! válasza juve600 (#1075) üzenetére


Thom!
veterán

2770mAh az :K

(#1077) juve600 válasza Thom! (#1076) üzenetére


juve600
nagyúr

ja bocs,igen
az XL aksiját néztem,az akkor annyival jobb lehet ?

(#1078) juve600 válasza juve600 (#1077) üzenetére


juve600
nagyúr

most nézem az XL topicját,hát az eléggé halott sajnos
ilyen keveset adhattak el abból is ? már 100k körül van az is

(#1079) fokukac válasza juve600 (#1069) üzenetére


fokukac
nagyúr

Nekem hol egy, hol másfél napot bírja az akksi. Olyan 4-4,5 óra szokott lenni a kijelzőidőm, néha egy picit több.
Általában minden nap fotózom, ami elég sokat elvisz, meg persze ennek a felszinkronizálása is a felhőbe.
Ha sokat fotózom, akkor inkább 3 óra.

Amúgy nem tudom, ti mennyit nyomogatjátok egy nap, hogy rá kell töltenetek...

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#1080) Lacee1986 válasza juve600 (#1073) üzenetére


Lacee1986
senior tag

Nálam XL van, de ez is max egy nap. Mondjuk még nem volt olyan androidos telefonom ami tovább bírná.

(#1081) juve600 válasza Lacee1986 (#1080) üzenetére


juve600
nagyúr

rendben de mennyi a SOT ?

(#1082) Lacee1986 válasza juve600 (#1081) üzenetére


Lacee1986
senior tag

A maximum talán 3 óra körül van, 4re már nem is emlékszek. Most jelenleg 57%on vagyok 1 óra SOT-al.

(#1083) juve600 válasza Lacee1986 (#1082) üzenetére


juve600
nagyúr

az elég kevésnek tűnik
nálam ennyi a 7plus :

(#1084) hYpErKe válasza juve600 (#1083) üzenetére


hYpErKe
tag

Nem sokat érnek ezek a sot idők.....
Minden attól függ, hogy ki mire használja milyen alkalmazásokkal dolgozik.
Nekem is a sima pixellel volt már 7 és fél óra sot.. ha erre mennék rá simán túl lehetne szárnyalni, így majd két évesen is. ;)
Ha ilyen sot időd van 7 plusz alatt akkor miért akarsz ilyen telefont? :F

Pixel --> Pixel 7

(#1085) fokukac válasza Lacee1986 (#1082) üzenetére


fokukac
nagyúr

Tessék.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#1086) lenzso válasza hYpErKe (#1084) üzenetére


lenzso
tag

Így van. Minden a felhasználási szokástól függ.Nekem az XL és a 2XL is hozta az átlag 5 óra/1,5 nap SOT-ot.A mostani telefonomba csak 3000-es az akksi de ugyanaddig bírja mint a Pixelek.

(#1088) endruboy1 válasza fokukac (#1068) üzenetére


endruboy1
senior tag

"mire jó, hogy fémből van a telefon, ha sokkal könnyebben sérül, mint a műanyag nexusok?"

Ezt nem értem én se. Egyébként azt olvastam olcsóbb üvegből csinálni mint fémből. Szerintem az üveg teljes tévedés, ilyen szempontból tetszik a Pocophone, az full műanyag (mondjuk minden más szempontból jobban bejön a Pixel :D). Legalább lehetne egy full műanyag Pixel S vagy ilyesmi... De még ha fém és kopik meg ütődik az sem zavar annyira mint az üvegen a repedés.

(#1089) juve600 válasza lenzso (#1086) üzenetére


juve600
nagyúr

XL-re cserélném a Nokiám,akkor ennek is ugyanolyan jó az aksija

köszi mindenkinek az infókat
az XL topicja eléggé halott sajnos

(#1090) lenzso válasza juve600 (#1089) üzenetére


lenzso
tag

Biztos,hogy nem olyan jó mint a mostani telefonod üzemideje,de normál használattal autofényerőn nekem 5 óra körüli sotok voltak vele 1,5 napra átlagban.Mint írtuk alább használat függő a dolog.

(#1091) johnsmithnex


johnsmithnex
tag

Sziasztok!
Most egy huawei P10-em van. 3 évig Nexus 5-öt használtam.
Lenne egy lehetőségem elcserélni a p10-et egy Pixel Xl-re.
Megéri szerintetek?
Vagy inkább gyűjtsek p2-re esetleg p3-ra.
Azt hozzáteszem, hogy az Xl mérete nekem nagy, de hiányzik a nexus feeling:D

(#1092) alexandrosz válasza johnsmithnex (#1091) üzenetére


alexandrosz
aktív tag

A friss Android és az AMOLED miatt nekem biztosan a Pixel kellene.
Komoly kompromisszumot sehol sem kell kötnöd, kivéve talán a méretet.

[ Szerkesztve ]

(#1093) Thom!


Thom!
veterán

Pixel 3 Camera app now available on Pixel and Pixel 2 smartphones
[link]

Download: Google Camera with Night Sight for Google Pixel 3, Pixel 2, and Pixel
(Ez beta és nem hivatalos)
[link]

(#1094) endruboy1 válasza Thom! (#1093) üzenetére


endruboy1
senior tag

Igen, én már tesztelgettem is, elég meghökkentően jó képet tud minimum fény mellett is :Y . Jó, a fizikát nem hazudtolja meg, de azért meredek, hogy a 2 éves Pixelből is mit ki tudnak hozni még szoftveresen... Azt hiszem jól döntöttem 2 hónapja, hogy ezt vettem :K .

(#1095) Thom! válasza endruboy1 (#1094) üzenetére


Thom!
veterán

6.1.013_moddolt Camera app nem csinál olyan jó képet. mint 5.2-es!!
Több a zaj.

(#1096) endruboy1 válasza Thom! (#1095) üzenetére


endruboy1
senior tag

Azt nem tudom, hogy általában hogy teljesit, csak a night modot probálgattam vele. Nekem a gyári 5.3-as. Azért teljesen én sem mertem át térni az újra, elvégre nem véletlen hogy még nem éles a funkció.

(#1097) Edvin25


Edvin25
újonc

Ha letöltöm a béta camera appot akkor felülírja az eredetit vagy külön létrehozza? :)

(#1098) szpeti40 válasza Edvin25 (#1097) üzenetére


szpeti40
addikt

Ha a legutolsónak linkeltet rakod fel, akkor egy külön appod lesz camerap3 néven.
Legalább is nálam így volt.

[ Szerkesztve ]

Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi

(#1099) hYpErKe válasza Edvin25 (#1097) üzenetére


hYpErKe
tag

Külön app lesz.
Nálam 3 camera app is van és csak az egyik a gyári a többi modolt és mindet külön kezeli, az ikon és a név ugyanaz. :)

Pixel --> Pixel 7

(#1100) hYpErKe válasza Thom! (#1095) üzenetére


hYpErKe
tag

Én a gyári appot is frissítettem a 6.1.013-ra és teljesen jó a kép ugyanaz mint az előző.
Viszont ez a night sight valami iszonyat jó, kár, hogy nekünk nem rakták még bele az alap appba, ahogy a portré modot sem, pedig azt is simán viszi a telefon.

Pixel --> Pixel 7

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.