Hirdetés

2022. december 8., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#101) moha21 válasza Dany007 (#95) üzenetére


moha21
addikt

Nekem ismerőseim azt mondják nem olcsóbb az élet.

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

(#102) #51736960 válasza Dany007 (#100) üzenetére


#51736960
törölt tag

azért azt is kell nézni, hogy a nyugati államok gazdagabbak, nincs akkora államadósságuk, ott a parlamentben tényleg jó szakemberek ülnek, pontosan tudják, mit miért csinálnak.

ellenben itthon egy ilyen fél-balkáni megoldás van, mindenféle gyanús múltú üzletemberek ülhetnek a miniszterelnöki székbe, az ország és a lakosság a végtelenségig el van adósítva, ami pénz megmaradt, azt pedig ellopják a különböző beruházásokon keresztül.
(pölö itthon épülnek a világon a legdrágább autópályák, de néhány év múlva már lehet is felújítani, mert nem csak a lóvét lopták ki belőle, hanem még az építőanyagot is)

sajnos ezt az országot totálisan szétbaszták az elmúlt 50 év alatt, és lenne egy tippem, hogy ezért kik a felelősek, de ha ezt leírnám, akkora bant kapnék, hogy még a dédunokám se tudna a ph-ra belépni...

(#103) adalbert1 válasza Dany007 (#100) üzenetére


adalbert1
addikt

Azt azért tegyük hozzá hogy a GDP-je is ~3-szorosa Magyarországénak...
Az sem mindegy, hogy a munkakereslet és a munkakínálat hogy viszonyul egymáshoz.

(#104) #51736960


#51736960
törölt tag

csak hogy a topik témájánál maradjuk, itt egy mai hír: Ismét rekordot dönt a benzinár

(#105) Dany007 válasza #51736960 (#102) üzenetére


Dany007
veterán

Az államadósságban ha jól tévedek az USA van az élen.
De lehet, hogy a környéken mi vezetünk.
Nem csodálnám, pontosan azért, amit le is írtál. Kész röhej ami itthon van, kezdve az autópályától a 4-es metrón át, a 2020-as olimpiai utópisztikus álmokig.
Ettől függetlenül szerintem külföldön is van korrupció rendesen. Csak talán ott inkább van miből lopni, itt meg azt a "keveset" is ellopják.

@moha21:

kb. 1-1,5 éve volt egy riport, aktív vagy fókuszban nemtom, átautókáztak egy osztrák boltba, bevásároltak, és a végén az jött ki, hogy ilyen ~15 ezres összegnél ~ 3 ezret spóroltak külföldön. De több ilyen próba is volt.
Vagy kérdezd meg Tildy-t, ő már 1 éve Londonban él! Ami köztudottan a legdrágább város Európában. Szerinte is nagyjából egy árban vannak a termékek.
Btw a lényeg azon lenne, hogy az itthoni és külföldi minimálbérek közti különbség közel sincs akkor, mint az árakban levő különbség. Érted? Ezzel arra célzok, hogy mondjuk az itthoni és az angliai minimálbér között van mondjuk ~ 4x-es különbség, addig ott max. a cigi kerül 4x többe, de még talán az se.

@adalbert1:

Biztos, hogy ennek is köze van hozzá. 100%. De jöhetne már végre valaki, aki tényleg tiszta vizet önt. Kíváncsi lennék rá.

[ Szerkesztve ]

(#106) Gyuri27 válasza Dany007 (#100) üzenetére


Gyuri27
félisten

Nem lopják és privatizálják el. Itt is van ám pénz. De amig pl olyan silány autópályákat gyártanak, hogy egy év után szétesik és aki a munkát végzi annak nem marad pénz. Mert a fölöttük lévőek jól élnek addig ne csodálkozz semmin.
Vagy ott a megyeri hid esete. Azt is meg lehetett volna csinálni a feléből is jóra és még a kisember is megkapta volna a pénzét.

Tanács a fórum használatához: ha valaki beszól ne szólj vissza. Te bant kapsz. Ő nem. És még a hsz-ét se törlik. No nem baj. Van ab.

(#107) keIdor válasza Dany007 (#105) üzenetére


keIdor
titán

Korrupció mindenhol van persze, de nem akkora, mint itthon. Mi a környéken a korrupció melegágya vagyunk. Olyan országoknak "versenyzünk", mint Ukrajna és sajnos ez a baj.

A legdrágább város a világon Moszkva, és az is Európában van ugye. London inkább a második lehet.

Az a baj, hogy itt addig nagy változások nem lesznek, amíg ezek ülnek a Parlamentben és a nép mindig ezeknek adja a kezébe az országot. Az is nagy probléma, hogy mindig más irányít, mindig belekezdenek valami új programba és a régit meg félbehagyják, vagy lerombolják, pedig ezeknek hosszú távon lenne pozitív hatása, de így nem lehet, hogy mindig tönkreteszik azt, amit a másik elért... minimálisan most belemennék a politikába. Amikor Bajnaiék voltak, akkor felminősítették az országot egyel. Akkor én azt mondom, hogy abban az egy-másfél évben jó fele haladt az ország. Most jött a narancs párt, hoztak néhány rossz döntést és máris visszaminősítettek minket kettővel is. Egy lépés előre, két lépés hátra... :(
Jövőre meg ugyanúgy lyukak lesznek a költségvetésben és ők sem tudják szerintem mit tehetnek ellene.

[ Szerkesztve ]

szerb, magyar két jó barát, 4 méter magas drótkerítésen nézegetik egymást

(#108) maláj válasza #51736960 (#87) üzenetére


maláj
őstag

"én csak a rendszer bukását várom."

én is ezt várom :K
utána elindulna a nép és felakasztaná az összes politiqst és mindenkit aki ebben részt vett az elmúlt legalább 20-30 évben ...

(#109) kételkedem


kételkedem
addikt

Ennek most nem fogsz örülni:

Szerdán (2010. december 15-én) nulla órától 4 forinttal emeli a Mol a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi listaárát. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 340,5 forintért, a gázolajat pedig bruttó 327,9 forintért adja majd.

Én szóltam! ;]

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#110) dízelracer válasza kételkedem (#109) üzenetére


dízelracer
senior tag

Nem lesz olcsóbb az üzemanyag - Az OPEC szerint jó az olajár

Szerintem meg kapja be az OPEC vezetőkét a fogaskerék...

(#111) talmida válasza ABE (#22) üzenetére


talmida
Közösségépítő

szavazásvas :DDD

Itt is fölment a benzin ára. :U Most $2,92 1 gallon. (1 gallon =kb 4 l)

Ez pedig egy érdekes kimutatás elnökönként az állami költésről és a bevételről. Piros a kiadás. Obama tekintélyesen vezet.

[ Szerkesztve ]

IN GOD WE TRUST!

(#112) moha21 válasza keIdor (#107) üzenetére


moha21
addikt

Nem akarok politizálni / mert nem lehet /, de én nem látok semmi programot..

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

(#113) Gyuri27 válasza dízelracer (#110) üzenetére


Gyuri27
félisten

Nézd ők csak azt csinálják ami nekik jó. Van más, lehetne váltani a kőolajról és a földgázról. Csak még nem akarják ott fönn.

Tanács a fórum használatához: ha valaki beszól ne szólj vissza. Te bant kapsz. Ő nem. És még a hsz-ét se törlik. No nem baj. Van ab.

(#114) keIdor válasza moha21 (#112) üzenetére


keIdor
titán

Mert nincs nekik. Tőlem nem is kaptak szavazatot annó... :U

szerb, magyar két jó barát, 4 méter magas drótkerítésen nézegetik egymást

(#115) Tapsi válasza #51736960 (#102) üzenetére


Tapsi
addikt

"ott a parlamentben tényleg jó szakemberek ülnek," Ezt ugye te sem gondolod komolyan? Ugyan olyan korrupt senkiháziak, mint nálunk, csak időben szétrabolták a fél világot (köztük minket is). Ja, és ott az embereknek nem az az első gondolatuk, hogy számla nélkül ócsóbb? Itt kéne kezdeni a rendrakást, nem demagóg marhaságokat kántálni...

(#116) Gradilaci


Gradilaci
tag

Elvezettel olvastam a vitaindito irast. (ilyet is szoktam...) Valaki Angliaval peldalozik, marmint az arak tekinteteben. Ki kell abranditanom mindenkit, aki abban hisz, hogy lam, meg ott is olcsobb sok minden, mint itthon. Horror arak vannak, mar mint a mi penzunkhoz viszonyitva.Pl. az uzemanyag: a benzin 1,15-1,20 Font literenkent, a gazolaj nehany pennyvel dragabb. Ezen kivul minimum haromszoros, de inkabb nagyobb szorzoval lehet szamolni minden napi cikket. Biztosan joval tobbet is keresnek, ezt nem vitatom, csak azert irtam most ide, mert azert az nem teljesen igaz, hogy nalunk a leg dragabb az uzemanyag az Eu-ban. Amugy az atlag ar jelenleg 1,20-1,30 Euro literenkent, egyedul Spanyol orszag jelentosen olcsobb, ott most 1,04 Euro. (gazolaj)

A világon a legszebb nyelv a magyar. Pl. ha az "anya" szó négy betűjéből egyet elveszünk, hármat pedig megváltoztatunk, a SÖR-t kapjuk eredményül...

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.