Hirdetés

2020. december 4., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#151) Chaser válasza Hobbbyt (#150) üzenetére


Chaser
titán

én azt nyertem meg, h ne rakjam kalitkába a gépet, hanem asztalon legyen, és fél m-en kívül semmit ne halljak belőle, ez is mókás dolog :d

kipróbáltam a forzát szabadjára engedett fps-sel, vsync nélkül, mocskosul darabos volt, de legalább fellőttem még egy rakat opciót ultrára, és így is tolja a 60 fps-t :)

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#152) Synthwave válasza Chaser (#147) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

"winben _9 másodpec_ alatt benn vagyok hideg indítással"

Ezt uszkve tudja a lassan 5 éves, SATA-s Intel 730-am is. :))Mire bejön a monitoron a kép, már Windows bejelentkező képernyő van.

"az mx500-ban 99% h a sata m2 verzió van"
??? Van belőle M.2-es, SATA-s, de én a szimpla, 2,5 hüvelykes verzióról beszélek.

Papíron jobb a 860 EVO, drágább is, de valós felhasználásban effektíve tökmindegy, ez is és az MX500 is egy nagyon jó, ajánlott drive. Játékban kb. 1-2 másodperccel lassabbak, mint egy 3 GB/s-os NVMe meghajtó.

"most fogsz rehegni, a 19,5e-ért vásárolt gb b450m s2h lapom is zen3000 ready volt..."

A B350 Tomahawk Arcticom is az, csak új BIOS kellett hozzá. Sőt, sok A320-asban is mennek az új Zenek, meg 2-2,5k-ért lehet kérni bármihez BIOS frissítést átvétel előtt - de az már más kérdés, hogy a lapodnak mennyire van butítva a BIOS-a (mivel nincs elég ROM-kapacitás) és hogy a VRM + BIOS miatt a PBO frekik meddig mennek fel és mennyire stabilak (ugyanez a kérdés áll a RAM-okra is).

Mi az a játék, ami nyiknyiköl, ha 16 GB RAM-od van? Mert ott valamit nagyon elqrtak a fejlesztők..

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#153) Hobbbyt válasza Chaser (#151) üzenetére


Hobbbyt
őstag

Az is jó móka, ismerős. Nekem is az volt az első "kifogásom", hogy halk legyen. A vízben is lehet halkat csinálni, csak trükkös. :)

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

(#154) Chaser válasza Synthwave (#152) üzenetére


Chaser
titán

jah jó, én kérek elnézést, jobb is a sata, gyorsabb meg minden, nehogy nvme-t vegyél pár ezerrel drágábban, semmi értelme, azért nyilván a tesztelő sem a levegőből mért, meg én se onnan szedem amit tapasztaltam, és sokkal jobb tyúkbelezni' mint belevágni egy ms2 slotba
ha félreérthető lett volna, a 2,5" sata mx500 99% h az m2 mx500 egy 2,5" "házban", simán fogták és belerakták ugyanazt a panelt m2-sata átalakítóval ,mivel nem nvme semmi bonyolultabb akadálya nincs, nem véletlen sokkal nehezebb a sata mx500 mint a sata 860 evo, véletlenül sem azért, mert ha nem pakolták volna tele hűtéssel ami a házhoz csatlakozik, akkor nem melegedne még jobban, biztosan nem azért. és nem, nem csak papíron jobb a 860 evo, még mindig van nálam belőle használatban ( : extraként az tényleg hűvös, ha már sata akkor az
amd 3000 ready, értsd: outofthebox' amd 3000 ready, nem kell hozzá másik bios-t feltenni, már olyannal jön, lefényképezzem? ott van a dobozán is ( : nem tudom mit lehetne vele alakítani egy 3600/3700-nél, de nem is érdekel, allcore uv "tuning" azzal is biztosan menne, +10-15% teljesítmény többeltért meg nem fogok +40% fogyasztást "benyelni" és nem veszek 2x olyan drága hűtőt hozzá, de ez én vagyok
azt mondottam volt, sok játék van ami nyiknyiköl' 16gb ram _alatt_, nem 16gb ram mellett ( : - sok az lehet túlzás -, gears5 pl biztos ilyen, már most, nem 1-2 év múlva, most, innen mekkora lépés, h 16 kevés legyen?
mivel jövőre jönnek az új konzolok, amikben elvileg 24gb ram lesz, szted nem-e esetleg megnő a pc-s játékok ram igénye is? mert sztem elég esélyes, de vegyél nyugodtan 16-ot, mert a több pénzkidobás, a 2x8 3600@cl18-as egész biztos nem az - sztem ha megzargatnám a 3000-es aegis is menne annyit cl16-on, 3200-n biztos megy, és nem 2x8 páros -
te pénzed, te tudod, nekem igazából teljesen mindegy

szerk:
Hobbbyt
trükkös az mindenképp, annak kifejezetten örülök, h nem ciripel semmi, kopp-kopp ( :

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#155) Synthwave válasza Chaser (#154) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Ezeket a vackokat tesztelem nagyüzemben másfél éve + olvasok is hozzá, he. :DDD Tudom, hogy amire nekem kell, az égvilágon semmit nem nyerek az NVMe-ből, csak + °C-okat meg mínusz párezer forintot - azt az 1-2 másodperccel hosszabb loading time-ot meg benyelem. A tyúkbél meg az alaplapi tálca mögött megy és a táp is moduláris - de még magát az SSD-t is tudom az alaplapi tálca hátoldalához rögzíteni.

Nem, pont fordítva. A 2,5 hüvelykes MX500 sokkal előbb volt, mint az M.2-es verzió. Dettó ugyanazt tudja a kettő, csak az M.2-es jobban melegszik.

Hűtőt nem kell vennem, már van. Ezt a ~20-25k-s Scythe csodát 10-ért szereztem be tavasszal úgy, hogy én szedtem le róla a fóliát. Na az is egy jó biznic vót, ilyet szeretnék még. :))

A lapodon 32 MB-os ROM van? Mert ha nem, akkor bőven korlátozva van a dolog Ryzen 3000-esekkel, és némely új feature-ért egy régit távolítanak el az új BIOS megírása során.

Gears 5? Számomra az irreleváns. Egy évben megjelenik kb. 2 játék PC-n, ami érdekel, és azokat jellemzően olyanok fejlesztik, akik hallottak már az optimalizációról. Viszont, ha 16 GB alatt nyiknyiköl és nem mellett, akkor miről beszélünk? Nem fogok 16 GB-nál kevesebbet venni. Van pár cím, ahol ér (szó szerint) pár fps-t a 32 GB, de az nem legitimizálja a dupla költséget - RAM disket meg nem használok, ahogy videót sem vágok, nem renderelek és übernagy felbontású képekkel sem szöszölök reggeltől estig. Ja, tényleg; Chrome-ot sem használok. ;]

Egy 32 GB-os kit alsóhangon +22-23 ezer pénz (több, mint a duplája a 16-os kitnek) és az még csak 3200 MHz - a Zen 2 meg igencsak szeresse a 3600 (/3733) MHz-et, hiszen akkor lesz a RAM sebessége szinkronban az Infinity Fabric órajelével -> jönnek azok a plusz fps-ek.

A netes gépembe viszont jöhetne az a 32 GB, mert egyszerre két (néha három) böngésző szokott menni, többszáz füllel. ;]

Kicsit szerintem túlbecsülöd azt az Aegist (most ugyanilyenem van, csak 2 x 8 GB) - és az alaplapodat. : >

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#156) Chaser válasza Synthwave (#155) üzenetére


Chaser
titán

tudom h szoktál tesztelni, nos, nem vagyok atomfizikus, ezt az sx8200 pro tesztet te írtad, amiben többek köztött ez szerepel:
"aktív használat közben 0,33 W, alvó állapotban 0,14 W"
nem tudom a gyártó mit ad meg, de egészen őszintén, te elhiszed? ((( :
valóban nincs szignifikáns különbség egy _jobb_ sata ssd-hez képest - ami pont nem az mx500, mert az vállalható valóban és nem rossz, de a jobb az pl egy 860 evo -
de kérdem én, amit beleteszel a gépbe pénzt, azt a pár ezer ft plusz számít? ha egyáltalán nem is lenne gyorsabb sztem akkor sem számítana - de gyorsabb - azt mondod cpu-ból nem veszel előző gent, de ssd-ből képes lennél közel azonos áron satat venni? ez nekem nem áll össze :)
mx500-860 evo relációt ne bolygassuk, megvettem a 860 evot, használtam, kicsinek éreztem - mert közben vettem 4k tvt és kellett 4k film is :d - , jött jó áron mx500, kipróbáltam, rendszernek mint a samut, 1tb, elférnek filmek is a notebookon, de bárhogy próbáltam bebeszélni magamnak h uo. gyors mint a 860 evo, mert nem az ( : vissza is jött a 860 evo a notebookba, az mx500 meg a tv mellett dekkol, néha másolok rá filmet, reszponzívabb a 860 evo és ennyi, nem futtattam egyikkel sem teszteket, nem kellett...de te még ezen is spórolnál az új és drága gépnél? :d te bajod... :)

"Nem, pont fordítva. A 2,5 hüvelykes MX500 sokkal előbb volt, mint az M.2-es verzió. Dettó ugyanazt tudja a kettő, csak az M.2-es jobban melegszik."
ennek ellenkezőjét nem mondtam, amit mondtam, és mondok most is: nehezebb az mx500 - 53g, most mértem meg - mint a 860 evo- azt is meg fogom mérni - , és van egy sejtésem h nem azért, mert előbbi 1tb, utóbbi 0,5tb ( : és vajon hogy van az, h a samsung 40 fok fölé is nagyon ritkán megy, az mx500 meg simán felment 50 fölé is ugyanabban a gépben különösebb terhelés nélkül is ?
100% hogy azért nehezebb, mert hűtés van benne, hogy a házán belül m2 vagy egyéb pcb van igazából teljesen lényegtelen is, samu háza lehet nem is alu, már nem esküdnék meg rá, az mx-é az 100%, és nyilván jobban melegszik az m2 verziója, mert kb ugyanazok aparaméterei, csak annak nincs egy 2,5" háza ( :

ha tudod előre milyen ram igénye lesz azoknak a játékoknak amik még ki sem jöttek, nekem az is ok - nem mondtam hogy jó-e a gears5, nem nagy szám, és pont ez az, mégis kell neki 16gb - , új zen lélektanát nem ismerem az tény, de az is, h az aegist nem becsülöm túl, 1,2v-on megy 3000 cl16-ot 2x16gb - amit most 37e ft-ért is meg lehet/ett venni - , a kis lapot szintén nem becsülöm túl - és nem mondtam h vegyél olyat -, de 20e ft se volt - br, és kuponok nélkül ( : -, egészen biztosan 100% stabilan megy benne 8 magos 2700 3,6ghz-en, amire biztosan rá tudnék még csapni 1-400mhz-et h ne olvadjon le a vrm, és alapból zen 3000 ready volt - nem tudtam előre, nem is volt szempont, kellett valami mert lecsúsztam az msi b450m gaming plusról, atx lapokat meg 10 évvel ezelőtt sem szerettem -
de árához képest világbajnok, az tény, nem nagy mutatvány 2x ennyibe kerülő lappal és 20-25e ft-s hűtővel ráverni 5-600-700mhz-et sztem :) 16mb ramos egyébként, ezt se néztem, nem volt szempont - most néztem még rgb baromságot is tud ennyiért..lol ( : -

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#157) Chaser válasza Synthwave (#155) üzenetére


Chaser
titán

vegyünk mindketten 590 nitrot, ahogy lemegy a dili jó eséllyel bukta nélkül is el lehet adni legrosszabb esetben, kíváncsi lennék _gyakorlatban_ h alakulnak a te gépeddel és az enyémmel az fps-ek és a frame time, min fps-ek
deal? ( :

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#158) Synthwave válasza Chaser (#157) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Jobban örülnék, ha az RX 5700-et forszíroznád. : D

Most éppen azon gondolkodom, hogy milyen lenne, ha a Phanteks Eclipse P400S ablakos verziója helyett a teli oldallaposat választanám (itt minden panel kapott hangszigetelő borítást belülről, míg a tempered glassos verzió értelemszerűen az ablakos oldalán nem - nem tudom, mennyivel lenne így csöndesebb a vas), és úgy a Pulse helyett Sapphire ref. RX 5700-et tuszkolnék bele (XT BIOS-szal).

1st world problems.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#159) Chaser válasza Synthwave (#158) üzenetére


Chaser
titán

akkor már 2060s ( :
590-en sokat nem lehet bukni, nézem miket vesznek most is használtan, akár gar nélkül és _mennyiért_, no comment :)
nekem nincs kalitkában a gépem..1st world problems solved ( :

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#160) Synthwave válasza Chaser (#159) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Á, nem kő NVIDIA. Amennyiért egy low-endebb 2060s van, annyiért megy a Pulse RX 5700 XT - az úgy nem olyan jó biznisz, az RT meg kb. fabatkát sem ér ezen a szinten. Meg különben is Rályzen mellé Radejont illik venni, me úgy cép. :))

"nekem nincs kalitkában a gépem..1st world problems solved"

Nem, azzal itt csak újabb 1st world problemek jönnek;

1) üvölt ez a fos az arcomba : D
2) megy bele a por, de töméntelenül - itt meg pláne
3) a hűtés hatásfoka nem ideális (jobb egy olyan ház, aminek fasza airflowja van)
4) remélhetőleg nem esik/ömlik/csurran/cseppen/zuhan/hánykolódik bele semmi, miközben megy ---> körülményes, hatványozottan kell rá figyelni

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#161) Chaser válasza Synthwave (#160) üzenetére


Chaser
titán

nem láttam olcsóbban értelmes xt-t mint msi gaming 2060s/gb aorus-t, 20e-rel olcsóbb a pulse "sima" 5700 - kuponozás után minden, ufóéknál ( : - 5700 xt alap áron 8-10e-rel drágább mint az előbbiek alap ára, pont annyi mint egy rog strix 2070, beugró 2060s-t biztos nem vennék
jó nekem nv is, rtx nem érdekel :)

1) üvölt ez a fos az arcomba : D - úgy kell megcsinálni, h ne üvöltsön load se ( :
2) megy bele a por, de töméntelenül - itt meg pláne - porszűrő a kalitka árából ( :
3) a hűtés hatásfoka nem ideális (jobb egy olyan ház, aminek fasza airflowja van) - a meleg kénytelen felszállni, és befűteni a szobát, topflow hűtő megoldja a ram és vrm-ek szellőztetését
4) remélhetőleg nem esik/ömlik/csurran/cseppen/zuhan/hánykolódik bele semmi, miközben megy ---> körülményes, hatványozottan kell rá figyelni - lóP@szt :d gép mellé nem rakunk enni/innivalót ( : akkor se ha hermetikusan zárt :d - esetemben egy szekrényen lesz a tv mellett/mögött, ami mellett van az íróasztal, esély sincs ráönteni semmit, a box volt ott korábban, túlélte - illetve belehalt h nem használtuk pár hétig ( : -
b_zergálom a kis 570-et, lehet sokkal többre képes mint gondoltam

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#162) proci985 válasza Synthwave (#158) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

ref egyebkent teljesen jo

ha megnezed a topikjat paran azt hasznalunk, teljes megelegedessel.

en azert vettem refet mert 390 eurert talaltam egy XTt, meg ugye arra megy fel a vizesblokk is. na a kartya ket honapja megvan, a vizes blokkot pedig a mai napig nem rendeltem be, pedig itt a polcon a masodik D5 pumpa a masodik vizkornek csak a VGAhoz.

[ Szerkesztve ]

Social distancing in lagom amount.

(#163) EclipseGT válasza Chaser (#161) üzenetére


EclipseGT
addikt

"b_zergálom a kis 570-et, lehet sokkal többre képes mint gondoltam"

Én az 580-on lepődtem meg. Néhány játékban DX12 alatt hozza a 1660 szintjét is.
Vulkan alatt meg főleg brutál. Ott simán GTX 1070 szinten van.

[ Szerkesztve ]

MacBook Air 2018, iPhone 11 Pro Max 256GB Space Gray

(#164) kolopele válasza EclipseGT (#163) üzenetére


kolopele
addikt

A vulkan lehetne a jövő, jó példa erre a DOOM, de a játékok valamiért nem erre akarnak íródni. A DX12 viszont véleményem szerint egy nagy.............Talán két játék van ahol jobb mint a DX11, persze nVidia esetében.

(#165) Chaser válasza EclipseGT (#163) üzenetére


Chaser
titán

jah, most csak super positionnal bohóckodtam, a kis sz@rossal összematekoztam majdnem 580 szintet ( : de a 6 pines pcie csati visszafog minket :)

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#166) kovsol


kovsol
félisten

Jól sikerült teszt. Nem sajnáltad az időt a tesztekre látom.

Én még kitartok a régi konfigommal, de lassan érik a csere.
Az i5-3570k@4500Mhz már 2012. augusztusa óta megvan. A Giga GTX 970 G1 (szintén némi tuninggal, a nem kicsi gyári tuningon felül) meg már 2015. február óta.

Rá se ismerek magamra, mert előtte meg pár havonta cseréltem valamit a gépemben. Mivel full hd -ban játszom, így nem éreztem égető szükséget a cserére. De ahogy nézem igazából neked a 290 is teljesen vállalható teljesítményt adott mindenhol.

May the Force be with you - facebook.com/KovsolPhoto

(#167) EclipseGT válasza Chaser (#165) üzenetére


EclipseGT
addikt

Az tényleg nem rossz. Nekem a visszafogott 580 nem csinál ennyit. :D
Órajel -10%, power limit meg -20%. Amikkel most játszok, azokhoz így is bőven elég, viszont így hűvösebb, és megáll max 110W-nál a fogyasztás.

Alap órajeleken viszont már eszik 150W körül, ha megrángatom, akkor meg felmegy 180-ig is. :D

[ Szerkesztve ]

MacBook Air 2018, iPhone 11 Pro Max 256GB Space Gray

(#168) Chaser válasza EclipseGT (#167) üzenetére


Chaser
titán

1350/1400 volt a gpu, ram 9000-en ;] gpu fesz gyári érték alatt, ramon emeltem, 0,975-öt
szép volt így nyugdjjazása előtt, már a nitro 590 mellett várja h lőjek róluk pár képet, alien vs predator ( : aztán beszereljem és teszteljem :d de majd vacsora után ( :

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#169) Synthwave válasza proci985 (#162) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Csak azért van vacillálás, mert nincs 0 dB(A)-s módja, meg mindenhol azt írják, hogy a Pulse 5700 hűtése mind hőmérsékletek, mind zajszint szempontjából komoly előrelépés (+ dual BIOS) - az árkülönbözet meg konkrétan 11k..

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#170) Chaser válasza Synthwave (#169) üzenetére


Chaser
titán

na vacillálj rajta, vedd meg a pulse kártyát
nem adják vissza a videók és képek milyen brutális minőségérzetű a nitro+, kivettem a dobozból és ledöbbentem, ezen gondolkodtam...? :)
ahogy láttam az 5700-es pulse kártya az rx vonalon nitro minőségű
innentől belépő kártyát biztos nem veszek ettől az árkategóriától felfelé, mert 50e alatt még oké is lehet, de fölötte úgyis lesznek kellemetlenségek a beugrókkal - 5700 stock éppen lehet is jó, de az biztos h nem lesz olyan halk load, mint a pulse, no meg ránézni arra v egy stockra ég és föld sztem /nem mintha ez lenne a legfontosabb egy vga-nál, de na :d -/

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#171) kolopele válasza Synthwave (#169) üzenetére


kolopele
addikt

Kedden lesz nálam egy Pulse 5700, ha lesz időm letesztelem neked ;)

(#172) andy19770128


andy19770128
aktív tag

Nos én egy r9 fury t javaslok. A használt ára ugyan ott van mint a 290 esé. De jobb teljesitményben. A 480 astol is erősebb. Sőt mivel nekem van egy nano változatom és egy rx 580 on. Állithatom hogy egyformák. Fhd ban 1-2%az 580 ason.4k van a fury a jobb...r5 3600 as ok mellett tesztelve.

(#173) Hobbbyt válasza proci985 (#162) üzenetére


Hobbbyt
őstag

Én kicsit félek attól, hogy az egy szem D5 nem lesz (halkan) elég a cpu-full vga blokk + 280-240 3s 140-es radihoz. Egy pwm-esre kéne cserélnem, de nem olvasni jókat róluk pedig hát mindegyig ugyan az a magyar gyártmány.

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

(#174) Synthwave válasza kolopele (#171) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Van teli oldallapos Phanteks Eclipse P400S-ed, egy ref. RX 5700-asod és egy jó zajszintmérőd is?

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#175) kolopele válasza Synthwave (#174) üzenetére


kolopele
addikt

Hogy lenne már? Én csak azt ajánlottam fel hogy egy Pulse 5700 - at tudok neked letesztelni, külön nem fogok azért venni házat meg ref. kártyát :) Zajszintmérő az van, a ház meg egy Fractal Design Define S2.

(#176) proci985 válasza Hobbbyt (#173) üzenetére


proci985
MODERÁTOR

nalam harmas fokozat kellett anno a supremacy evo + ket VGA fullcover + 3 radiator kombohoz, de eleg sok konyokcsati is kellett a rendszerbe mert bonyolultan fert csak el.

PWM es Vario egyebkent nem ter el, nekem van mindketto itthon.

Social distancing in lagom amount.

(#177) Synthwave válasza kolopele (#175) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Akkor lényegtelen a dolog. Itt konkrét körülmények érdekelnek, nem az a kérdés, hogy jobb-e a Pulse vagy hogy mennyivel. Ezt már sokan megválaszolták a neten.

Az érdekel, hogy zajterhelésben mennyi a különbség a ref. 5700 és a Pulse 5700 között terhelésen, egy telioldalas Eclipse P400S-ben.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#178) kolopele válasza Synthwave (#177) üzenetére


kolopele
addikt

Akkor jó, mivel azt mégsem várhatod el hogy mindenkinek ugyanazon konfigja legyen mint neked, ház, táp, stb. :) A zajt csak a saját házamhoz mérten tudom megadni, esetleg levett oldallap mellett.

[ Szerkesztve ]

(#179) Chaser válasza Synthwave (#177) üzenetére


Chaser
titán

no lesznek javaslataim a ph tesztekre innentől ;] - nem mintha olyan sok lenne belőlük -
kuva' jó a nitro 590, de valszeg venti bajos és emiatt durván cw-zik, kikapom majd és kiderül, ha meg tudom oldani biztos marad

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#180) kolopele válasza Chaser (#179) üzenetére


kolopele
addikt

A Coil Whine sok esetben táp függő, érdemes másik gépben is megnézned.

(#181) Chaser válasza kolopele (#180) üzenetére


Chaser
titán

tudom, ez nem táp, úgy darált mint egy hdd, akkor is ha venti csúszkát akartam állítani, aztán egyszer csak megállt a csatikhoz közelebbi venti, saját tesztprogramja döglöttnek írta, utána megszűnt a cw is is teljesen - és nagy eséllyel közben az vágta ki az asztali lámpában levő halogént is ( : -
ma újra beindult, és megint cw-zik, könnyű kiszedni, majd megnézem, ha mázlim van csak veszek bele egy másikat és megoldva, ha nincs, akkor a panelen van gond és megy vissza
viszont ezt is vígan viszi a táp passzívan defaulton is

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#182) kolopele válasza Chaser (#181) üzenetére


kolopele
addikt

Fel ne robbantsd már vele a lakásodat is :) Lassan nem fogom merni beletenni a gépembe az 5700 - at még próbára sem, nem tudom mire számíthatok :))

(#183) Chaser válasza kolopele (#182) üzenetére


Chaser
titán

számíthatsz ilyenre nv aorusnál is ( :, azoknál is láttam hasonló gyári defekt problémát elvétve, lehet semmi köze a halogén izzó elhalálozásához, de lehet az csapta ki, ezt biztosra nem tudom, a ventivel valami defekt van, az biztos
csúnya dolog a tömegtermelés ( : - nekem meg úgy látsik sz@rba lépős periódusom van, szóval lehet direkt nekem gyártották le ezt a példányt :d -

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#184) Vesa


Vesa
addikt

Jó cikk, és vállalható kártya a 480 a maga nemében, de véleményem szerint kár volt feladni a 980-at csak amiatt, mert kifogtál egy hibás kártyát. Ez nem a széria hibája, hanem csak annak az egy terméknek, ezért emiatt leadni ennyivel a teljesítményből talán elhamarkodott döntés volt. A 980 Ti 50-55k körül megy használtan, és sajnos egy lapon sem említhető a 480-al.

[ Szerkesztve ]

(#185) Chaser válasza Vesa (#184) üzenetére


Chaser
titán

590-et újan 55-ért lehet most venni 3 év garral, 980 ti biztos jó, pont addig amíg meg nem halja magát és ablakon kidobott pénzzé nem változik

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#186) Vesa válasza Chaser (#185) üzenetére


Vesa
addikt

Ez világos, de most a cikk ha jól értettem arról szólt, hogy a 480 is használtan lett véve, akkor meg a két használt közül a 980 Ti nagyságrendekkel erősebb kártya. Egyébként 60k alatt nem látok garanciálisat a HA-n. Üzletben meg 80-90 verziótól függően.

[ Szerkesztve ]

(#187) Mr.Jesus válasza Vesa (#186) üzenetére


Mr.Jesus
tag

Alapvetően nem is 980 Ti volt a terv, hanem ugye RX 580, amit kb. 40-45 rugóért tudtam volna apróról elhozni. 980 Ti 60-65 ezerbe ment, de szívesen kipróbáltam volna a csúcs Maxwellt. Normálisabb 1070-ek akkor(=ez év nyarán) éppen 75-80 ezerbe mozogtak. Az volt a probléma a 980 Ti-vel, hogy alig találtam belőle pár darabot. Konkrétan miután visszakaptam a pénzem, egyetlen custom-vízhűtéses darab volt még az aprón, az is talán 80 ezerért.
No, meg az igazat megvallva már a 980-ra is sajnáltam volna a pénzt, mert az új játékokkal nem igazán játszok. 35 ezerért úgy gondolom számomra bőven jó vétel volt az RX 480. R6 Siege és Forza ami kb. kimeríti a játékválasztékot nálam egy ideje, talán még az új CoD és NFS amit megfogok venni, de ahogy nézem ezek is szépen eldöcögnek majd legalább High beállításokkal. :)

(#188) Chaser válasza Vesa (#186) üzenetére


Chaser
titán

( : 61-ért hoztam el a nitrot, 56 a pulse, ha játékot ki lehet szórni -7e
fentebb párszor ki volt tárgyalva a varázslat, nem ph-s használt ár, bolti új

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#189) Synthwave válasza kolopele (#178) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Egyáltalán nem vártam el, ezért sem értettem az ajánlatodat.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#190) kolopele válasza Synthwave (#189) üzenetére


kolopele
addikt

Azt hittem hogy arra vagy kíváncsi milyen értékeket produkál a Pulse, azért írtam csak hogy letesztelem :)

(#191) Synthwave válasza kolopele (#190) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Hát tulajdonképpen arra (is), csak nagyon specifikus körülmények között, ugye.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx & Glide 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#192) kolopele válasza Synthwave (#191) üzenetére


kolopele
addikt

Jó, rendben. Már ma este hozzám kerül, ha netalán érdekel mégis valami róla írj, viszont nem az én házamba kerül, hanem egyenest egy haveroméba, ami egy szerényebb ház, a proci meg egy 8700. Kb. szerdáig nálam lesz.

(#193) Chaser válasza kolopele (#192) üzenetére


Chaser
titán

érdekel mindenképp :K venni biztos nem fogok, egyelőre 590 volt az utolsó redeonom, remek kártya, de valami defekt van a venti környékén, megy vissza, később majd veszek egy nv-t utódnak

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#194) kolopele válasza Chaser (#193) üzenetére


kolopele
addikt

Akkor neked majd megírom mit tud FHD mellett.

(#195) Chaser válasza kolopele (#194) üzenetére


Chaser
titán

mikke játszol? sok teszt ellentmond egymásnak, néha már mosolyogni sincs kedvem rajtuk ( :

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#196) kolopele válasza Chaser (#195) üzenetére


kolopele
addikt

Breakpoint, Borderlands 3, Division 2. Más komolyabb jelenleg nincs fenn, mivel amiket kijátszok sok esetben törlöm. Benchmark mehet még Heaven, Valley, Superposition.

[ Szerkesztve ]

(#197) Chaser válasza kolopele (#196) üzenetére


Chaser
titán

nem ismerem egyiket sem, de tesztkben szoktak szerepelni, majd összevessük' ( : sp-t ismerem
hogy hogy engedtél cimborának amd kártyát venni? :)

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#198) kolopele válasza Chaser (#197) üzenetére


kolopele
addikt

Állítólag az új driver rendbe kapta az 5700 - at, és lényegében ez egyfajta csere lesz a 2060 - ra. Olyan a monitorja amin nincs csak freesync, és ezért akarja nagyon kipróbálni, az nVidia meg nem megy rajta mert b...k rátenni displayportot (mármint a monitorra amit vett).

[ Szerkesztve ]

(#199) Chaser válasza kolopele (#198) üzenetére


Chaser
titán

ahhan, én pont azért passzoltam le mert sokaknál gondos a sync ( : egyéb driver nyűgök mellett

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#200) kolopele válasza Chaser (#199) üzenetére


kolopele
addikt

AMD=FREESYNC
NVIDIA=G-SYNC

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.