Hirdetés

2021. április 18., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) GreenGoblin


GreenGoblin
junior tag

Nagyon baba lett ez az óra. A szíj ha olyan mint az AW-nál a sport loop akkor tuti kényelmes. Kár az áráért. Garmin szokásához híven frankón elszállt vele sajnos.

(#2) HThomas


HThomas
senior tag

Nem rossz, nem rossz... mondjuk én a térképet nem értem. Ha valaki nem használja, akkor nem kéne, hogy merítsen, csak kell rá egy külön beállítás, hogy mutassa-e vagy sem. Zene dettó. És akkor simán egy kívánatos alternatíva lenne a Fenix 6X Solar vásárlóinak. Így meg igazából annak opció csak, aki vagy egyébként sem használ zenét / térképet, vagy tényleg kell neki az 50+ nap üzemidő. Őszintén szólva kíváncsi lennék, hogy az utóbbi hány embernek kellhet ténylegesen, és mire.

(#3) Tigerclaw


Tigerclaw
nagyúr

Tudtok olyan appot ajanlani ami a magyar Cartographias turistaterkepeket vagy azokhoz hasonlo reszletessegu, aranyu terkepeket hasznalva engedi a navigaciot, esetleg tura tervezeset?

Bocs, hogy kicsit off, csak mindig a Garmin eseten jut az eszembe, hogy mas orszagokhoz milyen jol haszanlhatok a Garmin kis turas kutyujeik, amik mindig tetszettek, de reszletes magyar terkep hijan nem volt ertelme.

Most talaltam egy Avenza nevezetut, amihez lehet venni az emlitett terkepeket, csak nem tudom, hogy milyen maga a keretprogram. Mondjuk a terkepek se olcsok.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#4) GreenGoblin válasza Tigerclaw (#3) üzenetére


GreenGoblin
junior tag

Osmand talán

(#5) Bone123 válasza Tigerclaw (#3) üzenetére


Bone123
HÁZIGAZDA

Okostelefonra vonatkozik a kérdés? A Locus Maps remek, első bejelentkezéskor le is töltheted Hungary - LoMaps néven a Turistautak.hu friss, vektoros térképét az Offline Térképek Letöltése menüpont alatt. Van navigálás, túratervezés és vezetés, nagyjából minden.

[ Szerkesztve ]

(#6) GeoJoe


GeoJoe
aktív tag

Remekül indult a cikk aztán el is ment a kedvem a terméktől. Ennyi pénzért ilyen hiányosságok? :(

(#7) HThomas válasza Bone123 (#5) üzenetére


HThomas
senior tag

Hú, ez a térkép nagyon király, eddig hasonlót csak a mapy.cz-n láttam (aminek egyébként egész jó az appja és a webes tervezője is).

(#8) helixP válasza Tigerclaw (#3) üzenetére


helixP
veterán

Locus + Locus Map Watch Wear app.

Szerk: Nem olvastam vissza :D

[ Szerkesztve ]

(#9) Bone123 válasza helixP (#8) üzenetére


Bone123
HÁZIGAZDA

Még Garmin app is van hozzá, megfelelő órákra.
https://play.google.com/store/apps/details?id=info.wearsoft.locus.addon.ciq&hl=en&gl=US
https://apps.garmin.com/en-US/apps/f15dd655-e734-456e-b8f5-314d287df4a4

[ Szerkesztve ]

(#10) Tigerclaw válasza Bone123 (#5) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Igen, telefon, de ha okosoras kompatibilitas is van, az meg jobb.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#11) Janaboy válasza helixP (#8) üzenetére


Janaboy
addikt

dwmap is ilyesmi megoldás, nem?

Janaboy

(#12) vanye


vanye
senior tag

Ha rendes térkép nem is fér el rajta, azért - gondolom - a GPX-import csak működik ezen is. (Instinctem van, azt anno ezért is vásároltam. Alapszintű térképezést az is tud: mutatja a követendő vonalat, rajta téged nyílként stb.) Erről nem esett szó, valamint arról sem, hogy (amennyire tudom) az iPhone-okon csak limitálva működik a Connect app, azaz pl. nem lehet egy-egy üzenetre egy előre megírt válaszüzenettel reagálni.

Stern des Südens!

(#13) lomposfarkas


lomposfarkas
tag

Bámulatos, hol tart már a tudomány! Kitartó munkával sikerült eljutni a környezeti fényben is látható transzflektív színes kijelzőtől a környezeti fényben is látható transzflektív színes kijelzőig. És mindehhez csak 20 évre volt szükség!

(#14) S e t h


S e t h
veterán

Egyrészt nem értem ezt a sok eldobott cucc látszatát keltő fotót, idegen a terméktől, ellenben ha használat, sportolás közben lenne lekapva pár kép utólagos szerkesztéssel az sokat dobna a teszten.
Az meg tuti a saját defektusom, hogy nem találtam sehol az árát a cikkben.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#15) gulyasa válasza vanye (#12) üzenetére


gulyasa
senior tag

vanye:
De esett róla szó: "vaktérképes navigáció".
A garmin.com-on, ahol elektronikusan elérhető hozzá (angol nyelvű) használati útmutató (a garmin.hu-n még nincs semmilyen elektronikus letöltési lehetőség)), aszerint a rendelkezésre álló navigációs módok:
- elmentett (út)pontok között navigálni (bár ezt nem részletezi, úgy sejtem, ez a "toronyirányt egyenesen" változat lehet, de nem vagyok benne biztos... :F )
- a Garmin Connect-en összeállított útvonalat is feltölthetsz rá, és azon navigál (mint írtam, vaktérképen)
- az előzőhöz hasonló mód, amikor az órán már elmentett tevékenységeid közül választasz egyet útvonalként, amin végignavigál (vaktérképes)
- tudja a TrackBack-et is - azaz ha úgy döntesz, visszavezet a kiindulási pontra azon az útvonalon, amelyen addig haladtál, vagy ha neked úgy jó, akkor mutatja légvonalban a kiindulási pont irányát és távolságát - ezt a legtöbb Garmin óra tudja (térkép nélküliek is).

Seth:
Ott van a legelején, a második mondatban:
"Ne is takargassuk az árakat: az acélszürke variáns 300 ezer forintért szorulhat a csuklóra a fonott nylon szíjat magunkra tépőzárazva, a Titan változat pedig erre is rápakol 12% felárat,..."

[ Szerkesztve ]

(#16) vanye válasza S e t h (#14) üzenetére


vanye
senior tag

Pedig ott van az infó már a legelső bekezdésben:
"Ne is takargassuk az árakat: az acélszürke variáns 300 ezer forintért szorulhat a csuklóra a fonott nylon szíjat magunkra tépőzárazva, a Titan változat pedig erre is rápakol 12% felárat."
Régóta mondom már amúgy, hogy nem ártana egységes elvek mentén tesztet írni; hol a cikk végén szerepel az ár, hol (mint most is) az elején... Apróság, de némi konzisztencia ezen a téren nem ártana.

gulyasa:
Valóban. Efelett biza átsiklottam. Ugyanakkor amikor Bone a GPX-exportról beszélt, illetve még korábban arról, hogy nem fért rendes térképes rendszer az órára, akkor ott igazán megemlíthette volna, hogy ez az ún. "breadcrumb"-navigáció mindenesetre adott. Szvsz egy túrázónak, aki eleve tracken akar végigmenni, ennél több nem is kell.

[ Szerkesztve ]

Stern des Südens!

(#17) m00lash válasza Tigerclaw (#3) üzenetére


m00lash
csendes újonc

LocusMap, szinte mindig. Mindenre. Is. :) (csak Androidra)
Outdooractive, ami még érdemleges.
Update: megnéztem az Avenza-t. Szerintem drága és darabosnak tűnik. Igaz, én nagyon elfogult vagyok a LocusMap-pal, mert nincs jobb. [link]

[ Szerkesztve ]

(#18) arn


arn
nagyúr

nekem a garmin oximeter ilyen 90-95 kozott mer, az rendes muszer az 97-98at.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#19) tixem


tixem
addikt

Merre jártál? Kökörcsint vadásztam húsvétkor a Börzsönyben két helyen is, de nem jártam sikerrel. Ott még mintha március lenne, még bimbós hóvirágot is találtam. Úgy látom neked sikerült (még ha el is fagytak csórik :) )

#3Tigerclaw

Locus Map pro, nagyon jó és pontos térképeik vannak. Offline is működik ha letöltöd. Bőven megéri azt a kb 2500 Forintot az app, plusz párszáz Ft a magyar térkép. De asszem új felhasználóként kapsz pár ajándék LoCoint ami ha jól emlékszem be is takarja a magyar térképet. Én már nem is használok mást (geoládák appot kivéve).
PC-n előzetes útvonaltervezésre pedig heyjoe.hu

[ Szerkesztve ]

Galaxy Note 9 ||| Vivotab Note 8 W10 ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■) ||| Origin / Uplay - tixem

(#20) CorsairS válasza Tigerclaw (#3) üzenetére


CorsairS
csendes tag

OSMAnd és hozzá turistatérkép réteg innen: [link]

Én évek óta ezzel túrázok, rajta van minden. Annyi talán a nyűgje, hogy időnként meg kell nézni, van-e frissebb réteg, mert ezt nem tudja az OSM magától frissíteni.

(#21) lomposfarkas válasza tixem (#19) üzenetére


lomposfarkas
tag

"Locus Map pro, nagyon jó és pontos térképeik vannak."
Ez más, mint a mindenre tölthető OSM anyag?

(#22) tixem válasza lomposfarkas (#21) üzenetére


tixem
addikt

OSM alapúak ezek is, de nekem valamiért jobban bejön [link]

[ Szerkesztve ]

Galaxy Note 9 ||| Vivotab Note 8 W10 ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■) ||| Origin / Uplay - tixem

(#23) Strezi


Strezi
őstag

Nekem a WiFi és térkép hiánya kizáró ok. A legkényelmesebb dolog hogy WiFi-n keresztül 20 másodperc és automatikus (amikor otthon megállítom) az aktivitás feltöltése. BT-vel hosszú percekig szinkronizál.
Egy Fenix 6X Pro Solar Titán-om van, az is majd négy hetet megy el, heti hét - nyolc óra bringázással, és folyamatos pulzus és mozgáskövetéssel. Néztem ezt, de egy már szinte mindegy mennyivel több üzemidőért nagyon visszavágták.
Mivel a mostani is kibír egy magashegyi hetet, hat napi túrával / bringával, nekem az is elég "enduro"(pláne ha már konkrétan pont enduró MTB szakágban mozgok) :K

Ryzen 3900x, 2070S, 64GB, 3TB NVME SSD

(#24) Juliuska


Juliuska
senior tag

Elgondolkodva olvasgattam a tesztet, ahol meglátom szerint, szinte egyetlen fícsör körül forgott minden, s ez pedig az üzemidő, ami önmagában remek, de ha egész órát tekintjük, akkor már nem biztos, hogy az. Valóban kell(ene) nekem egy olyan sportóra, ami a hosszabb akksiidő oltárán feláldoz fontos kényelmi funkciókat? WiFi kilőve, talán elfogadható, hiszen BT-n is megoldható az adatátvitel, na de, hogy bukja a kedves felhasználó még a zenét is, az szerintem, már komoly szarvashiba. Vaktérkép egy 300e/338e Ft-s óránál? Még egy... 🙈 :(((

Élj úgy minden nap, mintha az lenne az utolsó, mert egyszer TÉNYLEG az lesz...

(#25) VivienR


VivienR
tag

Itt szinte mindent az üzemidőre hegyeztek ki, de valahogy mégis úgy érzem, hogy pl a normális térkép elvesztése nagyobb érvágás. Szóval még kb mindíg a Fenix széria a legjobb.
A beépített hőmérőre csuklón felesleges hagyatkozni, max ruhán kivűlre helyezve, vagy levéve mutat környezeti hőmérséklet, de inkább a Tempe szenzorra hagyatkozom, bár bámulatosan tré a hozzakapcsolódás sebessége.

(#26) Mumukuki


Mumukuki
tag

Kimaradt a szenzorok közül a barométer a cikkből.
Ennek használatával hegyi túra alatt eléggé jól méri a magasság változást.

Nekem Descent mk2i van, ebből kiindulva az alapjául szolgáló Fenix 6x pro (vagy sokat) sokkal jobban megéri mint az enduro

(#27) arn válasza Mumukuki (#26) üzenetére


arn
nagyúr

Erdekes modon barometer a vivosmartban is van.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#28) Nandusz


Nandusz
csendes tag

Úgy tűnik itt a dizájn, a külsőség és az üzemidő emeli indokolatlanul az árat.
Jelenleg minden funkcióval ami ebben az Enduro modellben benne van, + WiFi + térkép + zene a Fénix 6x PRO Sapphire verzióban 273.000 HUF-ért kapható. Annyi, hogy nem Solar cellás az üvege, hanem zafír kristályos, ami sztem jobb, mert edzettebb és sokkal karcmentesebb a kb. 10%-al több üzemidőt adó Solaros, de kkönnyebben karcolható üvegnél. Magyarán sztem a Solar üveg egy felesleges luxus többlet benne, valódi haszonérték nélkül.

GIGABYTE Z370P D3 | i7 8700K | Radeon RX 6700XT | 32GB DDR4 | LG 32UN650-W |Kingston 240G+500G SSD+500G M.2 SSD | Win10x64 | Gigabyte P850GM 80+ Gold | PS4 Pro

(#29) HThomas válasza Nandusz (#28) üzenetére


HThomas
senior tag

Igazából a 6X Solarhoz képest érdekes az ára...

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.