Hirdetés

2023. január 28., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) HuMarc


HuMarc
addikt

Megyeszekhely, egyik legnagyobb altalanos iskola, ugyanez a tortenet. Ossz. 32 osztaly (8*4), 3 tornaterem es ket udvar.

1. tornateremben csak alsosokat erdemes tesiztetni, mert eleg kicsi, es egy felsos osztaly mar be sem ferne.
2. tornateremben egy osztaly tesizhet, az oke.
3. tornatermet esetleg meg lehet felezni, hogy ket osztaly egyszerre tesizzen.

1. udvaron lehet egy, esetleg ket osztalyt tesiztetni, de nyilvan csak akkor, ha bizonyos idojarasi korulmenyek megfeleloek
2. udvaron ugyanaz, mint az elson, bar ott mar lazan elfer 2 osztaly.

Heti 160 tesiorat kene megtartani, ami 5-tel osztva (jo idoben) 32/terem/het, tehat 6,4 (tehat naponta 6, vagy 7 ora) tesiora/terem. Tehat lenne olyan osztaly, amelyiknek nulladik oraban lenne tesije, es lenne, amelyiknek hatodik oraban.

Itt most lehet, hogy meg egy tesitanar alkalmazasaval (most 3 van, meg egy legalalbb kene) meg lehetne oldani, de mondtam, hogy ez a varos legnagyobb iskolaja. Meg azt a 4.-et is meg kene valamibol fizetni, az meg mostanaban nem olyan konnyu, mert az elmult par evben eleve tizedere csokkent az at osszeg, amibol az iskola gazdalkodhat, ill. amit az egyetem ad (egyetemi fenntartasu iskola.)

Bocs az ekezetek miatt (illetve amiatt, hogy nincsenek), de nemet a gep, es nem az enyem, es nem akarom elallitani.

[ Szerkesztve ]

(#2) fulopmartin


fulopmartin
csendes tag

A történetben szereplő iskolában is évfolyamonként 5-6 darab 20-30 fös osztály van.
Van 1 darab tornaterem ami nagyon pici középiskolához képest,van egy focipálya ami szintén nem nagy és semmi más,esetleg ki lehet menni futni,vagy 10 percet úszni :)
Ha egyszerre lett volna kötelező a tanár szerint 0.tól kb 8.-9. óráig kellene tartani és még jön az hogy az iskola 60%-a bejárós.

[ Szerkesztve ]

"Unlimited continues means no game over. Game is only over when you make it over."

(#3) finest válasza fulopmartin (#2) üzenetére


finest
őstag

Majd futtok iskolaköröket. Kérdés megoldva. Következő?

A suli egyébként heti 5 tesit kell tartson felmenő rendszerben, ez most szeptembertől nálatok a 10. és az új 9. osztályt érinti. A suli megteheti azt, h az ötből pl. két órát egymás után tart, h legyen idő az uszira.

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#4) fulopmartin válasza finest (#3) üzenetére


fulopmartin
csendes tag

Ja jól tudom a koncepció az volt hogy minden nap 1 testnevelés óra
Eddig 2 heti 5 volt (egyiken 2 ,másikon 3)

"Unlimited continues means no game over. Game is only over when you make it over."

(#5) finest válasza fulopmartin (#4) üzenetére


finest
őstag

Ezek szerint te most tizedikes voltál legalább. Felmenő rendszerben vezetik be, így téged nem fog érinteni, ha csak vissza nem buksz most szeptembertől tizedikbe. :DDD
Szeptember óta a kilencedikeseknek heti öt tesi órája kellett, h legyen. Vagyis ehhez a heti 2,5 órához, hozzá jött nekik még 2,5 (értelemszerűen egyik héten 2, másikon 3-om) mondjuk valamelyik délután.

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#6) greenity


greenity
aktív tag

Ez elég sok helyen nem megoldott probléma, a legtöbb suli megoldja hasonlóképp ahogy finest mondja nem 1 hanem 2-3 órában van mondjuk úszás egy nap és akkor lehet rendesen odaérni, öltözni és ugyanezt visszafelé.
Hozzáteszem, hogy ez több mint 14 éve is így volt, amikor nálunk volt ilyen tanterv...

"Egy mosolynál jobb a több"

(#7) HuMarc válasza finest (#5) üzenetére


HuMarc
addikt

Az, hogy most, a felmeno rendszer miatt meg megoldott, de ha minden osztalynak meg kell tartani a heti 5-ot, akkor mi lesz? :U Meg azt a 2,5 plusz orat (ami 4 evfolyamban mar 10 plusz ora) is meg kell tartania valakinek, ami tulora.

(#8) greenity válasza HuMarc (#7) üzenetére


greenity
aktív tag

Közben megemelték a kötelező óraszámot 3 órával ha jól tudom...

"Egy mosolynál jobb a több"

(#9) finest válasza HuMarc (#7) üzenetére


finest
őstag

A heti öt osztályonként 2,5 plusz, mert eddig is volt 2-3. Sajnos nem lesz túlóra, épp most emelkedik a pedagógusok heti kötelezően iskolában töltött órakerete 32 órára, emiatt minden túlóra, szakkor, helyettesítés, ami eddig az alapbéren felüli juttatást jelenthetett ,gyakorlatilag ingyen megy a heti 32 óra terhére az alapbérért.
greenity: Eddig a kötelező heti 22 volt, túlórákkal maximum 27. Most szeptembertől 32 órában az iskolában beosztható a tanár mindenféle felügyeletre, órára etc.

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#10) greenity válasza finest (#9) üzenetére


greenity
aktív tag

Innentől kezdve nem kell felvenni senkit... Nálunk azt hiszem 22 óra lesz és van akinek 26 , ettől mondjuk még persze még bent kell lenniük. Ami a mi részünkről a heti 40-50 óra után nem nagy változás... (a családban)

"Egy mosolynál jobb a több"

(#11) finest válasza greenity (#10) üzenetére


finest
őstag

Sőt. Kíváncsi leszek, h a 32 órás kötelező időkerettel hogyan fognak élni a sulikban.
Például eddig sem voltak nagyon pedagógiai asszisztensek, de ezzel aszem meg is szűnt ez a munkakör.

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#12) greenity válasza finest (#11) üzenetére


greenity
aktív tag

Igen sőt :/

"Egy mosolynál jobb a több"

(#13) HuMarc válasza finest (#9) üzenetére


HuMarc
addikt

Valami egesz napos iskolarol beszelnek, de eddig minden tanar ismerosunk (+ leendo osztalyfonokom is) azt mondta, hogy fogalma sincs, hogy ez hogy fog megvalosulni. Szoval roviden senki nem tud semmit.

De az a 32 ora nem ugy van, hogy x-et kell tanitani, y-t meg bent lenni? Valami ilyesmi remlik, de nekem vegulis mindegy, nekem valszeg ugyis 30-32 orat bent kell lennem, mint diak, foleg, ha 5 tesi, meg erkolcstan, meg kiskutyafule, nagykutyafule is bekerul az orarendbe.

(#14) greenity válasza HuMarc (#13) üzenetére


greenity
aktív tag

Igen be akarják vezetni az egész napos sulit, de ha jól tudom még nem most.
Most még úgy van, hogy nem kell végig tanítani, de majd elképzelhető ez is. Éljen a pedagógus életpálya modell.... :(

"Egy mosolynál jobb a több"

(#15) HuMarc válasza greenity (#14) üzenetére


HuMarc
addikt

En ugy tudom, hogy ilyen napkozis ize lesz, felsoben is, meg gimiben is, de nem az egesz napos oktatast akarjak bevezetni. De lehet, hogy tevesek az infoim.

(#16) finest válasza HuMarc (#13) üzenetére


finest
őstag

Valóban senki nem tud semmit. Éppen azt magyarázom, h nem a "bent lenni"* résszel van a gond, hanem azzal, hogy a kötelezően letanított órák után, ha órát ad, felügyel, helyettesít a tanár, nem kap majd térítést, ami eddig járt. - Persze, szó van a pedagógusok bérének a rendezéséről, de a köznevelési törvény már hatályos, míg a kompenzációról csak sejtései vannak az iskolaigazgatóknak is.
Nagyon hervasztó ám ez az állapot, gondold el, h egy igazgatónak, vagy igazgatóhelyettesnek, akik a működést koordinálják mennyire tele lehet a hócipője. A magam részéről nem vagyok optimista, arra számítok, h szeptembertől csökken a bérem, de ezt sem lehet kiszámolni, mert nincs se érvényes bértábla, se információ az egyéb juttatásokról.
A 32 óra napokra leosztva durván napi hat óra kötelezően a suliban, ennyit eddig is ott voltak a tanárok, mert napközben nekik is vannak lyukasóráik (kell is, pl. h beosztható legyen helyettesíteni), nem úgy volt ám, h tízkor már mindenki ment haza a suliból, csak a tanulók álldogáltak szomorúan a termek előtt. Most úgy adják el, mintha ez a bent tartózkodás valami extra erőfeszítés lenne a tanárok részéről. Valójában attól szívatás, h heti 32 óra kitöltését az igazgatói hatáskörbe utalja, amit nevelést-oktatást előkészítő feladatokra, neveléssel-oktatással összefüggő egyéb feladatokra, tanulói felügyeletre, eseti helyettesítésre lehet használni. Vagyis mindenki bukta a túlórapénzt, s miközben eddig az alapbért 22 óra után kapta, most 32 után kapja.

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#17) greenity válasza finest (#16) üzenetére


greenity
aktív tag

Hát hidd el tele van mindenük....
Amikor este 10-kor jön a mail, hogy akkor ezt másnap reggel 10-ig legyél szíves megcsinálni... amikor az igazgató, aki szabadságon van naponta-kétnaponta jár be a tankerületre, mert dolgozni kell.....

"Egy mosolynál jobb a több"

(#18) finest válasza greenity (#17) üzenetére


finest
őstag

Ez az adatkérés külön szívfájdalmam. Ebből is látszik, h nem tisztelik egymást az emberek, amikor a tankerület vasárnap kiküld egy mailt, h hétfőre küldje vissza a suli ezt, vagy azt az adatot. Én alapból nem küldök munkaidőn kívül hivatalos levelet. Ha kapok, irtó nevetségesnek tartom, pl. az ilyen hétvégit, vagy a kedvencem az éjjeli mail. Amikor valaki rohadtul unatkozik és dob egy mailt a beosztottjainak este, vagy éjszaka, h meló van. Én nem buzerálok munkaidőn kívül alapból senkit munkaügyben. Szerintem ez lenne az alap.

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#19) Jhonny06


Jhonny06
veterán
LOGOUT blog

Biztos belehalnak azok a gyerekek, hogy nem úszhatnak. Meanwhile a legtöbb iskolában télen: fűtés sincs.. egyébként eléggé túl van misztifikálva ez az egész 'nem mozog eleget a gyerek' téma.

Az informatikaórák csökkentése meg a másik.. valahogy nem látszik, hogy a gyerekek műszaki analfabéták lennének, lassan már előbb tanulják meg kezelni a számítógépet, mint írni. Pont, hogy ennek a generációnak ez az erős oldala.

[ Szerkesztve ]

(#20) greenity válasza Jhonny06 (#19) üzenetére


greenity
aktív tag

Ezt értem.
Viszont: érdekes az is, hogy hatodiktól kezdenek a tanterv szerint informatikát tanulni, mégis negyedik végén az informatikai kompetenciákat is mérik majd... magyarán tarts szakkört, amire persze nem fog minden gyerek bejárni, kivéve, ha engeded, hogy játsszon. (Gyaktap.)

"Egy mosolynál jobb a több"

(#21) bubi92


bubi92
őstag

(#22) greenity válasza bubi92 (#21) üzenetére


greenity
aktív tag

hát ebben a számban is van valami...

"Egy mosolynál jobb a több"

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.