Hirdetés

2020. október 20., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) titusz99xd


titusz99xd
(csendes tag)

Valaki segítsen, mert még mindig nem tudom, hogy egy adattároló mitől lesz gémer?

"I'm the fckn' BlackStash!"

(#2) Locutus válasza titusz99xd (#1) üzenetére


Locutus
(veterán)

Valami sántít itt, mert nincs rajta RGB. Igy én se értem hogy lehet gamer.

Fnatic Streak Pro és egy G910 eladó

(#3) Segal válasza titusz99xd (#1) üzenetére


Segal
(veterán)

Az árától ;] :P

(#4) titusz99xd válasza Locutus (#2) üzenetére


titusz99xd
(csendes tag)

Azt már nem akartam külön mondani :DD

"I'm the fckn' BlackStash!"

(#5) MeszesKPT


MeszesKPT
(őstag)

Rászitáznak egy xbox logót, máris gamer. Logikus. :W

(#6) kutga


kutga
(nagyúr)

Semmi rgb? Hová vezet ez.

Az élet hat magnál kezdődik.

(#7) ledgeri


ledgeri
(veterán)

A beépített akku kellett...

anti-blockadblock-er// PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#8) King Unique válasza titusz99xd (#1) üzenetére


King Unique
(félisten)

Hivatalosan elvileg akkor, amiről pl. ennek a cikknek a végén van szó. Más esetekben viszont inkább csak szimpla gyártói marketingbulshit szokott lenni.

(#9) -Faceless- válasza titusz99xd (#1) üzenetére


-Faceless-
(őstag)

Egyrészt mert az XBOX támogatott HDD-k dobozból kivéve működnek előre konfigurálva, egyébként ezt külön kell gépen. (nem mintha komoly dolog lenne)
Másrészt azért, mert több ilyen merevlemeznél figyelnek arra, hogy passzívan (néha aktívan) tudja magát legalább elfogadható hőmérsékletre hűteni.

Nem védem ezeket röhejesen túl vannak árazva, de tényleg kevés olyan külső merevlemez van amin van hűtőborda. Ha tényleg használod őket ezek a hordozható cuccok szénné égnek pár perc után.

[ Szerkesztve ]

(#10) Predatorr válasza titusz99xd (#1) üzenetére


Predatorr
(aktív tag)

Lehúzod a kábelről és pingpongozhatsz vele. Vagy dominózni is jó, bár kicsi macerás ráfesteni a pöttyöket. Esetleg kábellel használhatod lanpartin parittyaként.

Faceless: számos külső merevlemezt használok hütőbordák nélkül, egyik sem égett el.

[ Szerkesztve ]

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

(#11) -Faceless- válasza Predatorr (#10) üzenetére


-Faceless-
(őstag)

Már feladtam egy pár éve, de volt több wd black, illetve egy seagate valami, és az utolsó Black házán csodálkoztam milyen meleg mikor felment ~65 fokra kb. egy óra után.
Pár héttel később ~10 MB/s volt a max sebesség amit ki tudtam belőle csikarni akkor adtam fel.
(és nem dobtam kályhába vagy raktam légmentesen zárt dobozba)

(#12) King Unique válasza -Faceless- (#9) üzenetére


King Unique
(félisten)

Azért az túlzás, hogy egy átlag külső HDD aktív hűtés, hűtőborda stb. nélkül pár perc használat után szénné égne... Például egy órákig tartó lassú formázás elég intenzív írásterhelés, aztán mégis kibírta nálam több, eleve passzív hűtéses modell is. Meg itt a cikkben, valamint amúgy is most csak a gyárilag készre szerelt külső merevlemezekről beszélünk, ellenben ott van még a külső házas megoldás is, amikor magunk legózzuk össze a külső házat + a HDD-t. Az utóbbinál pedig választható egy jó hővezető, full alumínium, akár még szellőzőnyílásokkal is ellátott külső ház, amiben azért normál esetben nem szokott csak úgy megfőni a HDD. Meg ezekben általában amúgy is elsődlegesen 5400 RPM-es modelleket szokás használni, amik kevésbé melegednek. A beépített aktív hűtés viszont már extra, ami manapság kevésbé jellemző a normál külső házaknál, de alapesetben nem is szükséges okvetlenül. A cikkben említett 3,5"-os D10-nél viszont van aktív hűtés, ami valóban pró, de annál a 7200-as merevlemez miatt mondjuk amúgy sem árt. A P10 és P50 viszont csak passzív hűtésesek, max. a vélhetően fém és bordázott külső ház az extra, ami hővezetés szempontjából is előnyösebb. De hasonlót akár külső házas megoldással is össze lehet fabrikálni, meg egyes gyártók kínálatában készre szerelt formában akár még hasonló prémium termékeket is találni.

[ Szerkesztve ]

(#13) King Unique


King Unique
(félisten)

Egyébként most nézem, hogy ez a P50 külső SSD már USB 3.2 Gen 2x2, vagyis ténylegesen is USB 3.2-es. No fene, már ilyen is van. :)) Mondjuk az NVMe SSD-nek még így is kevés, mert ahhoz inkább Thunderbolt 3, meg majd USB4 kellene, de azért nyilván jobb, mint a korábbi USB-szabványok adta sebességek.
Ellenben a másik kettőnél az USB 3.2 Gen 1 nyilván csak az újabban szokásos marketingbulshit, mivel az ténylegesen USB 3.1 Gen 1x1 = USB 3.0... :D Meg egy mezei külső HDD-nél pláne egylemezes kivitelben eleve nincs is értelme nemhogy az USB 3.2-nek, de még az USB 3.1-nek sem, mivel az USB 3.0 (max. 450 MB/s) szabvány is bőven kiszolgálja azt a sebességet.

[ Szerkesztve ]

(#14) Akula válasza titusz99xd (#1) üzenetére


Akula
(őstag)

mert ezeken nem lehet fotókat, doksikat tárolni. csak játékokat.
a többi cuccodhoz sajnos venned kell egy másikat, hamarosan megjelenik az is. :DDD

(#15) Noukoum válasza titusz99xd (#1) üzenetére


Noukoum
(addikt)

Elvileg attól hogy rajta van az Ergébé

„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

(#16) Reggie0


Reggie0
(nagyúr)

Hat ez inkabb ruggednek nez ki, mint gamernek, de amugy ugy nez ki, mint amikor a kettessel atment junior gepeszmernokot felveszik formatervezoi pozicioba es megkapja a feladatot, hogy probalja ki a gepen levo CAD-et valami hulyeseggel. Aztan jon egy hasonlo junior manager es kitalalja, hogy ha mar firkantot valamit adjuk is el.

[ Szerkesztve ]

(#17) nexplo


nexplo
(senior tag)

Nekem a formavilág bejön nagyon. Végre nem RGB csili vili hanem amolyan klasszikus. Az ár, khm, az már más tészta, de gamer ugye úgyhogy meg is van magyarázva. :)

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)

(#18) PDI1984


PDI1984
(újonc)

Azért a D10 leírásánál van némi hiba. A WD honlapján lévő leírásban (ami be is van linkelve a cikkben) szó sincs vezeték nélküli töltésről, és dupla usb-n történő energiaellátásról. Rendes adapteren kapja az áramot, 1 db micro usb-b kábel kell az adatátvitelhez. A két plusz usb-a port azért van rajta, hogy tölthetőek legyenek velük a gaming (és nyilván egyéb, pl. telefon) kiegészítők akár 7,5W-tal. Gondolom, hogy ne kelljen külön charging hub pl. kontroller töltéshez. De ez vezetékes megoldás.
Az aktív hűtés a 7200rpm miatt fontos lehet, a kérdés az, hogy mennyire lesz zavaró a rendkívül kis átmérőjű hűtő hangja. Általában elég nagy fordulatszámon pörögnek, zavaróan magas frekvenciás hangot kiadva, még akkor is ha egyébként nem hangosak. Persze lehet, hogy pont ez lesz a kivétel.

(#19) nexplo válasza PDI1984 (#18) üzenetére


nexplo
(senior tag)

Ráadásul a kis átmérő miatt hamar el is koszolódik a kis méretű hűtés... és még hangosabb lesz kevesebb hatékonysággal ugye. :)

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)

(#20) Predatorr válasza -Faceless- (#11) üzenetére


Predatorr
(aktív tag)

Lehet, a WD a ludas, én ezektől rég nem veszek semmit. Több HDD-m is szektorhibás lett gar. lejártával (pár héten belül). 7200RPM Hitachikat vettem anno, de asszem a Samsung és Maxell külsőkben is az van, illetve egy ideje már Seagate. Olcsó alu, bordázatlan külső házakban használtam őket, 52°C volt a max egy több órás töredezettség-mentesítésnél, évek óta hibátlan mind. A 3.5"-esek ennyire sem melegszenek, sebességgel sincs probléma.

King Unique: Ne dőlj be a marketingnek, én próbáltam külső M.2 racket, valami hihetetlen szar értékeket produkált, pl. 30MB/s olvasást. Még a SATA-s tudott 300MB/s-t az 550-ből.

[ Szerkesztve ]

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

(#21) King Unique válasza Predatorr (#20) üzenetére


King Unique
(félisten)

Akkor ott egyértelműen inkább nálad nem stimmelt valami az eszköznél, vagy a hardver- és szoftverkörnyezetben. Meg az a 30 MB/s is kb. USB 2.0-s érték, ami ha olyan porthoz / kábellel volt csatlakoztatva, vagy esetleg az OS csak USB 2.0 módban kezelte, akkor nem meglepő az eredmény. Viszont normál esetben USB 3.1 Gen 2 alapon mind 2,5" és M.2 SATA, mind M.2 PCIe NVMe (+ teszt) felállásnál a szabványtól elvártnak megfelelő értékeket lehet elérni. Ami a jelen cikkben említett P50 külső SSD-nél is vélhetően hasonlóképpen fog alakulni USB 3.2 Gen 2x2 és NVMe alapon. Amihez nyilván az is kell, hogy a gazda felől is biztosítva legyen a megfelelő támogatás, azaz Type-C alapon USB 3.2 Gen 2x2 porthoz legyen csatlakoztatva az eszköz. Ha lassabb szabványra épülő porthoz van, akkor viszont értelemszerűen az fogja limitálni az adatátviteli sebességet és pl. USB 2.0 alapon össze lehet hozni kemény 30 MB/s szekvenciális értékeket. :D

[ Szerkesztve ]

(#22) nexplo válasza Predatorr (#20) üzenetére


nexplo
(senior tag)

30 MB/s... ott van valami bibi az 100%. Ilyen értéket nem szabadott volna kapnod? Szerintem az USB port volt a ludas. :(

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)

(#23) hemaka


hemaka
(nagyúr)

gamer külső hdd dobozka, bár az rgb-t hiányolom amúgy eléggé, így elég ciki bárhol is előszedni. :D

(#24) nexplo válasza hemaka (#23) üzenetére


nexplo
(senior tag)

Végre lecsendesült az "rgb-zés" ne kezd megint :DDD :D

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.