Hirdetés

2020. június 2., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) csicso82


csicso82
(nagyúr)

Ez a tévé 250cm-es 900k-ért, 190cm-es van 300k-ért, tehát +60cm 600k-ért, még mindig nem jó.

(#2) snecy20


snecy20
(veterán)

Impozáns az a 98", de hardveresen és a specifikációkat tekintve nagyon fapados...

Ha közmunka van, minden van! O.V.

(#3) Startup válasza csicso82 (#1) üzenetére


Startup
(tag)

Ez már csak így van. Az ár nem lineárisan követi a méretet. Alsóbb árkategóriákban meg alig van árkülönbség két méret között.

De legalább így egzaktul kiszámítható, hogy melyik méret éri meg árban. Fölötte már jobban megéri több tv-s rendszert összerakni, Vagy akár projektort használni.

(#4) Sza_Sa


Sza_Sa
(senior tag)

60Hz-es panel, 192 zóna, mindez 90 coll-on... egyéb, nem közölt paraméterekben is eléggé gyenge lehet a panel = garantált a nézhetetlen minőség.

"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."

(#5) Fecogame


Fecogame
(veterán)
LOGOUT blog

Ablak helyére tökéletes lesz.

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#6) csicso82 válasza Startup (#3) üzenetére


csicso82
(nagyúr)

Igen tudom, jelenleg a 65" és a 75" az a felső méret amit érdemes megvenni. Egy 65"-os tévé kb. 200K (komolyabb márka 4K) egy 75"-os - hasonló - már 300k
Valahol ez a határ szerintem. Ha valaki értelmes áron akar venni tévét. persze, 2-3 év és 100-150"-os tévé is jó áron lesz.

BÁR szerintem a 100" az a határ ami felett már ideje lenen a feltekerhető tévékben gondolkodni mert ezeket már rémálom szállítani. Te hogy gondolod? Egy 2,5-3 méteres tévét szállítani felvinni az ötödikre :DDD

(#7) snecy20 válasza csicso82 (#6) üzenetére


snecy20
(veterán)

Már a 65"-nél erőteljesen logisztikázni kell hogy a TV a rendeltetési helyére kerüljön...

Ha közmunka van, minden van! O.V.

(#8) Startup válasza csicso82 (#6) üzenetére


Startup
(tag)

Annyi, hogy nem konkrétan a képátlóból érdemes kiindulni a számításnál, hanem inkább a felületből. Az ad korrektebb eredményt. Abból az jön ki, hogy per pill ár/méret arányra (kizárólag a méretet nézve, a minőséget nem,) az 55"-os TV-k érik meg a legjobban. Ennél lefelé, és felfelé is minél kisebb, vagy minél nagyobb egy tv- annál rosszabb az arány. Viszont a legkisebb TV egységárát meg nagyjából a 65"-os TV-k érik el fölfelé. Tehát az az, ami még esetleg megérheti. 65" fölött viszont nettó veszteség. Egy 70"-os TV helyett árban már jobb 4db 35"-os TV. Csak persze ahhoz kell egy HDMI splitter, meg ott vannak a kávák is benne, és hasonlók. Vagy akkor már inkább egy projektor. Még az is jobban megéri. Akkora képet már úgyis csak filmnézésre használ az ember, az meg nem megy 0-24.

[ Szerkesztve ]

(#9) AxBattler válasza snecy20 (#7) üzenetére


AxBattler
(félisten)

Jaja, hacsak nincs nagy kecód, az 55"-os ideális. :K

The Last of Us Part II - Special Edition fémdobozos előrendelést vennék! ........................................................... ...................................................................................................................... Cable management is for the weak!

(#10) Sinesol válasza AxBattler (#9) üzenetére


Sinesol
(addikt)

Ekkora méretnél, ilyen fapados panellel, már szemből nézve is gondok lesznek a betekintési szöggel.

[ Szerkesztve ]

(#11) vgergo


vgergo
(aktív tag)

Fenébe. Múlt héten vettem vettem egy 85" tv-t egy picit többért. :(((

(#12) AxBattler válasza Sinesol (#10) üzenetére


AxBattler
(félisten)

Lehetséges; a méret nem minden.

The Last of Us Part II - Special Edition fémdobozos előrendelést vennék! ........................................................... ...................................................................................................................... Cable management is for the weak!

(#13) ROBOTER válasza csicso82 (#1) üzenetére


ROBOTER
(addikt)

"+60cm"

Én a vízszolgáltatónál reklamáltam, hogy eddig a felfújható medencém 2m-átmérőjű volt és 50cm mély, most 2,6m átmérőjű és 60cm mély, nem értem miért fizetek 2x annyit, amikor csak 30%-kal nőtt az átmérője.

(#14) Busterftw válasza snecy20 (#7) üzenetére


Busterftw
(senior tag)

Falra kb barmekkora felmegy gond nelkul.

(#15) moleculez válasza Busterftw (#14) üzenetére


moleculez
(addikt)

Az oké, de hogy viszed be a házba? :F

Az alvás a gyengék kávéja.

(#16) ROBOTER válasza moleculez (#15) üzenetére


ROBOTER
(addikt)

Kb. 20 centivel hosszabb, mint egy szabvány gipszkarton. Azért fura lenne, ha nem férne be (max. a dobozt kint hagyod a lépcsőházban)

(#17) DroneZ


DroneZ
(aktív tag)

Már elnézést, hogy felteszem az indiszkrét kérdést; a magyarok mennyit keresnek, DE főleg a PH!-sok mennyit keresnek ha számukra "megfizethető" kategória, közel egymilliót kib*aszni egy TV-re csak úgy zsebből? :F

[ Szerkesztve ]

(#18) KillHates


KillHates
(nagyúr)

Na erre írja majd a Tyingtyong az Aliexpress-en, hogy FREE SHIPPING :D :D

Ha nem válaszolok a privátra, akkor írj rám még egyszer, vagy hívj fel; telefonszámom az adatlapomon.

(#19) proci985 válasza snecy20 (#7) üzenetére


proci985
(MODERÁTOR)

ja, 75" folott nem veletlenul projektoroznak altalaban az emberek.

mondjuk en jelenleg 120"on vagyok, azutan az 55"os TV is picinek tunik, pedig nagyon nem az. 100" 16:9ben egyebkent be kell, hogy ferjen eg standard ajton dobozban is, bar lehet ott mar majdnem csusztatni kell.

The first rule of tautology club is the first rule of tautology club. // Social justice in lagom amount.

(#20) schawo válasza DroneZ (#17) üzenetére


schawo
(titán)

Több lesz 1 milliónál. Ez a kínai helyszínen jegyzett áfamentes ár. Szállítás nélkül, csak a magyar áfával is már 1,15M. Ez kb. 4,5 havi országos nettó átlagbér. Budapesten 3,5 havi. Ez azért már a megfizethető kategóriában van. Az más kérdés, hogy meg akarjuk-e fizetni, meg hogy kell-e valakinek ilyen, vagy ennyiért.

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH Win7 6000 Ft, Office 365 Vállalati E3 16000 Ft/felh/év, Win10H 14500

(#21) joey04


joey04
(félisten)

Ez nem megfizethető, hanem max a méretkategóriában az átlagnál alacsonyabb ár. Aminek ahogy többen is elemezték, meg is vannak a kompromisszumai.

(#22) Noukoum válasza DroneZ (#17) üzenetére


Noukoum
(őstag)

Anyagárban megfizethető :D

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#23) jedis válasza schawo (#20) üzenetére


jedis
(senior tag)

Szerintem is méretéhez mérten megfizethető. Emlékszem mikor anno az első színes TV-nket vettük 84'-ben ( Videoton Supercolor ), az akkor 24000Ft volt. Akkor az átlag kerest olyan 4000Ft/hó volt felénk. Szóval az akkor fél éves átlagkeresetbe került. :D A szomszéd faluból hoztuk haza busszal. Az utcában az első színes TV volt. :D Szép volt, mikor 30 férfi üsszeült meccset nézni egy 4x4 -es szobába úgy, hogy mindenki cigizett ! :D

Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !

(#24) Tetsuo válasza csicso82 (#1) üzenetére


Tetsuo
(aktív tag)

Érdekesen számolsz... Ilyen alapon az okosórák hordásáért a gyártó fizetne. :C

(#25) Tetsuo válasza Sza_Sa (#4) üzenetére


Tetsuo
(aktív tag)

Kb.

(#26) Noukoum válasza Tetsuo (#24) üzenetére


Noukoum
(őstag)

:DD Álomvilág

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#27) Busterftw válasza DroneZ (#17) üzenetére


Busterftw
(senior tag)

Ha azt nezed, hogy ebben a kategoriaban a Samsung 98"-as tv-je 60ezer dollar (ami volt 90 ezer is), ez 2800 dollarert "megfizetheto".
Valaki ennyiert egy 55"-os oledet vesz.

(#28) Busterftw válasza moleculez (#15) üzenetére


Busterftw
(senior tag)

A magassaga 124cm, ilyen magas ajto csak minden haztartasban van.

(#29) Viszpi válasza DroneZ (#17) üzenetére


Viszpi
(csendes tag)

Miért sok szerinted? Egy autó 8-10-15 millió Ft, százezrével veszik. Bp-n egy lakás 30-40MFt-nál kezdődik, ami nem egy lyuk. 80-100MFt-os felső emeleti penthouse-okat is eladnak mielőtt felépülne az épület... 15-20 MFt-os Teslák és BMW-k rohangálnak az utcákon. Arról nem beszélve, hogy környezetemben is van nem egy ember, aki 6-7 éve tudott lakást venni vagy örökölt és, nagy hirtelen a 20 MFt-os belváros nagypolgári lakása 60-70MFt-ot ért... eladta és épített belőle 2 kerülettel kintebb egy családi házat. De annak idején az első számítógépünket a szüleim több év részletre vették DX2-es 486-ost, több mint száz ezer Ft volt akkor, több mint 20 éve... most 2-3 havi keresetet elkölteni, egy olyan cikkre, amit 4-5 évig simán használsz... és olyanok is vannak akik New York-i, vagy tetszőleges másik kiruccanásra költenek el ennyit... Bp-n egyébként amig be nem ütött ez a COVID addig mát ott tartottunk, hogy napi 20e Ft-os díj alatt kb le se hajolt egy festő, kőműves, víz villany stb szerelő, stb... egy betanuló gipszkartonos 21 evés sráctól tudom, hogy 250e nettóval kezdett, se szakma se tudás egy éve... szóval vannak fizetések bőven, azaz csak voltak...

[ Szerkesztve ]

Ryzen 2600, 2x 8GB RAM, 250 GB samsung 850 EVO

(#30) DroneZ válasza Viszpi (#29) üzenetére


DroneZ
(aktív tag)

Az általad felsoroltakra való tekintettel kezdődött a kérdésem azzal amivel. Nekem nincs rossz fizetésem, sőt... de 900E ez TV-ért!? Az már sok.

schawo: értem, tehát 4-6 hónapig se közüzemi számla, se lakbér, se hiteltörlesztés (jó most amúgy sincs), se élelmiszer, ruházkodás és a többi, de van egy TV-je.... Egyébként értem mire gondolsz, csak nincs a szemem előtt ez az életszituáció. Oké személyi kölcsönnel megoldható lehet.

Busterftw: a Samsung TV, amit említesz jelenleg a technológiai csúcs, nyilván azért kerül annyiba mert egyedüli a piacon, felesleges összeveti akár tudásban is a cikkszereplővel. Ellenben ha követem a logikát és annak kvázi még párja sincs, akkor szintén megfizethető, hisz másikat nem találsz ennyiért? :U

[ Szerkesztve ]

(#31) BITBOYS


BITBOYS
(addikt)

Otthon meg kicsomagolod, felerőszakolod a falra és bekapcsolás után csodás felhők fogadnak a képen, meg bevilágít, és egyéb nyalánkságok. Ha egyáltalán épségben kapod meg és nem egy szétcseszett kijelzőt rejt a doboz.

https://hardverapro.hu/apro/xt60_csatlakozok_eladok_akku_ebike_eroller_dron_ve/hsz_1-50.html

(#32) Duree


Duree
(veterán)

Na ez biztosan nem jön hozzánk, de ha mégis ide érne az ára gondolom más fél milla körül lenne.

(#33) schawo válasza DroneZ (#30) üzenetére


schawo
(titán)

1. Ne mond már nekem, hogy még életedben nem vettél semmit, ami 4 havi munkabéred volt.

2. Átlag. Ha kicsit átlag felett vagy Budapesten, akkor máris csak 2 havi.

[ Szerkesztve ]

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH Win7 6000 Ft, Office 365 Vállalati E3 16000 Ft/felh/év, Win10H 14500

(#34) DroneZ válasza schawo (#33) üzenetére


DroneZ
(aktív tag)

Vettem, de azok mind-mind a luxus kategóriába tartoznak, és azok egyike sem úgy szerepelt a cikkekben, tesztekben, hogy megfizethető árú, ez itt pedig egy consumer termék luxus áron, vagy tévedek?

(#35) schawo válasza DroneZ (#34) üzenetére


schawo
(titán)

Máshogy: Ha veszel valamit 30ezer forintért (ami kétnapi átlag munkabér), akkor azt úgy csinálod, hogy 2 napig nem eszel semmit?

Megint máshogy: 1M forintos forintos öreg használt autó az nem megfizethető? Az luxus? Ha veszel/vennél olyat, akkor úgy csinálnád, hogy 3-4 hónapig nem ennél, nem fizetnél számlát?

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH Win7 6000 Ft, Office 365 Vállalati E3 16000 Ft/felh/év, Win10H 14500

(#36) DroneZ válasza schawo (#35) üzenetére


DroneZ
(aktív tag)

Félreértesz, ezt a hónap dolgot Te hoztad fel. Egyébként egy személyautó ma Magyarországon, akárhány éves, luxuscikknek számít, ami után még rengeteg sok fizetnivaló van, de most ez mindegy.

Összevetve a témával, hogy értsd én mire gondolok, ha pl. kijönne egy 1-es BMW -már az autós témánál maradva- Lada árban, ugyanazon tudással és minőséggel akkor arra bátran rá lehetne írni, hogy megfizethető árú. Nem tudom, így már sikerült érzékeltetni én mire gondolok? :R

[ Szerkesztve ]

(#37) Tetsuo válasza DroneZ (#36) üzenetére


Tetsuo
(aktív tag)

Na de az autó a Toyotánál kezdődik és a Lexusig tart, nem? :DD
1-es BMW-t az ellenségemnek sem kívánnék.

[ Szerkesztve ]

(#38) DroneZ válasza Tetsuo (#37) üzenetére


DroneZ
(aktív tag)

:W :C

(#39) Startup válasza Tetsuo (#37) üzenetére


Startup
(tag)

Valahogy úgy.

(#40) -RARA- válasza DroneZ (#17) üzenetére


-RARA-
(senior tag)

Egyszerű a válasz: K* sokat. Nézz ki az ablakon. Mit látsz? 15-20 milliós új autókkal van tele sok utca.

[ Szerkesztve ]

A 7. napon a mindenható megteremté az embert. A 8. napon az ember megteremté a mindenható Google-t.

(#41) Dr. Akula


Dr. Akula
(nagyúr)

Egy nullával kevesebbért már jöhet is. :)

Xbox One X - PS4 - Dell 5491 - i9-9900K, G.Skill Trident Z 32GB 3200/CL14, MSI 2080Ti Lightning Z, ASUS Maximus XI Extreme, Samsung 970Pro 1TB, Corsair K95 RGB Platinum, Logitech GPro Wireless, Varmilo VA109M CMYK, Benq PD3200U, Phanteks Enthoo Elite

(#42) t72killer


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Betörő elmegy előtte, ez agyoncsapja...

#41: kb annyit is ér ez a technológia. Személyszerint inkább projektoroznék ehelyett.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#43) AssAssynn válasza -RARA- (#40) üzenetére


AssAssynn
(senior tag)

Igen, ezt én is naponta látom, de ettől még az alap kérdés adott. :DDD Mert a munkahelyek döntő többségében egyszerűen képtelenség erre a jövedelmi szintre jutni, mégis mintha már többen lennének az új autók az utakon.

"Igen nagy hiábavalóság, mondja a Prédikátor, minden hiábavalóság!" (Prédikátor könyve 12,8)

(#44) Squirrel válasza Tetsuo (#37) üzenetére


Squirrel
(senior tag)

Hát ezek szerint nem volt még 1-es bmw-d. Rohadt jó kis autó.

(#45) Noukoum válasza Tetsuo (#37) üzenetére


Noukoum
(őstag)

Csak annak aki szereti magát szívatni :)

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#46) Balika911 válasza t72killer (#42) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

Én pedig személy szerint akkor se projektoroznék, ha fizetnének érte ennyit. Azt pedig a piac fogja eldönteni, hogy mennyit ér ez a technológia.

[ Szerkesztve ]

(#47) t72killer válasza Balika911 (#46) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

LED/LCD, 2020ban:F? Illetve ekkora méretben már esetleg felmerül a 8k igénye, de nem én vagyok a vásárló, ha sikerül vkit behülyíteni, tegyék.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#48) Balika911 válasza t72killer (#47) üzenetére


Balika911
(nagyúr)

Igen, LED/LCD 2020-ban. Ezzel csak teszed a hülyét, vagy valami kő alatt élsz?

(#49) t72killer válasza Balika911 (#48) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog

Nem, csak már a pár évvel ezelőtt vett monitoromra is raktak olyan apróságokat, mint kvantumpötty legalább.

OLED lenne a minimum.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#50) snecy20 válasza t72killer (#47) üzenetére


snecy20
(veterán)

Mondjuk egy 8K Oled 98"-es méretben nem 900e pénz lenne, hanem a teljes kégli ára. :D

Ha közmunka van, minden van! O.V.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.