Hirdetés

2020. február 20., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) bollokcs80


bollokcs80
(Korrektor)

Szép, szép, de piszok drága.....

(#2) cybermanus


cybermanus
(őstag)

Köszönjük a tesztet :R Lehet nem ártana neki egy gyári visszaállítás a rendszerfrissétés után, talán megszünnének az anomáliák. Nem nagyon értem ezt a négy pines csatlakozót sem lehetett volna type-c csatlakozó ha mar egységesíteni próbál az EU. Majd most az órákkal fogunk vacakolni csatlakozók terén. Vezeték nélküli töltés nincs benne.Drága és kiforratlan egyelőre.
Ez a kép jobban áll szerintem
alt="" title="" :DDD

[ Szerkesztve ]

Memento mori! Nyekladni

(#3) Memmaao válasza cybermanus (#2) üzenetére


Memmaao
(őstag)

Type c esetén nem tudnak olyan mértékű vizallosagot biztosítani, mint 4 pin esetén.

My name is Bond, James... Dean.

(#4) Doky586


Doky586
(veterán)
LOGOUT blog

Egy jobb kézre javasolt telefon?

https://logout.hu/bejegyzes/doky586/windows_telepites_menete.html

(#5) Parallaxis válasza Doky586 (#4) üzenetére


Parallaxis
(addikt)

Telefon? Biztos jó cikket olvastál? :D

(#6) Doky586 válasza Parallaxis (#5) üzenetére


Doky586
(veterán)
LOGOUT blog

Neked Mac-en más kép jelenik meg?

https://logout.hu/bejegyzes/doky586/windows_telepites_menete.html

(#7) Parallaxis válasza Doky586 (#6) üzenetére


Parallaxis
(addikt)

Lehet, nálam óra van a hölgy kezén, nem telefon :D

(#8) cybermanus válasza Memmaao (#3) üzenetére


cybermanus
(őstag)

Biztos tudnának de nehezebb lenne valamivel. Minden esetre arra próbáltam rávílágítani, hogy ideje lenne az okosórák terén is valami szabvány ami a töltési lehetőséget illeti. Legyen az kábel vagy valamilyen dokkoló. :)

Memento mori! Nyekladni

(#9) comegetsome1


comegetsome1
(tag)

Egyesek panaszkodnak a könnyen karcolódó üvegre. Vivoactive üzemidőben elveri, cserébe nem kapott "gyönyörű, színes kijelzőt". (Ez hátrány?! :U )

(#10) szatocs


szatocs
(őstag)

Leginkább a Connect miatt nem váltok még Polar-ról Garmin-ra. Mondjuk nem ez az óra lenne a kiszemelt (inkább 945), csak a cikk végszava miatt írtam.

=== Szatocs ===

(#11) Crus


Crus
(tag)

A csuklós pulzusmérés alapszabálya, hogy sport előtt RÁ KELL HÚZNI A KÉZRE... persze ne úgy, hogy lila legyen a kéz, de elég jól. Ezt baromi sokan nem veszik komolyan, majd csodálkoznak, hogy valami nem stimmel.

Az AMOLED kijelző annak aki rendszeresen sportol felejtős, ugyanis megnő a fogyasztás. 6 óra? Vicc. Néha beleszaladok abba, hogy 24 óra alatt sportolok ennyit pedig én nagyon messze vagyok a profiktól.

A 4 pines csatlakozó kiváló megoldás, ugyanis micro, vagy type-c esetében nem tudták volna itt sem megoldani az izzadság és vízállóságot. Rólam gyakran ömlik a víz, de korróziónak nyilván nyomát sem látom, pedig nem 2 hete használok Garmin órát.

(#12) zaskar válasza Crus (#11) üzenetére


zaskar
(senior tag)

A 6 óra üzemidő az folyamatos zenehallgatás és bekapcsolt GPS mellett értendő. Aki kicsit is járatos a Garmin termékek világában, az tudja, hogy ez teljesen normális érték, a zene rendesen megdobja a fogyasztást, persze az AMOLED is hozzátesz. Zene nélkül jóval többet bír. 2007 óta használok Garmin órákat, sok modell megfordult azóta nálam, több olyan is, ami már tudta a zenelejátszást bluetooth fülhallgatóval. Most éppen Forerunner 945-öm van, az zene+GPS-el 10 órát bír, zene nélkül meg már akár egy napot is, de ennek nagyobb az átmérője, így valószínűleg az akku is nagyobb benne.

(#13) peterkeT válasza cybermanus (#8) üzenetére


peterkeT
(nagyúr)

Ez nem telefon, nincs annyi hely a technikának, mint egy telefon aljában, a bedugós csatlakozó nem alternatíva. Az usb-c bedugós része kb akkora, mint amilyen vastag ez, és a kijelző vastagsága miatt még ennyi hellyel sem számolhatsz. Lehetne persze oldalt is, és akkor mehetne mélyebbre, de szerintem így is olyan zsúfolt a belseje, hogy kb egy hajszàlat nem tudnak már belehajtogatni.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#14) UnA válasza cybermanus (#8) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Garmin hibrid óra esetén egy csipeszes csatlakozó van töltéshez, ami szintén 4 pines, viszont nincs szükség aljzatra, mert anélkül is megtartja. Ez nekem jobban tetszik, és még az óra belső felépítésének szempontjából is előnyösebb.

(#15) lomposfarkas


lomposfarkas
(tag)

Ha ez az óra drága, akkor ez mi a lópikula :D
https://www.garmin.hu/oraszij-fenix-6-titanium-dlc-gg010-12863-09

(#16) szekra


szekra
(őstag)

Egy szó: csúnya :(

(#17) Crus válasza zaskar (#12) üzenetére


Crus
(tag)

Ezt jónak mondod... 920XT-vel húztam le pár ezer km-t terepen (futás), majd Fenix 5 Plus Sapphire-ra váltottam. Az AMOLED sajnos akku zabáló dög, és qvára felesleges is annak, aki egy kicsit is komolyan veszi a sportot. Pontosabban szólva nem lenne felesleges, ha nem ölné az akksit, de öli. :-(

Igen, sok kicsi sokra megy... a zene, a GPS + Glonass, a csuklós 24 órás pulzusmérés, a rengeteg szenzor, a wifi, bt, etc. Részemről amúgy abszolút nem panaszkodom a Fenix 5 akksi idejére. Jellemzően 5-6 naponta töltöm, 24 órás állandó pulzusmérés, szenzorok mind bekapcsolva minden, zenehallgatás csak futáskor és term. ki van kapcsolva aktivitáson kívül, hogy karlendítésre (Sieg Heil :DDD ) bekapcsoljon a kijelző. Wifin syncelek mindig.

(#18) Parallaxis válasza Crus (#17) üzenetére


Parallaxis
(addikt)

A GTR köszöni, de Amoled kijelzővel elketyeg 1 hónapig egy töltéssel, szóval lehet nem az Amoled kijelző a probléma a fogyasztásnál.

(#19) caledonia


caledonia
(csendes tag)

Végre egy Garmin teszt !!! Jöhetnek rendszeresebben is.

(#20) Galahed


Galahed
(senior tag)

Nagyon régóta Garmin órákat használok (család is) Forerunnerek, késöbb Fenixek, most jelenleg VENU-van. Persze jó volt a HRM RUN öv által adott plusz infó a Fenixen , hogy mikor sántitok éppen, vagy mekkora az emelkedésem, talajérintési időm stb, de mivel profi nem vagyok, a félmaraton felé tartok, igy heti három edzéshez kiváló a Venu is. Az ok, amiért váltottam, hogy romlik a szemem, és ebben a Venu sokat segített, hogy futás közben is el tudjam olvasni az adatokat szemüveg nélkül. Persze sokan mondjátok, hogy az Amoled sokat fogyaszt... igaz, de tulajdonképpen csak pár másodpercig van bekapcsolva, a kéz érzékenységét közepesre állitva( erre kapcsol be automatikusan) kb 4 napig megy nálam éjjel nappal. Szvsz a folyamatos pulzoxymeter fogyasztja a legtöbbet, nem a képernyő...

Jelenleg úgy vagyok vele, hogy futáshoz Hrm-Run övvel a Venu-t használom és nagyon nem akarok visszatérni a Fenix Sapphire -hoz.

(#21) Jackal2 válasza Galahed (#20) üzenetére


Jackal2
(senior tag)

Én pont emiatt vetettem el a Venu-t, mert AMOLED kijelzős. Szerintem ezeknek az óráknak funkcionálisnak kell lennie, a transzreflektív kijelzőnél semmi nem jobb edzéshez (igaz, én nem vagyok szemüveges, szóval lehet, hogy a te eseted teljesen más).
Egyébként szerintem sem az AMOLED kijelző fogyasztása a szembetűnően sok, hanem a pulzusmérő pánt és a BT füles használata együtt. Na, az gyilkos az üzemidőre nézve. Hétvégén futottam egy félmaratont, a Xiaomi Stratos 3 pulzusmérő pánttal, zenehallgatással is durván merült, pedig az is transzflektív kijelzős.

Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu

(#22) Galahed válasza Jackal2 (#21) üzenetére


Galahed
(senior tag)

Értem.
Amire én a maratonhoz érek addig jó lesz a Venu, a hosszabb túrákhoz (több napos) meg előveszem a Fenixet. Bár szerintem a Venu is birja /bírná, jelenleg 4 nap a készenléti idő (persze a GPS csak 2 naponta van egy órára bekapcsolva és a pulzoximetert is levettem csak éjszakára) A BT viszont az állandó ON rajta mivel a telefonom le van némitva és az órán olvasok sms-t, e-mail-t látom /érzékelem a hivásokat stb... zenét a telefonról hallgatom , az mindig jön velem a hátamon futás közben is. (Bt fülessel -telefonról megy a zene és az esetleges hívások is, igy nem terhelem vele az órát)

(#23) Galahed válasza lomposfarkas (#15) üzenetére


Galahed
(senior tag)

Van egy nekem a Fenix 3 -hoz (az 67ezer) , az volt az első amit levettem róla, sportoláshoz nem volt jó... Most itt ül a szekrényben, eladni meg töredékéért sem lehet...

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.