Hirdetés

2021. május 9., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Agyturbina


Agyturbina
senior tag
LOGOUT blog

Ezen miért lepődsz meg :)) Nem véletlenül az amerikaiak készítették a filmet? Tudod, akiknek minden filmjük a Nacik feletti győzelemről szol és milyen jó a háborúban ha a katona hazafias.
Ebből egyenesen következik az olcsón mért hazafiasságukat csak a győzelmek fényezésével tudjak tovább vinni. Számukra a vesztes mar nem is létezik és a morális felsőbbrendűséget hirdetnek mint győztesek.

A csőlátás egyik legfontosabb ismerve, SAJNOS(NEM részedről gondoltam)

Nagyon meg válogatom milyen filmeket nézek meg tőlük(igen elkövettem pár hibát de ez szükséges volt)!
De ezt a hibát nem fogom elkövetni, köszönöm hogy szóltál :R

,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradox módon nem szép.............,

(#2) frescho válasza Agyturbina (#1) üzenetére


frescho
addikt

Nem meglepődtem, hanem kritikát írtam.

Európai elvileg, az interjúkban is ellhangzik ha jól értettem.

A gondolat lánc végén hasonló tipizáláshoz, csőlátáshoz jutsz el, mint amit kritizálsz. Meg lehet nézni a filmet, ahogy egy háborús filmet is, csak a helyén kell kezelni. Ahogy nem volt minden német náci úgy az USA állampolgárainak a nagy része sem az a redneck aminek beállítják őket.

Az olcsó hazafiasságukra szükség van egy fiatal, vegyes nemzet összetartásához. Jobban belegondolva ez hiányzik az európai emberekből, de ez messzire vezet. Nem vagyunk büszkék arra, hogy európaiak vagyunk, csak arra, hogy magyarok, taljánok... Erre a politikusok is rájátszanak és nem a közös mentén építik a táborukat, hanem másokkal szemben. Így nehéz lesz közösséget alkotni, pedig a globális versenyben együtt, mint EU, sokkal többre mennénk.

https://frescho.hu

(#3) Agyturbina válasza frescho (#2) üzenetére


Agyturbina
senior tag
LOGOUT blog

Nagyon is igazad van, az egyent a helyen kell kezelni, de a Nemzet lenyege pont a tipizalas, a Csolatas, hisz az tartja ossze, rafogjuk hogy egyivasuak. Pedig nem, es itt jon be a csordaszellem, ami egyfajta birkava degradalja az adott nemzetet. A hazafiassag NEM fogja ossze a nemzetet, szerintem, lasd Ausztraliaban, szinte senki sem hazafi(en akivel talalkoztam senki nem keszul arra hogy megvedje a demokraciat, vagy legyozze a terroristakat, hanem ha valakinek kell akkor segitsen, pl rengetegen onkentes munkat vallalnak), es megis egyutt marad, ami osszetartja az egymas iranti empatia ami sokkalta erossebb barmilyen hazafias maszlagnal, hiszen az Ember-Embert lat a masikban, nem csak egy szajaba ragott ideologiat. Minden nap megtapasztaljak mi tortenik ha nem kuzdenek hanem segitenek egymasnak, ez
szamomra sokkal nagyobb pozitivum mint barmilyen hazafi szoveg, NEM a nemzetert kell tenni hanem egymasert,

Es itt jon kepbe amit irtam, minden evben kb 2X megemlekeznek a VHk-ban elhunytakrol, aztan egesz evben megy a hadjarat, hogy embert toborozzanak a vedelmi eroknek, mert akinek 2 bitnel tobb van a fejeben es nincs rakenyszeritve kulso ok miatt az NEM csatlakozik.

Es igen a kozosseget kell epiteni de NEM hazafiassaggal hanem emberseggel, sajnos ez a legnagyobb hiba hiszen a hazafiassag eltavolitja az embereket egymastol.
Sajat peldan tudom bizonyitani az ellenkezojet ha akarod reszletezem

:R

,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradox módon nem szép.............,

(#4) freeknight


freeknight
őstag

Azt vegyük hozzá, hogy azért szól a "győztesekről" a sorozat, mert ők a meghatározók a mai napig. Érthető az Apple túlsúly, mert a termékeik ma is nagyon népszerűek, az átlagember róluk hallott, velük azonosítja a szílicium völgyet. Az egységsugarú ember, aki nem érdeklődött a technika iránt, vagy akkor nem élt, legtöbb esetben fogalma sincs róla, mi az a commodore, vagy az atari.

(#5) frescho válasza Agyturbina (#3) üzenetére


frescho
addikt

Ez nagyon idealista, de a magyar közegben pont az ellenkezője történik. Mindenkivel szemben definiálják magukat az egyes politikai csoportosulások. Amíg ez nem változik, addig nem lesz előrelépes, csak széthúzás.

freeknight: Nem érthető. Nem az a címe, hogy apple story. Ezek alapján a II. VH-ból simán ki lehetne hagyni a németeket, mert ők vesztettek. Vagy a hidegháborúból is el lehetne hanyagolni a Szovjetúniót? Egy "ismeretterjesztő" csatornán egy számítástechnika történelemével foglalkozó sorozat ezt nem engedheti meg magának. Vagy válasszanak megfelelő címet és leírást.

https://frescho.hu

(#6) t72killer


t72killer
titán

Kapcsolódó: Németországban gyorsan tüntetik el a történelmet...

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#7) joysefke


joysefke
veterán

Az amerikai "ismeretterjesztés" az utóbbi évtizedekben elég sokat foglalkozik a 70 éve legyőzöttekkel.

Jól illeszkedik ide a National Geographics Hitler's Jurassic Monsters
című ismeretterjesztése...

Kb erről van szó röviden és tömören :
https://giphy.com/gifs/hitler-jurassic-monsters-natgeo-xT0xeiMlVB7DZ1KGcM/fullscreen

[ Szerkesztve ]

(#8) Lauda válasza Agyturbina (#1) üzenetére


Lauda
félisten

No igen, a nácik feletti győzelmük. És hogy mennyi náci tudós, akik közvetve részt vettek a gyilkolásban, települt úgy át a kormányuk segítségével amerikába, hogy eltüntették a papírjaikat, amik a gyilkolásban való részvételüket bizonyították. Hogy verték a mellüket, mikor felszabadították a táborokat. Mikor ledobták a két atomot, hágy ártatlan ember vált porrá pillanatok alatt és hány élt betegen még hosszú évekig?

(#9) frescho válasza Lauda (#8) üzenetére


frescho
addikt

Minden győztes megpróbálta átmenteni a németek tudását. A ruszkik komplett gyárakat vittek emberrel, géppel, dokumentációval. Az amerikai és angol opciót az emberek jobbnak tartották, mert ott normális életet élhettek, ha az új munkaadónak dolgoztak.

Az atom jól dokumentált, ahogy az is, hogy von Braun mennyit tett a holdraszállásért. Ezek jól hozzáférhetőek, de az úgynevezett "dokumentum filmek" hajlamosak ugyanúgy maximum félvállról említeni, mint a topicindító film. Nem hazudnak, csak a kényelmetlen részről mélyen hallgatnak.

https://frescho.hu

(#10) dabadab válasza joysefke (#7) üzenetére


dabadab
titán

Oh, Danger 5 :DDD

DRM is theft

(#11) joysefke válasza dabadab (#10) üzenetére


joysefke
veterán

belenéztem :DDD

(#12) Agyturbina válasza frescho (#5) üzenetére


Agyturbina
senior tag
LOGOUT blog

Hat idealista vagy sem, ez az egyetlen jarhato ut hosszutavon. Latod TE is hova vezetett a tobbi, En egyiket sem szeretem ami kozul most lehet valasztani. :(

,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradox módon nem szép.............,

(#13) frescho válasza Agyturbina (#12) üzenetére


frescho
addikt

Azért idealista, mert nem veszi figyelembe, hogy az emberek sokkal inkább ösztönlények még mindig. Igen oda vezetett és oda is fog amíg nem a józan ésszel, érvekkel lehet őket megygyőzni, hanem az ösztönök alapján birkává alakítani és nyájként terelni.

Hasonlóan idealista a kommunizmus esszenciája. Ateljes egyenlőség és mindenki csak szükségletei szerint fogyaszt megbukik, mert mindig van aki többet akar, mások fölé akar kerekedni...

https://frescho.hu

(#14) Agyturbina válasza frescho (#13) üzenetére


Agyturbina
senior tag
LOGOUT blog

En tudom a megoldast, ahogy anno Eszak korea is tudta, nem lett belole semmi :))
A kerdes mikor latjak be a tomegek, hogy hulyek(magamat is beleertve)?
Addig irhatunk sajnos barmit Minden csak idealista utopia lesz :(

,........A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek........, ,........A paradoxonban az a szép, hogy paradox módon nem szép.............,

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.