Hirdetés

2018. július 17., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#401) anarchic válasza djyuri (#400) üzenetére


anarchic
(tag)

Szia!

Első lépés:
Teljesen kilépsz a chrome-ból ezt ellenőrizheted feladatkezelőben.

Második lépés:
Eredeti cache mappa: C:\Users\<user name>\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Cache\

Az itt lévő mappát átnevezed pl: cache.old-ra ha ezt a lépést nem teszed meg azt a hibát kapod vissza, hogy már létezik.
Startmenü keresőben cmd-> Ezt Rendszergazda joggal kell futtatni! (jobb klick futtatás rendszergazdaként)

Harmadik lépés:
cmd-> be beirandó parancs: mklink /d “C:\Users\<user name>\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Cache\” “E:\cache

A kettő kiemelt részt modosítani kell.

Negyedik lépés:
Ha nem írt semmilyen hibajelet a cmd akkor siker, a régi cache.old mappából pedig másoljad be ha akarod az új cache mappába a filokat így megmaradnak azok.

Remélem érthető.

anarchic

etc..

(#402) djyuri válasza anarchic (#401) üzenetére


djyuri
(őstag)

Szia

Kiváló :R

A linket úgy néz ki nekem is sikerült korábban megcsinálni.... De mivel nem indítottam újra a gépet rögtön utána,így a chrome megnyitásával azonnal visszaállt normál mappára.

De most pont kijött egy frissítés..nem tudom a windows-os égiek küldték,de restartoltam és így már nem írta vissza a chrome.

Így azzal egészíteném ki a leírást,hogy a link létrehozása után kell egy restart.

Köszönöm :R

Azt már nem is mondom,hogy régi gépeken előszeretettel használtam ezt a funkciót,amikor kevés volt fizikailag a C vinyó és csak egy másik vinyó bevonásával lehetett elérni a további helyet. Ott a program files mappát helyeztem egy az egyben át így a D-re.
De úgy látszik az idő fog rajtam,mert csak most esett le ebben a percben :D

[ Szerkesztve ]

(#403) djyuri


djyuri
(őstag)

Üdv

Van egy Revo Drive 3-asom. Tehát trim támogatott.
De csak akkor tudom láttatni a biosban,ha nem AHCI-t,hanem IDE-t használok.
Szoftveres trim nem létezik?

köszönöm

(#404) fricc_


fricc_
(tag)

Meg tudná valaki írni hogy a gyakorlatban hogyan kell egy SSD-re több particiót létrehozni, úgy hogy a "lapkiírás "helyes legyen?
Az oprendszer Xp....

Gondolom számolgatni kell, ehhez kérnék egy kis segítséget.
De ha működő megoldást jelent akkor letöltök egy Ubuntu live-t és megcsinálom azzal :-)

Köszönöm.

(#405) Gaabbaa válasza Madn!ght (#398) üzenetére


Gaabbaa
(senior tag)

hát ez rendkívül érdekes "tünet" egyenlőre nincs ötletem a dolgot illetően. A letöltött mp3 hova töltődik? először az ssd-re és utána másolod át vagy közvetlenül a winyóra?

Csak a JÁTÉKOK! :-))))

(#406) perge666


perge666
(PH! addikt)

Visszatalálós UP. :R

ペルゲ

(#407) Gold_fish


Gold_fish
(tag)

64 gigás változatban van Kingston v300-asom, és valamiért 260 körüli az olvasási sebesség, és csak 80 az írási. Vajon mi lehet a baja? Teljesen új ssd-ről van szó. Win8. Bios a legfrissebb, intel drivereket telepítettem. Sata2 egyébként. Trim be van kapcsolva, ahci.

(#408) djyuri válasza Gold_fish (#407) üzenetére


djyuri
(őstag)

Szia

Mivel mérted? A HDD tune alkalmatlan....

és itt hamarabb kapsz választ

Még sata2-n is 200/200-at kéne stabilan tartania.

(#409) Gold_fish válasza djyuri (#408) üzenetére


Gold_fish
(tag)

Crystaldiskmark-kal mértem, meg as ssd benchmark-kal. Azonos eredményt adtak.

(#410) djyuri válasza Gold_fish (#409) üzenetére


djyuri
(őstag)

A crystal-ra azt olvastam,hogy át kell állítani a fájlmenü-ben....test data és ott a 1 fill-re kell.

De szerintem ez csak a saját teszt környezetük gyorsítására jó.

Torrent és társai gondolom nem futnak...

(#411) Gold_fish válasza djyuri (#410) üzenetére


Gold_fish
(tag)

Nem fut semmi. Viszont stopperrel is mértem, hogy egy 7 gigás fájlt mennyi időt alatt ír meg az ssd, és mennyi alatt a hdd. Az ssd írási sebesség adata fele a hdd-nek, és a másolás kétszer annyi ideig tartott rá ennek megfelelően.

És átállítottam a crystalt, most 257 írást mér, míg a másik benchmark, amit írtam, továbbra is 80-at. Ellenben a stopper változatlan. ÉRdekes..

[ Szerkesztve ]

(#412) djyuri válasza Gold_fish (#411) üzenetére


djyuri
(őstag)

Nekem érdekes módon most egyformát mutat

fájl másolást nem tudok tesztelni,mert vinyóim véges sebességűek a revo drive-omhoz képest.

Pár hete még volt egy 60-as 500/510-es SSD-m,aminél nekem is volt hogy néha csak 20-30-ezerrel tudtam rámásolni valamit....nekem akkor az ahci-m volt szar (állítólag)

(#413) Gold_fish válasza djyuri (#412) üzenetére


Gold_fish
(tag)

Nekem default értéken 80, de ha átállítom akár fill 1-re, akár 0-ra, akkor jót mér. az AS ssd benchmark továbbra is csak 80-at mér.

Próbáltam még azt, hogy a crystal szerint 180/180 képességű winchesteremről másoltam egy nagyobb fájlt az ssd-re, 58 másodperc volt, majd az ssd-ről vissza a winchesterre, ami 25 körül volt. Nem tudom, hogy ennek mennyire volt értelme, de ez a 80-as értéket látszik alátámasztani, mert kb 2x annyi idő volt az ssd-re írni, és az írási sebessége kb fele a winchesterének.

(#414) alvaro válasza Gold_fish (#413) üzenetére


alvaro
(senior tag)

Valószínűleg akkor az is úgy működik, mint az én SandForce-os Mushkinom. Milyen vezérlő van a tiedben?
Merthogy ez a Sandforce tömöríti az írt adatokat. A zero/one fill olyan adathalmazt ad neki, amit abszolút marha jól tud tömöríteni, és alig ír valamit a cellákba, ilyenkor persze megkapod a névleges sebességet, de ha mondjuk videót vagy zipet másolsz rá, akkor sokkal reálisabb a 80-as értéket nézned, mert ezeket éppúgy nem tudja tömöríteni, mint a "random" tesztanyagot. Gyakorlatilag jól láttad, a 80-as adat sokkal reálisabb, mint a 260-as, ami inkább csak marketing.

(És persze, hogy semmi nem változik a teszten kívül attól, hogy a tesztprogram más adatot ír az SSD-re a sebességmérés során...)

(#415) Gold_fish válasza alvaro (#414) üzenetére


Gold_fish
(tag)

Akkor úgy tűnik, hogy ilyen nagy fájl másolás esetén jobb egy hdd. De kis fájlok olvasása, írása közben az ssd nagyon csúnyán elveri a hdd-t a teszt szerint (ha jól értelmezem a 4K értékeket). Viszont a kis fájlok olvasása közbeni sebesség nem éri el az sata2 határait, így lényegében feltételezem, hogy a gép összességben nem igazán lesz lassabb működésű, mintha sata3 alaplapom lenne, ami mondjuk engedné 260 fölé menni a seq tesztértékeket.

(#416) djyuri válasza Gold_fish (#415) üzenetére


djyuri
(őstag)

A legfőbb erénye az SSD-nek az elérési idő. A gagyik is század annyi idő alatt állnak készen adatküldésre,mint egy forgó alkatrészes vinyó.
Az átlag egy normál vinyónál 10-30 milisecundum (de van rosszabb is) , míg egy SSD esetén 0,1-0,4 milisecundum. (tesztprogik szerint). Meg az SSD esetén nem áll fent az a probléma,hogy töredezettek a fájlok vagy az egyik része a korong gyorsabb kerületi sebességű részén van,a másik fele belül a lassú részen. Van normál vinyó,ahol az adat sűrűséget variálták kifelé,hogy állandóbb legyen a sebesség és van,ahol egyszerűen a lassabb részeken nincs adattábla. De ugye ezt mindenki látja,hogy csak a régi technika életben tartására szolgál.

(#417) _DiEGO_ válasza Gold_fish (#415) üzenetére


_DiEGO_
(őstag)

Azt nézted , hogy valóban a SATA drivert használja ? Megfelelően lett feltelepítve ? Csipszet driver ment fel elsőnek ? Valami bővebb info , hogy milyen hardverkörnyezetben fut ?

Mindenki attól különleges, hogy különböző! Szerencsére nem vagyunk egyformák , mások az ízléseink és az értékrendünk.

(#418) Madn!ght válasza Gaabbaa (#405) üzenetére


Madn!ght
(őstag)

Közvetlenül az 1Tb-os vinyóra.

Foglalkoztunk a problémával a HDD hiba topikban és az alaplapom topikjában is.

Amit sikerült kitesztelnem, hogy
- nem memóriahiba,
- nem procihiba
- nem SATA vezérlő hiba,
- nem merevlemez hiba,
- nem vírus

Külföldi oldalakon informálódva, szerintem valami szoftverhiba fogja okozni. Egyelőre nem sikerült megfejteni, mert az SSD-re letöltött dolgok hibátlanok, míg a HDD-n újraindítást követően hibássá válnak a fájljaim. (tömörített fájlok főleg, illetve zenefájlok)

Emlékszem, mikor telepítettem a rendszert, hogy az általad leírtak szerint jártam el, de valamit talán az 1tb-os vinyómra is alkalmaztam, nem csak az SSD-re.

battlelog/PSN: madnightHUN ツ

(#419) noblem1983


noblem1983
(senior tag)

Sziasztok! Vettem egy 128-as SSD-t(OCZ Vector) és arra tervezem rakni a Win7-et. Felosztottam lemezkezelővel egy 30 GB-osra(ennyi elég az op rendszernek) a többi meg egy másik partícióra ment. Mindkettő elsődleges partíciós lett. Így megfelelő vagy máshogy particionáljam?(Paragonnal esetleg jobban lehet)

[ Szerkesztve ]

Lamborghini fan Uplay/Origin-noblem1983, Diablo 3-noblem1983#2224

(#420) _DiEGO_ válasza noblem1983 (#419) üzenetére


_DiEGO_
(őstag)

Nem , kevés a 30GB !
60GB már jó , elég ... ennyi kell - mindenképp maradjon 20% szabadhely ! De 50GB alá ne méretezd :U

Mindenki attól különleges, hogy különböző! Szerencsére nem vagyunk egyformák , mások az ízléseink és az értékrendünk.

(#421) Sanyi46 válasza anarchic (#401) üzenetére


Sanyi46
(újonc)

Szia!

Sajnos nem tudtam megoldani a cache mappa áthelyezését HDD-re.
A képen látható problémába ütközöm.
Win7 x64 Ultimate a rendszer.
Segítenél?

[ Szerkesztve ]

(#422) djyuri válasza Sanyi46 (#421) üzenetére


djyuri
(őstag)

Szia

Mint ahogy a hibaüzenet is írja,tele van szintaktikai hibával. Ez annyi jelent,hogy a jó parancs ellenére össze vissza vannak megadva a változók.

Így írd be:

mklink /d "C:\Users\Roland\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Cache\” "D:\Cache"

(nem tudom egy sorba írni,mert a fórum felbontása nem teszi lehetővé nekem,így jelzem,hogy az User Data között nem sortörés,hanem csak egy szóköz van)

Minden szóköz kell...minden írásjel kell...ebben a formában. Kisbetű és nagybetű is számít.

[ Szerkesztve ]

(#423) Sanyi46 válasza djyuri (#422) üzenetére


Sanyi46
(újonc)

Köszönöm szépen , sikerült.
Mint, ahogy látod újonc vagyok...

A Crome.old mappából átmásoltam a régi fájlokat a D-n létrehozott Cache mappába, ill. megnyitottam a Google Crome-t és ugyan úgy megjelent a C-n lévő Cache "mappába", de a fájlok látszólag vannak ott és ezek szerint ír is oda, bár a tulajdonságok alatt cél-ként a D\Cache mappát mutatja.
Vagyis ezt a régi "mappát" törölhetem, persze, ha engedi, még nem próbáltam.

(#424) djyuri válasza Sanyi46 (#423) üzenetére


djyuri
(őstag)

Szívesen
Ne töröld...az valójában nem mappa...hanem hivatkozási link....hisz a chromenak azt kell látnia,hogy a C-n van a mappa...de a fájlok valójában a D-n vannak. szóval hagyd és minden ok :)

ui.: ha véletlenül kitörölted,akkor újra lére kell hoznod a dos-os paranccsal.

üdv

[ Szerkesztve ]

(#425) Sanyi46 válasza djyuri (#424) üzenetére


Sanyi46
(újonc)

Nem töröltem.
Most így néz ki a C-n a Cache hivatkozási link és a D-n a Cache mappa:

(#426) djyuri válasza Sanyi46 (#425) üzenetére


djyuri
(őstag)

Ok.

Amíg nem mappa ikonja van,addig hibátlanul működik....és fizikailag nem a C-t terheli.

üdv

(#427) Sanyi46 válasza djyuri (#426) üzenetére


Sanyi46
(újonc)

Köszönöm szépen a segítséged!

Üdv.

(#428) Rundll32


Rundll32
(fanatikus tag)

Én még annyit javasolnék a cikkhez, hogy aki Thunderbird-öt vagy Outlookot (esetleg más külső) levelező programot használ, az tegyen úgy mint én rakja a leveleinek tárolási helyét a hagyományos HDD-re. Ezzel is kímélhető az SSD, mivel levél fogadásnál/küldésnél elég szépen van írva/olvasva a meghajtó, főleg sok vagy nagyméretű levélnél. ;)

Rendszergazda vagyok, ha röhögni lát, mentsen!

(#429) Gaabbaa válasza Rundll32 (#428) üzenetére


Gaabbaa
(senior tag)

okok, beteszem, csak írj pár sort arról, hogy pontosan mit kell beállítani és hogyan (röviden)!

Csak a JÁTÉKOK! :-))))

(#430) Gaabbaa válasza anarchic (#399) üzenetére


Gaabbaa
(senior tag)

megy a cikk kiegészítésébe! :R

Csak a JÁTÉKOK! :-))))

(#431) viperabácsi


viperabácsi
(őstag)

Üdv

Lenne egy problémám.Vettem egy asrock h81M-HDS alaplapot meg egy intel core i3 4130 procit van a gépben egy dvd iró és egy kingston v100 64gb ssd.Az a problémám , nogy a bootoláskor random eldobja az ssd-t.Nem látja olyankor bioosban sem.Megpróbáltam kihúzni a másik sata eszközt is ,de akkor is ugyan ez a gond áll fent.Tud valaki segíteni?

" AZ ŰR VESZÉLYES HELY . FŐLEG ,HA A KÉT FÜLED KÖZÖTT VAN ."

(#432) Gaabbaa válasza viperabácsi (#431) üzenetére


Gaabbaa
(senior tag)

bios frissítés esetleg? sata kábel cserebere, ill. a sata portok próbálgatása?

Csak a JÁTÉKOK! :-))))

(#433) _DiEGO_ válasza viperabácsi (#431) üzenetére


_DiEGO_
(őstag)

BIOS-ban nehogy Extra FastLoad legyen beállítva :N elég a FastLoad :K

BIOS -t belőni - mindig az az első .... és ha kell frissíteni , ha nem a legfrissebb van benne ...
huuuu , de friss BIOS van hozzá :

1.40 9/11/2013 Instant Flash 2.94MB

Frissítések:

1. Improve system compatibility.
2. Patch Crucial DDR3-4G-1600 and APACER DDR3-1G-1333 memory.
3. BIOS [Case open] option default set to disabled.
4. Improve Windows compatibility.

Lehet épp memóriakezelési probléma is az okozója .... Frissítsd mielőbb :R

Mindenki attól különleges, hogy különböző! Szerencsére nem vagyunk egyformák , mások az ízléseink és az értékrendünk.

(#434) viperabácsi válasza Gaabbaa (#432) üzenetére


viperabácsi
(őstag)

Sata kábel és port cserebere megvolt.

(#433) _DiEGO_ Nem frissítettem még soha biost .Hogyan fogjak hozzá, hogy biztonsággal végre is tudjam hajtani?

[ Szerkesztve ]

" AZ ŰR VESZÉLYES HELY . FŐLEG ,HA A KÉT FÜLED KÖZÖTT VAN ."

(#435) viperabácsi


viperabácsi
(őstag)

lehet ez a gond.

" AZ ŰR VESZÉLYES HELY . FŐLEG ,HA A KÉT FÜLED KÖZÖTT VAN ."

(#436) _DiEGO_ válasza viperabácsi (#435) üzenetére


_DiEGO_
(őstag)

A frissítéseket mindig megkell csinálni ... ha kiadják , nem va véletlen műve az :R nekem is volt SSD -men FW frissítés :R már 2 éve használom ADATA S511 -et .
IGEN , csináld meg ...

Mindenki attól különleges, hogy különböző! Szerencsére nem vagyunk egyformák , mások az ízléseink és az értékrendünk.

(#437) _DiEGO_ válasza viperabácsi (#434) üzenetére


_DiEGO_
(őstag)

Leszeded BIOS -t , a legfelsőt: 1.40 9/11/2013 Instant Flash [link]

Rámásolni egy üres Pendrájvra - gép restart - nyomsz Delete , hogy BIOS bejöjjön , megkeresed a Flash részt - befogja adni USB tartalmát , a fájlt kijelölöd és asszem ENTER és már az engedélyezés után csinálja is ..

Elrontani NEmlehet :N - ha rossz biost akarnál rátenni - nem engedi :C ha kész , kéri , hogy restartold , vagy restartolja magát ...

Ujra Delete és beállítani mindent ... AHCI mód , engedélyezed amit kell és tiltod ami nem kell . NEM tudod elrontani ... áramszünet anomália meg nincs - ezt elfelejteni örökre ... 2 perc alatt kész vagy vele :R

Mindenki attól különleges, hogy különböző! Szerencsére nem vagyunk egyformák , mások az ízléseink és az értékrendünk.

(#438) viperabácsi válasza _DiEGO_ (#437) üzenetére


viperabácsi
(őstag)

Megcsináltam bios frissítést és a firmware frissítést is és ugyan az a gond áll fent.Random (nem meghatározható) indításonként nem látja a biosban sem!! az ssd-t , de 5 indítási kisérletből 2 nem indul kidob biosba .

" AZ ŰR VESZÉLYES HELY . FŐLEG ,HA A KÉT FÜLED KÖZÖTT VAN ."

(#439) _DiEGO_ válasza viperabácsi (#438) üzenetére


_DiEGO_
(őstag)

Ugye a 0 vagy 1 -es SATA portba van SSD ?

Tuti hogy Beállítás gond van ott .... csinálj egy BIOS Default beállítást és ment + indítsd úgy - mennie kell , max nem olyan fürgén , mint kellene .

[ Szerkesztve ]

Mindenki attól különleges, hogy különböző! Szerencsére nem vagyunk egyformák , mások az ízléseink és az értékrendünk.

(#440) viperabácsi válasza _DiEGO_ (#439) üzenetére


viperabácsi
(őstag)

Nem megy semmiképpen sem.Vinyóval és másik ssd-vel megy hibátlanul.Az a vicc , hogy nem az ssd a hibás mert a másik lappal (asus) hibátlanul bootol minden indításra.Maga a lap (asrock) egy nagy F..!

" AZ ŰR VESZÉLYES HELY . FŐLEG ,HA A KÉT FÜLED KÖZÖTT VAN ."

(#441) _DiEGO_ válasza viperabácsi (#440) üzenetére


_DiEGO_
(őstag)

Akkor marad az a lehetőség , hogy :

nem szerti azt az SSD-t , azaz az azzal szerelt vezérlőset !!! vezérlőcsippel nem volna kibékülve ezek szerint :F :U

marad a vég: ísz Asrock Supportnak a jelenségről !!! és szerintem kapsz egy friss BIOS-t lapodhoz - szerintem !

[ Szerkesztve ]

Mindenki attól különleges, hogy különböző! Szerencsére nem vagyunk egyformák , mások az ízléseink és az értékrendünk.

(#442) _DiEGO_ válasza _DiEGO_ (#441) üzenetére


_DiEGO_
(őstag)

Ezt nézd át szerintem : Kingston SSDNow V100 SV100S2/64G

Mindenki attól különleges, hogy különböző! Szerencsére nem vagyunk egyformák , mások az ízléseink és az értékrendünk.

(#443) Franky74


Franky74
(kvázi-tag)

Sziasztok!!

Windows 8.1 készülök telepíteni a gépemre. A rendszert SSD-re telepítem. Kérdésem a következő, ugyanezeket a beállításokat kell megcsinálnom??

Köszi a válaszokat!!

(#444) föccer válasza Franky74 (#443) üzenetére


föccer
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A lényegi részeket a win megcsinálja magától. Felismeri, hogy ssd-re lesz telepítve.

üdv, föccer

(#445) ghoszty


ghoszty
(kvázi-tag)

:R

(#446) Unteroff


Unteroff
(fanatikus tag)

Jó lett a cikk, most szereztem be első SSD-met, már nem félek attól, hogy hazavágom kis időn belül. :C Örök hála! :R

Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius

(#447) lkelemen81 válasza Gaabbaa (#3) üzenetére


lkelemen81
(újonc)

Köszönöm a cikket, beállítottam a rendszeren (Win7 x64) mindent, gyors, működik, azonban van egy kis gondom az alvó állapottal. Miután felébresztem a gépet feljön az asztal, minden ott van a helyén de semmire sem reagál, nem indul el egy program sem. A billentyűzettel és az egérrel sem tudok mit kezdeni csak a reset.

Tudnátok segíteni, főleg Gaabbaa?

Köszönöm.

Üdv. Laci

(#448) balbekk12


balbekk12
(tag)

Tegnap bekerült a gépbe a Samsung 840 Evo.
Viszont a probléma az,hogy Asus T3-P5G31A gépemben nem tudom bekapcsolni az AHCI módot!
http://www.asus.com/hu/supportonly/T3-P5G31A
A BIOS-t is frissítettem (Asus oldaláról leszedtem a legújabbat) és úgy sem! Mi lehet a megoldás? Mod-dolt BIOS kell?

(#449) _DiEGO_


_DiEGO_
(őstag)

Akkor még nem volt támogatott AHCI mód szerintem .... IDE és SATA

Ide Configuration lenyíló ablakban láthatod / választhatod , neked a SATA mód :U de TE látod inkább milyen opciók vannak ott.

[ Szerkesztve ]

Mindenki attól különleges, hogy különböző! Szerencsére nem vagyunk egyformák , mások az ízléseink és az értékrendünk.

(#450) _DiEGO_


_DiEGO_
(őstag)

A legfrisebb BIOS pedig : [link]

Mindenki attól különleges, hogy különböző! Szerencsére nem vagyunk egyformák , mások az ízléseink és az értékrendünk.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.